Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Projektor konzolok
Projektor konzolok
Miről készítsek fotót? Van egy vászon a projektorral szembeni falon, amit bárhová el tudok helyezni, ott nincs akadály. Ha a projektor faláról készítek fotót, ott jelenleg egy klíma beltérink és néhány falhoronyon kívűl nincs más. A kettőtől együtt pedig nem tudok 306 fokos panorámafotót készíteni. De ha tudnék is, mit segítene? :-))))
Szóval a fő kérdés csupán annyi: Mi zavarja jobban az embert egy-két film megnézése közben. Ha a vászon mondjuk nem szembe van neki (4,5m-en távolságon max 30-40 cm eltérés) de jó a magasság. Vagy magasabb mint az optimális (4,5m távolságon 15 cm eltérés), viszont középen ül.
Tényleg nincs más megoldás. Ez a kettő áll az optimálishoz közel. Ugyanis az optimális helyen a beléri csücsül :-(((
fotó alapján könnyebb lenne!
nehezen tudom elképzelni, hogy csak ez a 2 lehetőség van.
Projektor konzolok
fotó alapján könnyebb lenne!
nehezen tudom elképzelni, hogy csak ez a 2 lehetőség van.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Projektor konzolok
Nem, saját gyártású, 4x40-es laposvasból hegesztett konzol. A falra van felszerelve, vezetékek a falban lesznek. Gyakorlatilag semmi nem látszik belőle amikor fel van szerelve, csak a projektor. És olyan atom stabil, hogy felakaszthatnám magam rá... :-)))
Úgyhogy az optimális hely kivételével bárhová helyezhető.. :-(((
De a fő kérdés, hogy melyik zavaróbb... 20 cm-el oldalabbról nézni, vagy 10-20-rel feljebb? )))
Szia!
Mennyezeti konzol?
Projektor konzolok
Sziasztok,
Már 2 hete a vászon/projektor elhelyezésen gyökölök. Kb 2-szor szereltem át a vásznat és a konzolt. (Mondjuk mindegy, mert festés előtt állok, glettanyag meg van bőven... :-))) De nem jutok dűlőre.
De úgy látom itt vannak tapasztalt segítőkész tagok is, hátha tudtok segíteni dönteni. Nyilván a helyzet az, hogy nincs optimális helyzet :-))), valamit fel kell áldozni.
Szóval nagyjából a kiindulás: 2,7 m belmagasság, vetítési távolság kb 4,5 m, 16:9 vásznon vetített kép kb 244x135 cm. Adott még egy kanapé, amit sajnos áthelyezni nem nagyon lehet és nagyobb sem fér be, tehát a nézők helye nagyjából adott. Illetve a projektor közelében van egy klíma beltér, csövei a falban, ezt sem lehet áthelyezni, és ez okozza bajt. A vásznat lehet(ne) tologatni bőven...
Scenario 1:
A kanapé közepével majdnem (vagy 10-20 cm eltérés azért itt is van) egy tengelyben csak olyan magasságban szerelhető fel a projektor a klíma miatt, hogy az vetített kép alsó 1/3-os vonala 130 cm-re esik a talajtól. (10 cm-rel magasabbra mint az ajánlott, ez a vetített kép magasságának képest 7%-a.) Bár a helyzet rosszabb kicsit, mert ülve nekem 110 cm-es a szemmagasságom, tehát nekem -20 cm lenne az ideális :-((( Egyébként érzem is, kicsit felfelé kell nézni, és nem tudom a nyaknak/szemnek mennyire fárasztó ez hosszú távon. De lejjebb csúszva a kanapén, vagy egy párna a nyak alá és tök jó úgy érzem. Fekve nézve pedig kiváló...
Scenario 2:
Vásznat és projektort is arrébb teszem 10 cm-rel. Így a projektort már bármilyen magasságba tehetem.
Csakhogy a kép és kanapé tengely még távolabb fog esni egymástól, ez már olyan 30-40 cm lesz. Tökéletesen középről nézni a vásznat már csak a kanapé szélén lévő tud.
Mit áldozzak be??? A (majdnem) középvonalat 30-40 cm-rel, vagy inkább vetítsen 10(20)-cmre magasabbra?
Kinek mi a tapasztalat, melyikre fogom hamarabb mondani, b@ssz@ nem jó döntést hoztam? :-)))
Köszönöm:
Tibi
Biztosan.Ha jól szét néztél volna,akkor egy kicsit spórolhattál volna.
8200 Ft az alap ára.
Én is ezt keresem, de már nem találom a webáruházban...
Projektor konzolok
Biztosan.Ha jól szét néztél volna,akkor egy kicsit spórolhattál volna.
8200 Ft az alap ára.
Én is ezt keresem, de már nem találom a webáruházban...
Projektor konzolok
Én a tesco-ban vettem 3EFt-ért egy hama tv (30Kg) fali konzolt, arra rakom az optomát, nagyon jól néz ki, ezüst színű, csak a projektort fejjel lefelé rakom rá (offset miatt, és nem akarok trapézkorrekciót) úgy hogy a tartó lemez alja ki lesz vágva a zoom-nál és a gomboknál designosan.Persze megy egy szivacs réteg alá hogy semmi esetre ne karcolódjon, de amúgy is rajta van még a fólia.
Van rajta felfogatócsavar 3 kicsi+ 1db 6-os, én abban bizony nem bízok, plána az ágy felett lesz.Így sikerült megoldanom.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Projektor konzolok
Én ilyet vettem. Ugyan nem saját készítésű, de azért szerintem egy tizest megért.
Hol vetted?
Projektor konzolok
írtam mailt Ildikónak még tegnap este,
nem kaptam választ...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Projektor konzolok
Biztosan.
Ha jól szét néztél volna,akkor egy kicsit spórolhattál volna.
8200 Ft az alap ára.
Hát néztem én, ráadásul sokáig, oszt ezt találtam. Amúgy megnéztem, pontosan 7778 Ft volt, bocs a téves infóért.
Amit beraktál képet egyszerűen nem tetszik a nagy csukló miatt. Nekem túl "ipari" (a feleségem formatervező mérnök és lakberendező, nála tutira nem ment volna át a rostán ).
Akkor jól döntöttél.
Nekünk csak ez az egy tipus van.
Nem igazán álltunk erre rá.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Projektor konzolok
Biztosan.
8200 Ft az alap ára.
Hát néztem én, ráadásul sokáig, oszt ezt találtam. Amúgy megnéztem, pontosan 7778 Ft volt, bocs a téves infóért.
Amit beraktál képet egyszerűen nem tetszik a nagy csukló miatt. Nekem túl "ipari" (a feleségem formatervező mérnök és lakberendező, nála tutira nem ment volna át a rostán ).
Projektor konzolok
Vannak hozzá mindenféle tartozékok azt hiszem.
Majd hétfőn megnézem.
Árban elég jó.
köszi, várom.
Projektor konzolok
Biztosan.
8200 Ft az alap ára.
ezt hogyan rögzítem fel?
Vannak hozzá mindenféle tartozékok azt hiszem.
Majd hétfőn megnézem.
Árban elég jó.
Webáruház:
Projektor konzolok
Biztosan.
8200 Ft az alap ára.
ezt hogyan rögzítem fel?
Projektor konzolok
Én ilyet vettem. Ugyan nem saját készítésű, de azért szerintem egy tizest megért.
Biztosan.
8200 Ft az alap ára.
Webáruház:
Projektor konzolok
Projektor konzolok
Saját készítésű konzol már csak a festés hiányzik. éjszakás műszak termése
Projektor konzolok
Offtopic leszek, mert nem projektor rögzítéséről, hanem vászonéról kérdeznék.
Gipskarton falra kéne felfogatni a 200-as motoros vászont. A tok 232 cm hosszú, 10 cm széles. (És jó nehéz az egész. )
A tok két végén van egy-egy kis fülecske. A gipszkarton falban ott pont nincs fém profil, így arra gondoltam, hogy vágatok valamilyen erős anyagból egy olyan elemet, amit felfogatok a profilokra, és rá a tokot.
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen anyag lenne a legjobb? Fém, fa, műanyag? Hol lehet ilyet kapni, stb.?
Előre is köszi.
Projektor konzolok
Láma kérdés: a gömbcsukló szorító csavarját meghúztad?
Hát az lett, hogy igazad volt. Ez nagyon ciki. Azért köszönöm.
Projektor konzolok
Láma kérdés: a gömbcsukló szorító csavarját meghúztad?
Nem a kérdés láma! Hanem én Na most leveszem, keresek egy csavart és meglátom mi lesz.
Projektor konzolok
Vogel 4010-esem van, MT200-al használom, de valamit nem jól csinálok. Tudom, hogy néhányan használn(t)ak ilyen konzolt közületek is, ezért bátorkodom itt feltenni a kérdésem.
Laza a gömbcsukló, nem marad meg abban a pozícióban a proji, amiben szeretném, a kábelek súlya lehúzza. Lehet ezt szabályozni valamivel? Roszzul rakom össze? Köszönettel vennék minden ötletet...
Projektor konzolok
Kész a konzolom. 1000 (ezer!) Ft-ból kijött. De a plafonról "idegen szemnek" nem annyiba került. Jól sikerült, majd megmutatom.
Dönthető le-fel. Jobb-balra foggatható. Haláls pontosan kitölti mind a négy sarkot. Az ötleteket innen vettem, köszi mindenkinek.
~25cm-es belógatás, kép alja 103,5 cm, ágyból fekve: pörfekt.
Projektor konzolok
Lassan nekem is lesz helyem ebben a topicban. Ugyanis pár perce érkeztem meg az Obi-ból és vettem egy asztallábat. Fehér, festett 25cm-es. Nem is kell belőle vágni. Remélem, ha jól számoltam.. 399 Ft volt. Ezüst krómot vettem volna, hiába kerül 6x-ör annyiba, az a tuti, színvilágban még nagyon jól menne is a 4805-höz, azonban, heggesztések lesznek az aljában (ahonnan majd eltávolításra fog kerülni a gumibetét), így maradt a fehér, amit majd után lehet festeni. Egyébként ha szintén jól megy minden, akkor oldalra forgatható is lesz a házi konzolom. Le fel, csak egy két centit, ami elhanyagolható.. ez a projit és a plexit tartó közötti menetes csavarral lesz megoldható, de mondom csak 1-2 centi le-fel való mozgatásra lesz alkalmas ez a megoldás, de több, mint a semmi és nem lesz fix a konzol semmilyen tekintetben.
Ha minden jól megy és Tatabányán találok olyan helyet ahol foglalkoznak, fúrnak, munkálnak plexit és elsősorban kapható valahol, ahol méretre is vágnak, akkor legnagyobb örömömre az lesz. Az idő már nem számít, ha ennyit kibírtam, legyen szép, csak találjak valahol. Máskülönben valami fa lap lesz, amit nem szeretnék. Remélem összejön. Természetesen majd rakok fel képeket a kész pozicióról, természetesen ha nem találtam sehol plexit, csak fát, akkor nem.