Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
FVF avagy csinálj magadnak vásznat
Hali, na elkezdtem kísérletezni festék terén.
Hera matt falfesték különböző színkódokkal.
Jelenleg a fehér meg van törve 8171-es színkóddal. Este próbálom. Előtte egy sima fehér volt. Azér kelett mert iszonyatosan fehér volt és 1500 lumenes a vetítőm így kicsit sötétebb fehér kell.
Első ránéázésre nagyon bíztató a dolog mivel a FVF felét festettem le és szerintem jó lesz de majd a teszt után nyilatkozom.
Én direkt fehéren hagytam, inkább a projektoron állítom mozisabbra a képet. Bizonyos helyzetekben (pl. slideshow családi fotókból) szükségem van a harsány (vivid jellegű) színekre.
Joc
Mint írtam én egy 100"-es képet nézek kb. 5m-ről. Ez még éppen jó, több ok miatt is: még a divx-es sorozatjaim is elég jó minőségűnek tűnnek, nem kell forgatni a fejem, hogy átlássam az egészet, a feliratokkal együtt a filmet is látom. Meg hát ez már elég impozáns!
Joc
Aham értem a lényegét, bizony a sorozatokal énis igyvagyok, hősökből néztem igy részt ami nem hr-hdtv volt és az igencsak kaki volt!
de a HR-HDTV részeknél nem zavaró a nagyság, mondjuk nekem másnál sem...
bár nem mértem de a vászon terv kb. olyan 260"-as képátló lesz
Projektor: InFocus LP 420 DLP
TV: Samsung LCD LE32S8 82cm, 16:9 HD-Ready
DVD Player: Yamada DVD Mi220x - HDMI
Sound: Genius 5.1 Home Theater
Digi Foto: Samsung D70
Konzol: PlayStation 2, PSP
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Hali,
na elkezdtem kísérletezni festék terén.
Hera matt falfesték különböző színkódokkal.
Jelenleg a fehér meg van törve 8171-es színkóddal. Este próbálom. Előtte egy sima fehér volt. Azér kelett mert iszonyatosan fehér volt és 1500 lumenes a vetítőm így kicsit sötétebb fehér kell.
Első ránéázésre nagyon bíztató a dolog mivel a FVF felét festettem le és szerintem jó lesz de majd a teszt után nyilatkozom.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Mint írtam én egy 100"-es képet nézek kb. 5m-ről. Ez még éppen jó, több ok miatt is: még a divx-es sorozatjaim is elég jó minőségűnek tűnnek, nem kell forgatni a fejem, hogy átlássam az egészet, a feliratokkal együtt a filmet is látom. Meg hát ez már elég impozáns!
Joc
Hány méterről vetítitek a képet? amit mondjuk fvf-en néztek?
Mert pl, nekem most olyan 3,5M... ami jelenleh elég közel van.
tehát az érdekelne hogy hova teszitek? ha esetleg nektek is ilyesmi távolságra van...
majd ha lesz fvf-emakkor olyan 4,5M ről fogok vetíteni, de a proji poziciója még nem véglegs, viszont nekem a belmagasság olyan jó 4M igy ha konzolt használnék akkor elégé lelógna, majdnem 100cm-t.... viszont ugymár eléggé zavaró lenne...
mármint a mindennapokban...
vagy megoldható talán a vászonnal szemközti falon egy polc, talán azlenne a legjobb... de akkor még 40-50 centivel nagyobblesz a kép, ami nem baj ,csak remélem lesz ekkora butorlap....
... Joc
kérdés: a keret ahogy látom, nagyon jól néz ki csak, ha mondjuk a vetített kép rálóg akkor nem csillog?? ha nemlóg rá akkor persze nem....
Ez egy jó kérdés! A mennyezeti kábelcsatorna ugyanilyen anyagból (fekete erezett élfóliázás) készült. Egyszer véletlenül rávilágított valaki egy lézermutatóval. A fény majdnem eltűnt! Iszonyatosan jól elnyeli, tehát maradtam ennél. Természetesen a környezeti fények valamennyire érzékelhetőek, de ez elkerülhetetlen.
Joc
... Joc
Hát az tök jó hogy obiba van 270x207-es lap, kb akora jó is, egyik nap löttem be a képet, mert most a projit közelebb kell rakni, mert kisseb a vetíthető felület!
nekem olyan 90Cm-körül lesz az alja szóval az pont jó...
kérdés: a keret ahogy látom, nagyon jól néz ki csak, ha mondjuk a vetített kép rálóg akkor nem csillog?? ha nemlóg rá akkor persze nem....
jó ötlet az a háttér világítás és jólnézkihet ki valóban...
hátmajd ha már ott tartok énis meglátom mik a lehetőségek.
Sztem kár volna egy szép fekete kerettel a szoba dísze lehet mint egy festmény.
Az más ha vannak lurkók akkor "védeni kell".
Ááá nincsenek lurkók, csak lehet hogy valami szép bordó függyönyel,
ugy hogy szépen ellehet húzni vagy esetleg kis motor elhúzza...
de valószínű marad a függyöny nélküli verzió, mert tény hogy a szépen kivitelezett vászon jól mutat...
Az biztos ilyen motoros függönnyel megvan a maga feeling-je.
Olyan mit a kollégáimnak a az LP felrakása, tisztogatása, a kar a lemezre való engedése. Hiába az ilyen apró dolgok sokat dobnak az egész image-én.
...
Húúú nagyon jó!
de nincs túl magasan?? nem kényelmetlen nézni?
amugy lassan énis belekezdek a vászon építésbe, csak elsőbb az ablakcsere és a festés van! utána nekiállok, kb 2 hét és prezentálo minden lépését!!
de nagyon jól sikerült esztétikus és szép!!
hol vetted a lapot? és mekkora?
Köszi a pozitív hozzászólásokat, elég sokat törpöltem rajta, mielőtt megszületett.
Mivel nem sok lehetőségünk volt, a kép alja 120 cm-re van a padlótól. Kb. 5m-ről nézzük, tehát nem okoz gondot a magassága, ráadásul az ülőgarnitúra is besegít, kényelmesen el lehet helyezkedni benne. (Majd dobok képet!)
A lap egyszerű OBI-s matt fehét bútorlap, de mindenképpen festeni kell. Azt hiszem, 270x207-es méretben van defaultban, én egy 234x131-es lapot vágattam. Ebből a látható 220x124, tehát minden oldalon 7 cm maradt ki a csavarozásnak és a keretnek. Volt egy olyan ötlet is, hogy a fehér lapot "körbekerítem" flexibilis neon-fénycsővel (mondjuk sárgával). Ha erre ráteszem a fekete keretet, akkor mögüle világítana ki fénycső, amolyan "philips-szes" glóriát vonna köré. (Persze csak passzív állapotban, mozizás közben nem!)
Itt egy kép a sarokról, talán jobban el lehet képzelni (bocsi, a minőségért!)
Ha még valami nem tiszta, kérdezzetek!
Joc
Ááá nincsenek lurkók, csak lehet hogy valami szép bordó függyönyel,
ugy hogy szépen ellehet húzni vagy esetleg kis motor elhúzza...
de valószínű marad a függyöny nélküli verzió, mert tény hogy a szépen kivitelezett vászon jól mutat...
Ahogy a terveimben szerepel, a szoba alapszine a bordó lessz És én függönyös eltakarással fogom a vásznat elrejteni, hogy ne legyen szemelött mindíg!
Ahogy a terveimben szerepel, a szoba alapszine a bordó lessz
És én függönyös eltakarással fogom a vásznat elrejteni, hogy ne legyen szemelött mindíg!
...
Húúú nagyon jó!
de nincs túl magasan?? nem kényelmetlen nézni?
amugy lassan énis belekezdek a vászon építésbe, csak elsőbb az ablakcsere és a festés van! utána nekiállok, kb 2 hét és prezentálo minden lépését!!
de nagyon jól sikerült esztétikus és szép!!
hol vetted a lapot? és mekkora?
Gratula Joco1114 Klassz lett!
Különösen a kábelcsatorna a spot-okkal Nagyon ötletes
Használjátok egészséggel
No, akkor pár fotó:
Egy olyan falat készítettem elő, amelyiken volt 3 polc, onnan a sok lyuk. A glettelt lyukak már a bútorlap tiplijei. A felső vízszintes doboz lesz a teteje, a "T" szára pedig végigvonul a mennyezeten, egészen a projektorig. 7 spotot tartalmaz, no meg a kábeleket (hátsó hangszórók + HDMI a projinak). A spot alatti fehér csík a falon egy kábelcsatorna a falban, illetve az utána történt glett nyomai. Úgysem fog látszani!
Első kapavágás. A Párom nekiesett egy tejfölszerű Dulux-szal. Mint utólag kiderült: kiválóan radírozható róla a piszok. Egyre kell nagyon vigyázni (mi nem tettük): sok-sok óra száradás a következő réteg előtt, különben mosható le az egész.
Az első kép a feltétel után. Az asztalom háttere. (Mekkora a rumli...! De bocsássátok meg, nem akartuk összekarcolni feltevés közben az asztalokat... :-) )
Felcsavaroztam az oldalszegélyeket. Mivel a szegélyek a fehér lapra vannak csavarozva, mögöttük 1.8cm-es hely van, kicsi térhatást kölcsönöz neki. Ja alatta egy Panasonic 37-es PV70 van, ezért is kellett ilyen magasra tenni.
Ezt látom én, amikor a gépem előtt ülök. Mint látszik, ez még igencsak világosban készült, de a Pana AX100-as projektor igen jól nyomja.
Elvitte a víz (HD) - immár este. Sajnos, a kép nem sikerült jól, valami állvány kellett volna, de szépen látszik, hogy szinte semmi nem látszik a kép körül.
Ez a kép a projektor tetejéről készült (állvány! ), a Túl a sövényen (HD) egyik képe. Látszanak a spotok legalább.
Nos, kb. ennyi. Az ötleteket innen szereztem, úgyhogy kicsit ti is részesei vagytok a mozinknak: http://www.b-rainstorm.eu (under construction)
Joc
No, nekem is megvan a "vásznam"! 220x123-as méretű a látható képméret (100 inch átmérő), +10cm-es fekete keret. Az alapanyag egy 1.8-as fehér bútorlap, Dulux SuperMatt festékkel 2 rétegben festve. Szép képe van, sokkal szebb, mint a síma falon. Köszönöm mindenkinek az ötleteket!
Joc
Nyomj fotókat róla!
No, nekem is megvan a "vásznam"! 220x123-as méretű a látható képméret (100 inch átmérő), +10cm-es fekete keret. Az alapanyag egy 1.8-as fehér bútorlap, Dulux SuperMatt festékkel 2 rétegben festve. Szép képe van, sokkal szebb, mint a síma falon.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket!
Joc
...
Jaja kicsit elírtam..
nah mind1, amugy tudom hogy 16:9 a mozinak való, csak a projim az 4:3ímas igy muszáj ami muszáj.. szal ez van.... meglátom hogy sikerül összehozni aztán majd megmutatom nektek is prezentálom képekkel..
ugyszámolom ami nekem kell majdan az olyan 200-220 szélesés olyan 250 magas durván, de majd megnézem vetített kép mekkora és ahoz mérve mekkora kell... és utána megkérdezem hogy ha levágatom, házhoz szállítják-e...
Mozihoz 16/9 dukál
Ha 4/3-as a vágyad, akkor nem jól számolsz, hacsak nem élére állítva nézed a projit
220 szélességhez 165 magasság tartozik
bruttó 200x122 cm.de van fekete kerete, így 190x106 a "hasznos fehér területe.
És van hozzá szép fekete keret pluszban
Akkor az 16:9-es? az a baj hogy nekem 4:3-mas kéne...
ugyszámolom ami nekem kell majdan az olyan 200-220 széles
és olyan 250 magas durván, de majd megnézem vetített kép mekkora és ahoz mérve mekkora kell... és utána megkérdezem hogy ha levágatom, házhoz szállítják-e...
...Amúgy van egy imngyé átadó....
mekkora az fvf-amit odaadnál ingyért??
bruttó 200x122 cm.
de van fekete kerete, így 190x106 a "hasznos fehér területe.
És van hozzá szép fekete keret pluszban
keretes
- gottfriedg
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Ha van a közeledben OBI akkor ott szerintem vágnak neked!
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
Jó, de csak ha lefested.
Akkor akár a sima is jó azaz a natúr fa színű?
Igen
Jó, de csak ha lefested.
Akkor akár a sima is jó azaz a natúr fa színű?
Gondolom matt fehérre kell le kenni és akkor jó és persze a fekete keret maszkolás... hmmm mondjuk nem nagy kunszt, és olcsón megvan...
nah asszem bele is fogok fogni ha találok jó lapszabászatot ahonnan kiis szállítják
Fehér bútorlap az jó erre a célra??
Jó, de csak ha lefested.