Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Kábel készités házilag
High frequency (HF)=magas frekvenciájú
Low frequency (LF)=alacsony frekvenciájú
Igen, erre én is gondoltam, de a piros és a fekete bemenet alatt is van egy-egy ebből is és abból is!
Mint ezen a képen is: http://img37.imageshack.us/img37/759/dscf6747.jpg
Kábel készités házilag
Neten találtam ezt a képet, ha jól látom innen való.
http://www.avx.hu/forum/uploads/post-33-1264448556.jpg
Pont ilyen hangsugárzóm van.
A kérdésem az lenne, hogy mit jelent a piros és a fekete bemenetek alatt a HF és LF rövidítés?
Van-e annak jelentősége, hogy melyiket kötöm közvetlen az erősítőhöz, és melyikhez megy a jumper?
Előre is köszönöm!
High frequency (HF)=magas frekvenciájú
Low frequency (LF)=alacsony frekvenciájú
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Kábel készités házilag
Szia,
Szerintem a HF a magasé, az LF a mélyé. Ez biamp erősítésnél lehet érdekesebb. Ha jumper van köztük, akkor elviekben mindegy melyiket kötöt az erősítőbe, de én a HF-hez csatlakozatnám, így talán a magas-közép jobb jelet kap.
Üdv.
Imi
A kérdésem az lenne, hogy mit jelent a piros és a fekete bemenetek alatt a HF és LF rövidítés?
Van-e annak jelentősége, hogy melyiket kötöm közvetlen az erősítőhöz, és melyikhez megy a jumper?
Előre is köszönöm!
Lyngdorf - AP Avanti I.
- Swordfish76
- V.I.P.
Kábel készités házilag
Előre is köszönöm!
- Swordfish76
- V.I.P.
Kábel készités házilag
Hát ha a továbbfűzött mellett döntesz,akkor csak ott csupaszítsd le,ahol érintkezik a csatlakozóval, különben oxidálódni fog.
Természetesen én is úgy gondoltam.
Kábel készités házilag
Felmerült bennem egy kérdés, jumperkábelezéssel kapcsolatban.
Mivel többen is említettétek, hogy minél kevesebb csatlakozó, (banándugó, villa) ván a jel útjaban, annál jobb.
Arra az elhatározásra jutottam, hogy a kábelből amit most vásároltam készítek jumpert úgy, hogy egy darabot belőle levágva, végeit lecsupaszítva, egyik végét a hangsugárzó ugyanazon szorírószövetség részébe fogatok, mint ahova az erősítő felöli kábel ván bekötve, a másikat pedig az azonos (mély vagy magas) csatlakoztatáshoz. Esetleg nem is vágom el, csak mintegy továbbfűzöm. Mi a véleményetek?
Hát ha a továbbfűzött mellett döntesz,akkor csak ott csupaszítsd le,ahol érintkezik a csatlakozóval, különben oxidálódni fog.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- Swordfish76
- V.I.P.
Kábel készités házilag
"szorírószövetség"= szorító
Nem tudom hogy sikerült!
- Swordfish76
- V.I.P.
Kábel készités házilag
Felmerült bennem egy kérdés, jumperkábelezéssel kapcsolatban.
Mivel többen is említettétek, hogy minél kevesebb csatlakozó, (banándugó, villa) ván a jel útjaban, annál jobb.
Arra az elhatározásra jutottam, hogy a kábelből amit most vásároltam készítek jumpert úgy, hogy egy darabot belőle levágva, végeit lecsupaszítva, egyik végét a hangsugárzó ugyanazon szorírószövetség részébe fogatok, mint ahova az erősítő felöli kábel ván bekötve, a másikat pedig az azonos (mély vagy magas) csatlakoztatáshoz. Esetleg nem is vágom el, csak mintegy továbbfűzöm. Mi a véleményetek?
Kábel készités házilag
Frontok kábelei kipipálva!
Következik a hátterek kábelcseréje.
Több versenyző is van a mezőnyben:
Első sorban ez, mert a frontokhoz is ilyen van, csak nagyobb keresztmetszetben:
http://supracables.hu/spd/25c/2-5-CLASSIC
A másik kettőt itt olvasgatva vadásztam le:
http://elimex.hu/termekek/2733/klotz_-_ ... ?catid=613
http://elimex.hu/termekek/2535/klotz_-_ ... ?catid=587
Kinek mi a véleménye, tapasztalata? Melyik a legjobb ár érték arányban?
Esetleg más tipust is javasolhattok!
2.5 mm2 rezet váltana!
Köszönöm előre is!
http://elimex.hu/ter...ekete?catid=613 Ár-érték arányban kiváló kábel! IC-nek és hangfalkábelnek is nagyon jó! Valamikor használtam Én is....Ha vékony a büdzsé remek választás
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábel készités házilag
Hát a szinergia jegyében ,ha már a frontokhoz ilyen van, jó lesz az hátra is. Bár lehet,hogy elég lenne az 1,6 mm-es, bár árban nincsen nagy különbség.
Nekem frontot 2,5-1,6 mm2 hajt bikábelezve. Bejött.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- Swordfish76
- V.I.P.
Kábel készités házilag
A másik kettőt itt olvasgatva vadásztam le:
http://elimex.hu/termekek/2733/klotz_-_ ... ?catid=613
http://elimex.hu/termekek/2535/klotz_-_ ... ?catid=587
Kinek mi a véleménye, tapasztalata? Melyik a legjobb ár érték arányban?
Esetleg más tipust is javasolhattok!
2.5 mm2 rezet váltana!
Köszönöm előre is!
Kábel készités házilag
Szeretném megkérdezni, hogy subkábel készítésénél is hasonlóképpen kell eljárni? Köszönöm!
Érdemes ezt a módot választani a szimpla aszimmetrikus kanócolás helyett.
Én készüléképítésnél a belső kábelezést is így készítem.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- Swordfish76
- V.I.P.
Kábel készités házilag
Amiről szó van, az egy mikrofonkábel, ami ugye eredetileg szimmetrikus jelátvitelre lett tervezve, ezért két szigetelt ér, plusz árnyékolást tartalmaz. Erre lett írva, hogy a forráskészüléknél az egyik szigetelt eret és az árnyékolást az RCA hideg pontjára forrassza, míg a másik, fogadó készüléknél az árnyékolást hagyja ki a forrasztásból, és csak a két szigetelt ér legyen megfelelően beforrasztva.
Amit Te linkeltél, azon egy egyeres árnyékolt un. aszimmetrikus jelátvitelre alkalmas kábelt forrasztanak be. Egy szigetelt ér, plusz árnyékolás. Itt természetesen az árnyékolás a negatív potenciál aktív vivő eleme. Jobb az első variáció zavarvédelme.
Szeretném megkérdezni, hogy subkábel készítésénél is hasonlóképpen kell eljárni? Köszönöm!
Kábel készités házilag
Köszönöm a segítségetek!
- Swordfish76
- V.I.P.
Kábel készités házilag
Bocsánat, igazatok van! Ezt rendesen benéztem!
Kábel készités házilag
http://diyaudioprojects.com/Power/DIY-S ... ct-Cables/
Itt másképp csinálja! Nem szeretnék kötözködni, de miért jobb az amit Te állítasz?
Engem is érdekel, főleg azért, mert én is magamnak csinálom a kábeleim.
Kíváncsi lennék, hogy Fapaci mit mondana erre? Vagy ez szakmai titok?
Ha nem, akkor mi a helyzet a subkábelnél, illetve sima IC kábel esetében?
Köszönöm!
Szamóca válaszolt helyettem,először gondolkozz utána írj! Évek óta Én csinálom a kábeleim....Részemről a kábel kérdést befejezetnek tekintem!
Kábel készités házilag
Itt másképp csinálja! Nem szeretnék kötözködni, de miért jobb az amit Te állítasz?
Köszönöm!
Amiről szó van, az egy mikrofonkábel, ami ugye eredetileg szimmetrikus jelátvitelre lett tervezve, ezért két szigetelt ér, plusz árnyékolást tartalmaz. Erre lett írva, hogy a forráskészüléknél az egyik szigetelt eret és az árnyékolást az RCA hideg pontjára forrassza, míg a másik, fogadó készüléknél az árnyékolást hagyja ki a forrasztásból, és csak a két szigetelt ér legyen megfelelően beforrasztva.
Amit Te linkeltél, azon egy egyeres árnyékolt un. aszimmetrikus jelátvitelre alkalmas kábelt forrasztanak be. Egy szigetelt ér, plusz árnyékolás. Itt természetesen az árnyékolás a negatív potenciál aktív vivő eleme. Jobb az első variáció zavarvédelme.
Ne keverjük!
- Swordfish76
- V.I.P.
Kábel készités házilag
Piros a jelre,a többit a negatív pólusra.Az árnyékolást csak a forrásponton kösd be.
Ez az RCA dugó bekötésre vonatkozik.
Köszönöm!
Kábel készités házilag
Piros a jelre,a többit a negatív pólusra.Az árnyékolást csak a forrásponton kösd be.
Ez az RCA dugó bekötésre vonatkozik.
Kábel készités házilag
Sziasztok! Klotc MC5000 IC kábelt raknék össze, szerintetek hogyan csináljam? Piros+kék jelre, árnyék az árnyák, vagy máshogy, forrasszak, ne forraszak?
Kábel készités házilag
Hangfalkábel készítésénél mi a két különálló drót (+ -) összetekerésének,vagy távtartókkal egymás mellé helyezett állásának a hangra gyakorolt hatása? Mi az egyik,illetve a másik megoldás előnye,hátránya?
A fonottat könnyebb huzigálni a bútorok alatt,között, mellett........
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Kábel készités házilag
Van egy heed kábelem,és valamit csinálni kéne vele hogy pofásabb kinézete legyen,mert jelenleg csak úgy egymás mellett futnak a kábelek szabadon.Első blikkre fonásra,illetve az öszetekerésre szavazok,plusz rá valami kígyóbőr,de jöhet más tipp is.
Kábel készités házilag
Igen kíváncsi leszek milyen válaszokat írnak majd e kérdésedre. Valaki tudja a tutit? Én hallottam minden konstrukciótól számomra kellemes produkciót, legyen az fonott, szorosan egymás mellett futó és szigetelt, illetve a DNM felépítésére hajazva, de kb 2 ujjnyi távolságra futó kábel.
Kábel készités házilag
Hangfalkábel készítésénél mi a két különálló drót (+ -) összetekerésének,vagy távtartókkal egymás mellé helyezett állásának a hangra gyakorolt hatása? Mi az egyik,illetve a másik megoldás előnye,hátránya?
én meg azzal nem értek egyet kollegát minek visszük be az erdőbe.
ha szerinted ennyire számít a banándugó vagy villa akkor miért csak egy gagyit használsz a drága hangfalkábeledhez?
tessék jó drágát venni mert az lesz a tuti
ha meg kihallod a különbséget (van banándugó vagy sem) akkor Te szerencsés ember vagy szerintem a nagy átlag nem.
nekem speciel az a jó hangfalkábel ami nem szól bele a hangba, egy banándugó javítson a hangon ezt meg nem is értem, mi változik meg?
ha pedig a rendszernek vannak hiányosságai azt kell inkább cserélgetni, egymáshoz illeszteni, hogy a rendszer összeálljon
- Roberto11
- V.I.P.
- Értékelés: 345
Kábel készités házilag
én meg azzal nem értek egyet kollegát minek visszük be az erdőbe.
ha szerinted ennyire számít a banándugó vagy villa akkor miért csak egy gagyit használsz a drága hangfalkábeledhez?
tessék jó drágát venni mert az lesz a tuti
ha meg kihallod a különbséget (van banándugó vagy sem) akkor Te szerencsés ember vagy szerintem a nagy átlag nem.
nekem speciel az a jó hangfalkábel ami nem szól bele a hangba, egy banándugó javítson a hangon ezt meg nem is értem, mi változik meg?
ha pedig a rendszernek vannak hiányosságai azt kell inkább cserélgetni, egymáshoz illeszteni, hogy a rendszer összeálljon
LG 65"C3,DUNE MAX VISION 4K
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab SR30
JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp:Neotech NEP-3003G
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Audioquest Wolf
IsoACOUSTICS,Vibra-R
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab SR30