Nálam ez így néz ki. Áram főkapcsolóját soha nem használom, másutt feszültség mentesítek. A készülék kapcsolóhoz menő csati ki, helyére azonos osztású csatin egy rövdzár derót. Vissza alakítható bármikor, panel alsó részéhez forrasztani nem férek hozzá. Ezek a filléres 5A-re méretezett billenőkapcsolók elég gagyi szerkezetek nem csak villamosan.d_dok írta: ↑2025.05.30., pén. 09:27Sziasztok! Van egy ARCAM SA30 streaming erősítőm, amiben már kicseréltem a paneleket összekötő belső kábelek többségét és a hangsugárzó csatlakozóhoz futó kábeleket. Kis mértékben, de mindegyik beavatkozásnál javult a hangja. Néztem a főkapcsolóhoz futó hosszú kábelt is, de itt inkább arra gondoltam, hogy az egész kapcsolót meg lehetne szüntetni, és a panelen a kivezetéseket összekötni. Mi a véleményetek?
Tetszik!
Ebben a kérdésben is várom a legteljesebb javaslatotVendég írta: ↑2001.12.08., szomb. 23:06Sziasztok!
akartam venni valami erősítőt+hangfalat, aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha építenék....
van 2 haver, aki szakértőnek mondja magát, illetve már építettek 1-2 erősítőt, és ők segítenek.
elő+végfok azt mondták kb 40+30ezerből jön ki. (stereo, kb 2*100W)
kérdés hogy mennyire érdemes, és érdemes-e építeni erősítőt, tegyük fel hogy szakértelem megvan.
és utána milyen hangfalat hozzá? max 140 körül akarok hangfalra költeni. félek hangfalépítéstől, de akár még az is lehet hogy azt is én fogom csinálni....
sajnos pénz még nincs meg, de azt akarom hogy addigra már tudjam, hogy mit és hogy akarok, mire a pénz meglesz )
szóval érdemes-e építeni, milyen eredményre lehet számítani? (erősítő, hangfal)
Egy próbát mindenképp megér a kontaktspray. Többnyire azert szokott segiteni.
Szerintem gondolkodj abban, hogy az oldala ne ugyanabbol a lemezbol legyen, hanem mondjuk fából. Úgy egy darab lemezből vízzel ki lehet vágni minden lyukat, és meghajlitani 6 vonal mentén, amivel kapsz egy önmagába viszahajtott U alakot, es akkor az oldallapokat csak be kell csavarozni. Privátban megadom a számom, ha gondolod. Aztán el tudom mondani szóban is.
Milyen házat? Kb hogy nézne ki?
Úgy kezdtem, hogy "nem értek hozzá". Max. tapasztalati dolgokra, és hozzáértő emberek elmondásaira tudok hagyatkozni. Az biztos, hogy amikor egyszer régen egy full egyszerű kapcsolású valamilyen erősítőt, meg egy brutál nagy tranzisztortemetőt hasonlítottunk össze (nálam a műszaki részéhez jobban értő emberek társaságában, sőt még hangmérnök is volt közöttünk), a "faék" erősítő mindenkinek jobban tetszett a kb. 100 kilós csilivili és méregdrága csodaerősítőnél. És ez többször is megesett ... Tudnék márkát írni (típust nem) de nem akarok, mert hátha valakinek a lelki világába gázolnék, azt meg nagyon sem szeretnék ... Ja és az említett szeánszok egyike nem "nálam" volt, bár ez a szó szerepel a beírásomban
Hát én nem értek a műszaki dolgokhoz, de azt még így nagyon laikusan is látom, hogy nem egy alkatrész temető. Apám szokta volt mondani, hogy minél egyszerűbb annál jobb. Gondolom igaza volt ...