Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Hát ,ha tényleg megfelel a mérésre,akkor megrendelem.köszi..
Semmi cikizés, semmi kedv-elvevés, csak egy infó, amit majd később fogsz hasznosítani, ha már megvannak a sikerélményeid a mérésekkel:
HA JÓ A FÜLED, ÉS MÁR MENNEK A MÉRÉSEK, AKKOR ÉSZRE FOGOD VENNI. HOGY KELL EGY KORREKCIÓS FÁJL A MIKROFONHOZ.
De ez most semmiben ne befolyásoljon!
Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Hangsugárzó építés
én elhiszem,de én 120Km-ről nem megyek fel egymikrofonért és lehet hogy a postaköltség többe van mint a termék.
Sajnos a termék mozgatása pénzbe kerül.
Arrol pedig senki nem tehet, hogy ilyen messze vagytok egymástól.
Szerintem ha igazán szükségsd van a mikrofonra akkor inkább a postát válszd, mert akkor legalább az idöt megsporolod amit a beszerzésére fordítanál.
Hát ,ha tényleg megfelel a mérésre,akkor megrendelem.
köszi..
Hangsugárzó építés
én elhiszem,de én 120Km-ről nem megyek fel egymikrofonért és lehet hogy a postaköltség többe van mint a termék.
Sajnos a termék mozgatása pénzbe kerül.
Arrol pedig senki nem tehet, hogy ilyen messze vagytok egymástól.
Szerintem ha igazán szükségsd van a mikrofonra akkor inkább a postát válszd, mert akkor legalább az idöt megsporolod amit a beszerzésére fordítanál.
Hangsugárzó építés
Én letöltöttem az Hangtechika Kft árlistályát de nem találtam benne az általad javasolt MCE-4000 microfont!
Én meg felhívtam -megkérdeztem-odamentem-megvettem ! Tegnapelőtt amikor eljöttem még volt nekik. Én csak segíteni akartam - de ahogy gondolod !
Hangsugárzó építés
Én letöltöttem az Hangtechika Kft árlistályát de nem találtam benne az általad javasolt MCE-4000 microfont!
Én meg felhívtam -megkérdeztem-odamentem-megvettem ! Tegnapelőtt amikor eljöttem még volt nekik. Én csak segíteni akartam - de ahogy gondolod !
Hangsugárzó építés
Nézd meg az árlistáJát is, hátha abban benne van!
haa..haaa...ha,vicces vagy...
Hangsugárzó építés
Nem számoltam utána, de ha 120 liter zárt kéne neki, akkor ott nagyobb gondok vannak, minst sejtettem.
Pontosan mire gondolsz?
Hangsugárzó építés
Nézd meg az árlistáJát is, hátha abban benne van!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
A progit letöltöttem de nem ttudom hogy hol kapok ilyen mikrofont (kapok-e egyáltalán???)
Én a Hangtecnika Kft.-nél vettem Monacor MCE-4000 est kb 500 Ft , ez többek szerint használható. http://hangtechnikakft.hu/
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nem számoltam utána, de ha 120 liter zárt kéne neki, akkor ott nagyobb gondok vannak, minst sejtettem.
Hangsugárzó építés
Erről mi a véleményetek? Exodus Audio Tempest-X 15" 190 $ körüli áron, szerintem egész jó!
http://www.acoustic-visions.com/~acoust ... mpestX.pdf
Vicces, de kicsit erősebb mágnessel akár még jó is lehetne.. Már ha az is igaz egyáltalán, amit rávéstek.. Kérdéses.
Vártam már a véleményed! Úgy hiszem, hogy ennél a hsz-nél nem a magas érzékenység, sokkal inkább az alacsony f3 pont volt a cél! Ezt (amennyiben az adatok hitelesek) teljesíti is! Az alacsonyabb B*l érték, a nagy mozgó tömeg mind-mind ezt teszik lehetővé!
120 literes zárt ládában 30 Hz körüli -3 dB-es pont azé nem olyan rossz!
Azt persze nem állítom, hogy a minőséghez bármiféle köze is lenne! Egyszerűen 1 "durrantós" SUB hszóró, ennyi!
Hangsugárzó építés
Méregetnék ,de a mikrofonbekötésbe kellene segítség. MCE400 +mikrofonkábel(árnyékolás,két belső ér)+sztereo min jackdugó. Ha egyik belső ér a jack hegyére, másik közösítve az árnyékolással a jack testre , jack közepe üresen akkor RMAA mivel sztereóban akar mérni az egyik oldalon nem megy fel a szint a méréshez. Ha közösítem a jack hegyét a közepével akkor meg nagy az áthallás (naná)
Most két mikrofont kössek rá hogy sztereó legyen - vagy hogyan lehet megoldani a két hangszóró együttes mérését ?
Köszi!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
A SAL DT20 egy nagy nulla átlőve, ráadásul nem lehet összeváltani a 620-as mélkyözép standard verziójával. Szóval bármi mást, csak azt ne.
A 620-as mélyközépnak nagyon kevés a 12 liter, ez egy 150mm-es mélyközéphangszórónak valóű térfogat, szóval, ha új előlap, akkor inkább egy HA15-618-at kellene bele venni, és azzal kísérletezni. Ez a legolcsóbb-legjobb megoldás sztem.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Erről mi a véleményetek? Exodus Audio Tempest-X 15" 190 $ körüli áron, szerintem egész jó!
http://www.acoustic-visions.com/~acoust ... mpestX.pdf
Vicces, de kicsit erősebb mágnessel akár még jó is lehetne.. Már ha az is igaz egyáltalán, amit rávéstek.. Kérdéses.
Hangsugárzó építés
A Boston sugárzó membránátmérője 5,5 cm.
Shalafinak az oldalán olvastam a mérésekről és valamilyen mikrofonra hivatkozik ,amivel méréseket lehet végezni egy program segítségével.
A progit letöltöttem de nem ttudom hogy hol kapok ilyen mikrofont (kapok-e egyáltalán???)
Van ugyan nekem hasonló kinézetű mikrofonom de az Ohmos értékén kívül ,mást nem tudok róla és nem biztos hogy a méréshez megfelelő lenne.
Ha nem túl nagy összeg ,küldhetne nekem valaki postán utánvéttel...
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Szerintem is felejtős a Somogyi, de persze ehhez ismerni kellene a másik tweetert, mert lehet, hogy attól ez is jobb, hallgasd meg ha nem akarsz mérni és amelyik hangja jobban tetszik azt tedd bele, jobbat nem tudok javallani. Ahogyan elnézem a Boston méretre elég nagy, lehetséges irányítottság a magas tartományban emiatt, de ha szerencséd van kevesebbet torzít mint a Somogyi.
Hangsugárzó építés
Van egy másik ,Dómsugárzóm, Somogyi E. DT 20-05...
Hat nemtom ... nekem nincs sok bizodalmam a Somogyis domok irant. Sajnos egyik magassugarzot sem ismerem ami neked van, talan vki mas tudna velemenyt mondani. En szemely szerint a masikkal probalkoznek ami jelenleg is a dobozban van. Mericskelni kellene es akkor tobbet tudnank rola.
A 12 literes netto terfogathoz es 55Hz-es Fb-hez en egy 45mm atmeroju es kb. 105-110mm hosszu reflexcsovet ajanlanek. Ebbe mar beleszamoltam azt is, hogy a 12 litertol kicsit kevesebb lesz a valos terfogat, mert a hangszorok, merevites, valto is csokkentik a terfogatot. Remelem nem irtam hatalmas hulyeseget, ha megis, akkor majd vki kijavit A reflexnyilast esetleg a kozepsugarzo helyere is teheted, de ha teljesen uj elolapot akarsz gyartani, akkor ujra lehet gondolni az egeszet ... remelem mas is hozzaszol, mert tobb szem tobbet lat.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
ez egy Schneider HIFI-Hochleistungslautprecherbox 26.1 LS colinal gyári ládája,( DIN 45 500)csal az előlapot cseréltem ki.csak kívülről mértem meg a ládát,de kb 13 mm a falvastagság.
a magasság 41cm
a szélesség 25 cm
a mélység 17 cm
így durván számolva 12 liter
én zárt doboznak terveztem,ha csak két sugárzó lesz benne,akkor marad egy luk a középsugárzó helyén.vagy le kell takarnom valamivel,vagy új előlapot kell készítenem???
A 620-nak jo 8-10 literrel nagyobb doboz sem art, de sztem ezzel is lehetne kiserletezni. Mondjuk a reflexcsovel kb. 55Hz-re hangolva a dobozt, kb. 59Hz-es f3 adodna amivel sztem meg mindig sokkal jobban jarsz mintha zart dobozba tenned a 620-at. En egyelore ezt latom realisnak. A dupla elolap jo otletnek tunhet, persze ez sokmindentol fugg. Na de hatha jon Shalafi es kitalal neked vmi jobbat.
Van egy másik ,Dómsugárzóm, Somogyi E. DT 20-05
itt a kép : http://img0.tar.hu/depi69/size2/33599225.jpg
a háta: http://img0.tar.hu/depi69/size2/33599226.jpg
ha esetleg ezt ismeri valaki.
beépíthetem a másik helyett (elhagyva a középsugárzót) és akkor készítek másik előlapot hogy kétutas legyen,csak akkor kellene a reflexnyílás méretei és hogy hová helyezzem.teljesen új ládát nem szeretnék építeni.túl sok idő és több szerszámot is igényel.
Hangsugárzó építés
ez egy Schneider HIFI-Hochleistungslautprecherbox 26.1 LS colinal gyári ládája,( DIN 45 500)csal az előlapot cseréltem ki.csak kívülről mértem meg a ládát,de kb 13 mm a falvastagság.
a magasság 41cm
a szélesség 25 cm
a mélység 17 cm
én zárt doboznak terveztem,ha csak két sugárzó lesz benne,akkor marad egy luk a középsugárzó helyén.vagy le kell takarnom valamivel,vagy új előlapot kell készítenem???
A 620-nak jo 8-10 literrel nagyobb doboz sem art, de sztem ezzel is lehetne kiserletezni. Mondjuk a reflexcsovel kb. 55Hz-re hangolva a dobozt, kb. 59Hz-es f3 adodna amivel sztem meg mindig sokkal jobban jarsz mintha zart dobozba tenned a 620-at. En egyelore ezt latom realisnak. A dupla elolap jo otletnek tunhet, persze ez sokmindentol fugg. Na de hatha jon Shalafi es kitalal neked vmi jobbat.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- akusztikai mérések
Hangsugárzó építés
13mm körül falvastagság szerintem elég szerény én mindenképpen vastagabból építeném, vagy legalább belső merevítőket tennék bele az biztos
szerintem a 12 liter is kevés a Ha18-nak, de ez erased-shalafi kolléga jobban tudja.
a középhangszóró helyét le is takarhatod, de jobban jársz, ha a másik előlapot csinálsz a doboznak, vagy méginkább dupla előlaposra csinálod (megtartod a mostanit és elé teszel egy másikat)
üdv
k
Hangsugárzó építés
ez egy Schneider HIFI-Hochleistungslautprecherbox 26.1 LS colinal gyári ládája,( DIN 45 500)csal az előlapot cseréltem ki.
csak kívülről mértem meg a ládát,de kb 13 mm a falvastagság.
a magasság 41cm
a szélesség 25 cm
a mélység 17 cm
Hangsugárzó építés
Udv!
Azt jo lenne még tudni, hogy mekkora a doboz belso terfogata? Ja es reflex doboz vagy zart? A 620-asnak inkabb reflex doboz valo.
Amugy a kozepsugarzo valoban teljesen felesleges bele! A 620-as mely-kozep tokeletesen elegendo lehet, ha a magassugarzo is megfelelo. Sztem mindenkepp ketutassal probalkozz elso korben es ha a magassugarzo megsem alkalmas a feladatra, akkor inkabb vegyel helyette egy masikat amivel meg lehet csinalni ketutasra a dobozt.
- akusztikai mérések
Hangsugárzó építés
a kész láda képe itt : http://img0.tar.hu/depi69/size2/33595421.jpg
a maga sugárzóháta itt : http://img0.tar.hu/depi69/size2/33595423.jpg
a mélysugárzó háta itt: http://img0.tar.hu/depi69/size2/33595422.jpg
látható,ha ezzel esetleg többet segítettem?!?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Jé tényleg, megtévesztett a sok szám, a HA 18 1544-620 egy H2000-es hsz erről pedig van mérés is, sőt lesz aki tud segíteni, ehhez nem fog kelleni a közép dóm, de persze a tweetert megkellene mérni, hogy meddig képes lemenni.