Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd modifikáció
Cd modifikáció
Én egy ilyenre tettem szert, a Marantz CD-40-be tettem be, a TDA1541 helyett(4xTDA1387). Hát mit mondjak? Áldom annak a kis Hong Kong-i vágott szeműnek az eszét, aki ezt kiötlötte(ráadásul bagóért, ingyen postával!!!), sokkal jobb lett a kapott hang, állítom egy két koronás 1541 sem lenne jobb, pedig az nem kevés pénz...
Cd modifikáció
Ide is beírom szert tettem egy opa green nevezetű műveleti erősítőre, egyszerűen fantasztikus fejlesztés ! A cd lejátszó ugrót egy nagyot hang minőségben. Most szerintem oda merném tenni egy 50-60 ezer ft -os lejátszó mellé.
Ez így van! Tényleg sokat dob a lejátszón, és ahhoz képest filléres fejlesztés...kábelekkel sokkal nagyobb összegekért kapunk ekkora javulást.
- Pedo
- Törzsvendég
- Értékelés: 127
Cd modifikáció
Ide is beírom szert tettem egy opa green nevezetű műveleti erősítőre, egyszerűen fantasztikus fejlesztés ! A cd lejátszó ugrót egy nagyot hang minőségben. Most szerintem oda merném tenni egy 50-60 ezer ft -os lejátszó mellé.
- Pedo
- Törzsvendég
Cd modifikáció
Igen az opa mindig kérdéses egy rendszerben, meg kell keresni az ízlésünknek megfelelőt.
Az elő fok jó dolog, ha jó az illesztés, a vissza csatolót erősítés ég és föld a többszörös erősítés között, itt viszont kevés műveleti erősítő alkalmas erre a feladatra.
Itt szeretnék segítséget kérni mert én egyelőre három opàrol tudók ami bírja a vissza csatolást, és jó marad a hangja.
NE5532 eredeti Philips
LM388 motorola
NJM2068
--------------
Cd modifikáció
Is-Is.
Ha érdekel el küldőm majd a linket.
A másik mod érdekesebb lesz.!
Hangban sók javulást remélek...
Igen érdekelnek ezek a modok, ilyeneket én is csináltatok, mondjuk az NE5532-őt inkább le(vagy ki) szoktam cserélni, de ez ízlés kérdése...Csövesíteni nincs szándékomban, mert van egy diy csöves kis előfokom, és az pont megadja azt a hangzást, a kettő már túl sok lenne(legalábbis úgy vélem).
- Pedo
- Törzsvendég
Cd modifikáció
Is-Is.
Ha érdekel el küldőm majd a linket.
A másik mod érdekesebb lesz.!
Hangban sók javulást remélek...
Cd modifikáció
Ez a mod saját ötlet, vagy valahol le volt írva?
- Pedo
- Törzsvendég
Cd modifikáció
Kész van az egyszerűbb mod. CD723
Alkatrész cserék:
2x4700ufTda dac-nàl audio kondi 47ufGyors dióda csere.Ellenállás cserék, feszültség be állítás,dip8 foglalat, ne5532 műveleti erősítő. Hf szűrő mod, audio kondi a kimeneten. stb.4-5 ezer volt a mod.Levegősebb hang, javult a mély és magas szekció, nyugodt de oda verős hang nagyon jó lett. !Vannak olyan hangok a kedvenc cd - men amit eddig nem hallottam, sókat javult a tér leképezés is.Tehát meg érte. Üdv Tibor
- Pedo
- Törzsvendég
Cd modifikáció
CD723/TDA1545a mod.
Nos a táp fel javítása készen van, készülőben egy I/V konverter tube véggel.
Tehát a terv az hogy egy LM388 opát teljes vissza csatolásban fogóm hasznalni a cső meghajtására.
Mivel kintről jönnek az alkatrészek még pár hét mire elkészül.
Köszönet miczo fórum társnak a konverter kapcsolási rajzáért. !
- Pedo
- Törzsvendég
Cd modifikáció
CD713/TDA1545a mod.
Nos a táp fel javítása készen van, készülőben egy I/V konverter tube véggel.
Tehát a terv az hogy egy LM388 opát teljes vissza csatolásban fogóm hasznalni a cső meghajtására.
Mivel kintről jönnek az alkatrészek még pár hét mire elkészül.
Köszönet miczo fórum társnak a konverter kapcsolási rajzáért. !
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2577
Cd modifikáció
Ez maga a szentségtörés.
Én kérek elnézést .......
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Cd modifikáció
és valljuk be, digitális ide vagy oda, a rippelt, letöltött hangnál bármilyen CD jobban szól!
Ez maga a szentségtörés.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- mishow
- V.I.P.
Cd modifikáció
Csináld csak! Hidd el, nem fognak olyan gyorsan kihalni a cédések...
Bezony! Elég csak abból kiindulni, hogy nálam is van a polcon vagy ~6-700 db CD lemez, ráadásul a többség még eredeti, nem "remaszterelt" változat.
Eladni értelmetlen (és lehetetlen) és valljuk be, digitális ide vagy oda, a rippelt, letöltött hangnál bármilyen CD jobban szól!
Ezért agyalok én is a Heed DAC elé egy normális futóművön újra - pedig tartósan már sok éve nincs itthon lejátszóm.
Cd modifikáció
Csináld csak! Hidd el, nem fognak olyan gyorsan kihalni a cédések...
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Cd modifikáció
Üdv én nyittattam ezt az oldalt, de való színű nem teszek fel semmit, mert vannak itt szép számmal kritizáló emberek, biztos unatkoznak.! Egyelőre el vetettem a témát.
Pedig az analóg ic kiváltása elektroncsöre egy szép téma lehetett volna.
Ez sajnos evvel jár.Bármit leírsz arra lőni fognak ez vasbeton.
Visszakanyarodva a témához én is olyan CD-játszót hallgatok ahol nincs ic a kimeneten,hanem cső van.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- mishow
- V.I.P.
Cd modifikáció
Üdv én nyittattam ezt az oldalt, de való színű nem teszek fel semmit, mert vannak itt szép számmal kritizáló emberek, biztos unatkoznak.! Egyelőre el vetettem a témát.
Figyelj, aki fórumozik, annak számítani kell arra, hogy unatkozó trollok szétOFFolják a témát - egyrészt ez ne tartson vissza a szép és hasznos témák megtárgyalásától, másrészt azért vannak a moderátorok, hogy amikor nagyon elszabadulnak az "agyak" akkor tegyenek egy kis rendet!
Szerintem - idézve az előttem szólókat - HAJRÁ!
- Pedo
- Törzsvendég
Cd modifikáció
- mishow
- V.I.P.
Cd modifikáció
Milyen érdekes, hogy Kimber pont most nyitotta ezt a topicot, mert nálam is néhány napja került elő ez a téma!
Mivel a modifikációnak a magam részéről csak mérsékelten vagyok barátja (bár nem is vetem el teljesen) ezért a hifinek ebben az irányvonalában nincsenek tapasztalataim, úgyhogy kíváncsian várom, milyen információk és "okosságok" gyűlnek itt össze!
Engem elsősorban nem is a CD játszó modifikáció izgat, hanem a DVD játékos futómű célokra történő esetleges MOD-ja, külső DAC-kal történő használathoz!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5239
Cd modifikáció
Cd játszó lehetséges modifikációi:
új táp a digitális áramköröknek
új órajel generátor -lehetőleg új saját táppal
új digitális kimeneti fokozat minőségi csatlakozóval és új minőségi belső kábelezés
új analóg kimeneti fokozat új táppal (ez csak akkor éri meg, ha amúgy jó minőségű a benne lévő dac csip)
új készülék láb, készülék doboz csillapítás
lemez megvilágítás
hálózati tápegység modifikálás
hálózati kábel (kívül-belül)
Ha ez mind nem elegendő,
járjál többet koncertre
vagy pszichoanalitikushoz
lásd: könyörtelen mérték hiperkritikusság
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1150
Cd modifikáció
Kérésre induljon egy ilyen topik is.
DAC cseréje, analóg kijárat csövesítése, tápellátás javítása, minden ami a témába vág. Saját fejlesztések, ötletek, tapasztalatok cseréje. HAJRÁ.
Hajrá!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1