A végállomás pedig én lettem. 27 mindenféle erősítő után egy jó darabig elleszünk egymással.sutemenyx írta: ↑2022.12.21., szer. 21:23Ez egy elég jó hangú erősítő, de sajnos több probléma is volt vele. Az egyik, hogy bár monoblokkos, de a táp közös, így a tápban is volt egy közös jelföld pont, és mikor forrás lett rácsatlakoztatva, a forrásban is lett egy jelföld összecsatlakozás. Ez a földhurokból származó zajok melegágya, lett is belőle gond, bizonyos helyzetekben előkerült a brumm.
A másik probléma az volt, hogy a beállított nyugalmi áramig valóban csodálatosan szólt, de afölött megjöttek az AB-osztályú erősítőkre jellemző hallható torzítások, amelyekkel nehéz együtt élni, hacsak be nem lassítjuk megfelelően az erősítőt. Én mást találtam ki, inkább átalakítottam a tápegységet, hogy kisebb feszültséget adjon, és így lehetőség legyen teljes A-osztályban üzemeltetni a végfokokat. Végülis ki lett alakítva 2 teljesen megegyező, de szeparált tápkör 2db azonos japán trafóval, amivel mostmár valóban monoblokkos rendszerűvé vált, és megszűnt a földhurok probléma is. Plusz előny, hogy így az eredeti 100V-os hálózati feszültség igény helyett, mostmár direktben 230V-ról üzemeltethető.
A teljesítménye 2x12W/8R és 2x22W/4R, és mindkét esetben 10-11W-ig A-osztályú üzem van.
8FBD6AA6-8712-41BF-B306-7AA691CA5915.jpeg8F00292C-5F97-48B9-A69A-81800B51D6A0.jpeg20230ED7-F50A-4EE1-9BA6-21D607CBBC23.jpeg
Gyors, jó felbontású darabok. A túlméretes tápok okán abszolút "nagyvas" hangzással de egy SE re jellemző transzparenciával.
Ráadásul mindezt egy relatív nehezen hajtható fallal. A Focalok pozitív oldala viszont az érzékenységük, így elég a 22-25 watt még komolyzenére, elektro zúzdára is.