Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Egyébként valszeg nem mérsz rosszul, eltekintve némi hiányosságtól az impedanciameneteknél (bár lehet, hogy azóta ez a gondod is megoldódott), az 5mp60-nál szimplán figyelmetlen voltál, és kiraktál egy hibás eredményt. Igaz régen volt, azóta valszeg fejlődtél te is, ahogy én is.
Viszont szerencsére két hangszóró volt, így a másikon még ettől jól látszanak a gyengeségek. Ennyi.
Hangsugárzó építés
Nem "nem hol alapul veszem hol nem". A hülye is látja, hogy az első méréssel kapcs. igaz a 47%. Ma kevesebb (csak 32% CSAK), csak OK, lehet, hogy holnap mégkevesebb lesz az eltérés, aztán az is lehet, hogy ha egy hétig állni hagyja, akkor visszatér a 65Hz. Sosem lehet tudni.
Nem érzek ellentmondásokat, tanulj(atok) meg mérni, mielőtt tömegek vezetését veszed válladra. Az 5mp60-as méréseid közül pedig csak az egyik láthatóan rossz, a másiknak semmi baja, de az érzékenység ott is hiányzik. Szóval a hangszórótól durván mást kapsz, mint amit vártál. Másrészt, ha feltételezzük, hogy hibásan mérsz, egyáltalán hogy tudod használni ellenőrzésre, vagy a tervezés segítésére a méréseket? Hagyjuk már pagrus unlak.
Hangsugárzó építés
...64,8Hz-44Hz=20,8Hz ennyi a különbség. ...
Azóta Klang ezt írta: "Ez ma kb 8órás normál járatás után 58,1Hz". Hol alapul veszed Klang eredményét, hol nem.
Lehet, hogy én rosszul mértem a Beymát, Klang meg a HIVI-t, de te sehogy se mérted egyiket sem. Rossznak minősíted a méréseinket, de ha érdeked úgy kívánja, a hibás mérésekkel próbálod bizonyítani, hogy rosszak a hangszórók.
Nem érzel itt egy kis ellentmondást?
Hangsugárzó építés
...Még ha korrekt is volna a mérés, mit érnél vele, hiába mérsz jól, ha hangszóró sz@r, 3dB-el kevesebb az érzékenysége mint azt az adatlap alapján várnád, az -50% hatásfokban kifejezve. Mégis hogy gondolod ezt pagrus?
Én mindenkinek azt mondom, mérjen és úgy építsen hangfalat. Ez a "Kisbeyma" nagyon jó hangfal lett, jó a hangja. Mert végülis a hangfalat ezért építjük, hogy jó legyen a hangja.
Nincs már nálam, egy hangtechnikusnak megtetszett, megvette munkaeszköznek.
Bátran javaslom utánépítésre:
A gyártók pedig gyártsanak, mindegy mi kerül ki a gyárból, mindegy mit csinálnak, jó az, úgysem kérjük rajtuk számon, végülis nem is gond, amíg valaki nem akar két hónap múlva egy ugyanolyat megépíteni mérés nélkül a te terveid alapján.
Hangsugárzó építés
...Az fs-ből pedig 20Hz hiányzik (64,8Hz vs. 44Hz), nem 20% az eltérés, hanem 47,valamennyi.
Hogy jön neked ki a 47%?
64,8Hz-44Hz=20,8Hz ennyi a különbség. Az eredetileg megadott adathoz képest: 44Hz, ez pontosan 20,8/44*100=47,27%-kal magsabb a rezonancia pont.
Hangsugárzó építés
...Még ha korrekt is volna a mérés, mit érnél vele, hiába mérsz jól, ha hangszóró sz@r, 3dB-el kevesebb az érzékenysége mint azt az adatlap alapján várnád, az -50% hatásfokban kifejezve. Mégis hogy gondolod ezt pagrus?
Én mindenkinek azt mondom, mérjen és úgy építsen hangfalat. Ez a "Kisbeyma" nagyon jó hangfal lett, jó a hangja. Mert végülis a hangfalat ezért építjük, hogy jó legyen a hangja.
Nincs már nálam, egy hangtechnikusnak megtetszett, megvette munkaeszköznek.
Bátran javaslom utánépítésre:
Hangsugárzó építés
...Az fs-ből pedig 20Hz hiányzik (64,8Hz vs. 44Hz), nem 20% az eltérés, hanem 47,valamennyi.
Hogy jön neked ki a 47%?
Hangsugárzó építés
A diyaudio.barjak.net -en láthatók a Beyma 5 MP60N hangszóró méréseim, ahol 20% körüli csökkenést tapasztaltam az Fs-ben 72 óra bejáratás után.
Bizony a diyaudio.barjak.net-en láthatók a méréseid, és az 5mp60 is közel nem olyan, mint a gyár adatlapján. Hatalmas szórás membrántömegben és érzékenységben.
De ez korrekt eredmény, mert a bejáratás utáni adatokat is tartalmazza.
1. Az eredmény nem korrekt, a mérés sem az. Nem egyezik a bejáratás előtti és utáni membrántömeg, illetve impedanciaminimum. Durván eltér. Felelőtlenség ilyen mérést publikálni.
2. Még ha korrekt is volna a mérés, mit érnél vele, hiába mérsz jól, ha hangszóró sz@r, 3dB-el kevesebb az érzékenysége mint azt az adatlap alapján várnád, az -50% hatásfokban kifejezve. Mégis hogy gondolod ezt pagrus?
Hangsugárzó építés
...ne idegesíts, a tömege hogy lesz több bejáratással? Ezt mondd már meg.
És ha 20Hz-et csökken az fs, akkor viszont szerintem megint nem hangszóróról van szó, mert annyira elfuserált lengőrendszer még életemben nem volt e kezeim között.
Te most direkt csinálod?
A tömegnövekedés lehet mérési gond, annál kevésbé helyes, hogy nem a saját mérésedet tetted közzé.
Nem 20 Hz-et írtam, hanem 20%-ot, és szerintem pl. a Beyma 5 MP60N-nek egyáltalán nem rossz a lengőrendszere attól, hogy az Fs 20%-ot csökkent a bejáratás közben.
Hogy érted, hogy direkt? Véletlenül nem szoktam irkálni.
pagrus, ne légy már szenilis. Az SS6N-nél hiányzik a membrán tömegéből 26%. Azt akarom tudni, hogy ez hogyan kerül rá 72 óra bejáratás után?
Az fs-ből pedig 20Hz hiányzik (64,8Hz vs. 44Hz), nem 20% az eltérés, hanem 47,valamennyi.
Hangsugárzó építés
A diyaudio.barjak.net -en láthatók a Beyma 5 MP60N hangszóró méréseim, ahol 20% körüli csökkenést tapasztaltam az Fs-ben 72 óra bejáratás után.
Bizony a diyaudio.barjak.net-en láthatók a méréseid, és az 5mp60 is közel nem olyan, mint a gyár adatlapján. Hatalmas szórás membrántömegben és érzékenységben.
De ez korrekt eredmény, mert a bejáratás utáni adatokat is tartalmazza.
Hangsugárzó építés
... Hol a félrevezetés? Megmondom én neked. Az adatlapon. ...
Be kellene járatni rendesen azt a hangszórót, és utána véleményezni.
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
...ne idegesíts, a tömege hogy lesz több bejáratással? Ezt mondd már meg.
És ha 20Hz-et csökken az fs, akkor viszont szerintem megint nem hangszóróról van szó, mert annyira elfuserált lengőrendszer még életemben nem volt e kezeim között.
Te most direkt csinálod?
A tömegnövekedés lehet mérési gond, annál kevésbé helyes, hogy nem a saját mérésedet tetted közzé.
Nem 20 Hz-et írtam, hanem 20%-ot, és szerintem pl. a Beyma 5 MP60N-nek egyáltalán nem rossz a lengőrendszere attól, hogy az Fs 20%-ot csökkent a bejáratás közben.
Hogy érted, hogy direkt? Véletlenül nem szoktam irkálni.
Hangsugárzó építés
Tán Klang kísérletezte ki a T-S paraméterek mérését... Hagyjuk már pagrus. bolhából elefánt. Különbenis nem vagyok hülye, ha bárki kérdezi leírom, mit honnan miért.
Nem miattad írom. Szertném, ha nem lennének mások félrevezetve, sem idézésnél a forrásmegjelölést, sem a szórás megállapításához szükséges korrekt mérés mibenlétét illetően.
Akkor most klang barátod mér hülyeséget, a gyár, a marketingesek, vagy ekkora az eltérés tényleg?
Hol a félrevezetés? Megmondom én neked. Az adatlapon. http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=91 és valszeg nem ez az egyetlen.
Hangsugárzó építés
Tán Klang kísérletezte ki a T-S paraméterek mérését... Hagyjuk már pagrus. bolhából elefánt. Különbenis nem vagyok hülye, ha bárki kérdezi leírom, mit honnan miért.
Nem miattad írom. Szertném, ha nem lennének mások félrevezetve, sem idézésnél a forrásmegjelölést, sem a szórás megállapításához szükséges korrekt mérés mibenlétét illetően.
Hangsugárzó építés
...ha beírok figyelmeztetésképp egy -30%-ot. ...
Szakmailag is aggályos ez a megállapítás. A diyaudio.barjak.net -en láthatók a Beyma 5 MP60N hangszóró méréseim, ahol 20% körüli csökkenést tapasztaltam az Fs-ben 72 óra bejáratás után. Lehet, hogy az említett HIVI hangszórónál nem lesz ennyi változás, de ezt nem tudjuk, ha nem mértük meg. 62 Hz-ről indulva 20% csökkenés az 49,6 Hz-et jelent, az meg már csak 11% eltérés a gyárihoz mérten, ami azért nem 30%.
Szóval nem tudjuk. Ezért a véleményed szakmailag sem áll meg, és persze emberileg sem, mert a bejáratatlan hangszóró mérései alapján írtad le az a súlyos véleményt, hogy a HIVI az nem hangszóró!
ne idegesíts, a tömege hogy lesz több bejáratással? Ezt mondd már meg.
És ha 20Hz-et csökken az fs, akkor viszont szerintem megint nem hangszóróról van szó, mert annyira elfuserált lengőrendszer még életemben nem volt a kezeim között.
Te most direkt csinálod?
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
...ha beírok figyelmeztetésképp egy -30%-ot. ...
Szakmailag is aggályos ez a megállapítás. A diyaudio.barjak.net -en láthatók a Beyma 5 MP60N hangszóró méréseim, ahol 20% körüli csökkenést tapasztaltam az Fs-ben 72 óra bejáratás után. Lehet, hogy az említett HIVI hangszórónál nem lesz ennyi változás, de ezt nem tudjuk, ha nem mértük meg. 62 Hz-ről indulva 20% csökkenés az 49,6 Hz-et jelent, az meg már csak 11% eltérés a gyárihoz mérten, ami azért nem 30%.
Szóval nem tudjuk. Ezért a véleményed szakmailag sem áll meg, és persze emberileg sem, mert a bejáratatlan hangszóró mérései alapján írtad le az a súlyos véleményt, hogy a HIVI az nem hangszóró!
Hangsugárzó építés
...ha beírok figyelmeztetésképp egy -30%-ot. Ennyi. A többit a kelletlen és kényelmetlen szituációt nem én kreáltam hanem jelen esetben pagrus és Klang, ...
A -30%-ra nem is reagáltam, a hozzászólásom etikai jellegű volt. Példával illusztrálva, legutóbb az avforum.hu -n volt olyan hozzászólásom, amiben idézet volt, azt hiszem, jól látszik a zárójelbe tett Leo Kirchner név, én tehát így járok el, ennyit tényleg megérdemel a szerző, most eltekintve a jogi helyzettől:
Hangsugárzó építés
Én nem vagyok felháborodva, és hidd el figyelek a szakmai jellegű hozzászólások tartalmára, amiből talán kis morzsákat egyszer meg fogok tanulni/érteni.
Ha mérni fogok majd T/S paramétereket, és ekkora eltéréseket tapasztalok, hidd el, levonom a tanulságot.
Érdemes lenne az összes HiVi sugárzót megmérni, és közzétenni, a gyári adatlapok mellé. Ez objektív lenne.
Neked, és mindenkinek megköszönöm, ha a tudása javát megosztja a fórum tagjaival, de kérem, ne ebben a stílusban folytassátok a szakmai jellegű vitákat.
KÖSZÖNÖM URAIM!
Hangsugárzó építés
Én semmit sem akarok bizonygatni (nekem nem is kell, bőven elég ha én tudom), nem a farokméregetés a cél, és mindig is meghagytam a döntést az ügyfélnek. Ez nem fikázás (soha nem "fikáztam" semmit), nem szubjektív tetszik vagy nem tetszik-dolog. Csak a rideg valóság. Néhány szám. A tudatlan műkedvelő amatőrök jellemzője pedig, hogy tudni akarnak. MINDENT. Azt, amit én tudok, amit pagrus tud, amit MJK, Varga István, Schetl Laci, Linkwitz. Mindent. Úgysem fogják soha tudni, de a vágy, pont a megismerés vágya a mozgatórugójuk, és ha valaki ilyen szemmel nézi a világot, nem háborodik fel azon, ha beírok figyelmeztetésképp egy -30%-ot. Ennyi. A többit a kelletlen és kényelmetlen szituációt nem én kreáltam hanem jelen esetben pagrus és Klang, abban egyetértünk, hogy teljesen fölöslegesen.
Ui: Ha teljesen demokratikusan kizárnak a fórumról már másodjára, akkor valami megoldást találok a véleményem közlésére. Most ezt találtam.
Mikor ismételtem én önmagam?
Hangsugárzó építés
Effkuge, engem nem zavar, hogy te mit veszel, én nem akarok semmit rádkényszeríteni, csak elmondom, leírom, hogy mit vettél. Ennyi, ha téged nem zavarnak a problémák, az is rendben van, nem dől össze a világ, de attól még mert elhiszed róla, nem lesz jobb semmi, és a rózsaszín köd sem visz előre, viszont a tisztánlátás annál inkább. Azzal "mérgezem" a hangulatot, hogy leírom az igazságot? Furcsa nekem ez a magyarázat. Valami vagy jó, vagy nem, nem attól lesz az mert én (vagy bárki más) azt mondom (mondja) róla. Nem kell rám hallgatni, csak gondolkodni. Ennyit kérek mindössze.
Ui: kikérem, hogy nekem a sajátom volna a legjobb. ATC-nek lehet. Pont ez ellen írom a soraimat, hogy láss, ne csak nézz, legyen egyéni és megalapozott saját véleményed.
Én az a fajta vagyok, aki manapság már csak a saját szemének/fülének hisz.
Régebben, ha akartam mondjuk valami hardvert venni, bújtam a fórumokat, aztán elbizonytlanodtam, hogy mit is akarok. Hogy miért? Mindenki fikáz valamit, persze nem azt amit Ő maga használ. Ne erről le is szoktam hamar.
Én pl. japán (valóban japánban is összeszerelt) kocsit használok, de nem fikázom a francia, német, olasz márkákat, kivéve amiben magam is megfordultam, és nem tetszett, vagy nem vált be.
Nem gondolom, hogy mérgezed a hangulatot, csak bőven elég egyszer leírnod a véleményed. Hidd el, nem kellene újabbnál-újabb nick neveket kitalálnod.
Hagyd meg a hozzám hasonló tudatlan, műkedvelő amatőröknek a felismerés örömét!
Hidd el mindenki el tudja dönteni, neki mi a jó/sz@r.
Aztán akinek nem válik be a HiVi (amit én nem rózsaszín ködön át nézek) az vesz majd pl. H2000-et, Seas-t, Peerless-t, stb.
Részemről semmi probléma, csak végre ne arról szóljon a fórum, hogy fikázzuk a másikét. A H2000 topickban pl. nem látni dobozterveket, méréseket.
Pedig az lenne a legjobb, azzal lehetne bizonyítani, hogy lám, van hazai, ami jó és olcsó.
Igérem, nem okoskodom többet!
Hangsugárzó építés
Szerintem én ezt sehol sem írtam.nem is veled beszélgetek.
Akkor bocs.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
Szerintem én ezt sehol sem írtam.nem is veled beszélgetek.
Hangsugárzó építés
Ui: kikérem, hogy nekem a sajátom volna a legjobb. ATC-nek lehet. Pont ez ellen írom a soraimat, hogy láss, ne csak nézz, legyen egyéni és megalapozott saját véleményed.
Szerintem én ezt sehol sem írtam.
Van egy pletyka,miszerint már a H2000-nél is megunták a nem túl vevőbarát viselkedésed.
Igaz a hír,vagy sem?
Webáruház: