Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
FVF avagy csinálj magadnak vásznat
művészúr, összefoglalnád miket láthattunk... mert látom a nagy különbséget, de nem értem niek köszönhető, milyen anyaggal demóztál, milyen van középen?
Megpróbálom itt is, bár cseppet offtopic leszek, mert nem vászon készítéséről, hanem rögzítéséről kérdeznék.
Gipskarton falra kéne felfogatni a 200-as motoros vászont. A tok 232 cm hosszú, 10 cm széles. (És jó nehéz az egész. smile.gif )
A tok két végén van egy-egy kis fülecske, az tartja. A gipszkarton falban ott pont nincs fém profil, így arra gondoltam, hogy vágatok valamilyen erős anyagból egy olyan hosszú elemet a tok mögé, amit felfogatok a profilokra, és rá a tokot.
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen anyag lenne a legjobb? Fém, fa, műanyag? Hol lehet ilyet kapni, stb.?
Előre is köszi.
Amit ezek alján sejtek, hogy nagyon kis szögben ad egyenletesen kivilágított képet, talán hotspot-os is. Ugyanakkor tényleg kedvező hatása van a kontrasztra. Elképzelhető, hogy nem "házimozivásznat" szereztél be?
Azokra az ÜBER nagy erősítésű (3-9 gain) vásznakra emlékeztetnek a képek, amiket az avs-en favorizálnak mostanában...
A vetítővászon passzív eszköz,tehát csak a ráeső fény visszaverésével képes manipulálni,nyereséget elérni.A feltett képek ideális szögből készültek,ahol maximális a kép koncentráltsága.Ebből adódóan léteznek olyan szögek is ahol kisebb a produkált fényerő az A/4-es lapnál.Az általam próbált vászon nem hotspot-os,annál kiegyenlítettebben szorja a fényt.Ennek a vászonnak a beszerzését csak olyan helyre javaslom,ahol az előnyei kihasználhatók,tehát ahol a megfelelő vetítési elrendezés biztosítható és nem követelmény a minden szögből való egyforma láthatóság.
További eredményes kísérletezést kívánok mindenkinek!
Üdv.:Attila
Amit ezek alján sejtek, hogy nagyon kis szögben ad egyenletesen kivilágított képet, talán hotspot-os is. Ugyanakkor tényleg kedvező hatása van a kontrasztra. Elképzelhető, hogy nem "házimozivásznat" szereztél be?
Azokra az ÜBER nagy erősítésű (3-9 gain) vásznakra emlékeztetnek a képek, amiket az avs-en favorizálnak mostanában...
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.
Vakuval készült képek ezüst vászonra vetítve.Jól látszik a felragasztott A/4-es Sirály papír.
Köszönjük az képeket!
Én sajnos nem tudok semmilyen következtetést levonni a képeid alapján. Lehet, hogy a gép minősége vagy a vakuzás zavar meg...
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.
Má kezdem érteni...
Akkor itt egy másik sorozat első képe a'la muveszur
Köszönöm a képek felrakásában Lacy segítségét.
Csak ez az egy ment át a 17-ből?
kell mind? szerintem jól illusztrálja a dolgot 1-2 a sorból
Inkább ird le, mi is a képek lényege, én csak teszem fel
Ez vaku nélkül készült.Jól látszik az A/4-es lap kisebb fényereje és rosszabb kontrasztaránya.
/A kép gyenge minősége az elavult fényképezőm hibája/
Vakuval készült képek ezüst vászonra vetítve.Jól látszik a felragasztott A/4-es Sirály papír.
kell mind? szerintem jól illusztrálja a dolgot 1-2 a sorból
Inkább ird le, mi is a képek lényege, én csak teszem fel
A megadott állománytípus nem tölthető fel
Te figy!
Én a képeket, amit küldtél, simán, minden hozzányúlás nélkül töltöttem fel ide. Csak elötte elmentettem egy könyvtárba természetesen....
Ezt most átméreteztem...
muveszur1 képe ismét (nemek megy feltenni ide... )
Te figy!
Én a képeket, amit küldtél, simán, minden hozzányúlás nélkül töltöttem fel ide.
nem kérdeztem semmit!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
mekkora kép?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Te figy!
Én a képeket, amit küldtél, simán, minden hozzányúlás nélkül töltöttem fel ide. Csak elötte elmentettem egy könyvtárba természetesen....
Ezt most átméreteztem...
Hú-ha!Ez így nagyon nehézkes!
Nincs valakinek ötlete,hogy miért nem tudok képet feltölteni?
Ez nem a DVD tároló topikba akart menni?
Nem.Ezek a képek a megvilágítás erősségét szemléltetik,amelyekben szeretném a vetített kép kontrasztarányát az ezüst felülettel megemelni.
Küldöm a vetített képről készült képeket.A vászon jobb közepére felragasztottam egy A/4-es fehér fénymásoló lapot.
bocsika vendégem volt...
na itt a kép mingyó
Az új címre is elküldtem.Ha sikerül feltenni küldöm a többit is.
Megint rossz helyre küldtem?
Mi lehet az ok ami miatt"a megadott állománytípus nem tölthető fel" hibaüzenetet kapom?????