Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Az már kiderült, hogy a braun beesése 600Hz-ig a rossz mérési körülmények miatt van, mert közelről jó.:
-
Vendég
Hangsugárzó építés
A frekimenet igaz, mértem, de az Fs 1500 Hz körül van.
Akkor nem központosítási hibásan született darab, mint ami a weblapjukon látható?
Hangsugárzó építés
Szép az avatarod.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
Jobb hijján,meg ajánlanám esetleg az itt amúgy is melegen ajánlható szeaszosos huszonheteses téefefest.Ammá majnem olyan jó,mint a déhuszonhét.
Hangsugárzó építés
Kalapur.
Monacor sziszegni, a déhuszonhetest meg nem elkotyavetyélni!
Hangsugárzó építés
ezesetben tévedtem.
bocsi.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Monacor? Ugyanmár... http://www.hifisound.de/oxid/out/oxbase ... 021150.gif Hol itt az fs? Hát nem 750Hz-en annyi biztos...
Egyébként itt járok:
Szerk, ez már váltóval: 10u x 330uH + 18,2u
Hangsugárzó építés
Gondoltam. Elvileg ma veszik Fehérváron hozzá a tekercseket meg a kondikat...Ha beszerelem, megosztom a tapasztalataim...
Ha az ember lemegy 600-800 Hz körüli vágásra, akkor egy másodfokú szűrőt nem nagyon fog megúszni egy 4-5 mH-s tekercs nélkül a mélysugárzó oldaláról, tapasztalatom szerint.
Az alábbi képen a 2,2 mH+9uF+4,7Ohm-os szűrő (az én Braunomnak) kb. egy 1.800-1.900-Hz-es X frekit tenne lehetővé, ha lenne olyan magas, ami itt váltható lenne (talán 1-2 azért van a világpiacon, de az komoly vagyon).
dt-300-as monacor nem egy vagyon és szerintem jó hangja van, jövő héten beszámolok róla, mert van ilyenem, csak épp nincs nálam
elvileg az Fs-e 750 Hz, egyetlen baja van, hogy a frekimenete 10kHz felett eső, ezért nehezen illesztehtő úgy, hogy végig lineáris legyen az átvitele.
Hangsugárzó építés
Nem hogy szabad,egyenesen kell.
Hangsugárzó építés
... épp most próbálgatom az R639 jelű dómot és 2k-nál még megoldható a váltás azzal is vészhelyzetben.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Gondoltam. Elvileg ma veszik Fehérváron hozzá a tekercseket meg a kondikat...Ha beszerelem, megosztom a tapasztalataim...
Ha az ember lemegy 600-800 Hz körüli vágásra, akkor egy másodfokú szűrőt nem nagyon fog megúszni egy 4-5 mH-s tekercs nélkül a mélysugárzó oldaláról, tapasztalatom szerint.
Az alábbi képen a 2,2 mH+9uF+4,7Ohm-os szűrő (az én Braunomnak) kb. egy 1.800-1.900-Hz-es X frekit tenne lehetővé, ha lenne olyan magas, ami itt váltható lenne (talán 1-2 azért van a világpiacon, de az komoly vagyon).
Azért annyira nem komoly a magashangszóró-dolog sztem, épp most próbálgatom az R639 jelű dómot és 2k-nál még megoldható a váltás azzal is vészhelyzetben.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
... kb. egy 1.800-1.900-Hz-es X frekit tenne lehetővé, ha lenne olyan magas, ami itt váltható lenne (talán 1-2 azért van a világpiacon, de az komoly vagyon).
Persze ha kétutast szeretne az ember.
Hangsugárzó építés
Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Hangsugárzó építés
-
Vendég
Hangsugárzó építés
pedig van következménye, hidd el, mondjuk a hangszóró impedanciája 200Hz-től már emelkedik, így a tekercs hatása egyre kevésbé érezhető. Valószínűleg nem fogod megúszni így simán elsőrendűvel, igazából nem is kell.
Hangsugárzó építés
Én 800Hz-nél akarom vágni..
Úgy mint itt:
http://www.hifipiac.hu/content/view/196/38/
Amúgy az az érdekes, hogy hiába van előtte a tekercs (1,3-as), nem lehet látni a hatását.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Mi a gond vele 1k fölött (átvitelben)? cirrus méréseit ne nézd, az ő hangszórója másik verzió.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
bikabéka,
Meddig engeded fel a Braunt? Gondolom 200Hz közelében már illene szűrni, ha csak 6dB/oct.-al akarod, mert 1KHz felett már nem legszebb az átvitel, ahogyan a méréseket elnézem, bár a tiéden 2KHz után esik csak.
Hangsugárzó építés
Köszi a választ
Azért cirrus kihagyott pár dolgot.
Akkor ugye Te kiegeszited? Legyszives.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
Eddig úgy gondoltam, hogy jó lesz a sima elsőrendű váltó a braun elé, de be kell látnom, hogy nem. úgy viselkedik, mintha ott sem lenne az a k..va tekercs...