Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

De nem is értem , miért kell mindig valaki munkájában fogást keresni...Ahogy már említettem az ember a fülére fog hallgatni. Ha nincs lehetősége mérni akkor ne építsen? Ez akkora hülyeség, ha neki ez hobbi miért ne csinálná? Ha rájön, h a mérésekkel előrébb lesz, és jobban tetszik a hang majd úgy neki, akkor lehetőséget fog keríteni a megoldásra. Persze ha van rá igénye...Részemről minden elismerés azoknak akik egyáltalán belevágnak.
Szerintem hamarosan mérni is fog.Az a következő lépcső.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De nem is értem , miért kell mindig valaki munkájában fogást keresni...Ahogy már említettem az ember a fülére fog hallgatni. Ha nincs lehetősége mérni akkor ne építsen? Ez akkora hülyeség, ha neki ez hobbi miért ne csinálná? Ha rájön, h a mérésekkel előrébb lesz, és jobban tetszik a hang majd úgy neki, akkor lehetőséget fog keríteni a megoldásra. Persze ha van rá igénye...Részemről minden elismerés azoknak akik egyáltalán belevágnak.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Mindig jól esik az embernek ha egy irását soronként kivesézi egy mester és bebizonyitja, hogy az illető teljesen hülye. Megfigyeltem, hogy kétféle diy-es létezik: az egyik -munkája után, otthon, hobbyból bütykölget és halálosan élvezi amit csinál. Itt emlitem meg Klangot, aki gyári szinvonalon dolgozik és csak csodálni lehet a produktumait. Az is igaz, hogy ő nem oktat folyton másokat, legfeljebb segit, ha kérik, mint pl. zoli12 is. A másikfajta diy-es a "mester" akinek még semmilyen csinálmányát soha nem látta, hallotta senki, de mindenki dobozára meg tudja mondani, hogy az miért nem jó. Minden tiszteletem a tiéd Shala, de mondd már meg, hogy hol lehet egy általad elkészitett dobozt meghallgatni, mert már nagyon kiváncsi vagyok rá. Elmondanám azt is, hogy, ha a diy-es felesége munkanélküli és két gyermeket nevelnek, akkor bizony egy hangszórónál nem az ár/érték, hanem csak az ár lesz a legfontosabb paraméter. Nem tudok mit kezdeni mondjuk egy akciós 40.000 Ft-os SEAS-sal, bár tudom, hogy marhára megérné megvenni. Hogy érted azt, hogy nem mindenki úgy kezdi, hogy összeszögel néhány lapot és belerak pár olcsó hangszórót? Szerinted létezik olyan, aki 10-14 korában élete első dobozánál csúcsminőséget állit elő. Ez talán még Rogers úrnak sem sikerült, pedig ő később már valamit konyitott hozzá.
Ne foglalkozz senkivel.Ha neked tetszik,akkor ez a legfontosabb.
Mindenki magának bütyköl.
Soha nem fogjuk engedni,hogy bárkit is földbedöngöljenek ezen a fórumon.
Ne engedd,hogy bárki is elvegye a kedved a barkácsolástól.
Már várom,hogy hogy alakul a hangfalad.Ezt a mi topicunkba is rakd majd be.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Mindig jól esik az embernek ha egy irását soronként kivesézi egy mester és bebizonyitja, hogy az illető teljesen hülye. Megfigyeltem, hogy kétféle diy-es létezik: az egyik -munkája után, otthon, hobbyból bütykölget és halálosan élvezi amit csinál. Itt emlitem meg Klangot, aki gyári szinvonalon dolgozik és csak csodálni lehet a produktumait. Az is igaz, hogy ő nem oktat folyton másokat, legfeljebb segit, ha kérik, mint pl. zoli12 is. A másikfajta diy-es a "mester" akinek még semmilyen csinálmányát soha nem látta, hallotta senki, de mindenki dobozára meg tudja mondani, hogy az miért nem jó. Minden tiszteletem a tiéd Shala, de mondd már meg, hogy hol lehet egy általad elkészitett dobozt meghallgatni, mert már nagyon kiváncsi vagyok rá. Elmondanám azt is, hogy, ha a diy-es felesége munkanélküli és két gyermeket nevelnek, akkor bizony egy hangszórónál nem az ár/érték, hanem csak az ár lesz a legfontosabb paraméter. Nem tudok mit kezdeni mondjuk egy akciós 40.000 Ft-os SEAS-sal, bár tudom, hogy marhára megérné megvenni. Hogy érted azt, hogy nem mindenki úgy kezdi, hogy összeszögel néhány lapot és belerak pár olcsó hangszórót? Szerinted létezik olyan, aki 10-14 korában élete első dobozánál csúcsminőséget állit elő. Ez talán még Rogers úrnak sem sikerült, pedig ő később már valamit konyitott hozzá.

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Az is lehet, hogy ez egy jól eltalált méretű öszvér doboz és bármilyen hangszórót teszel bele, akkor sem tud rosszul szólni.
Nem, az teljesen kizárt.
Még egy valamit nem szabad elfelejteni: egy hangszórónak nagyon sok paramétere van, de sajnos a legfontosabb az ára. Szerintem inkább az ár/használati érték aránya. Tisztelem azokat akik összeszögelnek néhány lapot, beletesznek somogyis hangszórókat és örülnek neki.Teljesen fölösleges ezeket fikázni, annál is inkább, mert mindenki igy kezdi. nem mindenki... Az is nagy probléma,hogy a többség így kezdi. Viszont még nagyobb, hogy nem lépnek tovább, és az igény is hiányzik. Tudom, hogy nem a HIVI a világ legjobb hangszórója /melyik is az?/ de a Béla jóvoltából van rendes választék belőle és megfizethető az ára. Már megint az ár. Önmagában semmit sem jelent. Azt is nézni kell, mint kapsz érte, mert ha SAL színvonalat nyomnak a kezedbe többszörös áron, akkor lehet, hogy meg tudod fizetni, de nem tudom, hogy van-e értelme.
Hozzátenném, hogy egy 8"os SAL hsz gyártási költsége kb 300ft. És ez a baj....

Vendég

Hangsugárzó építés

Az is lehet, hogy ez egy jól eltalált méretű öszvér doboz és bármilyen hangszórót teszel bele, akkor sem tud rosszul szólni.
Nem, az teljesen kizárt.
Még egy valamit nem szabad elfelejteni: egy hangszórónak nagyon sok paramétere van, de sajnos a legfontosabb az ára. Szerintem inkább az ár/használati érték aránya. Tisztelem azokat akik összeszögelnek néhány lapot, beletesznek somogyis hangszórókat és örülnek neki.Teljesen fölösleges ezeket fikázni, annál is inkább, mert mindenki igy kezdi. nem mindenki... Az is nagy probléma,hogy a többség így kezdi. Viszont még nagyobb, hogy nem lépnek tovább, és az igény is hiányzik. Tudom, hogy nem a HIVI a világ legjobb hangszórója /melyik is az?/ de a Béla jóvoltából van rendes választék belőle és megfizethető az ára. Már megint az ár. Önmagában semmit sem jelent. Azt is nézni kell, mint kapsz érte, mert ha SAL színvonalat nyomnak a kezedbe többszörös áron, akkor lehet, hogy meg tudod fizetni, de nem tudom, hogy van-e értelme.

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

A teszteknek soha nem hiszek, de azért átolvasom. Az mindig kamu amit írnak. Épp ki mennyire vágta össze a cikk írójának a mondókáját. Gondolod, hogy leírnák, hogy vmi nem jó ezzel és ezzel a hangfallal? Szerintem nem..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Az első oldal bejön a többi nem
Itt a főoldal:
http://www.areadvd.de/hardware/index/lautsprecher.shtml

Vendég

Hangsugárzó építés

Az első oldal bejön a többi nem

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Én elismerem, hogy elfogult vagyok a kínai termékekkel szemben. Ha tehetem,  ruhát azt törököt vagy olaszt veszek. Ennek viszont lehet, hogy most vége. Szeretnék építeni egy kisebb studió monitort. Mivel shalafi kolléga már nem gyár hsz, ezért megkértem, hogy mutasson néhányat ami szerinte műszakilag jó(valószínű, hogy a hangja is) Valószínűleg vifa pl14 lesz befogva munkára. Shalafitól tudtam meg, hogy már a vifa is kínai kézbe került. Így le kell, hogy győzzem az elfogultságom, ha maradok a kis méretű doboznál. Meglátjuk mi sül ki belőle. Lehet, hogy seas 
Szerintem kukkants be a topicunkba,ahol megláthatod,hogy a nagy márkás cégek is a hivitől vásárolnak hangszórókat.
Nem volna hátrány,ha megnéznéd a német teszteket is,ahol pont az M1-es polcsugárzó úgy elverte a többieket,hogy az már gáz.
A mi áraink töredéke a német árakhoz képest.ha ezek nem volnának jó minőségűek,akkor nem tudnák olyn magas áron őket eladni.

Itt a teszt:
Egy kis összehasonlítás pár hasonló árfekvésű hangfallal:
Swans M1
Tonalität 9,5
Summe aller Punkte 58
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/test_swansm1.shtml

JmLab Electra 1007 BE
Tonalität 6
Summe aller Punkte 50,5
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls7.shtml

Elac 310.2 Jet
Tonalität 10
Summe aller Punkte 57
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls5.shtml

Mission e81
Tonalität 8
Summe aller Punkte 37,5
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls8.shtml

Monitor Audio Gold Signature GS-10
Tonalität 7,5
Summe aller Punkte 55
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... tls9.shtml

Piega TS3
Tonalität 8
Summe aller Punkte 42
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... ls10.shtml

Modell A.C.T AL20 Adam aktiv Adam passiv Elac C310 Focal Electra Isophon Galileo M.Audio GS-10 Mission e81 Piega TS3
Verarbeitung 10 7 8 10 10+1 9,5 10 9 10
Klangpunkte 46 43,5 52 57 50,5 66,5 55 37,5 42
Preis (UVP) 400€ 1550€ 950€ 650€ 1650€ 1299€ 600€ 600€ 375€
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/ma ... ls11.shtml

Gondolom ebből is látható,hogy a Swans M1-nek nem kell szégyenkeznie.

Azt azért még hozzáteszem,hogy kint az M1 1200 EZR,nálunk meg 99000 Ft.

Vendég

Hangsugárzó építés

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Én elismerem, hogy elfogult vagyok a kínai termékekkel szemben. Ha tehetem, ruhát azt törököt vagy olaszt veszek. Ennek viszont lehet, hogy most vége. Szeretnék építeni egy kisebb studió monitort. Mivel shalafi kolléga már nem gyár hsz, ezért megkértem, hogy mutasson néhányat ami szerinte műszakilag jó(valószínű, hogy a hangja is) Valószínűleg vifa pl14 lesz befogva munkára. Shalafitól tudtam meg, hogy már a vifa is kínai kézbe került. Így le kell, hogy győzzem az elfogultságom, ha maradok a kis méretű doboznál. Meglátjuk mi sül ki belőle. Lehet, hogy seas

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Sztem ha jól megnézzük a gyári dobozokat egész a középkatig, de még sok felsőkatos doboznál is találnák olyat amiken bőven lenne mit kijavítani...
Az olcsóbb hangfalaknál kénytelenek spórolni.A legtöbbet a dobozon és a hangváltón lehet,de a kábelezés sem elhanyagolható.Ebből élnek a tuningcégek.
Nem akarok fülelek zsebében turkálni,de szerintem tönn,mint 20 pár hangfalunkat tuningolta idáig.

Vendég

Hangsugárzó építés

És ahogy jános bácsi is írta az én fülemnek kell megfeleljen, nem a műszereknek. Főként nem másoknak.
Ez nagy tévedés, mert számtalanszor bezizonyosodott már, hogy ami hiteles mérések alapján kellő körültekintéssel megviszgálva jobb, az füllel, hallgatva is jobb lesz.

Ez igaz, de az ízlésünk nem egyforma, nem biztos az a jó mindenkinek jó is...Nem tudom érteni -e mit akarok ebből kihozni !36_7_11.gif' />

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ez nagy tévedés, mert számtalanszor bezizonyosodott már, hogy ami hiteles mérések alapján kellő körültekintéssel megviszgálva jobb, az füllel, hallgatva is jobb lesz.

Szerintem ezzel is egyet kell érteni.
A nagyobb cégek nem hiába áldoznak nagyon komoly pénzeket a süketszobákra.

Vendég

Hangsugárzó építés

Sztem ha jól megnézzük a gyári dobozokat egész a középkatig, de még sok felsőkatos doboznál is találnák olyat amiken bőven lenne mit kijavítani...

Vendég

Hangsugárzó építés

És ahogy jános bácsi is írta az én fülemnek kell megfeleljen, nem a műszereknek. Főként nem másoknak.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Sok gyári hangfal is mérések alapján lett elkészítve , mégis szar a hangjuk...
Hát, ha rosszul mértek..... Vagy nem azt mutatják, ami a valóság... akkor ne is csodlákozz.

Ebben van igazság.

Vendég

Hangsugárzó építés

Sok gyári hangfal is mérések alapján lett elkészítve , mégis szar a hangjuk...
Hát, ha rosszul mértek..... Vagy nem azt mutatják, ami a valóság... akkor ne is csodlákozz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

De kérdés ott vajon méregetnek, vagy meghallgatják a dobozt?

Mindkettő.

Vendég

Hangsugárzó építés

Milyen valósághoz? Ha neki a hangja bejön akkor mit számít, h mihez van köze? A DIY építgetés nem mindig arról szól, h műszerekkel beméregetek mindent és mekkora ász vagyok, mert jobb lett mint egy gyári doboz. Persze van egy ilyen oldala is, de nem feltétlen csak erről kell szóljon...De ezt úgy is mindenki maga érzi meddig akar eljutni ezzel és mennyire veszi komolyan a dolgot.

Ha az a célom, h minden a műszerekkel bemért adatok alapján működjön akkor azt úgy is csinálom, és akkor elmehetek vele egy hangfalépítő versenyre. De kérdés ott vajon méregetnek, vagy meghallgatják a dobozt? Sok gyári hangfal is mérések alapján lett elkészítve , mégis szar a hangjuk...

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Sajnos nincsenek mérő eszközeim én csak fülre szoktam a váltót állitgatni. Ennél még nagyobb baj, hogy a közelben nincs jó ismerős aki eljönne méricskélni. De sebaj, úgysem a mikrofonnak kell, hogy tetszen.
Ebben az estben viszont nem túl sok köze lehet a valósághoz....

Vendég

Hangsugárzó építés

Ez teljes mértékben elfogultság a Kínai termékekkel szemben. Ma már nem arról beszélünk , hogy milyen gyártmány, hanem arról hogyan szól. Ehhez nem kell sem Kínainak sem másnak lennie. Vannak jó és vannak kevésbé jó termékek. Ennyi.

És ahogy jános bácsi is írta az én fülemnek kell megfeleljen, nem a műszereknek. Főként nem másoknak. Én is tisztelem azokat akik egyáltalán belevágnak, mert itt a sikerélmény a lényeg, főleg az első doboznál.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

A kínai csodákról inkább nem beszélnék(elvből nem veszek meg semmilyen kínai tömeggyártott vackot).
Még az a szerencse,hogy nem varrógépet keresel.akkor ugyanis nem varrnál- vagy elfogadnád a kinait !

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Sajnos nincsenek mérő eszközeim én csak fülre szoktam a váltót állitgatni. Ennél még nagyobb baj, hogy a közelben nincs jó ismerős aki eljönne méricskélni. De sebaj, úgysem a mikrofonnak kell, hogy tetszen.
A dolog egyébként úgy indult, hogy egy Visaton katalógusban megláttam az Experience V-20-at és egyből beleszerettem: 130 centi magasság, dupla D'Appolito elrendezés, reflexdoboz, de a közép lés magas szekció azon belül egy zárt dobozban, szóval maga a tökély, az ideális doboz, szerintem. Jó sok munkával megépitettem a dobozt és a váltót, ekkor jöttem rá, hogy az eredeti hangszórókat most nem tudom megvenni. Körülnéztem és a Ravelandokat találtam a célnak megfelelőnek helyettesitésre /alig tértek el az adatok a Visatontól/ a váltóval pedig úgy voltam, hogy majd addig állitgatom amig összejön. Szóval összeraktam a dobozt, bekötöttem és bekapcsoltam az erősitőt.Rögtön az első pillanatban úgy szólt a hang ahogy kell /természetesen az én izlésem szerint/. Becsületes mélyek voltak, jó közepek, csilingelő magasak, kellemes összhatás. Nem csak nekem, hanem az igen kritikus ismerőseimnek is tetszett. Természetesen tudom, hogy nem igy kell dobozt csinálni /az én korosztályom Darvas, Sipos Gyula cikkein nőtt fel/ de mégiscsak a végeredmény számit. Összel pedig gondoltam egyet és Béla bácsi akcióit igénybevéve lecseréltem a Ravelandokat Hivi BG5-8N és K1-ekre. Itt kellett egy hosszabb bejáratás, de a végeredmény engem igazolt. Nyilván ha megmérnénk és egy valóban megfelelő váltót csinálnánk hozzá, még jobban szólna. Az is lehet, hogy ez egy jól eltalált méretű öszvér doboz és bármilyen hangszórót teszel bele, akkor sem tud rosszul szólni. Volt már ilyen nekem ellenkezőbe is, bármit tettem bele, akkor sem szólt jól. Még egy valamit nem szabad elfelejteni: egy hangszórónak nagyon sok paramétere van, de sajnos a legfontosabb az ára. Legalábbis az ilyen egyszerű, csóró diy-eseknek, mint én is. Tisztelem azokat akik összeszögelnek néhány lapot, beletesznek somogyis hangszórókat és örülnek neki. Teljesen fölösleges ezeket fikázni, annál is inkább, mert mindenki igy kezdi. Tudom, hogy nem a HIVI a világ legjobb hangszórója /melyik is az?/ de a Béla jóvoltából van rendes választék belőle és megfizethető az ára.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”