Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

FVF avagy csinálj magadnak vásznat

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Joc »

Meg vagy dicsérve és jobbulást!

busch bandy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: busch bandy »

Nagy VászonTeszt német forrásból
-- támpontként hasznos és precíz, de persze kritikátlanul nem szabad elfogadni

jól nagyítható PNG formában

(éjszakai munka fogfájással tetézve, dícsérjetek meg érte
ha most sikerült fölraknom

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

… és festés után vakuval ugyanazokkal a beállításokkal:
volt hot-spot nincs hot-spot (ez nyelvtörőnek sem rossz)

Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Ide is felteszem szemléletes képeimet a festés hatékonyságáról!

Az FVF a festés előtt vakuval (a torzítást a nagy látószögű optika okozza)…

Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem van nagy is meg kicsi is. Most festettem mind a 2vel, de nekem a nagy jött be. A kicsivel az a gond hogy mire lekentem azt a 260x140 es lapot az eleje meg a közepe már rég megszáradt. A naggyal meg le tudtam gurítani egybe.. szóval a végeredmény lassan kész majd teszek fel képet.. de a lényeges különbség az az hogy a kicsivel szebb a felület nincs benne annyi szemét vagy vastagabb réteg meg ilyenek.. de abból adódóan hogy nem egyben szárad ezért csíkos lesz.. igaz ez szemből annyira nem látható, de szerintem inkább legyen benne 1-2 festékcsomó amit utána le lehet kaparani.. mint hogy csíkos legyen az egész.. .szóval szerintem a nagy cérna henger a nyerő..
Kicsit nagyobb a felületed, mint az enyém erre tényleg kellhet a nagy henger! De a kicsivel is lehet csíkozódás mentes felületet készíteni csak két réteget kell festeni!

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Kösz. 
Szóval a kis szőrös henger
, nekem is van ilyen itthon,
de azthiszem szélesebb változatban nem gyártják ezt.

Festésnél gyorsabban forog,
talán ezért adhat egyenletesebb felületet.

Nekem van nagy is meg kicsi is. Most festettem mind a 2vel, de nekem a nagy jött be. A kicsivel az a gond hogy mire lekentem azt a 260x140 es lapot az eleje meg a közepe már rég megszáradt. A naggyal meg le tudtam gurítani egybe.. szóval a végeredmény lassan kész majd teszek fel képet.. de a lényeges különbség az az hogy a kicsivel szebb a felület nincs benne annyi szemét vagy vastagabb réteg meg ilyenek.. de abból adódóan hogy nem egyben szárad ezért csíkos lesz.. igaz ez szemből annyira nem látható, de szerintem inkább legyen benne 1-2 festékcsomó amit utána le lehet kaparani.. mint hogy csíkos legyen az egész.. .szóval szerintem a nagy cérna henger a nyerő..

Én mindig ott vagyok ha festő van nálunk,
és lehet hogy a festő úgy festené hogy:

először a nagy hengerrel gyorsan "legurgatná", lefestené az
egész felületet,

majd a kis hengerrel rögtön átfesti a felületet,
eldolgozza egyeneltesen a fentlévő festéket.

no mindegy lesz majd időm kísérletezni.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

g.a.b

Hozzászólás Szerző: g.a.b »

Kösz. 

busch bandy

kész az alaposabb kinézetű (2.-nak belinkelt) germán teszt táblázatának színes fordítása (tényleg színes és informatív, persze nem szentírás).

Ha valakinek elküldhetném, és föltenné valami tárhelyre, az jó lenne; html és doc is van belőle.

Jó sok meló volt a tördeléssel, úgyhogy lécci

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

Kösz.

Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hmm. Ez a német vetítővászon teszt nagyon jó. 
Most már csak az a kérdés hogy
pontosan milyen festőhengert, Teddy-hengert kéne vennem
a fal festéshez ?

Van ugye a szőrös henger,
meg vannak sima szivacs-hengerek is.

Szivacsost ne vegyél az nem jó!
Én a diszperzithez a felsőt használtam (ezt ajánlották a boltban), de nem ajánlom, mert egyrészt nagyon nehéz vele szépen festeni, nagyon sűrűn kell mártani és a felület sem lesz olyan sima, mint várnád.Az alsó hengert az akril festékhez használtam (gipszkartonra), tökéletes felületet adott. Én most ilyet vennék szélesebb változatban

Diszperzithez norbi31 képén az alsót használtam még a szine, mérete is ue. Lehet, hogy nem véletlen?

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

a fal festéshez ?

Én a diszperzithez a felsőt használtam (ezt ajánlották a boltban), de nem ajánlom, mert egyrészt nagyon nehéz vele szépen festeni, nagyon sűrűn kell mártani és a felület sem lesz olyan sima, mint várnád.
Az alsó hengert az akril festékhez használtam (gipszkartonra), tökéletes felületet adott. Én most ilyet vennék szélesebb változatban.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Csabika23
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Csabika23 »

Újabb problémával küzdök, hátha tud valaki tippet adni, azt megköszönöm.

Kb így néz ki most a szobám:

Link

A projektor a plafonon van konzolollal, a vászont a TV elé lehet lehúzni, de azzal takarja az egész TV polcot, amin az erősítő, dvd player és TV van.

Az igazi problémám az lenne, hogy a centert © is takarja a vászon. Ami ugye a hangzásnak nem a legjobb. A center a TV tetején van.

Szerintetek hogy tudnám megoldani, hogy a center is jó helyen legyen, de a TV-t ne kelljen a sarokba visszarakni (a székek a szoba közepén vannak)? Hely a vászon alatt is van, illetve fölötte is egy pici, valamelyik járható út lehet?

(az nem jó, hogy csak a tv tetejéig húzom le a vásznat, mert úgy rettenetesen magasan van a kép, épp ezért a vászon teteje se a plafonon van, van rajta kb 40 cm eresztés mind2 oldalon)

Mindent köszönök!
TV Sony KDS 55A2000 1920*1080(full HD) SXRD - Monitor 21" Samsung SyncMaster 214T + 17" Samsung SM 173P plus 1500:1 LCD - DVD Sony RDR-HX825 HDD/DVD recorder - Console Xbox 360 premium pack - Audio Yamaha RX-V550 - Speakers Celestion F10*2 surround, F30*2 front A, F35C center, JBL Balboa 10*2 front B - Computer AMD core2 X2 4600+, 2Gb DDR800 Kingston, Geforce PCI-E 7900GT

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó

a fal festéshez ?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az acril az NEM diszperzit.Annyi a közös bennük, hogy mindkettő vízzel higítható, és ha megszárad mosható.
Az acril bázisú festékek a mindenféle büdös jigitóval higítható zománcfestékek kiváltására lettek gyártva, a legeslegelején a topicnak és is a Düfa acril-t ajánlottam az FVF fekete keretének a megfestésére, gyakorlatilag nálam itthon minden ajtó ablak acril Düfa fehérrel van festve.
De ez NEM NEM diszperzit...
Ugyhogy falra se kenje senki, mert nem légáteresztő ám, és befülled és penészes lesz a lakása 

Jaaa és rá van írva hogy akril emulzió fal és mennyezet festésre.. kiváló légés pára áteresztő képességgel

Acril emulzió az megint más

ezen az oldalon a termékek között akril vizzel hiogitható fül

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Én a kerethez vettem akril festéket (matt fekete) és arra az van írva, hogy alaposan keverje fel. Az nincs ráírva, hogy lég áteresztő... (de nálam ez nem is volt szempont).

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Na én is vettem DULUX szuper matt fehéret. 5l-es volt csak és 4300Ft. Erre az van írva hogy ne keverjem, pedig olyan mint a tejföl.. van a tetején 1 liter víz alatta meg valami massza.. és a rosz hír.. állítólad a DULUX befejezte ennek a gyártását és már nem lesz csak acryl fehér.. az jóval olcsóbb is. Szerintetek most összekeverjem vagy ne????
2006 Jan 9 , 20:05-kor írtam itt:

Ui: bár a festékre az van írva, hogy nem szabad felkeverni, de ez csak arra vonatkozik, hogy géppel nem! Pálcával tessék felkeverni!
csak 4 oldalt kellett volna visszaolvasni...
És ez az a festék ami kell! Jó áron vetted!
Mielőtt bármit kérdeznél a festésről olvass vissza egy kicsit!
Sok sikert!

g.a.b

Az acril az NEM diszperzit.Annyi a közös bennük, hogy mindkettő vízzel higítható, és ha megszárad mosható.
Az acril bázisú festékek a mindenféle büdös jigitóval higítható zománcfestékek kiváltására lettek gyártva, a legeslegelején a topicnak és is a Düfa acril-t ajánlottam az FVF fekete keretének a megfestésére, gyakorlatilag nálam itthon minden ajtó ablak acril Düfa fehérrel van festve.
Ugyhogy falra se kenje senki, mert nem légáteresztő ám, és befülled és penészes lesz a lakása

Jaaa és rá van írva hogy akril emulzió fal és mennyezet festésre.. kiváló légés pára áteresztő képességgel

g.a.b

Na én is vettem DULUX szuper matt fehéret. 5l-es volt csak és 4300Ft. Erre az van írva hogy ne keverjem, pedig olyan mint a tejföl.. van a tetején 1 liter víz alatta meg valami massza.. és a rosz hír.. állítólad a DULUX befejezte ennek a gyártását és már nem lesz csak acryl fehér.. az jóval olcsóbb is. Szerintetek most összekeverjem vagy ne????

Vendég

Az acril az NEM diszperzit.
Annyi a közös bennük, hogy mindkettő vízzel higítható, és ha megszárad mosható.

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Néztem a Screen Goo-t, nem szerény áron adják...

http://www.officeplus.hu/screengoo.html

Marad a Dulux. Már csak azt nem tudom, hogy mi a különbség az Acryl Matt és a Szuper Matt között. Az Acryl asszem még fehérebb, talán túlságosan is...

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Megtaláltam, köszi. Dolux.

busch bandy

momba kérdezte
(1.) az, hogy latexfesték az egyenlő azzal, hogy diszperziós, mert a lila részben mindenhol diszperzióst írnak és itt is mindenki diszperzióst használt? 
(2.) amikor fehér falat írsz, az a 3 gipszkartonra vonatkozik vagy ez egy 4. változat?

(1.) teljesen jogos a kételyed: a pdf-cikk lila, keretes szövege diszperziós festékről mammog, de a főszövegben és az összefoglalásban (Fazit) erről egy árva szó sincs.

Csak a lila boxban emlegetik azt, h. mi a teendő, ha közvetlenül a falra festjük szegényemberes vásznunkat: glettelés és "mélyalapozás" (bármi is legyen az) után gyün a "ragyogó fehér" (brillantweiss) diszperzit, amihez persze még szobafestő tanácsát is kérjük ki. (ő marhára örül majd, h. ingyen adhat tanácsot...)

Mindez, amint jól láttad , éles ellentmondásban van t. fórumtagok korábbi tanácsaival és magával a cikkel is. (Miszerint a matt a jó.) Hiszen a főszövegben "selyemfényű" és "mattfehér" latexfestéket emlegetnek. Alapos a gyanú, h. a box és a cikk szövegét nem egyeztették.

Más (német? angol?) fórumokon mintha olvastam is volna, h. a laikus szóhasználatban keveredik a diszperzit és a latex, valamint a latex hatású (de nem valódi latex) festék. Ráadásul a "selyemfényű" állítólag csak kereskedelmi fogás, mert a "matt" kevésbé hangzik jól.

(1. és 2.) A gipszkarton használata nyilván tesztelési könnyebbség is: megússzák az alapozást, nem kenik össze a szerkesztőség falait. A gipsz kissé hatásvadász szinonímájaként használják a "fehér fal"-at, de csak mint fogalmat. Tehát a 3-féleképp hengerelt gipszkarton = fal.

Szóval az újságírók régi szokásuk szerint össze-vissza beszélnek, de közben pofátlanul precízkednek... Ismerem ám a fajtájukat

A második (jpg-s) cikk szerintem alaposabban -- bár csak két olcsóbb (170 euró körüli), eccerű vászonnal -- hasonlítja össze a félig-meddig házilagos megoldásokat, de nyilván az sem szentírás.

Vendég

háromféle festéket: selyemfényű fehér és matt latexet, valamint normál, de jó minőségű fehéret)"A felismerésünk: minél fehérebb a festék, annál jobb az eredmény. A selyemfényű fehér latexfesték került ki nemhivatalos győztesként  festék-összehasonlításból. De elsötétített környezetben egyúttal a fehér falat választottuk az igazi győztesének az ár-teljesítmény verseny igazi győzteséül. A nagy műszaki háttértudással előállított vásznakhoz képest a képi(képmegjelenítési) különbség a jelentéktelentől a nem létezőig terjed.

Még egyszer köszi!

Lenne néhány kérdésem:

- az, hogy latexfesték az egyenlő azzal, hogy diszperziós, mert a lila részben mindenhol diszperzióst írnak és itt is mindenki diszperzióst használt?

- amikor fehér falat írsz az a 3 gipszkartonra vonatkozik vagy ez egy 4. változat?

Sajnos a németem már nem a régi , ezért a sok kérdés.

momba, én vónék az, csak nem tudtam bejelentkezni

majd késő este pontos választ adok, egyelőre annyi a sejtésem, h. talán vegyítve szemlélted a két különböző tesztet (és a 2.-ból, tehát a jpg-esből még egy bötüt se fordítottam le)

addig is üdv

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

háromféle festéket: selyemfényű fehér és matt latexet, valamint normál, de jó minőségű fehéret)"A felismerésünk: minél fehérebb a festék, annál jobb az eredmény. A selyemfényű fehér latexfesték került ki nemhivatalos győztesként festék-összehasonlításból. De elsötétített környezetben egyúttal a fehér falat választottuk az igazi győztesének az ár-teljesítmény verseny igazi győzteséül. A nagy műszaki háttértudással előállított vásznakhoz képest a képi(képmegjelenítési) különbség a jelentéktelentől a nem létezőig terjed.

Még egyszer köszi!

Lenne néhány kérdésem:

- az, hogy latexfesték az egyenlő azzal, hogy diszperziós, mert a lila részben mindenhol diszperzióst írnak és itt is mindenki diszperzióst használt?

- amikor fehér falat írsz az a 3 gipszkartonra vonatkozik vagy ez egy 4. változat?

Sajnos a németem már nem a régi , ezért a sok kérdés.

busch bandy

szívesen és itt a másik német teszt.
minő véletlen, ez is 2005/6-os (az AudioVideoFoto-Bild "gyári" tart.jegyzékéből sikerült kiderítenem).

alaposabbnak tűnik, de a fájl két óriás jpeg, és az első oldal széle kicsit megcsonkult.

mivel tömörített, tán mondanom sem kell, h. a win-esek használjanak vírusellenőrzőt.
(én nem, mert itthon csak linuxot hajtok

ebben szerepel a Screen Goo nevű csodafesték is, de nem igazán remekel.
fordítás a hétvégére marad asszem

másik német teszt jobb táblázattal

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”