Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Akkor már én is kérdeznék valamit.
Készített már valaki 45 fokban levágott élű lapokból hangdobozt? (pozdorja, rétegelt lemez)
ehhez hasonlóra gondolsz ?
Hangsugárzó építés
Akkor már én is kérdeznék valamit.
Készített már valaki 45 fokban levágott élű lapokból hangdobozt? (pozdorja, rétegelt lemez)
... zárlat, szakadás vagy egyéb műszaki hiba ...
Hangsugárzó építés
ÜDVHa tudtok valami trükköt a hangszóróselyem keretre feszítéséhez, plíz szóljatok. Holnapra megszárad, rá lehet feszíteni, hátul ragasztani, de nem tudom hogyan. Fa ragasztóval gondoltam ragasztani, mert az áttetszőre szárad (igaz, a hátlapon kevésbé számít, de mégis). Azt nem tudom még, hogyan fogom egyenletesen kifeszíteni a hátoldalon.
Köszönöm,
JG
Egyik oldal ragasztása után (kis hosszirányú feszítés azért kell neki), már csak a másik oldal egyenletes ráfeszítése a kérdés.
Mi lenne, ha a szabadon maradó szélét a másik oldalon végig felragasztanád/rögzítenéd egy facsíkra, és azt megfeszítve lőnéd be a rögzítőket (rajzszeg-sor?), aztán ragasztanád oda a kerethez, száradás után a feszítéshez használt plussz anyagot levágod. Ugyanez a rövidebb oldalon, másnap. Most néztem meg: az Audio Note-nál ragasztva van körbe az anyag a vékony MDF keretre. Vagy a megfeszített anyagot két oldalról két léccel a kerethez szorítod, és a szabadon maradt pár centis csíkban ragasztózod, aztán a fölösleget levágod. Persze ezt mind csak kitaláltam ültőhelyemben, engem is érdekelne, ha valaki már csinálta. A Pálma Expressz meg viszonylag gyors is, és kegyetlenül fog.
... zárlat, szakadás vagy egyéb műszaki hiba ...
Hangsugárzó építés
ÜDV
Ha tudtok valami trükköt a hangszóróselyem keretre feszítéséhez, plíz szóljatok. Holnapra megszárad, rá lehet feszíteni, hátul ragasztani, de nem tudom hogyan. Fa ragasztóval gondoltam ragasztani, mert az áttetszőre szárad (igaz, a hátlapon kevésbé számít, de mégis). Azt nem tudom még, hogyan fogom egyenletesen kifeszíteni a hátoldalon.
Köszönöm,
JG
Hangsugárzó építés
Gondolod az iránykarakterisztikája lenne a fő problémája az illeszthetőségnek?
Azon is érdemes lenne elgondolkodni,hogy vajon miért "menekülnek" egyesek az egyutas hangsugárzók világába.Talán hasznos volna,ha ehhez hasonló kérdésekkel bombáznánk magunkat mielőtt kialakulna egy végső tervféle...
Hangsugárzó építés
Nem mondtam, hogy jó ötlet amit szeretnék megcsinálni, de gondolom nem bűn ha kipróbálom. Azért van egy jópár eset, ahol szélessávút párosítottak subbal és nem hinném, hogy némi kompromisszummal ne lehetne elfogadhatót készíteni, csupán a saját elvárásaimhoz mérten, nem neked szeretnék jót készíteni.
Nem montam,hogy bűn.
A lényege az lenne a hozzászólásnak,hogy ha valóban olyan,és azért jó az az egyutas,amiért szeretni szokták ezeket,akkor igen nehéz dolgod lesz mélysugárzót hozzárendelned.Pl. a martin loganek,quadok,stb.Ugyan sokan állítják,hogy ez sikerült,valójában viszont nem...
Na igen, csak ezek a hangszórók iránykarakterüket tekintve "8"-ast formáznak, és emiatt nehéz összehozni a szubbal, na de egy szélessávúnak nem muszáj dipólnak lennie. Végülis a mostani felállás szerint is ilyen van, csak a középmély nem szub, a magas meg nem megy olyan mélyre, ettől függetlenül tökéletesen integrálódnak egymáshoz, nem hallható külön külön a két hsz. Nem hiszem, hogy ezt alacsonyabb váltással ne lehetne megcsinálni, és azt sem tartom kizáró oknak, hogy a szélessávú lemegy mondjuk 500Hz alá, a szub pedig odáig felvan engedve, persze puding próbája az evés, majd kiderül.
Hangsugárzó építés
... két hangszóró ingyen elvihető tőlem, mint ahogy anno a HG 2,5-ösöket is elajándékoztam.
Én elhoznám szívesen, majd megjavíttatom valahol, bár legjobb lenne ha a gyárban csinálnák, hogy egyforma legyen.
Ok., tied.
Hangsugárzó építés
... két hangszóró ingyen elvihető tőlem, mint ahogy anno a HG 2,5-ösöket is elajándékoztam.
Én elhoznám szívesen, majd megjavíttatom valahol, bár legjobb lenne ha a gyárban csinálnák, hogy egyforma legyen.
Hangsugárzó építés
Attól azért jóval lejjebb szeretném, és kimondta, hogy korszakalkotó?
Gondolom ez esetben aktív dolog lesz.
Hangsugárzó építés
ettől még tévedhetsz
Úgy legyen,de most komolyan!(sajna úgy sem lesz )
Hangsugárzó építés
Nem mondtam, hogy jó ötlet amit szeretnék megcsinálni, de gondolom nem bűn ha kipróbálom. Azért van egy jópár eset, ahol szélessávút párosítottak subbal és nem hinném, hogy némi kompromisszummal ne lehetne elfogadhatót készíteni, csupán a saját elvárásaimhoz mérten, nem neked szeretnék jót készíteni.
Nem montam,hogy bűn.
A lényege az lenne a hozzászólásnak,hogy ha valóban olyan,és azért jó az az egyutas,amiért szeretni szokták ezeket,akkor igen nehéz dolgod lesz mélysugárzót hozzárendelned.Pl. a martin loganek,quadok,stb.Ugyan sokan állítják,hogy ez sikerült,valójában viszont nem...
Hangsugárzó építés
20kg a limit a 730 Ft-nál.
A cséve súrlódást egyszerűen ki lehetett volna szűrni a gyártás végen egy kis generátorozással, nem?
Hangsugárzó építés
Persze lehet, hogy ráfaragnék, mert ennél a súlynál lehet kicsit sok a postaköltség....
730,-ért elvisznek bármit bárhova.
Akkor ezen nem múlik! Ha jól emlékszem, akkor 5 kg felett "ugrik egyet az árcédula!" Majd megnézem a postai díjszabást....
Hangsugárzó építés
Látod, pl. ha én gyártottam volna (bár olyan nem hinném, hogy lesz ebben az évezredben, hogy neked gyártok), akkor most boldog (vagy nem) hangszórótulajdonos lehetnél.
Legszebb öröm a káröröm, örülök, hogy ilyen jól szórakozol, a cég képviselőjeként egy elnézést vagy valami ilyesmi sok lett volna? Amit anno személyesen tőled rendeltem, azt a Lipinek ajándékoztam (HG 2,5), szóval ebben nem vagyok biztos, hogy tőled rendelve boldogabb lennék, de szerintem hagyjuk a témát, nem akarok ebből egy terebélyesedő vitát, részemről végeztem a h2000 hangszórókkal, ennyi. Gondolod, mertem volna az USA-ból és Hollandiából Vifákat rendelni, ha az is ilyen megbízhatóságú lenne? A legutóbbi 8 db is hibátlan volt.
Hangsugárzó építés
Na pont ezt nem akarom, hiszen akkor a h2000-hez is visszaküldhetném. A bosszúságot éppen a cipekedésre, postán való sorbanállásra, ügyintézésre, postai költségek visszatérítésére stb. értettem, nekem nem ér ennyit az egész.
Látod, pl. ha én gyártottam volna (bár olyan nem hinném, hogy lesz ebben az évezredben, hogy neked gyártok), akkor most boldog (vagy nem) hangszórótulajdonos lehetnél.
Hangsugárzó építés
Persze lehet, hogy ráfaragnék, mert ennél a súlynál lehet kicsit sok a postaköltség....
730,-ért elvisznek bármit bárhova.
Hangsugárzó építés
Köszi Végülis tévedtem, mert lehet, hogy tudjátok, hogy halott ügy, de magam is szeretném ezt megtapasztalni. Részemről lezárva a téma.
Én pl. azt sem tudom mit csinálsz vele, szóval nem tudhatom, hogy halott-e vagy sem. A hozzáállásod csacsi módjára írtam azt a gondolatot, arra, hogy rombolónak ítélsz egy olyan véleményt, ami könnyen lehet, hogy nem is az.
Hangsugárzó építés
Nekem elpostázhatod őket!...
Na pont ezt nem akarom, hiszen akkor a h2000-hez is visszaküldhetném. A bosszúságot éppen a cipekedésre, postán való sorbanállásra, ügyintézésre, postai költségek visszatérítésére stb. értettem, nekem nem ér ennyit az egész.
Ok, akkor passzolom a témát....
Hangsugárzó építés
Hát ilyen az élet. Hál' Istennek nem lesz braun membrános hangszóród pagrus. Így év végén ez nem is hangzik olyan rosszul.
Hangsugárzó építés
Lipi ... egy kis ironiat erzek az elpogyogtatott konnyeid mogott ... hmmm, nem is ertem miert van ez ... bar lehet hogy tevedek.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
Nekem elpostázhatod őket!...
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
...Látom, hogy ebből már csak a kínlódás, bosszúság lesz, a két hangszóró ingyen elvihető tőlem, mint ahogy anno a HG 2,5-ösöket is elajándékoztam.
Ha gondolod, odaadom neked kísérletezni.
Nekem elpostázhatod őket! Állom a postaköltséget! Ha OK a dolog, akkor írj privátot!
Hangsugárzó építés
...Látom, hogy ebből már csak a kínlódás, bosszúság lesz, a két hangszóró ingyen elvihető tőlem, mint ahogy anno a HG 2,5-ösöket is elajándékoztam.
Ha gondolod, odaadom neked kísérletezni.