Építettem jó pár polcsugárzót, mini monitort, de nem vagyok egy grafomán alkat, nem nagyon írogattam róluk. A mostani munkámat úgy ítéltem meg, hogy megérdemli, hogy megemlítsem.
Satori 6 1/2 mély közép, és Sica LP 90.28, egy döntött előlapú dobozban. Az inspirációt Bagby Kairos doboza adta. Készítettem már lépcsős előlapú dobozt biztosítandó a két hangszóró időbeni eltolásának kompenzálását, de a megoldással technikai - esztétikai problémáim voltak. A döntött kivitellel pedig kétségeim. Végül úgy döntöttem megpróbálom, a Kairost többen Bagby legjobb munkájának tartják, csak bejön. Az általa alkalmazott SB ring radiátor helyett mást szerettem volna. Úgyhogy következett egy kaszting amiben az SB olcsóbb ring radiátora is bent volt. Túl nagy merítést nem tudtam csinálni, így azokból indultam ki amim volt. A győztes személyre szabott váltó faragás és meghallgatás után a Sica lett. Az addig "meztelen" 18mm-es rétegelt doboz új ruhát kapott, és akril matt lakkot.
A váltónál bevált a döntött előlap, alul - felül másodrendű megoldást tudtam alkalmazni. A végleges kivitele némi kondi kasztinggal egybekötve folyamatban. Ígéretes a megszólalása.
Kapott állványt is.