Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Neten talált DIY (Do It Yourself)

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1270

Hozzászólás Szerző: violin »

Ennyi Esotar-t is már régen láttam egy kupacban.....

http://www.homebuilthifi.com/project/5840
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Kíváncsi leszek, hogy milyen! Ha kész van, kérünk róla beszámolót!

Nem tudom időben mennyi lesz, de feltétlenül jelentkezem (sőt tervezem, hogy érdeklődőknek kölcsön adom tesztelni, legyen róla több vélemény). Az alkatrészekkel kapcsolatban már felvettem a kapcsolatot USA-ban élő haverral szóval azok beszerzés alatt, márciusban meg behozom őket így post is megspórólva Szóval szerintem Április környékén fog ez szolgálatba állni.

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Taksoft »

No az elmúlt pár napban áttúrtam mindenféle külföldi forumot és ezek alapján úgy tűnik, hogy a Hagermann Cornet2 phono lesz a befutó. Nagyon jókat lehet róla olvasni, nagybátyámnak is szimpi a kapcsolási rajz, úgyhogy ez mellett döntöttünk. Előszőr az alapváltozat fog elkészülni, később lehet hogy tuningra is sor kerül.

http://www.hagtech.com/cornet2.html

Valaki itthonról építette már meg ezt?

Kíváncsi leszek, hogy milyen! Ha kész van, kérünk róla beszámolót!

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

No az elmúlt pár napban áttúrtam mindenféle külföldi forumot és ezek alapján úgy tűnik, hogy a Hagermann Cornet2 phono lesz a befutó. Nagyon jókat lehet róla olvasni, nagybátyámnak is szimpi a kapcsolási rajz, úgyhogy ez mellett döntöttünk. Előszőr az alapváltozat fog elkészülni, később lehet hogy tuningra is sor kerül.

http://www.hagtech.com/cornet2.html

Valaki itthonról építette már meg ezt?

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszi ezt megnézem. Igen találtam rengeteget de igazából infot nem találtam róluk, hogy akkor mégis milyen lett a kész termék. A legtöbb helyen elintézik annyival, hogy megépítettem - szól - esetleg jól szól, de hogy mégis mihez képest szól jól arról nem nagyon van info.
No rákeresek erre az RJM-re köszi!

Az RJM-ről itt találsz infókat:
http://phonoclone.com/diy-pho5.html
http://phonoclone.com/pcb.html
http://www.diyaudio.com/forums/analogue ... -desk.html

Ezt az utolsót érdemes végigolvasni, vannak benne jótanácsok, hogy melyik értéket mire kell változtatni, hogy pontosabb legyen a RIAA.

KD mester phonójához (FET-es, tranzisztoros):
http://www.diyaudio.hu/forum/viewtopic. ... 25df5b754a
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ono-panel/  (ha érdekel, Kalmaninak még van nyákja is hozzá talán).
http://forum.wikitech.hu/viewtopic.php?t=27470

Ezek azért jók, ha nem akarsz nyák maratással bajlódni, akkor mindkettőhöz elérhető a nyák is (kérdés, persze hogy megéri-e dollárért megvenni).

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Azt nem tudom, hogy hol szól, de keress rá az RJM phono-ra, jókat olvastam róla.  KD mester phonoit is dícsérték, bár a komolyabb tranzisztoros, nem ic-s.

Ha tudsz nyákot csinálni, elég sok gyári phono kapcsolási rajzát megtalálod a neten, talán van, amelyiket érdemes utánépíteni. Vagy venni egyet, és alaposan belenyúlni.
Csövesekröl nem tudok, az nekem túl magas szint lenne, de párat találtam, miközben kutattam én is ezek után.

Köszi ezt megnézem. Igen találtam rengeteget de igazából infot nem találtam róluk, hogy akkor mégis milyen lett a kész termék. A legtöbb helyen elintézik annyival, hogy megépítettem - szól - esetleg jól szól, de hogy mégis mihez képest szól jól arról nem nagyon van info.
No rákeresek erre az RJM-re köszi!

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ide is felteszem a kérdést.
Tudtok-e ajánlani otthon megépíthető csöves vagy IC-s, JÓL SZÓLÓ phono előerősítőt ajánlani? Első körben MM de nem baj ha van MC is benne.

Azt nem tudom, hogy hol szól, de keress rá az RJM phono-ra, jókat olvastam róla.  KD mester phonoit is dícsérték, bár a komolyabb tranzisztoros, nem ic-s.

Ha tudsz nyákot csinálni, elég sok gyári phono kapcsolási rajzát megtalálod a neten, talán van, amelyiket érdemes utánépíteni. Vagy venni egyet, és alaposan belenyúlni.
Csövesekröl nem tudok, az nekem túl magas szint lenne, de párat találtam, miközben kutattam én is ezek után.

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: bazzs »

B&W 800D DIY Speaker 

Finesse !

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Ide is felteszem a kérdést.
Tudtok-e ajánlani otthon megépíthető csöves vagy IC-s, JÓL SZÓLÓ phono előerősítőt ajánlani? Első körben MM de nem baj ha van MC is benne.

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Én a 640-es tuningolására egy egyszerű módszert alkalmaztam, Külsőleg - bonthatóan - összekötöttem a hidegpontot a földeléssel, ezer nagyon sok RF zavar és földhúrok probléma megszűnt.
Vigyázat!
Regáknál - ahol ez a gépben van megcsinálva, ezért nincs külön földelő kábel - nem kell !

Most jön ki, hogy nem vagyok villanyos szaki: A hidegpont az RCA "külső része"? A földelés még megy (talán).

Ja, és még egy oldal:

http://www.vinylengi...=9098&start=630

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1478

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Én a 640-es tuningolására egy egyszerű módszert alkalmaztam, Külsőleg - bonthatóan - összekötöttem a hidegpontot a földeléssel, ezer nagyon sok RF zavar és földhúrok probléma megszűnt.
Vigyázat!
Regáknál - ahol ez a gépben van megcsinálva, ezért nincs külön földelő kábel - nem kell !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Áthozom ide (Cambridge Audio 540p-551p és 640-651p tuningolás), nehogy gond legyen: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1429017

És hogy lehet tuningolni? Valami ajánlott oldal a témában?

Felépítésében az 540p(551p) és 640 (651p) eléggé különbözik, de a tuningolásuk hasonló.
Ezeken az oldalakon találsz hozzájuk leírásokat, angol. Ha gond, segítek a fordítással.

http://www.audiokarm...p/t-333585.html
http://www.audiokarm...p/t-321083.html
http://www.argaudio....le/Page4216.htm (ezt inkább webes fordítóval, olaszul nem tudok, sajnos).

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

sziasztok!szeretnék egy nagyon jó cd futóművet ,de nem ragaszkodom gyárihoz,inkább legyen a legjobb alkatrészekből.Van is a neten bőven,de nem tudom érdemes e ezzel foglalkozni,kapok e cserébe nagyon jó hangot?Köszi!!!

Szerintem jobban járnál egy ES 339, 559 stb. Sony CD-vel, aztán ha akarod építhetsz, vagy vásárolhatsz neki egy egyedi dobozt, a 339ES-ben már a dac is nagyon jó.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

kep

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

sziasztok!szeretnék egy nagyon jó cd futóművet ,de nem ragaszkodom gyárihoz,inkább legyen a legjobb alkatrészekből.Van is a neten bőven,de nem tudom érdemes e ezzel foglalkozni,kapok e cserébe nagyon jó hangot?Köszi!!!

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: lamalas »

...Szerintem a passzív szabályzó a folyamatosan változó impedancia viszony miatt, egy eléggé ostoba megoldás.
Nem gondolom hogy ostoba megoldas lenne barmifele passziv szabalyzo (direkt nem elofokot irtam). Ha az ember tudja hova es hogyan erdemes hasznalni akkor nagyon is jo megoldas lehet. Persze ha vki ostoban hasznalja a passziv szabalyzot akkor ostoba is lesz a megoldas ezert megfelelo ismeretek szuksegesek annak eldontesehez, hogy milyen szabalyzot hasznaljon az ember.
Amugy forditva is igaz, egy aktiv szabalyzo onmagaban nem garancia semmire, ha vki ostoban hasznalja fel ostoba is lesz az eredmeny (kb. mint a hangsugarzoknal: a nagyon jo hangszorok onmagukban nem garantaljak, hogy a vegeredmeny is nagyon jo lesz ...)

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Macilaci457
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Macilaci457 »

Épített már valaki ilyen passzív előfokot ? Kíváncsi lennék a véleményére!

Nem építettem meg végül, de kipróbáltam a fotoellenállást, hogy szól. Nekem tetszett.
Sokat olvastam róla, jellemzően az 1V körüli bemenő jeleket kedveli, mert 2V körül a THD felmegy 0,3%-ra vagy afölé. Tudni kell, hogy mint feszültségosztó, a kisebbik ellenállás kb 40 Ohm-ig megy csak le.
Amit én próbáltam ki, az lement 17Ohm-ra is, de lehet, hogy pár száz óra múlva az is bejáratódna, és ez az érték nőne.

Mondjuk az tény, hogy a LED áram változtatására nagyon szépen változott a hangerő, sercegni, kattogni nem tud, az biztos. :-D

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Na, senki nem épített ilyet?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Én régebben nézegettem, de lemondtam mindenféle passzív előfokról!
Miért vágysz passzívra?
Szerintem a passzív szabályzó a folyamatosan változó impedancia viszony miatt, egy eléggé ostoba megoldás.
Nem kell félni az aktív elemektől egy áramkörben!

Egy Moth Series30-hoz lenne.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Én régebben nézegettem, de lemondtam mindenféle passzív előfokról!
Miért vágysz passzívra?
Szerintem a passzív szabályzó a folyamatosan változó impedancia viszony miatt, egy eléggé ostoba megoldás.
Nem kell félni az aktív elemektől egy áramkörben!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Épített már valaki ilyen passzív előfokot ? Kíváncsi lennék a véleményére!

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Vízvezeték szerelők előnyben

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Az oldal szerintem is nagyon jól meg van csinálva és felvállalják hogy MNC -ből is dolgoznak bár egy laikusnak teljesen mindegy hogy Visaton Morel vagy MNC csak "nagyot szóljon".

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1270

Hozzászólás Szerző: violin »

Természetesen nekem sem ez volt a célom csak annyira fura, hogy pont akkora doboz kell ezeknek a hangszóróknak is mint az eredetinek

Na ja....arra azért kíváncsi lennék,hogy megelőzi-e egyáltalán bármiféle tervezés (térfogat számítás...váltóterv...stb...) a munkát....? És mint már említettem,a váltóra is kíváncsi lennék...vajon berakják hozzá a gyári ajánlást vagy egyedit készítenek...?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

MNC egyik(egyetlen) legjobb hangszórója volte ceasar, 10-es középnek, 16-os 2útban ár/minőségben megfelelő volt..
Én 1/4 tl-t építettem belőle, 38-Hz megvolt. Mai napig egyik barátom hallgatja. Az Eclipses hagfalam 3. lett a versenyen.

Természetesen nekem sem ez volt a célom csak annyira fura, hogy pont akkora doboz kell ezeknek a hangszóróknak is mint az eredetinek

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”