Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

zoli12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: zoli12 »

Nem is, mert nincs export. Kéne, de én nem tudtam rábeszélni a cégvezetőt. Nem ér rá megszervezni, meg lehet, hogy nem is akarja-tudja. Ezt már én nem tudom kitalálni. 
Egyébként hja, valóban évi 10 000db, három-négy éve beállt erre a szintre (előtte sokkal több volt), kisebb-nagyobb mozgásokkal, hol fel, hol lefelé (most legutóbb picit nőtt a szám az előző évhez képest).

Pedig nem ártana ha a H2000 termékei kijutnának a határainkon túlra is. Bár legalább annyit kellene dolgoznotok azért, mint az ATC nek itthon, hogy megismerjék a termékeiteket külföldön. A hazai piac az nem nagy szelet , csak ebben gondolkodni, hát nem tudom.. Én személy szerint büszke lennék arra, ha mondjuk a Seas, vagy akár bármi más mellett H2000 termékeket is lehet mondjuk a BMM honlapján, vagy bárhol máshol a világban kapni.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem is, mert nincs export. Kéne, de én nem tudtam rábeszélni a cégvezetőt. Nem ér rá megszervezni, meg lehet, hogy nem is akarja-tudja. Ezt már én nem tudom kitalálni.

Egyébként hja, valóban évi 10 000db, három-négy éve beállt erre a szintre (előtte sokkal több volt), kisebb-nagyobb mozgásokkal, hol fel, hol lefelé (most legutóbb picit nőtt a szám az előző évhez képest).

zoli12
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Shala! 10000 darab évente? Nem akarlak bosszantani, de én még külföldön sehol nem láttam H2000 produktumot. Exportáltok valahová is a termékeitekböl? Elnézést ha tapintatlan lettem volna, csak érdekel a dolog.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hja várj, megvan, megvan mi lesz az. Van egy spulni 0,11-es rézhuzaluk kínai gyártású. A HSS-től kapták, mert a H2000-é elfogyott. Hahaha.

Vendég

Hangsugárzó építés

Én fogadni is merek rá Béla, bármikor. Mondd miben fogadunk? Hidd el, hogy sokkal jobban ismerem a helyzetet, mint Te. A vasakat és kosarakat Fehérvártól nem messze készítette egy cég, a H2000 SAJÁT szerszámaival, most váltottak, keresnek új gyártót a vasanyagoknak. A felületkezelést a VT Metal Kft. végzi, a membránok és lágyrészek teljes mértékben az üzemben készülnek. Ahogy az összeszerelés is ott történik. Az ÖSSZES H2000 hangszórónál. Kivéve a Braun membrános 250mm-es hangszórók, azoknál a Videotontól örökölték a membránokat és kosarakat egy megszakadt fejlesztési munka eredményeként.

a TV hangszórók sosem voltak kínaiak. A kosár ugyanott készül mint a H2000 típusoknál, a membrán, lengőcséve-pille is ugyanúgy saját gyártás, a H0816 és H1320 nevű TV hangszórók a Videoton fejlesztései, amikor kitalálták, akkor még kínában azt sem tudták hogyan kell lengőcsévét gyártani normálisan, (mondjuk úgy napi 9000 darabot egy géppel, mert a Vidi ilyen darabszámokban dolgozott már akkor...)

Szóval mi itt a kínai mondd? Meghívlak egy napra és körbevezetlek, ha kéred.

A sony hszek egy része malajziábúl származhat szintén, a két legkisebb 80mm-es szélessávú kivételével a Veszprémi Videoton gyárból megmaradt készlet részei voltak. Ott ezzel szerelték a Sony dobozokat, hogy aztán hogy került oda, arról a gyártót kell kérdezni. Mértem ezeket a hangszórókat is, a HiVitől mondjuk nem rosszabbak, de azért nem is tökéletesek. Van Philips szerű PSS feliratú hsz is vagy háromféle, de ezekel őszintén nem sokat foglalkoztam, egyértelműen jobbak a magyar gyártású hangszórók.

Ui: ez megint az eset Béla, amikor vagy szemtelenül hazudsz, vagy információk hiányában vagdalkozol, úgy hogy a valós helyzetet egyáltalán nem ismered.

Az önérzetre pedig hidd el van ok. Ilyen színvonalon fenntartani a gyártást úgy hogy két ember produkál évi 10 000 db hangszórót, elég ok rá önmagában. De ha megnézed a hangszórók paramétereit, 3-4-szer magasabb árú termékekkel is felveszik a versenyt, és ami méginkább egyedülállónak számít, hogy már több mint ötven éve működik ez a hangszórógyár, és gyárt itthon, a hazai piacra. Valahogy megvoltak eddig is a kínaiak nélkül.. Nem is tudom hogyan.

Vendég

Hangsugárzó építés

Nekem semmi kedvem veled levelezgetni, és pláne nincs butaságodra válaszolgatni. Van olyan ember akinnek a vélaménye fontos nekem ,de az nem te vagy! Az én életem szerencsére ennél sokrétübb, és soha nem éltem légüres térben! Azt szeretném mégegyszer kérni tőled ,hogy ne használd fel egy buta,tudatlan ember mérését a jövőben érvként! Akkor sem ha ez a pillanatnyi érdekednek megfelel. Ez sajnos téged mínősít,és nem engem. Akkor ui. egy buta ember jogán fogok mindig tiltakozni nálad!
A mérés az mérés, lényegtelen ki készítette, mert akárhogy tiltakozol, azt mutatja amiről én papolok már nagyon régen. A számok nem hazudnak, az emberek viszont mindig, ezt az alaptételt már régen megjegyeztem.

Ahogy azt is, hogy mindenki magából indul ki, mert az előbb épp te gondoltad, hogy
de idézhetnék én is a te fórumodról,amikor azonnal szerzői jogokra hivatkozva tiltakoznál tiltakozni fogok, ha "lelepzelel", erre mit ad Isten, épp az ellenkezője történik, te követeled a szerzői jogaid, amikor neked nem tetsző véleményt erősítenek a mérések... Hogy is van hát ez? Legalább az azonos mérce járna mindenkinek, és amit másban elítélsz, azt legalább neked nem kéne elkövetned.

Vendég

Hangsugárzó építés

Na kb így vagyok én a hozzászólásaiddal. Ha neked az emlékeid felidézése jelenti a szakmai vonalat hát abban te vagy otthon, én a fejedben motoszkáló gondolatokról nem kívánok vitát nyitni.
Hol voltak itt, és milyen emlékek, és ki beszélt róluk? Tudtommal te hoztad a képbe most az emlékeket, de akkor sem tudtam miről van szó. Fogalmazz már érthetően legalább egyszer. Vagy idézd mikor írtam a fórumra a "fejemben motoszkáló" gondolatokról szakmai hozzászólás címen. Kész vicc. Ahogy az is, hogy bármiféle engedélyed és hozzájárulásod lenne szükséges a fórumon való megszólaláshoz... Továbbra sem tudom ki vagy Te... de nem hinném, hogy ilyen jogosítványaid vannak. Bár erről a fórumról már mindent el tudok képzelni lassanként.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Nem tudom, de az biztos, hogy amit most írtál, annak nincs semmi értelme. A szavakat elég hamar megtanulja az ember egymás után pakolni, egy óvodás gyermek már értelmesen teszi mindezt. Akkor most akár elgondolkodhatnánk azon, hogy Te ki is vagy.  
Ui: én azt hiszem nem vagyok kínai importőr. Vagyis nem tudok róla. Nincsenek erre utaló jelek sem, pl. milliárdos éves árbevétel. Tehát könynen kisakkozható, hogy problémamegoldó típusnak születtem, viszont szerencsére még módomban áll a gondokat előre megoldani, nem kell utólag kezelgetnem semmit.

Most hogy végre kiderült én melyik altípus vagyok a két kategóriából, leszállhatnánk rólam? Nem tudom miért van az (és ezt már harmadjára kérdezem mert egyszer Béla kitörölte), hogy ha bármi kényelmetlent írok le, rögtön személyes vonalba csapnak át egyesek. Gondolom azért lehet ez, mert semmi más ötletük nincs, amivel "szakmai" vonalon folytathatnák... Csak ettől lassan úgy érzem magam, mint a kísérleti patkány, akinek 20 "tudós" elemzi a viselkedését... (20-ból kettő meg azt várja, mikor nyúl az előre bekészített mérgezett sajthoz a sarokban..)

Na kb így vagyok én a hozzászólásaiddal.
Ha neked az emlékeid felidézése jelenti a szakmai vonalat hát abban te vagy otthon, én a fejedben motoszkáló gondolatokról nem kívánok vitát nyitni.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Vendég

Hangsugárzó építés

Nna ekkora butaságot sem írtál még le Béla, Te,aki még sosem jártál az üzemben... a H2000 hangszórók közül egyik sem kínai, de a Hangszóró 2000 Kft. természetesen árul a saját gyártású mellett import hangszórókat is, vannak malajziai 65mm-es magashangszórók PSS néven, vannak Sony szélessávúk, van ezerféle Veszprémből a Videoton hangdobozgyárból maradt hangszóró, de erre senki sem mondta, hogy saját gyártás. A H2000 hszek viszont az utolsó alkatrészükig itthon készülnek, nagy részük az üzemben. Szerintem olyan témában nem kéne vitatkoznod, amiről semmit sem tudsz. Bár ezt már annyiszor ajánlottam neked, sajnos egyszer sem fogadtad meg.. Végülis nekem mindegy. Önmagad járatod le.. És addig jár... míg egyszer el nem törik. Ebben az egyben biztos vagyok.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Én sosem fikázok. valami ami nálad nincs mindig, némi tudás. , http://kepfeltoltes.hu/070707/HA18-634M ... es.hu_.jpg[/url]
itt a mérésed. Ugyan látszik, hogy nem tökéletes, de a paraméterek magukért beszélnek, nugodtan össze lehet vetni az én méréseimmel.

Nekem semmi kedvem veled levelezgetni, és pláne nincs butaságodra válaszolgatni. Van olyan ember akinnek a vélaménye fontos nekem ,de az nem te vagy! Az én életem szerencsére ennél sokrétübb, és soha nem éltem légüres térben!
Azt szeretném mégegyszer kérni tőled ,hogy ne használd fel egy buta,tudatlan ember mérését a jövőben érvként! Akkor sem ha ez a pillanatnyi érdekednek megfelel. Ez sajnos téged mínősít,és nem engem. Akkor ui. egy buta ember jogán fogok mindig tiltakozni nálad!

Vendég

Hangsugárzó építés

Nem tudom, de az biztos, hogy amit most írtál, annak nincs semmi értelme. A szavakat elég hamar megtanulja az ember egymás után pakolni, egy óvodás gyermek már értelmesen teszi mindezt. Akkor most akár elgondolkodhatnánk azon, hogy Te ki is vagy.

Ui: én azt hiszem nem vagyok kínai importőr. Vagyis nem tudok róla. Nincsenek erre utaló jelek sem, pl. milliárdos éves árbevétel. Tehát könynen kisakkozható, hogy problémamegoldó típusnak születtem, viszont szerencsére még módomban áll a gondokat előre megoldani, nem kell utólag kezelgetnem semmit.

Most hogy végre kiderült én melyik altípus vagyok a két kategóriából, leszállhatnánk rólam? Nem tudom miért van az (és ezt már harmadjára kérdezem mert egyszer Béla kitörölte), hogy ha bármi kényelmetlent írok le, rögtön személyes vonalba csapnak át egyesek. Gondolom azért lehet ez, mert semmi más ötletük nincs, amivel "szakmai" vonalon folytathatnák... Csak ettől lassan úgy érzem magam, mint a kísérleti patkány, akinek 20 "tudós" elemzi a viselkedését... (20-ból kettő meg azt várja, mikor nyúl az előre bekészített mérgezett sajthoz a sarokban..)

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Az a helyzet, hogy minden gyártónál vannak problémák, de van aki hallgat róla és takargatja, főleg a kínai importőrökre jellemző ez tapasztalataim alapján, és van aki őszintén vállalja illetve ami ettől fontosabb meg is oldja a gondokat.
Te ezek közül melyik vagy?
Vagy a következő hozzászólásodban kiderül, hogy egyik se csak már megint talányokban beszéltél. Vagy esetleg nem védtél senkit és nem támadtál senkit csak úgy jöttek a gondolatok. És fikázni se fikáztál végképp senkit és semmit. Akkor valami természet feletti képesség amivel rendelkezel és a jelen ártó szellemével küzdesz a múlt csodás és semmihez sem hasonlítható emlékeit segítségül hívva.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Vendég

Hangsugárzó építés

Én sosem fikázok. Amit leírok, amögött mindig vannak gondolatok, érvek, bizonyítékok (ezt látni fogod most is), és még valami ami nálad nincs mindig, némi tudás. Nem sok a tudhatóhoz képest, de legalább valami. Most is tényként állítasz be olyan dolgokat, amiknek semmi közük a valósághoz, és nem veszel észre lényeges problémákat. Nos, tényleg nem tudsz úgy mérni, ahogy egy adatlap alkészítéséhez kell, de talán két impedanciamenet felvételét még megelelőlegezem neked, mert ha nem is sikerül igazán jól, a T-S model tulajdonságaiból következően túlzottan nagyot nem tévedhetsz. Azt mondod nincs bejáratva? Hát ez igazából semmit nem jelent, azok a problémák, amik ennél a hangszórónál láthatók nem változnak bejáratás alatt. Ilyen például, a 36%-kal kisebb mozgó tömeg, ami miatt elég mélyhiányos lesz az a doboz, amit ezzel a hangszóróval építesz (feltéve ha jól mértél). Egyébként igencsak kétségbevonja a hangszóró felhasználhatóságát, ha a bejáratás alatt a gyári fs-t mégis elérné. Ugyanis az a lengőrendszer ami képes majdnem 20Hz-et azaz 42%-ot változni bejáratás közben egyszerűen rossz tervezés, és nagyon sok veszélyt rejt magában a későbbiekre nézve (pl. elfárad, újra kikeményedik, stb, sorolhatnám, nem csak a HiVi-re jellemző ez, olcsóbb vifa hangszóróknál is láttam ilyet már jónéhányszor).

Most térjünk rá a "félreértéseidre" talán csak rosszul fogalmaztál, de mindegy akkor sem igaz amit leírtál. Előszöris a méréseim. Amint tapasztalhattad, a HA17-634M/8 nevű hangszóród mérésekor is, a T-S paraméterek tökéletesen fedték az adatlapon található értékeket, így talán a nekem felrótt pontatlanságtól eltekinthetünk. http://kepfeltoltes.hu/070707/HA18-634M ... es.hu_.jpg itt a mérésed. Ugyan látszik, hogy nem tökéletes, de a paraméterek magukért beszélnek, nugodtan össze lehet vetni az én méréseimmel. http://h2000.hangszoro.net/bass/ha17-634-8m.jpg Szerintem bőven 5%-on belül vagyunk... Ugyanígy egyezett minden amikor pagrus mért sima széria H2000 hangszórót. Talán a Season kívül nem is volt még annyira pontos hangszórója, mint a HA22-599. Pedig tudjuk mindketten mennyibe kerül.

A braun membárnos HA25-tel kapcsolatban sincs igazad. Egyféle lengőcséve volt hozzá ebben sosem változtattak az üzemben, pillét cseréltek néha-néha (összesen öt változat volt tíz év alatt), mert ez a része kicsit problémás, viszont akármire is cserélték, a paramétereket mindig sikerült megtartani, így a mai napig érvényesek az adatlapon közölt T-S paraméterek ennél a hangszórónál is. Szóval nem tudom igazán, miről beszélsz, az a hangszóró ami mechanikailag megfelelő állapotban kerül ki az üzemből, arra biztos hogy állnak a közölt paraméterek. Idézz nyugodtan, nem hiszem hogy fogsz találni olyat ami ennek az ellenkezőjét bizonyítaná. (Egy elírás volt a HA25-672 adatlapján, a lengőcséve tekercselési magassága, de ez mindössze figyelmetlenség, véletlenül maradt ott a Videoton által leírt érték.)

Az a helyzet, hogy minden gyártónál vannak problémák, de van aki hallgat róla és takargatja, főleg a kínai importőrökre jellemző ez tapasztalataim alapján, és van aki őszintén vállalja illetve ami ettől fontosabb meg is oldja a gondokat.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

csak tartalom nélküli fecsegést. Főleg úgy, hogy ilyen mérések születnek a HiVi hangszórókról:SS6N http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=91 Klang mérése: h

Aki,mint,erről már több tudományos "értekezést" is leírtál" nem tud mérni! Akkor ne is hivatkozz rá! Szomorú hogy mindig a cél ,a fikázás, határozza meg egy dolog információ tartalmát nálad!
Az hogy a Braunt időközben már a huszadik lengőtekerccsel készítik,és már az általad mért h2000-es mérések fele nem igaz ( lapozz csak vissza,de idézhetnék én is a te fórumodról,amikor azonnal szerzői jogokra hivatkozva tiltakoznál) ez mind bele fér az 5% szórásba- egyszerüen nevetséges!
Azóta egyébként az ss6n már bejáratódott ( azt valahogy mindig elfelejted emliteni az idézéseknél,hogy a mérésnél nem volt bejáratva!!!) és az elkövetkezőkben fel fogok tenni egy újabb mérés sort,ami már biztosan nem lesz elfogadható, tele lesz mérési hibával, mert az eredmény sokkal jobb!

kalapur
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kalapur »

Akkor eléggé felületes vagy. Nem nézted meg jól. Gondolom a 11g-mal nehezebb membránnak is örülsz, a 82dB-s érzékenységnek, a 15-tel kisebb EBP-nek, meg annak, hogy használhatatlan majd mindenféle dobozban. 
Egyébként nem is az a probléma, hogy az fs alacsony. Hanem az, amit mindkettőnél a gyári méréstől való alapvető eltérés jelez, hogy hol ilyen, hol olyan.

ott a pont.

Vendég

Hangsugárzó építés

Akkor eléggé felületes vagy. Nem nézted meg jól. Gondolom a 11g-mal nehezebb membránnak is örülsz, a 82dB-s érzékenységnek, a 15-tel kisebb EBP-nek, meg annak, hogy használhatatlan majd mindenféle dobozban.

Egyébként nem is az a probléma, hogy az fs alacsony. Hanem az, amit mindkettőnél a gyári méréstől való alapvető eltérés jelez, hogy hol ilyen, hol olyan.

kalapur
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kalapur »

W6 http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=109

W6-nál nem látok problémát az adatlap és a mérés között.
Alacsonyabb az Fs, de én annak inkább örülök...

Vendég

Hangsugárzó építés

Szolgálati közlemény: néhány törölt hozzászólás érkezik tegnapról, akit nem érdekel, ne is figyeljen, ugyan mit számít, ha a cenz-úra ma is él és virul, fura ura teszi a dolgát megállíthatatlanul.

Különben a hallgatózós srác Gerisoft a barátom,én beszéltem
rá a HIVI-re

Köszönöm. Gondolom nem azért rendelt hangszórókat,mert nem tetszett neki a hangja. Egy kis összehasonlítás pár hasonló árfekvésű hangfallal:
Swans M1 Tonalität 9,5 Summe aller Punkte 58 http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/test_swansm1.shtml

JmLab Electra 1007 BE Tonalität 6 Summe aller Punkte 50,5 http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls7.shtml

Isophon Galileo Tonalität 10 Summe aller Punkte 66,5 http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls6.shtml

Adam Compact C2 passiv Tonalität 8,5 Summe aller Punkte 52 http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls4.shtml

Elac 310.2 Jet Tonalität 10 Summe aller Punkte 57 http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls5.shtml

Mission e81 Tonalität 8 Summe aller Punkte 37,5 http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls8.shtml

Monitor Audio Gold Signature GS-10 Tonalität 7,5 Summe aller Punkte 55 http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls9.shtml

Piega TS3 Tonalität 8 Summe aller Punkte 42 http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... ls10.shtml

Modell A.C.T AL20 Adam aktiv Adam passiv Elac C310 Focal Electra Isophon Galileo M.Audio GS-10 Mission e81 Piega TS3 Verarbeitung 10 7 8 10 10+1 9,5 10 9 10 Klangpunkte 46 43,5 52 57 50,5 66,5 55 37,5 42 Preis (UVP) 400€ 1550€ 950€ 650€ 1650€ 1299€ 600€ 600€ 375€ http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... ls11.shtml

Gondolom ebből is látható,hogy a Swans M1-nek nem kell szégyenkeznie.

Ez is egy új hír: Auf der Hifi-u.Heimkinomesse "Homecinema-HighFidelity" in Hannover wurde die Vorführung von Mastersound, GermanHighend, RTFS und unserer kleinen M1 mit dem Homecinema-Highfidelity-Award für den besten 2-Kanal-Ton ausgezeichnet. Az év végi hannóveri kiállítás legjobb 2 utas hangfala díját nyerte. http://www.swans-europe.eu/swans-m1.html
És itt a másik:
Das Testfazit des deutschen Online-Magazins Area DVD: "Referenz" - Audiophiles Klangjuwel mit hervorragender Verarbeitung. Die Swans M1 ist der Maßstab seiner Klasse. Ezeket nem szokták csak úgy odadobálni. a Swans egy fillért sem költ német lapokban reklámra,tehát nehezem vádolhatók,hogy megvették a díjat.

Ha majd hasonjó elismerést látok másoktól,akik bírálják a Hivi Swans termékeket akkor hiteles lesz az állítás,de addig csak rosszindulatú megjegyzés.

Ha majd hasonló pontosságot látok a HiVi-től (és egy éven belül le tudják gyártani kétszer ugyanazt), esetleg lesz valami szakmai megjegyzésed is a fórumon marketingtevékenységeden túl, akkor majd talán komolyabban veszem az írásaid Béla. Addig számomra nem jelentenek sokat a soraid, csak tartalom nélküli fecsegést. Főleg úgy, hogy ilyen mérések születnek a HiVi hangszórókról:
SS6N http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=91 Klang mérése:
W6 http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=109
mindkettő magáért beszél, és válasz a következő hozzászólásra is:

Viszont milyen érdekes egy helyzet, amikor a károgókak igazuk van... Épp ez a szörnyű benne, hogy van aki még spórolni is képes érte, és hogy van, aki ezt ki is használja. Ne sajnálj azért,mert spórolok rá,erre nem sajnálom,ezek a cuccok nem véletlen nyerik a díjakat. Én MNC hangszórókból is építettem olyan hangfalakat, amiket mindenki dicsért aki hallotta,pedig az nem ez a kategória.HIVI-vel bátran fogok neki építeni,nem hiszem,hogy csalódást okoznak. bár talán az MNC után jó folytatás lesz a HiVi, pár sorral fentebb látszik is, hogy hasnoló szinten áll a gyártási szórásuk. ;-) Gondolom ezt is értékelik a díjazások alkalmával... Persze nekem mindegy, ki mit hisz. 
Shala!  Az általad épített dobozokat hol lehet meghalozni? Komojan érdekel Erre meg az a válasz, hogy talán ha ly-nal érdekelne, komolyabbnak tűnnél. Egy fokkal. És szerintem eléggé furcsa húzás, hogy ha valami nemtetszőt írok, kényelmetlen tényeket fogalmazok meg, rögtön az a válasz rá: "és te mit építettél". Miért, mi köze is van az én hangsugárzóimnak a HiVi gyártási minőségéhez? Egyébként vannak jónéhányan akik a kezeim munkáját hallgatják az országban, de semmi kedvem fórumos teadélutánokat, csoportos randikat szervezni "Teszt" fedőnéven. Megvan a véleményem róla. És talán ha leírom mégegyszer, újra, végre megjegyzed te is memme, hogy főleg hangszórókat gyártok, ezért is érthetelen miért épp a hangsugárzóépítést kéred számon rajtam. Különben mindegy, mert az elmúlt években abból is volt már elég... 
Ui: Akit zavarna, hogy mindez idekerült, reklamáljon a fórumtulajnál, és kérjen kevsebb törlést, talán akkor majd kevesebbet kell szívni (a fogunk)..

cirrus
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: cirrus »

Emberek!Hol lehet beszerezni termetes spulnikat, ha 1,2-1,8 mH-s tekercseket szeretnék tekerni 1,2 mm-es huzalból?

A legegyszerűbb, ha magad csinálod ......

A lakk alatt mit értesz pontosan?

Trinát lakkot szoktam venni, ...

Köszi!
Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

pillanatragasztóval megijeszteni a drótot

Ez negyon hatásos

zoli12
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

János bácsi omni doboza. Majd bővebben ír róla (remélem).

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Az a menetszámláló egy magnóból származik, de nem vált be, mert csal és a "meghajtásáról" mindig leugrott a drót. Volt egy olyan kütyü is, hogy egy olcsó zsebszámológép + egy reed relé a tekerőrészre felerősitve. A haver kötötte be a relét a számológépbe valahova. Egy kis darab mágnest felerősitettem a masinára és amikor az elhaladt a relé előtt, akkor a számológép eggyet számolt. Végül igazából ez sem vált be maradéktalanul. Maradt a sima számolás, de mégjobb a méretre vágott drót. Bár még nem próbáltam, de lehetne vele játszani, hogy menetsoronként pillanatragasztóval megijeszteni a drótot. Vélhetően ez szépen befolyna a drótok közötti vájatba és igy talán könnyebb lenne a következő sor. Mindig a fordulóknál van a gond. Komolyabb -2 mH-nál nagyobb- tekercseket már izzasztó csinálni, jól fel kell kötni a gatyát, mert nem nagyon lehet abbahagyni. Viszont ha jól sikerül, szép a végeredmény.

zoli12
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ez pedig János bácsi tekecsei. Gratulálok hozzá, az biztos a Monacor gubancait kenterbe veri.

zoli12
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Jani bá! Nagyon spéci tekercselő masinériát készítettél. A menetet hogy számolja az autómatika?

zoli12
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A képek nem jöttek át 
Nyugi, mennek még ma. Én küldtem el őket rosszul zoli12-nek.

Nekem nem jött semmi...

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”