Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyébként valszeg nem mérsz rosszul, eltekintve némi hiányosságtól az impedanciameneteknél (bár lehet, hogy azóta ez a gondod is megoldódott), az 5mp60-nál szimplán figyelmetlen voltál, és kiraktál egy hibás eredményt. Igaz régen volt, azóta valszeg fejlődtél te is, ahogy én is.

Viszont szerencsére két hangszóró volt, így a másikon még ettől jól látszanak a gyengeségek. Ennyi.

Vendég

Hangsugárzó építés

Nem "nem hol alapul veszem hol nem". A hülye is látja, hogy az első méréssel kapcs. igaz a 47%. Ma kevesebb (csak 32% CSAK), csak OK, lehet, hogy holnap mégkevesebb lesz az eltérés, aztán az is lehet, hogy ha egy hétig állni hagyja, akkor visszatér a 65Hz. Sosem lehet tudni.

Nem érzek ellentmondásokat, tanulj(atok) meg mérni, mielőtt tömegek vezetését veszed válladra. Az 5mp60-as méréseid közül pedig csak az egyik láthatóan rossz, a másiknak semmi baja, de az érzékenység ott is hiányzik. Szóval a hangszórótól durván mást kapsz, mint amit vártál. Másrészt, ha feltételezzük, hogy hibásan mérsz, egyáltalán hogy tudod használni ellenőrzésre, vagy a tervezés segítésére a méréseket? Hagyjuk már pagrus unlak.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

...64,8Hz-44Hz=20,8Hz ennyi a különbség. ...

Azóta Klang ezt írta: "Ez ma kb 8órás normál járatás után 58,1Hz". Hol alapul veszed Klang eredményét, hol nem.
Lehet, hogy én rosszul mértem a Beymát, Klang meg a HIVI-t, de te sehogy se mérted egyiket sem. Rossznak minősíted a méréseinket, de ha érdeked úgy kívánja, a hibás mérésekkel próbálod bizonyítani, hogy rosszak a hangszórók.
Nem érzel itt egy kis ellentmondást?

Vendég

Hangsugárzó építés

...Még ha korrekt is volna a mérés, mit érnél vele, hiába mérsz jól, ha hangszóró sz@r, 3dB-el kevesebb az érzékenysége mint azt az adatlap alapján várnád, az -50% hatásfokban kifejezve. Mégis hogy gondolod ezt pagrus?
Én mindenkinek azt mondom, mérjen és úgy építsen hangfalat. Ez a "Kisbeyma" nagyon jó hangfal lett, jó a hangja. Mert végülis a hangfalat ezért építjük, hogy jó legyen a hangja.
Nincs már nálam, egy hangtechnikusnak megtetszett, megvette munkaeszköznek.
Bátran javaslom utánépítésre:

A gyártók pedig gyártsanak, mindegy mi kerül ki a gyárból, mindegy mit csinálnak, jó az, úgysem kérjük rajtuk számon, végülis nem is gond, amíg valaki nem akar két hónap múlva egy ugyanolyat megépíteni mérés nélkül a te terveid alapján.

Vendég

Hangsugárzó építés

...Az fs-ből pedig 20Hz hiányzik (64,8Hz vs. 44Hz), nem 20% az eltérés, hanem 47,valamennyi.

Hogy jön neked ki a 47%?

64,8Hz-44Hz=20,8Hz ennyi a különbség. Az eredetileg megadott adathoz képest: 44Hz, ez pontosan 20,8/44*100=47,27%-kal magsabb a rezonancia pont.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...Még ha korrekt is volna a mérés, mit érnél vele, hiába mérsz jól, ha hangszóró sz@r, 3dB-el kevesebb az érzékenysége mint azt az adatlap alapján várnád, az -50% hatásfokban kifejezve. Mégis hogy gondolod ezt pagrus?
Én mindenkinek azt mondom, mérjen és úgy építsen hangfalat. Ez a "Kisbeyma" nagyon jó hangfal lett, jó a hangja. Mert végülis a hangfalat ezért építjük, hogy jó legyen a hangja.
Nincs már nálam, egy hangtechnikusnak megtetszett, megvette munkaeszköznek.
Bátran javaslom utánépítésre:

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...Az fs-ből pedig 20Hz hiányzik (64,8Hz vs. 44Hz), nem 20% az eltérés, hanem 47,valamennyi.

Hogy jön neked ki a 47%?

Vendég

Hangsugárzó építés

A diyaudio.barjak.net -en láthatók a Beyma 5 MP60N hangszóró méréseim, ahol 20% körüli csökkenést tapasztaltam az Fs-ben 72 óra bejáratás után.
Bizony a diyaudio.barjak.net-en láthatók a méréseid, és az 5mp60 is közel nem olyan, mint a gyár adatlapján. Hatalmas szórás membrántömegben és érzékenységben.

De ez korrekt eredmény, mert a bejáratás utáni adatokat is tartalmazza.

1. Az eredmény nem korrekt, a mérés sem az. Nem egyezik a bejáratás előtti és utáni membrántömeg, illetve impedanciaminimum. Durván eltér. Felelőtlenség ilyen mérést publikálni.
2. Még ha korrekt is volna a mérés, mit érnél vele, hiába mérsz jól, ha hangszóró sz@r, 3dB-el kevesebb az érzékenysége mint azt az adatlap alapján várnád, az -50% hatásfokban kifejezve. Mégis hogy gondolod ezt pagrus?

Vendég

Hangsugárzó építés

...ne idegesíts, a tömege hogy lesz több bejáratással? Ezt mondd már meg.

És ha 20Hz-et csökken az fs, akkor viszont szerintem megint nem hangszóróról van szó, mert annyira elfuserált lengőrendszer még életemben nem volt e kezeim között.

Te most direkt csinálod?

A tömegnövekedés lehet mérési gond, annál kevésbé helyes, hogy nem a saját mérésedet tetted közzé.
Nem 20 Hz-et írtam, hanem 20%-ot, és szerintem pl. a Beyma 5 MP60N-nek egyáltalán nem rossz a lengőrendszere attól, hogy az Fs 20%-ot csökkent a bejáratás közben.
Hogy érted, hogy direkt? Véletlenül nem szoktam irkálni.

pagrus, ne légy már szenilis. Az SS6N-nél hiányzik a membrán tömegéből 26%. Azt akarom tudni, hogy ez hogyan kerül rá 72 óra bejáratás után?

Az fs-ből pedig 20Hz hiányzik (64,8Hz vs. 44Hz), nem 20% az eltérés, hanem 47,valamennyi.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

A diyaudio.barjak.net -en láthatók a Beyma 5 MP60N hangszóró méréseim, ahol 20% körüli csökkenést tapasztaltam az Fs-ben 72 óra bejáratás után.
Bizony a diyaudio.barjak.net-en láthatók a méréseid, és az 5mp60 is közel nem olyan, mint a gyár adatlapján. Hatalmas szórás membrántömegben és érzékenységben.

De ez korrekt eredmény, mert a bejáratás utáni adatokat is tartalmazza.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

... Hol a félrevezetés? Megmondom én neked. Az adatlapon. ...
Be kellene járatni rendesen azt a hangszórót, és utána véleményezni.

Vendég

Hangsugárzó építés

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...ne idegesíts, a tömege hogy lesz több bejáratással? Ezt mondd már meg.

És ha 20Hz-et csökken az fs, akkor viszont szerintem megint nem hangszóróról van szó, mert annyira elfuserált lengőrendszer még életemben nem volt e kezeim között.

Te most direkt csinálod?

A tömegnövekedés lehet mérési gond, annál kevésbé helyes, hogy nem a saját mérésedet tetted közzé.
Nem 20 Hz-et írtam, hanem 20%-ot, és szerintem pl. a Beyma 5 MP60N-nek egyáltalán nem rossz a lengőrendszere attól, hogy az Fs 20%-ot csökkent a bejáratás közben.
Hogy érted, hogy direkt? Véletlenül nem szoktam irkálni.

Vendég

Hangsugárzó építés

Tán Klang kísérletezte ki a T-S paraméterek mérését... Hagyjuk már pagrus. bolhából elefánt. Különbenis nem vagyok hülye, ha bárki kérdezi leírom, mit honnan miért.
Nem miattad írom. Szertném, ha nem lennének mások félrevezetve, sem idézésnél a forrásmegjelölést, sem a szórás megállapításához szükséges korrekt mérés mibenlétét illetően.

Akkor most klang barátod mér hülyeséget, a gyár, a marketingesek, vagy ekkora az eltérés tényleg?

Hol a félrevezetés? Megmondom én neked. Az adatlapon. http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=91 és valszeg nem ez az egyetlen.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Tán Klang kísérletezte ki a T-S paraméterek mérését... Hagyjuk már pagrus. bolhából elefánt. Különbenis nem vagyok hülye, ha bárki kérdezi leírom, mit honnan miért.
Nem miattad írom. Szertném, ha nem lennének mások félrevezetve, sem idézésnél a forrásmegjelölést, sem a szórás megállapításához szükséges korrekt mérés mibenlétét illetően.

Vendég

Hangsugárzó építés

...ha beírok figyelmeztetésképp egy -30%-ot. ...
Szakmailag is aggályos ez a megállapítás. A diyaudio.barjak.net -en láthatók a Beyma 5 MP60N hangszóró méréseim, ahol 20% körüli csökkenést tapasztaltam az Fs-ben 72 óra bejáratás után. Lehet, hogy az említett HIVI hangszórónál nem lesz ennyi változás, de ezt nem tudjuk, ha nem mértük meg. 62 Hz-ről indulva 20% csökkenés az 49,6 Hz-et jelent, az meg már csak 11% eltérés a gyárihoz mérten, ami azért nem 30%.
Szóval nem tudjuk. Ezért a véleményed szakmailag sem áll meg, és persze emberileg sem, mert a bejáratatlan hangszóró mérései alapján írtad le az a súlyos véleményt, hogy a HIVI az nem hangszóró!

ne idegesíts, a tömege hogy lesz több bejáratással? Ezt mondd már meg.

És ha 20Hz-et csökken az fs, akkor viszont szerintem megint nem hangszóróról van szó, mert annyira elfuserált lengőrendszer még életemben nem volt a kezeim között.

Te most direkt csinálod?

Vendég

Hangsugárzó építés

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...ha beírok figyelmeztetésképp egy -30%-ot. ...
Szakmailag is aggályos ez a megállapítás. A diyaudio.barjak.net -en láthatók a Beyma 5 MP60N hangszóró méréseim, ahol 20% körüli csökkenést tapasztaltam az Fs-ben 72 óra bejáratás után. Lehet, hogy az említett HIVI hangszórónál nem lesz ennyi változás, de ezt nem tudjuk, ha nem mértük meg. 62 Hz-ről indulva 20% csökkenés az 49,6 Hz-et jelent, az meg már csak 11% eltérés a gyárihoz mérten, ami azért nem 30%.
Szóval nem tudjuk. Ezért a véleményed szakmailag sem áll meg, és persze emberileg sem, mert a bejáratatlan hangszóró mérései alapján írtad le az a súlyos véleményt, hogy a HIVI az nem hangszóró!

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...ha beírok figyelmeztetésképp egy -30%-ot. Ennyi. A többit a kelletlen és kényelmetlen szituációt nem én kreáltam hanem jelen esetben pagrus és Klang, ...
A -30%-ra nem is reagáltam, a hozzászólásom etikai jellegű volt. Példával illusztrálva, legutóbb az avforum.hu -n volt olyan hozzászólásom, amiben idézet volt, azt hiszem, jól látszik a zárójelbe tett Leo Kirchner név, én tehát így járok el, ennyit tényleg megérdemel a szerző, most eltekintve a jogi helyzettől:

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

Én nem vagyok felháborodva, és hidd el figyelek a szakmai jellegű hozzászólások tartalmára, amiből talán kis morzsákat egyszer meg fogok tanulni/érteni.
Ha mérni fogok majd T/S paramétereket, és ekkora eltéréseket tapasztalok, hidd el, levonom a tanulságot.
Érdemes lenne az összes HiVi sugárzót megmérni, és közzétenni, a gyári adatlapok mellé. Ez objektív lenne.
Neked, és mindenkinek megköszönöm, ha a tudása javát megosztja a fórum tagjaival, de kérem, ne ebben a stílusban folytassátok a szakmai jellegű vitákat.

KÖSZÖNÖM URAIM!

Vendég

Hangsugárzó építés

Én semmit sem akarok bizonygatni (nekem nem is kell, bőven elég ha én tudom), nem a farokméregetés a cél, és mindig is meghagytam a döntést az ügyfélnek. Ez nem fikázás (soha nem "fikáztam" semmit), nem szubjektív tetszik vagy nem tetszik-dolog. Csak a rideg valóság. Néhány szám. A tudatlan műkedvelő amatőrök jellemzője pedig, hogy tudni akarnak. MINDENT. Azt, amit én tudok, amit pagrus tud, amit MJK, Varga István, Schetl Laci, Linkwitz. Mindent. Úgysem fogják soha tudni, de a vágy, pont a megismerés vágya a mozgatórugójuk, és ha valaki ilyen szemmel nézi a világot, nem háborodik fel azon, ha beírok figyelmeztetésképp egy -30%-ot. Ennyi. A többit a kelletlen és kényelmetlen szituációt nem én kreáltam hanem jelen esetben pagrus és Klang, abban egyetértünk, hogy teljesen fölöslegesen.

Ui: Ha teljesen demokratikusan kizárnak a fórumról már másodjára, akkor valami megoldást találok a véleményem közlésére. Most ezt találtam.

Mikor ismételtem én önmagam?

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

Effkuge, engem nem zavar, hogy te mit veszel, én nem akarok semmit rádkényszeríteni, csak elmondom, leírom, hogy mit vettél. Ennyi, ha téged nem zavarnak a problémák, az is rendben van, nem dől össze a világ, de attól még mert elhiszed róla, nem lesz jobb semmi, és a rózsaszín köd sem visz előre, viszont a tisztánlátás annál inkább. Azzal "mérgezem" a hangulatot, hogy leírom az igazságot? Furcsa nekem ez a magyarázat. Valami vagy jó, vagy nem, nem attól lesz az mert én (vagy bárki más) azt mondom (mondja) róla. Nem kell rám hallgatni, csak gondolkodni. Ennyit kérek mindössze. 
Ui: kikérem, hogy nekem a sajátom volna a legjobb. ATC-nek lehet. Pont ez ellen írom a soraimat, hogy láss, ne csak nézz, legyen egyéni és megalapozott saját véleményed.

Én az a fajta vagyok, aki manapság már csak a saját szemének/fülének hisz.

Régebben, ha akartam mondjuk valami hardvert venni, bújtam a fórumokat, aztán elbizonytlanodtam, hogy mit is akarok. Hogy miért? Mindenki fikáz valamit, persze nem azt amit Ő maga használ. Ne erről le is szoktam hamar.

Én pl. japán (valóban japánban is összeszerelt) kocsit használok, de nem fikázom a francia, német, olasz márkákat, kivéve amiben magam is megfordultam, és nem tetszett, vagy nem vált be.

Nem gondolom, hogy mérgezed a hangulatot, csak bőven elég egyszer leírnod a véleményed. Hidd el, nem kellene újabbnál-újabb nick neveket kitalálnod.

Hagyd meg a hozzám hasonló tudatlan, műkedvelő amatőröknek a felismerés örömét!
Hidd el mindenki el tudja dönteni, neki mi a jó/sz@r.

Aztán akinek nem válik be a HiVi (amit én nem rózsaszín ködön át nézek) az vesz majd pl. H2000-et, Seas-t, Peerless-t, stb.

Részemről semmi probléma, csak végre ne arról szóljon a fórum, hogy fikázzuk a másikét. A H2000 topickban pl. nem látni dobozterveket, méréseket.
Pedig az lenne a legjobb, azzal lehetne bizonyítani, hogy lám, van hazai, ami jó és olcsó.

Igérem, nem okoskodom többet!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szerintem én ezt sehol sem írtam.nem is veled beszélgetek.
Akkor bocs.

Vendég

Hangsugárzó építés

Szerintem én ezt sehol sem írtam.nem is veled beszélgetek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ui: kikérem, hogy nekem a sajátom volna a legjobb. ATC-nek lehet. Pont ez ellen írom a soraimat, hogy láss, ne csak nézz, legyen egyéni és megalapozott saját véleményed.

Szerintem én ezt sehol sem írtam.
Van egy pletyka,miszerint már a H2000-nél is megunták a nem túl vevőbarát viselkedésed.

Igaz a hír,vagy sem?

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”