Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Így eszegettünk, miközben valaki dolgozott is bent (vegyszert mért)
Terített asztal nem lesz, de azért működik a dolog, jópár próbán átesett már
Hangsugárzó építés
....Mert amig te hangfalat épitessz, zenélgetsz ők főznek hogy legyen kaja
nehogy komolyan vedd !
Pedig ez így volt például tavaly a TAFT-on (Tatabányai fotós találkozó), fotó van róla, László fiam főzte a bográcsgulyást
De ha bevállalod és tudsz is főzni, te is készítheted, Peti!
Hangsugárzó építés
.... Most egy kicsit elmegyek gondolkodni...
Köszi ezt a DIY-közösség felé tett gesztust! Közben átgondoltam a dolgot és a fiaim vállalták a rendezkedést-cipekedést, mert nem kevés logisztika lesz itten akkor...
Márton fiam elvállalta a bográcsgulyás készítését, isteni jókat szokott főzni! (Fura, mindhárom fiam remekül főz, én meg csak teát tudok... )
Mert amig te hangfalat épitessz, zenélgetsz ők főznek hogy legyen kaja
nehogy komolyan vedd !
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Hangsugárzó építés
Tudtommal nincs olyan progi. Esetleg MathCad szimuláció.
Martin J King készitett táblázatokat, azt veszik alapul az építők.
Hangsugárzó építés
OLED
Mélyet TL-be a többit egy felette lezárt külön cellába tenném. Ha nem érted készitek ábrát
Így gondoltam én is, és így is írtam, de azért egy elvi ábrát megköszönnék, hogy biztos egyre gondolunk.
A hétvégén kiderült, hogy a kérdéseim között szereplő program TL-hez nem jó. (Legalábbis nem találtam ilyen szolgáltatását.)
Van valakinek javaslata TL-es méretező progira?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Dehogynem, neked lefotózzuk a csinos kolléganőt, a bográcsgulyást meg a söröket
Ok, de publikba pósztoljátok a képeket, hadd lássam én is.
Hangsugárzó építés
...És aki marad arra nem is gondolsz?Kép?
Megbeszéltük.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Hangsugárzó építés
...És aki marad arra nem is gondolsz?Kép?
Hangsugárzó építés
Attól félek,ha ő megy akkor lehet hogy a karakterisztika görbék kiegyenesednek egy kicsit.
ÁÁÁ ez nagyon Cool
És aki marad arra nem is gondolsz?Kép?
Hangsugárzó építés
Köszi ezt a DIY-közösség felé tett gesztust! Közben átgondoltam a dolgot és a fiaim vállalták a rendezkedést-cipekedést, mert nem kevés logisztika lesz itten akkor...
Márton fiam elvállalta a bográcsgulyás készítését, isteni jókat szokott főzni! (Fura, mindhárom fiam remekül főz, én meg csak teát tudok... )
Én is szivesen elmennék,de a gerincsérvem miatt ritkán mozdulok ki szegedről.
Ha sok jelentkező lesz akkor azért a cégünktől el fog menni valaki.A Sound&Vision régió vezetője egy huszonéves nagyon csinos kolegina.
Attól félek,ha ő megy akkor lehet hogy a karakterisztika görbék kiegyenesednek egy kicsit.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Miről szól pontosan ez a hangfalas tábor?Amúgy szerintem nincs is olyan messze Tatabánya...
[tatabányai vagyok ]
Ez most nem lesz kötött (korábban volt hogy csak mértünk, vagy csak meghallgattunk).
Tőled is függ
Próbálok abban én is segíteni,hogy érdekesebb legyen ez a tábor.
Felajánlottam Pagrusnak,hogy odaküldök egy teljes hangszóró készletet a Hivitől.
Ha bejönnek a Morelek addig akkor abból is küldök egy teljes garnitúrát,sőt küldök még vagy 10 pár különféle hangfalat 50000 től 1,5 Milliós értékűeket .
Szerintem így már bizonyára érdekesebb lesz a tábor.
Felajánlok minden segítséget azoknak akik elmennek a Pagrushoz és beregisztrálják magukat.
Tervezünk egy nagy országos hangfalépítő versenyt is ahol nagyon komoly díjak lesznek.garantálom,hogy megéri majd benevezni,mert akik beneveznek a hangszórók árából is komoly kedvezményt fognak kapni.
Pagrus addigra megkapja tőlem az összes leírást,árakat stb.
Őt faggassátok és menjetek el hozzá,mert megéri.
Most egy kicsit elmegyek gondolkodni...
Hangsugárzó építés
Miről szól pontosan ez a hangfalas tábor?Amúgy szerintem nincs is olyan messze Tatabánya...
[tatabányai vagyok ]
Ez most nem lesz kötött (korábban volt hogy csak mértünk, vagy csak meghallgattunk).
Tőled is függ
Próbálok abban én is segíteni,hogy érdekesebb legyen ez a tábor.
Felajánlottam Pagrusnak,hogy odaküldök egy teljes hangszóró készletet a Hivitől.
Ha bejönnek a Morelek addig akkor abból is küldök egy teljes garnitúrát,sőt küldök még vagy 10 pár különféle hangfalat 50000 től 1,5 Milliós értékűeket .
Szerintem így már bizonyára érdekesebb lesz a tábor.
Felajánlok minden segítséget azoknak akik elmennek a Pagrushoz és beregisztrálják magukat.
Tervezünk egy nagy országos hangfalépítő versenyt is ahol nagyon komoly díjak lesznek.garantálom,hogy megéri majd benevezni,mert akik beneveznek a hangszórók árából is komoly kedvezményt fognak kapni.
Pagrus addigra megkapja tőlem az összes leírást,árakat stb.
Őt faggassátok és menjetek el hozzá,mert megéri.
Webáruház:
Hangsugárzó építés
OLED
Mélyet TL-be a többit egy felette lezárt külön cellába tenném. Ha nem érted készitek ábrát
Hangsugárzó építés
Nem tudom így már érthető-e?
Ha ilyen kérdéseid vannak, akkor felejtsd el a négyutas hangfalat. Meg úgy általában amúgy is, diy hangfalban nagyon ritka a 3 utasnál több, egyszerűen azért mert ezeket nem 2 perc megtervezni, hogy jól is szóljon.
Mi lenne, ha kezdésnek vmi fix tervet építenél meg?
Hangsugárzó építés
....Ha átfogalmazom, akkor a kérdés így szól: Van-e összefüggés a sz-ek száma és a doboz kialakítási módja között TL esetében?Nem tudom így már érthető-e?
Nincs, a TL-t csak a mélysugárzóhoz méretezzük. Előfordul olyan TL, ahol két mélyhangszóró van közös légtérben párhuzamosan kötve, de ezeket egynek számítjuk.
Hangsugárzó építés
- Négyutas rendszernél jó-e a szűkülő TL megoldás? ( A mély külön kamrában lenne. )
Ezt nem értem.
Ahogy nézegettem a TL megoldásokat általában az egy szélessávú hsz-esesek vannak többen - bár azoknál nem szűkülő a kialakítás- vagy két hsz-esek.
Ha átfogalmazom, akkor a kérdés így szól: Van-e összefüggés a sz-ek száma és a doboz kialakítási módja között TL esetében?
Nem tudom így már érthető-e?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11154
- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
- Négyutas rendszernél jó-e a szűkülő TL megoldás? ( A mély külön kamrában lenne. )
Ezt nem értem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Hogy lehet ebbe a táborba bejutni?
Csengetsz az ajtónál...
De nem baj, ha elötte egyeztetsz a házigazdával is
De ha csak úgy álldogálsz a kapu előtt azt is észrevesszük
Jó, majd nyerítek.
Hangsugárzó építés
Szoktatom magam a gondolathoz, hogy készíteni fogok egy hangdobozt, és az alábbi elvi kérdésekben kérem a segítségeteket:
- Mennyire van gyakorlati jelentősége a hsz 1/3-2/3 elhelyezésének a frontlap magasságához viszonyítva?
- A TL nyílása lehet-e közvetlenül a mély hsz alatt távol a hangdoboz aljától?
- 1. rendű váltóval meg lehet-e oldani a frekvenciaosztást, hogy normális hangot kapjak. ( A vágási frekvencia előtt és után a kinézett hsz-ek frekimenete még "sokáig" lineárisnak mondható. )
- WinISD progi mennyire alkalmas a méretezésre?
- A hsz-ek asszimetrikus elrendezése mennyire preferált abból a szempontból, hogy a sz-ek akusztikus pontja egyforma távolságra legyen a hallgatótól?
A doboz tervezett mérete 130*30*50 cm körül alakulna az elképzelésem szerint, és lenne benne egy ribbon, egy dóm közép, egy mélyközép és külön kamrában egy mély.
Hangsugárzó építés
Csengetsz az ajtónál...
De ha csak úgy álldogálsz a kapu előtt azt is észrevesszük
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Csengetsz az ajtónál...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Hangsugárzó építés
Hát pont azért kell a szállás, ami megoldva
Az lehet csak nem állok úgy anyagilag hogy átautókázzam a fél országot.
Hangsugárzó építés
[tatabányai vagyok ]
Tőled is függ