Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lowther hangszórók

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1109

Re: Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Psszzt! Mert a Lowther egy titkosfegyver!
Én is építettem egy éve 2 reflexládát a pm6c-k köré, lenyűgözően szólnak.
De nem kell reklámozni. Még rákapnak😉
Csatolmányok
20240608_152318.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3779
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Most nèzem, pezseg itt az èlet -2013 :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3779
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

tunerman írta:
2024.10.01., kedd 19:24
A Taket BATPURE super tweeter próbaképpen bekerült a Lowther P6/7M hangszóróm mellé. :D
Először egy FM tuner szélessávú zajával füleltem meg, hol letakartam a tenyeremmel, hol meg elhúztam előle - és láss (hallj) csodát, számomra jól hallhatóan ott volt az a többlet, amit igér a gyártója...szóval ki kell valamit találnom a végleges elhelyezésére :smile29:
TJ.
Ez is kreatív tartó :tutiok:
Nálam volt kávèscsésze és felespohár is :D

Kép
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2203

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A Taket BATPURE super tweeter próbaképpen bekerült a Lowther P6/7M hangszóróm mellé. :D
Először egy FM tuner szélessávú zajával füleltem meg, hol letakartam a tenyeremmel, hol meg elhúztam előle - és láss (hallj) csodát, számomra jól hallhatóan ott volt az a többlet, amit igér a gyártója...szóval ki kell valamit találnom a végleges elhelyezésére :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Lowther P6M & Taket BATPURE super tweeter.jpg
LP: Lurné J1 - Air Tangent 1B - Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 7242 tube PSE, CD: Philips CD100 trial run no NFB/V-FET, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster/SP-8, SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S V-MOS/SRX MKIII

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: tempomusic »

http://en.wikipedia.org/wiki/His_Master%27s_Voice

Én erre asszociáltam a TP1 + kutya képet nézve.

A kutya tölcséren keresztül hallgatja a gazdi hangját      (ami nem mellesleg a neves hanglemezgyár
emblémája)

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: bege »

His Master's Voice utánérzés?
Lehet. Abból, van egy pár.

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

TP1, és egy Hifi utánzat.

Low.jpg

His Master's Voice utánérzés?

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Lowther hangszórók

TP1, és egy Hifi utánzat.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Lowther hangszórók

Természetesen én is kiváncsi lennék mindkettőre de talán még inkább a Voigt/Domestic Corner Horn nevű legendás tipusra.

...de szép kihívás lehetne Bege mesternek...

Az szép lenne...

Személy szerint, egy Academy-re lennék kíváncsi. Az még emberi léptékű!

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Melyik gyárira gondolsz?
Mert ugye van a Lowther gyár tervezte és gyártotta gyári és van a Teresonic saját tervezésű és gyártású gyári. Most az utóbbiról van szó.....

pl.http://www.lowtherloudspeakers.com/fid-acad.html

http://www.teresonic.com/integrum/

Természetesen én is kiváncsi lennék mindkettőre de talán még inkább a Voigt/Domestic Corner Horn nevű legendás tipusra.
1934-50 között épült ebből 4-500 és alig - alig lehet találni eladó példányt, mert mindenki féltőn őrzi vagy megette a szú és romos
állapotba került. Ennek a tervrajzát Voigt nem tette közzé mert túl bonyolultnak ítélte otthoni DIY felhasználásra.
Mostanában találtam egy cikket ami arról szól, hogy néhány elszánt fickó komolyan nekilátott, hogy komoly pénzt és munkaórát
bevetve valahogy rekonstruálja a D.C.H.-t. Nehézségek árán másodszorra sikerrel jártak és megvalósult a projekt ami azért is érdekes mert a meghallgatásokon kiderült, hogy Voigt 1930-as elképzelése kiváló hangzást ad és sokkal "modernebb", vibrálóan
élőbb előadású mintsem várható lenne. Ma is megállja a helyét és összevethető a jelenlegi drágán árazott tipusokkal.
Bonyolultsága és anyagszükséglete miatt gyanítom ma sem lenne olcsó a kivitelezése -  de
szép kihívás lehetne Bege mesternek...
Link a cikkhez:
http://itishifi.blogspot.hu/search/labe ... ner%20Horn
http://itishifi.blogspot.hu/2013/07/193 ... ector.html

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Lowther hangszórók

Mi az akadálya ? Kiváncsiságod kielégítése csak egy megrendelés kérdése...
Igen! Köszönöm Sándor!

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Magára a hangszóróra is kíváncsi lennék!
Mi az akadálya ? Kiváncsiságod kielégítése csak egy megrendelés kérdése...

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Én kíváncsi lennék rá hogy muzsikál egy gyári dobozban.
Mármint a lowther hangszóró.  

Melyik gyárira gondolsz?
Mert ugye van a Lowther gyár tervezte és gyártotta gyári és van a Teresonic saját tervezésű és gyártású gyári. Most az utóbbiról van szó.....

pl.http://www.lowtherloudspeakers.com/fid-acad.html

http://www.teresonic.com/integrum/

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Lowther hangszórók

Magára a hangszóróra is kíváncsi lennék!

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Az amerikai illetőségű Teresonic cég tulajdonos igazgatója Mike Zivkovic küldött egy e-mailt amiben eladásra kínál két pár hangsugárzó dobozt komplett szerelve üresen hangszóró nélkül.
A dobozok alján minimális festés hiba történt, ezért van ez a lehetőség, mert egyébként csak készre szerelt hangsugárzót  forgalmaz a cég.
Én most közzéteszem az eredeti levél szöveget, hátha van akit érdekel a dolog.

"----
Dear Sándor,
Have Lowther PM6C, PM2C, PM2A, DX3, DX4…? Please let your Lowther club members that Teresonic Integrum, some of the finest Lowther speaker cabinets are on sale till the end of October 2013 on first-come-first-serve basis. Such cabinets sell as complete speakers with Lowther drivers for $12,000, but you can have a pair of cabinets only (without drivers) for $4,999 plus shipping. They are brand new, never used but have imperfect paint job at the bottom of the speakers. Yes, at the bottom of the cabinets and is invisible, and it’s minor, but strict company’s quality control didn’t give them a green light. So these two pairs should be returned to factory for refinishing or you can have them at this great price till the end of October 2013.
The cabinets are Teresonic’s  Integrum (see http://www.teresonic.com/speakers/integrum/), and are considered one of the best designs for Lowther drivers anywhere. They are complete with all the high-end Clarison cabling and gold-plated German WBT binding posts, ready for your Lowther drivers. There are even special (carbonized steel) German made screws included to guarantee perfect driver mounting. We will even include installation tips and techniques and simple optimizations for different drivers. Any 7in Lowther drivers will fit including C-series, A-series, and DX-series, almost anything except PM4 (too heavy) and EX series which are made for horns.
These two pairs are from Teresonic JL series – a limited anniversary edition. Each pair is carefully handcrafted with an original artwork – sketches of jazz musicians. The enclosures are sculptured like fine musical instruments, and the front face is rosewood, while the sides are black with the artwork representing jazz musicians. Every speaker is individually handcrafted by our master cabinet maker including a long and careful process of polishing and seven layers of finest Italian varnish used for musical instruments such as violins and cellos. Each pair is unique – only one such pair is made.
Art Dudley says in Stereophile: “…they’re so dramatic—and so impactful! There was also something about the Integrums’ stereo imaging that I really liked—a sort of spatial cleanness and clarity that made it easy to tell where the soundfield began and ended. Perhaps that was a function of the cabinet shape: The slim, curved baffle has fewer edges—indeed, less area overall—off which shorter wavelengths can reflect and possibly smear the spatial cues in well made stereo recordings.
The Integrum is a superb product, especially for the SET-curious audiophile to whom music and sound are higher priorities than Lowtherism’s hands-on, DIY aspect. I know that there are homes in which the traditional Lowther cabinet’s ungainliness is a deal-breaker. Teresonic could tip things in that man’s favor.” – Stereophile.
These two pairs are offered on ‘first-come-first-serve’ basis. Payments by check (personal, cashiers, money order…). For PayPal payments please add 3.5% to cover PayPal fees. Special flat rate shipping of $175 is available in the continental US. Discounted international shipping is available. This is a special sale and all sales are final – no returns unless not as described.
Mike

PLászló
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: PLászló »

Nincs elég mély basszus. Továbbá kevés a legfelső magas tartomány. Ezenkívül van némi szinezettség a közép tartományban is.

Ezért lehet, hogy a DX3 is úgy végezte, mint az összes többi "régmúlt" stílusú szélessávú. Végül kapott maga mellé egy mélyhangszórót és egy dóm magasat, ami "megold minden további kérdést".
http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... orning.htm

Én láttam több "kérdést" is. De az állítólagos újságírók már csak tudják.  Főleg, ha konstruktőrök is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3307

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Jelenleg nincs bemutatható állapotú dobozom, ami volt az megsérült.
Enélkül nem könnyű eladni a hangszórókat.
Én nagyon komoly akciókat szerveztem a diy építőknek, hogy szélesebb körben megismerjék a Hivi hangszórókat.
Enélkül nem vittek volna el több 1000 db-ot az évek során.
Sok dobozt építtettünk  magunknak is.

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Jelenleg nincs bemutatható állapotú dobozom, ami volt az megsérült.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3307

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem sok hozzászólás történt az utóbbi időben.

Feriéknél meg lehet hallgatni valamilyen épített dobozt?

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Nem sok hozzászólás történt az utóbbi időben.

A világhálón böngészve Lowther hangszórókkal kapcsolatos írásokat keresve találtam egy olyant ami megtetszett mert jól korrelál a saját tapasztalataimmal is.

Az írás szerzője bizonyos Thorsten Loesch aki ismert figura az audio világában mint konstruktőr is.
A cikk maga egy revű a  Beauhorn Virtuoso tölcséres hangsugárzóról ami az akkor friss DX3 tipusú
Lowther hangszóróval épült.
Az egész revűt nem fordítom le, aki akarja megkeresheti -  csak néhány gondolatát idézem ami jól
jellemzi a Lowther hangszórókat.

"- A meghallgatása ezeknek a hangszóróknak szokatlan és megdöbbentő tapasztalattal járt.
Először is nézzük, mit csinál rosszul a hangszóró.
Nincs elég mély basszus. Továbbá kevés a legfelső magas tartomány. Ezenkívül van némi szinezettség a közép tartományban is.
Szóval ha adott egy hangszóró aminek nincs igazi mélye, magasa, színezett a közepe és felső basszus tartománya mit csinál jól?

Ez ZENÉL!
Soha azelőtt nem hallottam a dolgokat ilyen valódinak.
Soha azelőtt nem volt olyan rendszerem ami képes volt így kommunikálni, mutatni a zenét ilyen tisztán, közvetlenül, ilyen érzelmi töltéssel
.
Megdöbbentő, hogy lehet az, hogy egy hangszóró aminek van egy rossz műszaki viselkedése, ami
régmúlt idők technikáját képviseli, frekvencia problémái vannak képes valódi zenét csinálni.
Valódit olyan szinten ahogy én még nem hallottam a legújabb, legnagyobb nevű és high-tech
hangsugárzóktól sem mint Wilson Audio, Hales, KEF, B@W és folytathatnám a listát.
Ha klasszikus zenét és jazzt hallgatsz inkább akkor ez önmagában elégséges lehet, egyébként pedig egy szub és szuper tweeter megoldhat minden további kérdést.  --"

tempomusic

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Lowther hangszórók

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Ez nem is csoda,hisz mindenki emel.

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Sajnálom, hogy a vidám új évi hangulatot el kell rontanom kissé de közölnöm kell, hogy a Lowther cég
februártól árat emel ami összefügg a gyártási alapanyagok folyamatos növekedésével pl. neodimium és egyebek.
Idézet a levelükből:
---"
We have been forced to increase the price of some of our drive units, due to the continuing rise in the cost of raw materials. Any necessary increase has been kept to the absolute minimum, and where possible, prices have been held.
"-------

Tehát aki esetleg vásárláson gondolkodik ezzel kalkuláljon. Mi továbbra is igyekszünk az angol listaárat tartani.

tempomusic

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Boldog karácsonyt és sikeres vidám új évet kivánok

tempomusic

tempomusic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lowther hangszórók

Idézet a bodoraudio oldaláról
" ---Örömmel tudatom veletek hogy a Tempo Music a mai naptól csatlakozott a bodor audio csapatához.
Ssélessávú hangszórókkal,kitt hangfalakkal,T-amp elektronikákkal van jelen a bemutató teremben.
A hétvégi hifi show-n megtekinthető lesz néhány hangszóró a kínálatból. ----"

Az elérhetőségünk változatlan marad csak sokkal könnyebben elérhető helyen, nívós környezetben a Bodor audio
bemutató termében tudunk találkozni az érdeklődőkkel ahol így egy sokkal szélesebb spektrumú kínálatot is
kap aki odalátogat. Így egy helyen találja meg a Bodor audio elektronkáit, HydraSound kábeleket és kiegészítőket
valamint a mi szélessávú hangszóróinkat.

ÚJDONSÁG - ismét kapható T-Amp, most már több féle is.

tempomusic

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”