Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
ehhez tudtok valami mondani ?
Lehet h rossz helyen kérdeztem... Koda hangfal módosítás
Hangsugárzó építés
Mivel még nem igen próbáltátok, ezért nem értem honnan tudjátok milyen lesz. Nem is akartam említeni itt, csak kicsúszott, bár gondolhattam volna, hogy csak destruktív hozzászólás lesz, kivéve Lamalasét, bár nem tudom honnan tudja, hogy én hogy gondolom
Hangsugárzó építés
Miért, szerinted nem lehet jó háromutast készíteni, mondjuk én nem is akarok.
De.
Nekem kétutasban lesz a Braun
Jujj.
Hangsugárzó építés
Egyebkent nem is hulyeseg amit Nehai mond, csak nem ugy kene csinalni ahogy Ő es mindenki mas gondolja
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
"Mindenki úgy élvez, ahogy tud!" (bocs, ha 1 kicsit gonosz vagyok)
Hangsugárzó építés
De jó nekik. Előre látom,milyen kellemes lesz azokkal a többkilós tekercsekkel elbánniuk,ha kellő időben el szeretnék váltani...trafóvasak és társaik... esetlek aktívváltás lesz?Bár az nagy fábavágás lesz.
Miért, szerinted nem lehet jó háromutast készíteni, mondjuk én nem is akarok. Nekem kétutasban lesz a Braun
Hangsugárzó építés
Ja ... de a nagy fat is ki lehet vagni idovel, csak tovabb tart ... en ősi favago csaladbol szarmazom, szoval ezzel engem nem lehet atvagni
Hát ez nem vitás.
Hangsugárzó építés
esetlek aktívváltás lesz?Bár az nagy fábavágás lesz.
Ja ... de a nagy fat is ki lehet vagni idovel, csak tovabb tart ... en ősi favago csaladbol szarmazom, szoval ezzel engem nem lehet atvagni
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- akusztikai mérések
Hangsugárzó építés
De jó nekik. Előre látom,milyen kellemes lesz azokkal a többkilós tekercsekkel elbánniuk,ha kellő időben el szeretnék váltani...trafóvasak és társaik... esetlek aktívváltás lesz?Bár az nagy fábavágás lesz.
Hangsugárzó építés
Miről folyik itt a diskurzus?Milyen hanxóróosztás volt itt?
Hangsugárzó építés
Ez minőségi apám, nem olyan szar, hogy csak egyszerűen leveszed a pócról és van. Nem te dógoztál vele "kisifam". Egyébként ilyen membránt sem látsz óccsó pócról leemelős kategóriában.
Hangsugárzó építés
...szep turelmesen varok hogy befussanak a megrendelt hangszorok.
Befutottak.
Nalam is! Epp az elobb csomagoltam ki oket. Turelem hangszorot terem
Ez minőségi apám, nem olyan szar, hogy csak egyszerűen leveszed a pócról és van.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Hangsugárzó építés
Befutottak.
Nalam is! Epp az elobb csomagoltam ki oket. Turelem hangszorot terem
- akusztikai mérések
Hangsugárzó építés
Befutottak.
Hangsugárzó építés
...Csak arra emlékeztem, hogy elég széles sávban fedték egymást a görbék, utána láttam, hogy nem a braunt láttam...
Ha az általam feltett második ábrára gondolsz, azon a mély a braun gyári görbéje:
Hangsugárzó építés
a középsávban már nem annyira érzékeny a fül a futásidő-torzításra - az én, és a nálam sokkal okosabb és nagyobb tudású emberek tapasztalatai szerint is - , viszont a harmonikus, intermodulációs torzításra annál inkább. Ott ezért tartom ildomosnak akár elektromos negyedrendű szűrő alkalmazását is, persze csak indokolt esetben. A futásidő-torzítás inkább alacsony frekvenciákon hallható
Ezt kicsit fejtsd ki részletesebben! Sztem pl. a futásidő torzítás eleve harmonikus torzítást okoz.Az intermodulációs torzításnak meg igen kevés köze van a szűrő fokszámához,hacsak az nem ha túlbonyolítod a váltót,akkor nagy az esélye,hogy majd az erősítő termelni fogja hegyekben...
A futásidő torzítás lineáris, míg a harmonikus- és intermodulációs torzítás nemlineáris torzítás.
A szűrő fokszámának pl. ott van köze a nemlineáris torzításhoz, amikor egy magassugárzónak egy bizonyos frekvencia alatt meredeken megemelkedik a torzítása, akkor meredek szűrővel jóval közelebb lehet váltani ehhez a frekvenciához mint kevésbé meredekkel. Vagy megfordítva, ugyanazon a keresztfrekvencián a meredek szűrővel kevesebbet fog torzítani a magas.
Hangsugárzó építés
És melyik nem alkalmas rá és miért szerinted? A braun v. a 14cm-es Vifa? A braun adatait nem láttam, ez igaz.
Ide má rég nem írtam,sokat nem is nagyon fogok(nem kő aggódni),de azt azé elárulhatod,ha az adatait sem ismered egy hsz.-nak,akkor honnan a bánatból tudod megmondani,hogy milyen szűrő alkalmas a leváltására?Varázslat tán?
Ezért írtam az ezt megelőző hozászólásomban, hogy "ha jól láttam", mert nem emlékeztem biztosan, hogy az egyik mérésen ezt láttam-e vajon. Csak arra emlékeztem, hogy elég széles sávban fedték egymást a görbék, utána láttam, hogy nem a braunt láttam...
A kritika ettől függetlenül jogos.
Hangsugárzó építés
Annak ott az egy szem 8 Ohmos szélessávú
Pedig a hangkaraktereket figyelembevéve inkább a szeaszospresztiseseshez passzítanám inkább.
a kisvifádnak talán jobb egy "feszesebb" hangú hajtás...
Hangsugárzó építés
a középsávban már nem annyira érzékeny a fül a futásidő-torzításra - az én, és a nálam sokkal okosabb és nagyobb tudású emberek tapasztalatai szerint is - , viszont a harmonikus, intermodulációs torzításra annál inkább. Ott ezért tartom ildomosnak akár elektromos negyedrendű szűrő alkalmazását is, persze csak indokolt esetben. A futásidő-torzítás inkább alacsony frekvenciákon hallható
Ezt kicsit fejtsd ki részletesebben! Sztem pl. a futásidő torzítás eleve harmonikus torzítást okoz.Az intermodulációs torzításnak meg igen kevés köze van a szűrő fokszámához,hacsak az nem ha túlbonyolítod a váltót,akkor nagy az esélye,hogy majd az erősítő termelni fogja hegyekben...
Hangsugárzó építés
...akkor pl. a jéelhá tizes is megszívja majd...(vagy még nem dobtad össze?)
Annak ott az egy szem 8 Ohmos szélessávú
Hangsugárzó építés
A D'Appolito elrendezésű hangfalak szinte mind 4 Ohmosak (pár 6 Ohmos akad).
Hát ez az egyik ok,amiért nálam szóba sem kerülhet,pedig a panelben akár még jól is jöhetne a függőleges irányítottsága(vagy nyalábolás ).Ha 8 ohmos méllyel egészíted alul,akkor pl. a jéelhá tizes is megszívja majd...(vagy még nem dobtad össze?)
Hangsugárzó építés
...Miért ragaszkodsz a 4 ohmos rendszerhez ennyire?...
Nem ragaszkodom hozzá, de nekem nincs olyan erősítőm, ami ne bírná. A D'Appolito elrendezésű hangfalak szinte mind 4 Ohmosak (pár 6 Ohmos akad).
Az impedancia korrekció volt már, hogy segített valóban, de többször tapasztaltam hátrányát, bele tud rondítani a hangba.
Hangsugárzó építés
m21wg0908, dokigy: Szerintem sem jó ha együtt szólnak.
Ezek szerint középben és magasban is másodrendű szűrővel lehetne kezdeni.
Vagy inkább lejjebb,illetve feljebb tenni a szűrők törési helyét,és/vagy impedanciakorrekciót használni...aztán jöhetne csak a magasabb fokszám.