Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11154
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
-aha, és a tervezési elképzelés a dobozra értendő?
Felhasználás célja, elhelyezés, a lánc többi tagja, akusztikai környezet...
-tehát tökmindegy, hogy milyen hangszóróból rakom össze, csak 10-15 liter legyen a mélynek az optimális láda?
Nem tökmindegy.
-monitornak a zárt a jobb?
Nem biztos.
-nem lenne jobb 3 utas?
Nem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11154
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
lehet ebben is tudtok segíteni, van nekem egyQ-TEK SLIM MIXER MX-850
keverőm és az értékére lennék kiváncsi
Kicsit konkrétabban?
Hangsugárzó építés
lehet ebben is tudtok segíteni, van nekem egy
Q-TEK SLIM MIXER MX-850
keverőm és az értékére lennék kiváncsi
Hangsugárzó építés
Akkor neked közeltéri studiómonitor kell... ...a tervezési elképzeléstől, bizonyos műszaki adatok betartásától... kétutas hangfalat...
-aha, és a tervezési elképzelés a dobozra értendő?
-tehát tökmindegy, hogy milyen hangszóróból rakom össze, csak 10-15 liter legyen a mélynek az optimális láda?
-monitornak a zárt a jobb?
-nem lenne jobb 3 utas?
-találok valahol neten olyat, ahol terveztek már ilyet, vagy van erre vonatkozólag írásos emlék (lehetőleg magyar)?
Hangsugárzó építés
Össze szeretnék hozni egy pár monitorhangfalat, egy 9-10 nm-es házi stúdióba haveromnak. bár tulajdonképpen még azt sem döntöttem el, hogy erősítő + hangfal legyen, vagy monitorhangfal (ár dominál). megmondom őszintén asse tudom mitől monitorhangfal 1 monitorhangfal, csakmert beépített erősítője van?....
Akkor neked közeltéri studiómonitor kell, abból is kisebb fajta. Nem a beépített erősítőtől monitor, hanem a tervezési elképzeléstől, bizonyos műszaki adatok betartásától.
Vannak passzív és aktív közeltéri monitorok, az aktívba beépítik az erősítőt.
Kezdetnek jó minőségű 10-15 literes kis kétutas hangfalat készíts, én nem tenném bele az erősítőt.
Hangsugárzó építés
Ha leírod miben volna szükséged segítségre, rögtön kiderül, tudnak/tudunk-e bármit is hozzátenni.
Össze szeretnék hozni egy pár monitorhangfalat, egy 9-10 nm-es házi stúdióba haveromnak. bár tulajdonképpen még azt sem döntöttem el, hogy erősítő + hangfal legyen, vagy monitorhangfal (ár dominál). megmondom őszintén asse tudom mitől monitorhangfal 1 monitorhangfal, csakmert beépített erősítője van?
Szóval kb ennyit konyítok hozzá, de ezt a missziót szeretném arra felhasználni, hogy jobban magamévá tegyem a hangfalépítést. (eddíg csak adott tervek alapján építettem hangfalat, előregyártott hangváltóval)
A hangfalak szerkeztett zene visszahalgatására lennének használva.
Tehát nagyon alap cucc kéne, és nem is kell nagy - a szoba méretéből itélve.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ha leírod miben volna szükséged segítségre, rögtön kiderül, tudnak/tudunk-e bármit is hozzátenni.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, hangfalépítési tanácsra lenne szükségem.
Olvastam a témacímet, csak a hozzászólások elbizonytalanítottak, szal, ha valaki tud segíteni, az jelezze plíz!
Hangsugárzó építés
Két hétig nem jártam erre, gondoltam benézek....
Peti, tavaly augusztusi beszélgetésünk közben jött a hangfalas tábor ötlete, most lehet jönni asszonyostul!
Hangsugárzó építés
Már vagy 3 oldalon ez megy.
Hangsugárzó építés
Két hétig nem jártam erre, gondoltam benézek. Kár volt Miért a személyeskedésről szól a fórum???????
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Hangsugárzó építés
Félig off:
Azok a hangfalépítők akik a jövő heti táborba csak asszonnyal, gyerekkel tudnak jönni, hozzák nyugodtan a családot, nekik textilfestés, szövés, játszóház is lesz.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Sosem tudod hol a határ?
Most akkor elégtételt veszel és porig alázod a másikat?
Ha lenne benned elég intelligencia, akkor nem itt dobálnád a szart, hanem csendben lennél. Mivel ennyire okos vagy, örülj neki, h Nálad van az igazság, de nem kell itt rombolni az image-et.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
de ne legyél már ennyire antiszociális...
Léva, visszaidézzem atc megnyilvánulásait?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Én egyetlen rossz jelzőt nem írtam [...] Szerintem örülnie kellene hogy végre van egy saját hely [...]
Megint soroljam fel azokat jelzőket?
Ilyen hely pedig eddig is volt, ehhez nem kell "segítség" valakitől, aki háát finoman fogalmazva is eddig csak saját céljaira használta a fórumot.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
OFFTOPIC:
Shala, kapjál már magadhoz kicsit!Mit elemezgeted mindenki hozzászólását, és kötsz belé?!
A csomagküldős hozzászólás a hangfalépítésről szólt?
Szerintem nem, akkor Cirrus miért kell megszólni?
Szállj már kicsit magadba, 1x már kifejtettem az aggályokat Veled szemben, tán emlékszel még...
Ja, nincs munkád, h mindenre van időd reposztolni?
Nem elkergetni akarlak v elvenni a kedved, de ne legyél már ennyire antiszociális...
Hangsugárzó építés
Nyitottam egy H2000 topicot,ahol a jövőben mindenki megtekintheti a legujjabb fejlesztéseket és a heti ujdonságokat.
Az a helyzet, h. senki sem kérte, és valószínűleg egyedül te fogod használni => egy újabb öncélú cselekvés.. Nekem erre eddig sosem volt szükségem, és ha valaki egyszer mégis megnyitotta volna, az valószínűleg nem ilyen szöveggel teszi, mint te most. Épp ezért már kértem tőled, töröltesd légysziv.
Ui: kár volt reklámozni, mindenki észrevette magától is szerintem mit műveltél megint...
A jövőben magázódni szeretnék Önnel.Mivel,hogy én jóval idősebb vagyok ezt nyugodtan kérhetem és elvárom a jövőben.
Én egyetlen rossz jelzőt nem írtam az Önök termékeiről és nem is fogok a jövőben sem.Szerintem örülnie kellene hogy végre van egy saját hely ahol megbeszélheti az aktuális témákat a partnereivel.
Sok sikert a munkájához.
Tisztelettel
Gajdán Béla
ATC-Trade ZRT
elnök-vezérigazgató
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nyitottam egy H2000 topicot,ahol a jövőben mindenki megtekintheti a legujjabb fejlesztéseket és a heti ujdonságokat.
Az a helyzet, h. senki sem kérte, és valószínűleg egyedül te fogod használni => egy újabb öncélú cselekvés.. Nekem erre eddig sosem volt szükségem, és ha valaki egyszer mégis megnyitotta volna, az valószínűleg nem ilyen szöveggel teszi, mint te most. Épp ezért már kértem tőled, töröltesd légysziv.
Ui: kár volt reklámozni, mindenki észrevette magától is szerintem mit műveltél megint...
Hangsugárzó építés
shala még válaszra sem méltatsz? , mond mi a helyzet légyszives.
Tisztelettel
Gajdán Béla
ATC-Trade ZRT
elnök-vezérigazgató
Webáruház:
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Pont ezért kérdeztem. Az idézetek nem azzal foglalkoztak, nem?
Hangsugárzó építés
Nekem azért van egyetlen kérdésem, hogy jön ez most ide?
Mert ez a fórum a hangszóróépítésről szól.
... zárlat, szakadás vagy egyéb műszaki hiba ...
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Nekem azért van egyetlen kérdésem, hogy jön ez most ide?
Hangsugárzó építés
Idéznék egy másik fórumon tett utolsó előtti hozzásomat:
Elküldve: 2007. Márc. 26, 23.29 Téma: (off) Hangsugárzóépítő verseny
-Eltünt Pagrus .
Nem jó ez így .
-Szerintem se jó ez így.
Illetve idézném az utolsó hozzászólásomat 2 és fél hónappal ezelőttről:
A honlapról
Elküldve: 2007. Márc. 27, 18.06 Téma: a fórum szabályzata
Minden kedves fórumtársnak sok sikert kívánok a további hangdobozépítésben, kívánom hogy tartsák meg az egymás közti kultúrált emberi hangot, és a demokratikus formákat.
Ez volt az utolsó előtti és az utolsó hozzászólásom, tehát. Itt most érdekes dolgokat olvasok ezen a fórumon, de lehet hogy nem ebben kellene kimerülnie a hozzászólásoknak.
... zárlat, szakadás vagy egyéb műszaki hiba ...
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Így is van! Tegyél magasról másokra, az etikára is, mert hogy is hasonlítható össze ezek fontossága a mérésekkel... (amiket mellesleg lehetne emberi formában is közzétenni..)
Ui: Tami, vhol mintha azt írtad volna, nem avatkozol ilyen dolgokba