Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

Nem az eltulajdonítás után szokás magyarázkodni, elég lett volna ennyi, akár csak így zárójelben:
(Klang mérése, bejáratás előtt)

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az eredete nem bizonytalan Meg számlát is adnak róla.... 
De komolyan a lényeget:
Ez a mérés a Tiéd? Bejáratás utáni állapot?
Avass be minket a részletekbe is, ha kérhet(jük)em!

Dehogy az övé, az internetről szedte. Klang mérése, aki shalafi szerint nem tud mérni, de ahhoz úgy látszik mégis eléggé, hogy forrásmegjelölés nélkül beidézze a mérését. Gratulálok, nyilván ez az a becsületes, korrekt viselkedés, amiről mindig áradozik, ha saját magáról van szó

csacsi vagy pagrus, ha bárki kérdezi elmondtam volna ugyanezt, így kössz a kéretlen kiegészítést, de egyvalamit kifelejtettél, a mozgó tömeg és az érzékenység bejáratás közben nem változik (csak nálad, mivel te sem mindig tudsz mérni), és ezeknél hatalmas szórás tapasztalható. egyébként rendes, mondjuk adatlapra kitehető mérést még nem láttam Klangtól, és az elméleti háttérrel sincs tisztában többnyire, de most megelőlegeztem neki, hogy szerencséje volt, és jól mért. valszeg így is van, a hivi hozza a kínai hszekre jellemző szórást.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

... 
BUÉK Mindenkinek!

Én is boldog Újévet kívánok!

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

Szia Pagrus!

Sokszor kevésbé objektívek az információk, de ez a kereskedelmi televiziózás korszakában nem olyan szokatlan
Köszi a pontosítást!

BUÉK Mindenkinek!

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...Bejáratás utáni állapot?Avass be minket a részletekbe is, ha kérhet(jük)em!

Nem, bejáratás előtti:

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

De komolyan a lényeget:

Dehogy az övé, az internetről szedte. Klang mérése, aki shalafi szerint nem tud mérni, de ahhoz úgy látszik mégis eléggé, hogy forrásmegjelölés nélkül beidézze a mérését. Gratulálok, nyilván ez az a becsületes, korrekt viselkedés, amiről mindig áradozik, ha saját magáról van szó

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

De komolyan a lényeget:

Vendég

Hangsugárzó építés

Szóval mivel újra elfogta a fórumtuljat a törlési láz, ezért ide vagyok kénytelen száműzni magamat, mert úgy hiszem, egy pár gondolatot megérdemel tőlem keccsa nevű fórumtárs, és a hangszórócserélési manővere.

Mert ugye azt mondja nem garantálható a javítás végeredménye, és rosszabb lesz, mint volt, de hogy nem ugyanolyan az szinte biztos. Azt hiszem el kell keserítenem, de a legtöbb hangszóró eredeti állapotba hozható némi tapasztalattal és idő ráfordítással, és biztos, hogy közelebb lesz az eredeti állapothoz, mint egy új, bizonytalan eredetű hangszóró, mint pl. HiVi SS6, ami mellett végül letette a voksot. Végülis most már úgyis mindegy, de azért tanulságképp:

http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=91

http://img70.imageshack.us/img70/2776/h ... wwwyn4.gif

cirrus1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: cirrus1 »

Köszi, utánanézek!
... zárlat, szakadás vagy egyéb műszaki hiba ...

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

20kg a limit a 730 Ft-nál.

Bocs, ez melyik szolgáltató?

Szia!
A Magyar Kiralyi Posta
Januar 1-tol 830 a 730....

Ez 20 kg-ig standard csomag. Ebben az arban persze nincs bent az erteknyilvanitas, utanvet, torekeny stb...

BUÉK!!!!

cirrus1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

20kg a limit a 730 Ft-nál.

Bocs, ez melyik szolgáltató?

Giordano
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Giordano »

megvan a hangszóróselyem kifeszítő technika, kicsit inkább azon aggódom, hogy nagyon megfeszítettem. A kép önmagáért beszél, a ragasztót később átnyomtam az anyagon és leszorítottam.Könnyen nemt, mert volt segítségem.

Kellemes Karácsonyt kívánok nektek, még ami maradt belőle :-)

ÜDV JG

Nagyon aranyos segítséged ven.

Köszönöm,

Akkor már az is érthető miért kell mindenképpen hangszóróselyem :-) Imás mindennel "megismerkedni".

ÜDV JG

helyesen : imád mindennel megismerkedni.

Giordano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

megvan a hangszóróselyem kifeszítő technika, kicsit inkább azon aggódom, hogy nagyon megfeszítettem. A kép önmagáért beszél, a ragasztót később átnyomtam az anyagon és leszorítottam.Könnyen nemt, mert volt segítségem.

ÜDV JG

Köszönöm,

Akkor már az is érthető miért kell mindenképpen hangszóróselyem :-) Imás mindennel "megismerkedni".

ÜDV JG

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

ÜDV JG

Giordano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

megvan a hangszóróselyem kifeszítő technika, kicsit inkább azon aggódom, hogy nagyon megfeszítettem. A kép önmagáért beszél, a ragasztót később átnyomtam az anyagon és leszorítottam.
Könnyen nemt, mert volt segítségem.

ÜDV JG

Vendég

Hangsugárzó építés

Én hiszek Neked! Kiváncsi leszek bikabeka 3 utas dobozára, amiben szintén Braun lesz. Ha ilyen jó ez a hangszóró, és nem is drága, lehet érdemes lesz próbálkozni vele. Kellemes Ünnepeket Mindekinek!
Ha jól csinálják, jó. Aztán boldog és szép Szentestét.

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Mi az a vinkli ?

Szia!

Derékszög "népies" neve.

Giordano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

"... régóta vizes alapú lakkokat használok nagy megelégedéssel. ..."

Köszönöm a fontos információkat. Úgy látom megépítetted az Audio Note AN-E dobozomat, érdekelne, hogy a képen látható színes membrános mély az Audio Note kitjének a hangszórója-e. És a magas típusa is izgat. Nagyon szép a dobozmunka, gratulálok. Türelmed az van! Használtál-e belső vagy külső vinklit az illesztésnél, és hol kapni olyan kék szorítószíjakat? A lakkok közül a selyemfényűt alkalmazod-e, és melyik cég gyártmánya? Belső kábelezés? Bocs, ha már írtad, nem olvastam át újra.
Nyugodt és meghitt Ünnepeket!

Hello,
Igen, a kék kender membrános mély az is AN hangszórója, SPKR-002 állítólg valami SEAS alap, a magas is valami semmitmondó típust visel, most nem emlékszem, korábban leírtam. Ha mégsem, szólj és este megkeresem. Ezek a réz tekercses hangszórók valamint nem a nagy érzékenységűek. Nem a kit.

A kék szorítószíjak autós csomagtartó leszorító szíjak, az éleket szögalu védi folpackba csomagolva, mert féltem, hogy az alu nagyon ráragad.

A váltó egyenlőre csak lóg a dobozon kívül valami olcsó kábelen amit találtam, még hangolom. Nem találok eladó KSL-t, csak kb. 1 m kellene, de a Merlin sem igazán tud hozni. Lehet, ,meg kell rendeljem azt is valahonnan.

A fényes lakkot használtam most, quick-floor-t szoktam használni, most nem volt, ez Bondex asszem, de már kidobtam a dobozát.

Mi az a vinkli ?

ÜDV JG

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

A cséve súrlódást egyszerűen ki lehetett volna szűrni a gyártás végen egy kis generátorozással, nem? Áh, nincs arra idő. Meg lehet, hogy száradás és/vagy útközben húzza el valami, semmi sem bittos.
Én hiszek Neked!
Kiváncsi leszek bikabeka 3 utas dobozára, amiben szintén Braun lesz.
Ha ilyen jó ez a hangszóró, és nem is drága, lehet érdemes lesz próbálkozni vele.

Kellemes Ünnepeket Mindekinek!

Vendég

Hangsugárzó építés

A cséve súrlódást egyszerűen ki lehetett volna szűrni a gyártás végen egy kis generátorozással, nem? Áh, nincs arra idő. Meg lehet, hogy száradás és/vagy útközben húzza el valami, semmi sem bittos.

Vendég

Hangsugárzó építés

Amit anno személyesen tőled rendeltem, azt a Lipinek ajándékoztam (HG 2,5), szóval ebben nem vagyok biztos, hogy tőled rendelve boldogabb lennék. Viszont a másik kettőt, amit később küldtem, elégedetten felhasználtad. Egyébként azt sem én gyártottam, mint ahogy ezt sem, feleősséggel nem tartozom érte, hogy mit művelnek az üzemben, csak a saját munkámért, és nem vagyok a cég képviselője. Szóval maradjuk annál, amit eredetileg írtam, hogy ha én gyártom, akkor biztosan jó. Egyébként a régi dómok nem voltak hibásak, központos volt mindkettő, az a 4 Ohmos sorozat magasátvitelre végig olyanra sikerült, csak a különböző tekercselési magasságok miatt volt némi eltérés közöttük. Boldog meg úgysem lennél, ha üveggel vakarnák sem. Mert az sem lenne elég éles. 
Ui: majd elfogynak a sárga vifák, aztán amit én készítek úgyis jobb, szóval még lehet, hogy fogsz rendelni tőlem hangszórót, ha jót akarsz. Persze nem hallod majd a telefonban a hölgy kedves hangját, de valamit valamiért...

cirrus1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

"... régóta vizes alapú lakkokat használok nagy megelégedéssel. ..."

Köszönöm a fontos információkat. Úgy látom megépítetted az Audio Note AN-E dobozomat, érdekelne, hogy a képen látható színes membrános mély az Audio Note kitjének a hangszórója-e. És a magas típusa is izgat. Nagyon szép a dobozmunka, gratulálok. Türelmed az van! Használtál-e belső vagy külső vinklit az illesztésnél, és hol kapni olyan kék szorítószíjakat? A lakkok közül a selyemfényűt alkalmazod-e, és melyik cég gyártmánya? Belső kábelezés? Bocs, ha már írtad, nem olvastam át újra.
Nyugodt és meghitt Ünnepeket!

Vendég

Hangsugárzó építés

Gondolod az iránykarakterisztikája lenne a fő problémája az illeszthetőségnek?Azon is érdemes lenne elgondolkodni,hogy vajon miért "menekülnek" egyesek az egyutas hangsugárzók világába.Talán hasznos volna,ha ehhez hasonló kérdésekkel bombáznánk magunkat mielőtt kialakulna egy végső tervféle...

Nem tudom, de ezt olvastam több helyen is, nincs tapasztalatom ez ügyben, ezért is írtam, hogy nem tartom lehetetlennek az ilyen párosítást, és te sem homályosítottál fel miért ne működhetne.

Az, hogy miért menekülnek sokan az egyutasok világába ezt nem tudom (nem is érdekel), talán azért mert egyre kevesebb az elfogadható árú többutas, nem tudom. Számomra a dinamikus (hagyományos) hsz-ekből épített szélessávúak mindig hagynak maguk után hiányérzetet, a korrekt magashangokat képtelenség nagy hangszórókkal megszólaltatni, a kicsi hsz-k pedig még mindig nem szépen szólnak magasban, + a mélyhangokban is mégtöbb hiányossággal. Olyan többutast kell készíteni, ami megtartja az egyutasok pozitívumait, a hibái nélkül

Giordano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

nem lenne valakinek Miskolc környékén egy mérőmikrofon kölcsönbe 1-2 hétre ? 20 és 100Hz között kellene igazán, a csillapító anyaggal hangolni a reflex púpokat.

köszönöm,

JG

Giordano
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Akkor már én is kérdeznék valamit. 
Készített már valaki 45 fokban levágott élű lapokból hangdobozt? (pozdorja, rétegelt lemez)

az előkészületek viszonylag bonyolultak, mert precízen kell lemarni mindent. A 45fokos leélezést asztalos csinálta, bútorlap szabász fűrésszel, nagyon profi módon.
Ahol vettem, ott nem vágták le 45fokban (Finnfa) de nagyon precízen vágták.
Egy dolog amit tanultam, legközelebb a lecsapandó darabokat hosszabbra hagyom pár centivel, mert akkor az asztalosnak könnyebb levágni.

Másik fontos dolog, külön ehhez a művelethez (a végső összeállításhoz) vettem normál, nem gyors ragasztót. Nem mertem az összeállítást és szorítást bevállalni 3-4 percre, eddíg lehet szabadon a gyors.

Fontos, hogy állítsd össze ragasztó nélkül és ha eltérés van, akkor javítsd ragasztás előtt. Néhány tizedes rést kitölt a ragasztó, de több meglátszik.

Iszonyú sokat kell az előkészítéssel dolgozni, nekem min. 10 óra munkám van benne + ragasztási és száradási idők. Ennyi idő alatt megcsináltam volna 2 MDF doboz párt nem élezve.

Másik amivel most megjártam, az előlapot túl sokat egyengettem szalagos csiszolóval és sajnos egy helyen átcsiszoltam a felső réteget, ezért kellett a parafa előlap. Egyébként csak lakkozni akartam. Apropó lakk, régóta vizes alapú lakkokat használok nagy megelégedéssel. Szerintem minden szempontból jobb, két kivétellel : 1 ha szereted az oldószeres lakk sárgító hatását, 2 több réteg kell és az első 2 réteg után csiszolni is kell. Nekem 4-5 réteg van a hangdobozokon. Láttam 5réteggel kent és 3 réteggel fújt dobozt, volt vagy 1mm a lakk vastagsága, de teljesen sík volt és fényes. Ha a lakásban kényszerülsz lakkozni, az sem elhanyagolandó, hogy nincs átható oldószerszag.

ÜDV JG

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”