Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

FVF avagy csinálj magadnak vásznat

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

de inkább a bútorlap felé húz a szívem....
Nekem is ez van és nem bántam meg (fehérre festve), igaz nálam a fal festése nem jöhetett szóba.
A változtatható maszkoláson én is sokat gondolkoztam, de nekem már nem hiányzik. Sőt a szélesvásznú feliratos filmeknél a fekete mezőbe húzom le a feliratozást.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

Lacy: ezennel megfogadlak házi barkácstanácsadómnak

körbevinni nem akarom, mer +2 méter kábel, meg körülötte sincs igazán hely (ha csak nem a fekete keret alá rejtem, de a fekete keret egy külön téma)

szóval a 2 cm pozodorja tűnik a legjobb megoldásnak... pozdorját falba, "vásznat" meg pozrodjához. aztán fekete keret a csavarokra

tami: vésni, gipszelni, festeni nem akarok, semmi ilyen jellegű tapasztalatom nincs... (bár rövid időre elgondolkoztam rajta, sőt arra is gondoltam hogy csak vések, hisz a "vászon" mögött tök8, hogy van-e gipszelve és festve)

fekete kerettel is gondban vagyok, folyamatosan azon gondolkozok, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy változtatható méretű (különböző oldalarányú filmek) legyen, de sok jó megoldás nem jutott még eszembe pont ezért egy picit gondolkozok valami rolós megoldáson is, hiszen akkor annyira húzom ki, ameddig akarom.
csak picit félek ezektől, hogy mennyire hullámosodnak...
(2 vászon jöhet szóba, vagy az ikeás roló, vagy valami 30ezer körüli mozivászon)
de inkább a bútorlap felé húz a szívem....

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

- wiz. en siman kivesnem azt a 2cm szeles savot a falban fel a padlasig, majd behuznam ami kell, gipszeles + festes es keszenvagy.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kinevezem magam WiWiZARD házi barkácstanácsadójának

Szerintem, az a megoldás jó, hogy vagy egy 2cm-es pozdorja sávot raksz körben a falap alá, ami távtartóként is üzemel, meg arra tudod felcsavarozni magát a FVF-et, vagy megy a falap a falra direkt, és közvetlenül mellette viszed fel a csatornát (lásd szintén cosmo) csak ott festve volt a fal, Nálad meg az MCS 2-es csatorna az ugyis kb olyan vastag mint a falap. Ha viszont erre még körben kiépítesz egy olyan 10cm-es sávot, akkor azt szépen feketére festheted, és így meg lesz a kereted is.

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

bútorlapos megoldásnál tartok, és az volt a tervem, hogy a bútorlap mögött egy kábelcsatornában kényelmesen felvezetem a padlásra a kábeleket, így csak a "vászon" feletti 1 méter kábelcsatorna látszik ki...

viszont ma filóztam, és rájöttem hogy lehet hogy ez se az igazi, hisz van a kábeleknek/kábelcsatornának egy vastagsága, és akkor a "vászon" és a fal között pár centinek kell lennie.

megvalósítás se feltétlen egyszerű, de valami távtartóval megoldható.
(vagy akár körbe valami "deszka" megfelelő vastagságban, ami távtartóként is müxik, és takar is, így nem lehet a "vászon" és fal közé belátni)

ez kinézetre vajon nagyon gáz?

fehér helyett picit szürkésre festés mennyit változtat? jól sejtem hogy a fekete/sötét részek lesznek jobbak tőle?

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Sziasztok, 
A minap végigolvastam ezt a Topicot, ugyanis én is elértem oda, hogy kialakítsam házilag a vetített felületet. Köszi a sok ötletet, de lenne egy kérdésem:

Én gipszkartonra fogok vetíteni és olvastam, hogy nem feltétlen kell hófehérre lefesteni hanem inkább kicsit szürkésre. A nagy kérdés az az, hogy milyen ez a "kicsit szürkés"???
Ha valaki megtenné hogy ad egy RGB kódot azt nagyon megköszönném, vagy bármi más példát

Előre is köszi a segítséget

Nyugodtan fesd fehérre. Úgyis a próba dönti el, hogy megfelelő-e neked. Ha mégis szürke kéne, ne legyen több 1-1,5% nál.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

lipigab
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: lipigab »

Sziasztok,

A minap végigolvastam ezt a Topicot, ugyanis én is elértem oda, hogy kialakítsam házilag a vetített felületet. Köszi a sok ötletet, de lenne egy kérdésem:

Én gipszkartonra fogok vetíteni és olvastam, hogy nem feltétlen kell hófehérre lefesteni hanem inkább kicsit szürkésre. A nagy kérdés az az, hogy milyen ez a "kicsit szürkés"???
Ha valaki megtenné hogy ad egy RGB kódot azt nagyon megköszönném, vagy bármi más példát

Előre is köszi a segítséget

Vendég

még majd meglátom, hogy DIY lesz, vagy megér 40 ezret egy konzol nekem...az a baj hogy DIYhez nincs kb semmim, meg 5let se sok...

Konzol ügyben ha gondolod van némi segítség lehetőségem...

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

a projihoz a konzolt hol és mennyiért vetted?

- amugy LSK-ban vettem konzol szereles Tami modra

thx, végignéztem előbb galériád, ott láttam, ezért kérdeztem

még majd meglátom, hogy DIY lesz, vagy megér 40 ezret egy konzol nekem...
az a baj hogy DIYhez nincs kb semmim, meg 5let se sok...

házimozi:

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tami te simán a falat festetted fehérre?nagyon agyalok, hogy kell-e bútorlap, vagy a falat fessem fehérre...

- siman a falat, es nincs fekete keret.. asszem TSC is igytett.
- amugy LSK-ban vettem konzol szereles Tami modra
T A M I . H U

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ha a falat fested az majdnem ugyanolyan jó. Csak térben nem válik el a szoba falának többi részétől, de ha elég széles fekete csíkot festesz köré, akkor ez nem probléma.
ahh már megint rájöttem, hogy miért vetettem el a falfestős 5letet az utóbbi napokban 3x
vászon/bútorlap mögött fel tudnám vezetni a plafonig a vezetékeket.
ha a falat festem, akkor összevissza kanyarogni kell, és útban van, meg csúnya, meg ilyenek

házimozi:

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

tami te simán a falat festetted fehérre?nagyon agyalok, hogy kell-e bútorlap, vagy a falat fessem fehérre...

Ha a falat fested az majdnem ugyanolyan jó. Csak térben nem válik el a szoba falának többi részétől, de ha elég széles fekete csíkot festesz köré, akkor ez nem probléma.
a projihoz a konzolt hol és mennyiért vetted? DIY, kb. 750 Ft-nyi anyagból
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tami te simán a falat festetted fehérre?
nagyon agyalok, hogy kell-e bútorlap, vagy a falat fessem fehérre...

házimozi:

Vendég

- amugy Lacy tapasztalatat is figyelembeveve {meg az enyemet} jellemzoen a dlp vetitoknek van par olyan pixel [oszlop/sor] amire sosem vetit hasznos infot - amiatt erdemes a felszerelt vetitovel vetiteni egy kepet, es arra beloni a FVF-et, vagy lefesteni a falat..
pl: Tami falfestes kepekben..

És persze szép nagy fekete keretet is kell emiatt festeni a hasznos terület köré

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

- amugy Lacy tapasztalatat is figyelembeveve {meg az enyemet} jellemzoen a dlp vetitoknek van par olyan pixel [oszlop/sor] amire sosem vetit hasznos infot
- amiatt erdemes a felszerelt vetitovel vetiteni egy kepet, es arra beloni a FVF-et, vagy lefesteni a falat..
pl: Tami falfestes kepekben..
T A M I . H U

Vendég

Még nincs meg a vetítőm, azért kérdezek ilyen okosakat...
Akkor addig ne is kezdj bele...

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: monty »

Most ez engem is érdekelne, hogy 1.77-re vagy 1.85-re célszerű festeni?
- akorara fesd amekkorat a vetito vetit, pl. video mute uzemmodban!

Tami te mindenhol villámgyorsan ott vagy
Még nincs meg a vetítőm, azért kérdezek ilyen okosakat...

Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
Erősítő: Sony TA-F245R; CD: Sony CDP-XE700; Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.3

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

- akorara fesd amekkorat a vetito vetit, pl. video mute uzemmodban!
T A M I . H U

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: monty »

Mert alig van ilyen film (1:1,78) A legnagyobb magasságú filmek109 cm es képet adnak. ( 1 : 1,85 )

Nem lenne  jobb ekkora képet csinálni ?

Amilyen a vetítőd képaránya (16:9, 1 : 1,85), szerintem ez a legoptimálisabb!

Mert 16:9 = 1.77

Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
Erősítő: Sony TA-F245R; CD: Sony CDP-XE700; Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.3

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: tau »

Ha egy picit másznak is a színek, még azzal is megbarátkozom... a lényeg hogy amikor vlmi horrorfilmet nézek és a kamera beleközelít a sötétbe úgy hogy effektíve semmi sincs a képen, akkor ne lássam tisztán magamkörül a szobát, hanem sötét legyen... vagy legalábbis sötétebb..
a kisérletezés természetesen meglesz, még egyelőre nemtudom hogyan, de vlmi hasonló módszer..
a boltba elmenéssel csak annyi a gond hogy képtelenség azonos körülményeket/vetítőt/htpc-ről találni.. olyat nincs értelme megnézni aminek nincs köze az otthon látottakhoz.. de mivel elég nagy a fényereje a projinak, a fehérrel nem hiszem hogy gond lesz, a színeket meg tudom állítani elég jól, különkülön mindent..
énis gondoltam a fehér*fekete keverésre, de félek nemtudok elég homogén színt keverni, és akkor ronda lesz a fal.. nyilván most nem a vetítés közbenre gondolok, mert annyi inhomogenitás belefér, de végülis ez a szobám egyik teljes fala.. :s
nahjó, majd belevágok, és elmondom hogy milyen lett.. már tényleg csak ez hiányzik a nonplusultrához számomra.
köszi a hozzászólásokat...

Vendég

örs vezér téri IKEAban vettem, 180 magas és 200 széles.
még csak egy hete van fent úgyhogy nem tudom nem e fog hullámosodni, egyelőre nem.
Vetítésre meg tökéletes a színe, nem csillog rajta a fény és nem is engedi át.

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ikeás tupplur roló nem hullámosodik, meg ilyesmi?
színe, mattsága mennyire megfelelő vetítéshez?

házimozi:

Szilibácsi

Hozzászólás Szerző: Szilibácsi »

Hétvégén felraktam a Tupplur rolót, nekem is nagyon bejön.Két méter széles, pont rámegy a teljes nagyságú kép.
Ajánlom mindenkinek, egyetlen bajom van vele, a feltekerő zsinór elég rövid, de háztartási boltban lehet hozzá venni hosszabbat.

Egy kérdés: tud valaki olyan helyet ahol lehet venni 10 méteres DVI kábelt?
Vagy akár infot arról hogyan lehet házilag csinálni, pl. Cat6 kábelből?

Melyik IKEA -ban vetted a rolót, és pontosan mekkora a mérete?

Vendég

Szerintem nézz meg egy szürke vásznat, lyan igazit, boltban, és ahhoz képest keverd ki a szinét.
Amúgy sima fehér festékbe egy pici fekete szinező kell és kész. El sem tudod rontani, mert ha világos lenne, akkor keversz még hozzá, ha meg sötét, akkor fehéret tudsz még önteni hozzá

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Sziasztok, 
szeretném már énis picit rendbetenni a "vásznam", ami végülis a fal..

Ez így picit meredeknek hangzik. Elég sokat olvasgattam ez ügyben, mikor festettem az enyémet és ilyennel nem találkoztam. Szerintem a szürkén is mászni fognak a színek. Én azt csináltam, hogy egy darab fán kísérleteztem, neked is ezt javaslom!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”