Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

FVF avagy csinálj magadnak vásznat

All-in-One
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: All-in-One »

Szerintem kérhetnénk már kedvezményt az IKEA-tól, mert rajtunk kívűl nem sokan veszik a Tupplur rolót....
Én személy szerint teljesen meg vagyok vele elégedve.
Árulhatnák motorosban is, mondjuk plussz ötszázért
DVD: Sony DAV-S300 , TV: Sony KV29C3K 100Hz, Projektor: LG RD-JT30 DLP Farudja DcDi, Kábel: Hama ProClass

busch bandy

Hozzászólás Szerző: busch bandy »

Hali, hát nem jön össze a mtatvány, csak lehúzható vászon jöhet szóba a szoba kialakítás miatt.

ócsón csak ezt tudom javasolni:
tupplur by ikea
(max.) 200x195 cm 7.670 Ft
nekem egyelőre bevált, és még 170 fokos szögből is jó képet ad
(de azért nem oldalról szoktam nézni)

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Hali,

hát nem jön össze a mtatvány, csak lehúzható vászon jöhet szóba a szoba kialakítás miatt. .
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

Nekem egy kérdésem van zavaró ha nincs feketével kifestve a nem vetített rész ?
Szerintem igen!

Nem feltétlenül kell lefesteni, vannak más mególdások is: díszléc vagy valamilyen matt fekete szövet (vászon), stb...

A fekete sáv igazából nem a zavaró/nemzavaró elv miatt jött létre, egyszerűen csak optikai csalódást idéz elő és a képet emiatt kontrasztosabbnak látod mint a sáv nélküli vászonnál. Ja és ha lehet minél szélesebb legyen, persze arányosan a vászonhoz képest.

Én most egyenlőre csak úgy használom a projit hogy fehér nagy falra megy a kép, hát nem az igazi mondjuk nekem a fényelnyeléssel kell vmit kezdeni, szal érdemes keretezni maszkolni stb stb!

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Szerintem igen!

Nem feltétlenül kell lefesteni, vannak más mególdások is: díszléc vagy valamilyen matt fekete szövet (vászon), stb...

A fekete sáv igazából nem a zavaró/nemzavaró elv miatt jött létre, egyszerűen csak optikai csalódást idéz elő és a képet emiatt kontrasztosabbnak látod mint a sáv nélküli vászonnál. Ja és ha lehet minél szélesebb legyen, persze arányosan a vászonhoz képest.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Szerintem igen!

Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Hali, tudom nincs projim, de szétrobbantom a szobám és itt a jó lehetőség, hogy ezt is megcsináljam. Ha meg már megvan akkor tuti öl az ideg, hogy nincs projektorom és azt fogom hajtani  .

Oddman, én tuti lefestem mert én csavart is hajtok bele (a felfüggesztés miatt) és azt el kel gittelni mert látszani fog,, aztán lefesteni...

Most vettem észre, hogy az első oldalon abban a táblázatos összehasonlításban nem kapott valami jó kritikát a bútorlap.
Tényleg meg fog szűnni a dulux super matt fehér festék?
Alternatíva?

Hát figyi van egy csomó matt fehér festék. Szerintem tuti azok is jók.

Lent írtak valami LAtex matt fehér festékről amim mét az atomrobbanást is elviseli,,,,

fasték: (szerintem ez is jó)
Trilak
igaz ez 14 liter
Diszperzit

és egy korábbi link
Düfa
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: oddman »

Hali, tudom nincs projim, de szétrobbantom a szobám és itt a jó lehetőség, hogy ezt is megcsináljam. Ha meg már megvan akkor tuti öl az ideg, hogy nincs projektorom és azt fogom hajtani  .

Oddman, én tuti lefestem mert én csavart is hajtok bele (a felfüggesztés miatt) és azt el kel gittelni mert látszani fog,, aztán lefesteni...

Most vettem észre, hogy az első oldalon abban a táblázatos összehasonlításban nem kapott valami jó kritikát a bútorlap.
Tényleg meg fog szűnni a dulux super matt fehér festék?
Alternatíva?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Hali,
tudom nincs projim, de szétrobbantom a szobám és itt a jó lehetőség, hogy ezt is megcsináljam. Ha meg már megvan akkor tuti öl az ideg, hogy nincs projektorom és azt fogom hajtani .

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: oddman »

A (fehér) bútorlapot is festeni kell, vagy van olyan is, amivel semmit nem kell tenni, csak megvenni és felrakni a falra?
Van egy-két asztalos ismerőssom, szal számomra asszem ez lenne a legegyszerűbb.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

martona
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: martona »

Ez elég relatív,hogy olcsó e.A festett funérhoz képest igen.A profi vásznakhoz képest meg ingyen van.Mint írtam vala én összehasonlítottam drága vászonnal is.A képminőségben max. az akülönbség kinek milyen az ízlése,meg hogyan használja.Pl.van fényesebb ,matt,teljesen sima,érdesített meg még ezer variáció.Továbbra is fenntartom azt a véleményemet,hogy bátran mellérakhatod a drága szerkezetek mellé nem fogsz beégni.Érdekesség képpen írom,hogy karácsony előtt adtam el a Z3-ast.Jött az ember,megnézte ,leesett az álla és fizetett.Jó csaltam egy kicsit,mert eddig csak boltokban látott demót az meg olyan amilyen.Én meg betettem a Santana Supernatural koncertet.Szép színek,éles kép,"nagy zene",stb. tehát aki még nem látott valamilyen szinten is átgondolt házimozit az egyből akarja magának is.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

okész elfelejtettem a gipszkartont .  
Akkor forgácslap lesz. Remélem a 12mm-es megfelelő vastagságú, hogy ne vetemedjen.

Szerintettek mekkora táblát kéne vágatni? 3,5 méteről nézném és 16:9 és 4:3 egyáltalán menne rajta. A 4:3-nak a képe az számitógépes játékokhoz lenne, így az nem annyira fontos, hogy nagy legyen. Inkább a 16:9 legyen böszme..

200 cm X 120 cm ? szerintetek ? A 16:9-es arány az 200cmX 112cm lenne. csakhát lesz keret stb...

Ekkorát nem nagy 3.5 méterről nézni ? (én szeretem a nagy képet)

Figy sztem előbb projit kéne kinézni, mert elve nem tudni hogy mekkora távolságról mekkora képet tud, lehet nem is tudna akkorát mint amekkorát szeretnél vagy pont fordítva, aztán ha sokat vársz kijönnek a hd projik azoknál tuti nem gáz a 2m széles 3,5 méterről és ez a kérdés már nem is aktuális!

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Internet-google-magyar lapok-Ongrofoam és tele vagy címekkel.Az előbb néztem csak kereskedőket találtam.Az eredeti honlap valamiért nem elérhető.Valószínű megváltozott a címük vagy valami hasonló.Kazincbarcikán gyártják.Ha jól emlékszem Borsodchem most a nevük.Nem lényeges mert a neten találsz egy csomó kereskedőt.Legjobban akkor jársz ha van olyan ismerősöd aki számítógépes betűkivágással meg zimmer frei táblakészítéssel foglalkozik.Mindegyik ismeri. Kölcsönkérsz egy kissebb darabot,kipróbálod,aztán nagyker áron veszel egy táblát.Én 1999-ben 17eft-ért vettem.Ne köszönd meg elég ha fizetsz egy sört.
Hát azért nem olcsóság,

az 5mm-e ára 3200FT/ négyzetméter
a 10mm vastagé 5100/ négyzetméter,,,

és itt is meg kell venni az egész táblát.....

san2000
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: san2000 »

Jónak tűnik amit mondasz és az én esetemben előnyös is mert nem lenne kellemes ha rámszakadna 25 KG...

Milyen árban van ?

Elég beirni a Google a Ongrofoam-t máris egy rakás cimet kinyomot.Pl:

Táblák

martona
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Internet-google-magyar lapok-Ongrofoam és tele vagy címekkel.Az előbb néztem csak kereskedőket találtam.Az eredeti honlap valamiért nem elérhető.Valószínű megváltozott a címük vagy valami hasonló.Kazincbarcikán gyártják.Ha jól emlékszem Borsodchem most a nevük.Nem lényeges mert a neten találsz egy csomó kereskedőt.Legjobban akkor jársz ha van olyan ismerősöd aki számítógépes betűkivágással meg zimmer frei táblakészítéssel foglalkozik.Mindegyik ismeri. Kölcsönkérsz egy kissebb darabot,kipróbálod,aztán nagyker áron veszel egy táblát.Én 1999-ben 17eft-ért vettem.Ne köszönd meg elég ha fizetsz egy sört.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Na mégegyszer.Nem kapok érte jutalékot.Látott már ilyet valaki,ha igen mi a véleménye.Ongrofoam habosított PVC lemez.3050x2020,3050x1560,2000x1000 táblaméret-1-19mm vastagság.(Nincs minden méret minden vastagságban.)Érdesített,hogy ne legyen felületi reflexió.100% homogén felület.Olcsó,könnyű,Uv stabil(nem öregszik),vegyszerálló,könnyen megmunkálható stb. Kell valami még,vagy csak én vagyok hülye?Nekem teljesen hibátlan képnek tűnik.
Tudsz linket ahol meg lehet nézni?

Jónak tűnik amit mondasz és az én esetemben előnyös is mert nem lenne kellemes ha rámszakadna 25 KG...

Milyen árban van ?

martona
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Na mégegyszer.Nem kapok érte jutalékot.Látott már ilyet valaki,ha igen mi a véleménye.Ongrofoam habosított PVC lemez.3050x2020,3050x1560,2000x1000 táblaméret-1-19mm vastagság.(Nincs minden méret minden vastagságban.)Érdesített,hogy ne legyen felületi reflexió.100% homogén felület.Olcsó,könnyű,Uv stabil(nem öregszik),vegyszerálló,könnyen megmunkálható stb. Kell valami még,vagy csak én vagyok hülye?Nekem teljesen hibátlan képnek tűnik.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

okész elfelejtettem a gipszkartont .

Akkor forgácslap lesz. Remélem a 12mm-es megfelelő vastagságú, hogy ne vetemedjen.

Szerintettek mekkora táblát kéne vágatni? 3,5 méteről nézném és 16:9 és 4:3 egyáltalán menne rajta. A 4:3-nak a képe az számitógépes játékokhoz lenne, így az nem annyira fontos, hogy nagy legyen. Inkább a 16:9 legyen böszme..

200 cm X 120 cm ? szerintetek ? A 16:9-es arány az 200cmX 112cm lenne. csakhát lesz keret stb...

Ekkorát nem nagy 3.5 méterről nézni ? (én szeretem a nagy képet)

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Szerintem a gipszkartont felejtsd el. Meg lehet csinálni, de elég macerás... (nem éri meg)

Ezt mire érted?

A képminőséggel lesz gond ?

Vagy magával a kezelhetősségel, esetleg a kialakítással stb,,

Gipszkartont szerintem is felejtsd el azonnal.

Én két falat fogok gipszkartonnal beborítrani,
és már attól letört a sarka amikor a táblát
felállítottam függőlegesbe. pedig baromira vigyáztam.

Képzeld el, ha még naponta mozgatni is kell,
és egy ekkorának a súlya sem sokkal könnyebb mint a bútorlap -nak,
az viszont masszív.

Az OSB lap lenne a legkönnyebb, csak annak meg nem sima a felülete.

u.i.: Mégegy ilyen mocskos anyag mint a gipszkarton, nem létezik.
Házat még akkor se építenék belőle, he ingyen lenne, vagy az építtők fizetnének.
Ha ebből van a fal, és részegen nekidőlsz átesel a falon.
Amerikában is úgy fújja el ezeket a házakat, mint a kártyavár.
Mi házunk főfalai 52 cm-es téglafalak , ez a tuti.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Freemil »

Háromszor festettem le végül, így teljesen egyenletes és szép sima felületett kaptam, teljesen homogén lett. hotspotnak nyoma sincs. 
Freemil: Leírhatnád a cérna henger kezelésének technikáját, mert az óvoda óta nem festettem és már akkor sem ment valami jól, szal jó lenne elkerülni a hotspot-ok kialakulását.

Semmi extra: bemártod egyenletesen a festékbe, rácson lehúzod, és le-föl mozgatod a felületen nem túl gyorsan. Az első rétegen nehezen fog gördülni a henger, mert az elég csúszós, és nem is lesz egyenletes, de a többinél már nem lesz gond és az egyenletesség is magától megoldódik...

Jó munkát!

Ja, csak szépen tologasd ide-oda, amíg el nem dolgozta rendesen a henger, elrontani sem lehet.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Khaosz !

Én is a gipszkartontól startoltam, de már a hazaszállításnál ott volt a probléma, hogy 1db táblát eltörés nélkül hogyan fuvarozzak haza... no itt született meg a laminált bútorlap ötlete
a 12 mm-es talán alkalmas a célodra, nem annyira nehéz, a gipszkarton meg eltörne a mozgatásban..

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Nem. Arra tökéletes lenne.

Vagy magával a kezelhetősségel, esetleg a kialakítással stb
Igen, erre gondoltam.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem a gipszkartont felejtsd el. Meg lehet csinálni, de elég macerás... (nem éri meg)

Ezt mire érted?

Vagy magával a kezelhetősségel, esetleg a kialakítással stb,,

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Szerintem a gipszkartont felejtsd el.
Meg lehet csinálni, de elég macerás... (nem éri meg)

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

Vedd meg a vetítőt vidd haza, és nézd meg mekkora képet akarsz, tudsz vetíteni. Szerintem ez az első lépés. Nekem gipszkartonos megoldás van. De azt nem jó mozgatni, könnyen törik... viszont kissebb a súlya is.
Melyik vastagságú van neked?

Hát az a helyzet, hogy a gipszkarton tényleg törékeny, de ezért gondoltam egy két megoldásra ami segít rajta.

3 vagy 4 helyen lesz a felfüggesztés, így megoszlik a terhelés.

Fémkeretben lesz így a sarkok erősítve lesznek és nem lesz annyíra érzékeny a letöredezésre.

Az emelés során is megoszló terheléses megoldást gondoltam ki, és hát 3 kampónak már meg kell tartania, kiszakadási- kitörési veszély nélkül úgy, hogy az egész alját emelem,,,,

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”