Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Diy Dac
Diy Dac
Nad 512 = MN6474 IC. Tehat erdemes-e egyaltalan mocorognom.. van aki hallotta mar mindkettot?
Diy Dac
A bekapcsolva hagyosdinal jelet is kell kuldozgetni rajta, tehat dolgoztatni, vagy eleg ha csak feszultseg alatt van es "nem hul ki"?
A masij amin gondolkodom, hogy egy NAD 512 dac chipjehez hogyan viszonyulna, megtaltosodna? Lerontana, vagy csak mas lenne? Lovesem sincs.
Diy Dac
Maga miert vedlette le a Kaporka nicket?
Tudja, közben rájöttem, hogy egészen más dolog, ha az embert az első szerelme szólítja Kaporkának 14 évesen, mintha vadidegen 20 éves gyerekek teszik ezt személyesen is 46 évesen.
Nem tudom ezen a szinten szamit-e, hogy dobozolva uzemel vagy nem, illetve a boritas anyaga, egy fenyo kasznira gondoltam, azt meg tudom igenyesen munkalni.
Szerintem, ennek a picurka jószágnak majdnem mindegy, hogy dobozban, vagy doboz nélkül üzemel, és szerintem a doboz anyagára sem lehet nagyon kényes, ha már egyszer doboz nélkül került forgalomba. (Azért, valami jó árnyékoló anyagból készült doboz lehet, hogy hozna valami icurka-picurka javulást, de többe kerülne, mint maga a DAC.) Az ellenben, lehet, hogy nem árt, ha azért van legalább egy kicsi szellőzése a doboznak.
Akku vs. halozat teren - amit en tudok- nem egyertelmuen jobb a telep, de ha tenyleg igy lett megalmodva.
Én meg saját tapasztalatból mondhatom (több készüléken is vizsgálva), hogy jobb az akkus táplálás. Persze, a rendszernek el kell érnie egy bizonyos szintet, hogy kijöjjenek a különbségek.
A pocket DAC pedig akkus táplálásra lett tervezve, mint azt VibaVoice számtalanszor elmondta/leírta.
.. Viszont nem hallottam meg Vibat, amennyire szavakban bemutathato, meselnetek a hangjarol? Van ehhez kapcsolasi rajz is?
Én csak a komplett pocket rendszerben hallgattam, de ott jól muzsikált, az árához képest pedig kiemelkedően jól.
Kapcsolási rajzról nem tudok, de ez olyan egyszerű szerkezet, hogy valójában a nyák lapról mindenki számára könnyen visszafejthető.
Diy Dac
Még egy kiegészítés:
a pocket DAC úgy jó, ahogy van. A bedobozolás a kényszerű kábelezés miatt rontana rajta.
Diy Dac
Nekem van egy Vibavoice pocket dac-om elfekvőben, valahol az alkatrészes szekrényben.Épitesz hozzá egy komolyabb lineáris tápot,és egy dobozba szerkeszted.Korrekt RCA csatlakozókkal, IEC aljzattal -szerintem- ennél olcsóbban lehetetlen megcsinálni. igy lessz egy jó kis sajátkészitésű DAC-od,és még dolgozhatsz is vele
üdv svga
Ha jol ertem van egy, mar megkrealt DAC, amit aruba bocsajtanal reszemre. Tap konstrualas rejtelmeibe viszont bele kell asnom magam. Nem nullarol indulnek, de van mit - halistennek - tanulni boven. Vegulis csak egy kulon szakma:-) Tenyesszen ki valaki, kerem!
Udv.: szivacs
Kedves Venomer, nem kívánok DAC-ot árúba bocsátani, mert annyira nagyon drága, hogy meg sem próbálkozok vele. Ráadásul az általam használt alkatrészek között van olyan, ami már nem beszerezhető. A tápegység egyáltalán nem bonyolult dolog. Trafó, egyenirányító, puffer. Ami bonyolult, az a trafó, egyenirányító, puffer kiválasztása. Az általam elfogadható minőségű trafó ára elfogyasztaná a "játékra" szánt pénzedet. Az egyenirányító - puffer páros ugyancsak. Gáborka - Kaporka - Mikrostúdió véleményével ellentétben én az akkumulátoros táplálást komolytalannak tartom. "Sárkányölő" Szentgyörgyi úr biztosan szivesen fogad téged otthonában, hogy megízleld a pocket DAC hangját. Ő azt modja, hogy bekapcsolva kell tartani néhány napig és akkor jön meg a hangja. Én is így tapasztaltam. Akkorra a hang semlegessé, simává válik. Jó szívvel tudom ajánlani.
Diy Dac
Maga miert vedlette le a Kaporka nicket?
Nem tudom ezen a szinten szamit-e, hogy dobozolva uzemel vagy nem, illetve a boritas anyaga, egy fenyo kasznira gondoltam, azt meg tudom igenyesen munkalni.
Akku vs. halozat teren - amit en tudok- nem egyertelmuen jobb a telep, de ha tenyleg igy lett megalmodva... Viszont nem hallottam meg Vibat, amennyire szavakban bemutathato, meselnetek a hangjarol? Van ehhez kapcsolasi rajz is?
Diy Dac
Nekem van egy Vibavoice pocket dac-om elfekvőben, valahol az alkatrészes szekrényben.Épitesz hozzá egy komolyabb lineáris tápot,és egy dobozba szerkeszted.Korrekt RCA csatlakozókkal, IEC aljzattal -szerintem- ennél olcsóbban lehetetlen megcsinálni. igy lessz egy jó kis sajátkészitésű DAC-od,és még dolgozhatsz is vele
üdv svga
Ha jol ertem van egy, mar megkrealt DAC, amit aruba bocsajtanal reszemre. Tap konstrualas rejtelmeibe viszont bele kell asnom magam. Nem nullarol indulnek, de van mit - halistennek - tanulni boven. Vegulis csak egy kulon szakma:-) Tenyesszen ki valaki, kerem!
Sokkal egyszerűbb, ha tápépítés helyett akkumulátorról táplálja, ahogy azt Szentgyörgyi úr is megálmodta, amikor elkészítette ezt a DAC-ot. Ráadásul még jobb hangminőséget is kap, mintha a konnektorból venné a "kraftot". És mivel igen kicsi az áramfelvétele, ezért, ha a bedobozolás mellett dönt, akkor akár a dobozban is elhelyezhet egy kicsi, pl. a modellezők által használt akkumulátort, vagy, ha nagyobb dobozban akarja elhelyezni, akkor akár nagyobbat is, sőt abba akár már a töltőt is elhelyezheti, és így minden meg van egyben.
Diy Dac
üdv svga
Diy Dac
"Elősször tisztázni kell magadban, hogy multibites, vagy egybites DAC-ra vágysz inkább. A multibites drágább, de az eredmény jobb."
Na ez így ex catedra egyszerűen nem igaz, még akkor sem, ha sokan hivatkoznak erre a neten.
Mind a kettőnek van előnye és hátránya, ráadásul kategórián belül is vannak jelentős hangminőségi különbségek.
Kedves Fülelek,
izlések és pofonok nagyon különbözőek lehetnek. Amit írtam, nem izlésből, hanem tapasztalatból írtam.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5097
Diy Dac
"Elősször tisztázni kell magadban, hogy multibites, vagy egybites DAC-ra vágysz inkább. A multibites drágább, de az eredmény jobb."
Na ez így ex catedra egyszerűen nem igaz, még akkor sem, ha sokan hivatkoznak erre a neten.
Mind a kettőnek van előnye és hátránya, ráadásul kategórián belül is vannak jelentős hangminőségi különbségek.
Diy Dac
Pl. így?
Diy Dac
Nekem van egy Vibavoice pocket dac-om elfekvőben, valahol az alkatrészes szekrényben.Épitesz hozzá egy komolyabb lineáris tápot,és egy dobozba szerkeszted.Korrekt RCA csatlakozókkal, IEC aljzattal -szerintem- ennél olcsóbban lehetetlen megcsinálni.
igy lessz egy jó kis sajátkészitésű DAC-od,és még dolgozhatsz is vele
üdv svga
Diy Dac
R2R típusú DAC
Erdekel! Nem tudom hol es mennyiert lehet panelt gyartatni - erdekel azert - de en ugy gondoltam magam keszitenem el (erre mar volt pelda). Tehat semmi KIT.
Nem tudom mennyire akarod integráltan csinálni, illetve hány bitig akarsz elmenni, de szerintem kezdj el olvasgatni utána, itt van néhány link:
http://thebloughs.net/hobbies/electronics/r2r_ladder/
http://www.sonicillusions.co.uk/discrete_dac.htm
Persze ahhoz nagyon kis tűrésű ellenállásokat kell találni, hogy a mai sztenderdet megközelítsd vagy szerzel integrált megoldást pl PCM1704.
Hat ezt meg en sem tudom. 1 bitesre gondoltam egyebkent. Koszi a linkz.
Ar R2R multibites megoldás. Egybitest nem érdemes otthon építeni, mert olcsóbban kepsz készen. Lásd bikebeka hozzászólását. Az a DAC elég jó.
Diy Dac
R2R típusú DAC
Erdekel! Nem tudom hol es mennyiert lehet panelt gyartatni - erdekel azert - de en ugy gondoltam magam keszitenem el (erre mar volt pelda). Tehat semmi KIT.
Nem tudom mennyire akarod integráltan csinálni, illetve hány bitig akarsz elmenni, de szerintem kezdj el olvasgatni utána, itt van néhány link:
Persze ahhoz nagyon kis tűrésű ellenállásokat kell találni, hogy a mai sztenderdet megközelítsd vagy szerzel integrált megoldást pl PCM1704.
Hat ezt meg en sem tudom. 1 bitesre gondoltam egyebkent. Koszi a linkz.
Diy Dac
R2R típusú DAC
potatomelon.wordpress.com
Diy Dac
R2R típusú DAC
Diy Dac
Vibavoice pocket dac.....
Diy Dac
Csak megerősíteni tudom. 10 e Ft kb arra elegendő, hogy a nyákot legyártasd. Az se mindegy mennyire magad akarod legyártani a dolgot, egészen a nulláról vagy esetleg veszel egy kit-et és beleforrasztgatod az alkatrészeket és bedobozolod.
Ha már nagyon építhetnéked van, akkor tudom ajánlani az R2R típusú DAC készítését, ez az úgynevezett ős-DAC, viszont a befektetett energia itt elég jól megtérül és relatíve egyszerű.
Vagy kibelezel régi CD-játszókat és kiszeded belőlük a klasszikus DAC IC-ket, amik most reneszánszukat élik; egy baj van, ezek szinte mind SMD-k és nagyon fárasztó forrasztgatni őket.
Persze a dolog itt nem áll meg a típustól függően szükség lesz órajel generátorra, szűrőre, csatlakozókra.
potatomelon.wordpress.com
Diy Dac
Van tapasztalat DIY DAC epitesben valakinek? Megprobalkoznek eggyel.
Mire vagy kiváncsi?
Hat elso korben arra, erdemes-e egyalaltan belevagni, tudok-e jobbat konstrualni emberi aron vagy ugyanazon osszegert inkabb vasarolni erdemes egy kesztermeket. 10k kornyeken vagyok kenytelen gondolkodni. De nagyon epithetnekem van, szoval remelem akad egy erdemes kapcsolasi rajz, ami ajanlhato. Te mar epitettel? Valaki csinalt mar egyet, mutogatta is itt de nem tudom mar, ki volt az:( Na meg minosegibb kondik, egyebek beszerzesi helye.
Elősször tisztázni kell magadban, hogy multibites, vagy egybites DAC-ra vágysz inkább. A multibites drágább, de az eredmény jobb.
A DAC építés izgalmas dolog, de hozzákezdeni csak akkor érdemes, ha a forrás oldal jó minőségű. A kommersz cd pörgetők digitális kimenete nagyon gyenge kivitelű, nem várhatsz tőlük jelentős javulást.
A 10k Ft súlyos korlát. Én inkább azt tanácsolnám, hogy keress régi, multibites cd játszót, ennyi pánzért már elérhetőek. Különösen javaslom az öreg Kenwood-okat, tapasztalatom szerint nem lehet bennük csalódni. Javaslom, látogasd meg a Kecskeméti Baráti kőr fóromot, ahol Tigris, Moja, George szívesen megosztják Veled tapasztalataikat. Ha jól választasz, ezek a CD játszók könnyen és jól tuningolhatók.
Ha mégis a DAC építést választod, szívesen segítek a tanácsaimmal.
Diy Dac
Mire vagy kiváncsi?
Hat elso korben arra, erdemes-e egyalaltan belevagni, tudok-e jobbat konstrualni emberi aron vagy ugyanazon osszegert inkabb vasarolni erdemes egy kesztermeket. 10k kornyeken vagyok kenytelen gondolkodni. De nagyon epithetnekem van, szoval remelem akad egy erdemes kapcsolasi rajz, ami ajanlhato. Te mar epitettel? Valaki csinalt mar egyet, mutogatta is itt de nem tudom mar, ki volt az:( Na meg minosegibb kondik, egyebek beszerzesi helye.
Diy Dac
Mire vagy kiváncsi?
Diy Dac