Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
-
Vendég
Hangsugárzó építés
22N599M lesz a végleges neve (most még PM, de majd váltok).
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Doki hallgattad így natúrban?
(egyben válaszolhatsz is, h milyen a hangja )
Ha má gépnél vagy felkúszhatnál msn-re...
Hangsugárzó építés
Tudom, de sajna nincsenek itthon "celszerszamaim". Egy furoval, lombfuresszel es nehany reszelovel ennyit tudtam osszehozni.
Ha ez tényleg probléma akkor gyere el és besülyeszük.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez a sima 599-es, vagy az 599M-es? Hogyan lett mérve a frekv. görbe: végleges (hangolt?) dobozban, váltóval, vagy anélkül?
Nemtom,Shalát kérdezd!Leginkább az M-esre hasonlít,legalábbis duplamágneses.
A mérések félméterről egy stokira rátett hs282-es dobozban készültek.
Hangsugárzó építés
Mérd meg RMAA-val is.
Ja azt elfelejtettem mondani, hogy eddig csak RMAA-val mertem.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
Légy üdvözölve!
Hány literes is végül a dobozod? Úgy első látásra 20-22 l-nek ítéltem Pagrusnál, az optimális.
22 literes a doboz. Multkoraban mar mertem egyet, de eleg csunya lett a gorbe, igaz kis szobaban mindenfele butorral a kozelben allt a hangfal . Tegnap mertem megint a nagyobbik szobaban ami sajnos kevesbe csillapitott, de tavolabb voltak a butorok a hangfaltol. Valamivel szebb lett (+/- 6dB-n belul van) az atvitel kb. 50Hz es 15kHz kozott, de nekem meg nem nyerte meg a tetszesem, mert hirtelen nagy kiemelesek es beszakadasok vannak a gorben. Igaz az atvitel nem minden. Mit gondoltok erdemes lenne kulteri merest is csinalni? Igaz ugysem kint a szabad eg alatt fogok zenet hallgatni, esetleg csak a meresi korulmenyek miatt gondoltam ra (kevesebb reflektalo felulet?) .... bar egy tarsashaz kozos kertjeben erdekes lenne az udvaron mericskelni Kosz a tanacsot!
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- akusztikai mérések
Hangsugárzó építés
...a zegyik h2000 22-eses.....
Ez a sima 599-es, vagy az 599M-es? Hogyan lett mérve a frekv. görbe: végleges (hangolt?) dobozban, váltóval, vagy anélkül?
... zárlat, szakadás vagy egyéb műszaki hiba ...
Hangsugárzó építés
Uj vagyok ezen a forumon, gondoltam meglatogatom milyen. De nem jottem ures kezzel, ime az elso szarnyprobalgatasom egyike...
Légy üdvözölve!
Hány literes is végül a dobozod? Úgy első látásra 20-22 l-nek ítéltem Pagrusnál, az optimális.
... zárlat, szakadás vagy egyéb műszaki hiba ...
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez így nem jó, nem tudod, mit mérsz, nem a hangszórót, hanem a szobát. Ha a Time window 20 ms, akkor ha 1 m-ről mérsz, az első reflektáló felületnek több mint 4 m-re kell lennie! Ahhoz egy hangár kellene
Konkrétabban?
...Szerk: Jó együttfutásról nincs szó, az alap átviteli görbék jelentősen eltérnek.
Hangsugárzó építés
Itt a másik páros.
Ez így nem jó, nem tudod, mit mérsz, nem a hangszórót, hanem a szobát. Ha a Time window 20 ms, akkor ha 1 m-ről mérsz, az első reflektáló felületnek több mint 4 m-re kell lennie! Ahhoz egy hangár kellene
Szerk: Jó együttfutásról nincs szó, az alap átviteli görbék jelentősen eltérnek.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Lamalas,üdv a fedélzeten!
Más:két csd,a zegyik h2000 22-eses,a másik egy vifam21xx.Kérdés:szerintetek melyik,melyik?
ja még annyi,hogy a két 22-es szépen együttfut.
Hangsugárzó építés
Egy süllyesztést érdemelt volna.
Tudom, de sajna nincsenek itthon "celszerszamaim". Egy furoval, lombfuresszel es nehany reszelovel ennyit tudtam osszehozni.
- akusztikai mérések
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Uj vagyok ezen a forumon, gondoltam meglatogatom milyen. De nem jottem ures kezzel, ime az elso szarnyprobalgatasom egyike:
A hangszorokat biztos felismeritek, a doboz tipusat is igy tul sokat nem irok rola. Ez az elso dobozolasom ... nem tul szep, de ez a proba nem a szepsegre volt kihegyezve. Most van a hangolasi/meresi fazisban, de mar hallgathato .... legalabbis szamomra
udv,
lamalas
- akusztikai mérések
Hangsugárzó építés
Sziasztok !
Én is csináltam már 7mm es hajlitható rétegelt lemezből dobozt.
6-7 cm enként van benne merevités. Én nem hallok benne különös rezonanciákat,
pedig biztosan laknak benne.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ha otthon lennék odaadnám. (albinézés ezerrel)
Van még hely az ágy alatt?
Jó volt, ciare hsz-k voltak benne.
Sütin szólt, bár az elektronika nem volt a legjobb.
Hangsugárzó építés
Mindenhol mókusok szaladgáltak.
Nem kell vkinek a pozdorja próba TL-em? Ingyen vihető.
ha otthon lennél elvinném
de akkor mérünk is!
de tényleg milyen volt a fenyódoboz?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Mindenhol mókusok szaladgáltak.
Nem kell vkinek a pozdorja próba TL-em? Ingyen vihető.
Hangsugárzó építés
előbbi hozzászólásom lényege, hogy pozdorjából kell hangdobozt építeni.
MDF miért nem jó?
úgy fogalmazok inkább, hogy eddigi hangdobozépítéseim tapasztalata alapján a pozdorjával volt legkevesebb gondom a doboz saját hangját tekintve.
Leva!
milyen volt a fenyődoboz? nem volt Tobozhangja?
Hangsugárzó építés
előbbi hozzászólásom lényege, hogy pozdorjából kell hangdobozt építeni.
MDF miért nem jó?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80