A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Az én józan paraszti eszem szerint ez úgy működne jól,hogy elmondom a sóhajom,elviszem,ott megnézi a szaki,és elmondja a lehetőségeket.Ezután megméri,beméri,és tudatja hogy mit kell,vagy érdemes cserélni,és az kb mennyibe is fog fájni.
Nem tudom hogy jelen esetben ez miként történt,de itt azzal jött a tulaj hogy csak az a bigyó lett beforrasztva,és semmi más.Ezt csak úgy mondhatta ha látta elötte is,mert ha nem látta,akkor meg őt sem értem.
Volt egy előzetes tuning a dobozokon,csak meg lett nézve hogy az miből is álhatott a tulaj részéről is mielött,vagy miután elvitte az újabb tuningra.
De mindegy is hogy én mit gondolok,főleg úgy hogy nem ismerem a történtek konkrét menetét,de tisztázni kellene mindkét részről,mert így egy erős bizalomvesztés alakulhat ki,ami senkinek sem jó,és nem is lehet érdeke.
Tőlen ne kérdezd,mert nem tudom.Azt viszont igen hogy ha egyszer valamikor tunyingoltatni akarnám a dobozaimat,(már most szólok hogy ilyen nem fordulhat elő ) tuti dobnék egy hátast ha egy ilyen ragasztóval,vagy tudja ég mivel összetaknyolt eredményt látnék.
De azért is írtam hogy tragikomikus,mert most még azt sem tudjuk hogy ezzel a taknyolással került már eleve a mesterhez a doboz,és valóban csak ráforrasztott valami bigyót,vagy a ragasztós taknyolás is az ő műve.
Volt már elötte is tuningolva,csak nem tudjuk hogy hogyan és mivel,szóval ez igy elég vicces.A tulajnak mondjuk nem,mert tuti fáj neki az a kidobott 350 pénz ha nem igazán örül az eredménynek.
De most komolyan.Nem az lenne a módja egy ilyen átalakításnak hogy legalább képekkel dokomentáljuk azt hogy ilyen volt,és ilyen lett.A példát is látva szerintem igen.
Ezek szerint van, akinek tuning során számít a hangváltó kinézete.
Értem, elfogadom.
Mivel dobozom belül van, ezért engem pl. cseppet sem érdekel, hogyan néz ki a hangváltóm.
Ezek szerint vannak olyanok is, akiknek ez nem számít.
Normális ember ilyenkor azt mondja: Ezt is el kell fogadni.
Az a baj, hogy a rágalmazás elindítója azt sem tudja, honnan indult ki, mit akar írni és mi az egésszel célja.
Elárulom: a váltót Károly teljesen szétszedte, újra építette, alkatrészeszeket cserélt benne, ő bandázsolta körbe az alkatrészeket, ő öntötte be őket, netán még a hangszórókat is modifikálta stb. (Szóval a jelenlegi állapotot tekintve tök mindegy, hogy előtte milyen volt a váltó, és esetleg korábban volt-e más által tuningolva.)
Az a lényeg sztem, hogy
- most milyen (annak, akit a kinézete érdekel), és az, hogy
- hogyan szól a doboz (annak, akit esetleg ez is érdekel... ).
Na, erről (az igazi lényegről), hogyan szól a doboz - erről még senki sem írt, ez nem is képezi a vita tárgyát.
A gazdája sem írt róla, aki amúgy hú-de-nagyon elégedetlen azzal, amiről a látszat szerint gőze nincs.
Csak azt lenne jó megtudni, hogy konkrétan mivel is elégedetlen - de mint olvasható, az látszik, hogy ezzel ő sincs teljesen tisztában ...
Az uccsó kérdésedre egy érzelemmentes és logikus válasz:
- Van, aki dokumentáltan tuningol, ha úgy kéred.
- És van, aki nem. Ha úgy kéred, akkor inkább hozzá sem nyúl.
Normális ember ezt is elfogadja, és előre letisztázza.
Az azonban teljesen inkorrekt és nonszensz, hogy a művelet elvégzése után 1 évvel kezdesz el elégedetlenkedni - ráaásul olyan dolgokra hivatkozva, melyek teljesen valótlan és hamis állítások.
Ez gyomorforgató.
Sztem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2022.01.24., hétf. 18:20-kor.
Ok:elrontott idézés javítása
Nem jó.Helyesebben ilyen lett valamelyik voltról.
Tragikumikus amúgy ez az egész.
Szerintem is szánalmas az erőlködés. Óvodás-szinten forrasztva jobb a váltó, mert úgy szebben néz ki...
- Ha a váltó más alkatrészekből áll (tekercs, kondi, sorrend stb.), megváltozott a kapcsolása / bekötési sorrendje is, akkor hol a probléma?
- Vagy fekete helyett sárga / piros szigszalaggal jobban tetszene?
- Esetleg kelet felé fordítva essen a kondi keskenyebb része?
- A váltó beöntése pur-habbal vagy szilóval tudományosabb?
- Attól jobb lesz?
Szerinted mi fontosabb egy hangváltó esetében, főleg, ha tuningra adja be az ember a dobozát?
1.) A hangváltó végső esztétikája - vagy
2.) esetleg a kapott hangban megmutatkozó végeredmény?
Hiába: a jószándék és a segítőkészség évek alatt sem változik, ha valaki odaadóan támogató hozzáállású.
Tőlen ne kérdezd,mert nem tudom.Azt viszont igen hogy ha egyszer valamikor tunyingoltatni akarnám a dobozaimat,(már most szólok hogy ilyen nem fordulhat elő ) tuti dobnék egy hátast ha egy ilyen ragasztóval,vagy tudja ég mivel összetaknyolt eredményt látnék.
De azért is írtam hogy tragikomikus,mert most még azt sem tudjuk hogy ezzel a taknyolással került már eleve a mesterhez a doboz,és valóban csak ráforrasztott valami bigyót,vagy a ragasztós taknyolás is az ő műve.
Volt már elötte is tuningolva,csak nem tudjuk hogy hogyan és mivel,szóval ez igy elég vicces.A tulajnak mondjuk nem,mert tuti fáj neki az a kidobott 350 pénz ha nem igazán örül az eredménynek.
De most komolyan.Nem az lenne a módja egy ilyen átalakításnak hogy legalább képekkel dokomentáljuk azt hogy ilyen volt,és ilyen lett.A példát is látva szerintem igen.
Nem jó.Helyesebben ilyen lett valamelyik voltról.
Tragikumikus amúgy ez az egész.
Szerintem is szánalmas az erőlködés. Óvodás-szinten forrasztva jobb a váltó, mert úgy szebben néz ki...
- Ha a váltó más alkatrészekből áll (tekercs, kondi, sorrend stb.), megváltozott a kapcsolása / bekötési sorrendje is, akkor hol a probléma?
- Vagy fekete helyett sárga / piros szigszalaggal jobban tetszene?
- Esetleg kelet felé fordítva essen a kondi keskenyebb része?
- A váltó beöntése pur-habbal vagy szilóval tudományosabb?
- Attól jobb lesz?
Szerinted mi fontosabb egy hangváltó esetében, főleg, ha tuningra adja be az ember a dobozát?
1.) A hangváltó végső esztétikája - vagy
2.) esetleg a kapott hangban megmutatkozó végeredmény?
Hiába: a jószándék és a segítőkészség évek alatt sem változik, ha valaki odaadóan támogató hozzáállású.
Bocsi , de nem szeretném ennyire eldurvítani a témát .
Szerintem zárjuk le annyival , hogy én kifakadtam , kiírtam magamból a bánatomat . Sajnos kicsit nyers voltam . Ne ragozzuk tovább . Tanulópénz .
Már bocsáttassék meg, de azt, amit itt műveltél és amivel megggyanúsítottad a topikgazdát, normális értékrendű és józan gondolkodású emberként nem lehet ennyivel elintézni.
Azt állítottad korábbi hozzászólásaidban, hogy
1.) az itt elhangzott korábbi írások teljesen kamuk ("kamu minden")
2.) a pénzedért egy db ellenállást forrasztottak bele a dobozodba
3.) a hangváltóban semmi módosítás nem történt (gyári hangváltó van benne továbbra is)
4.) korábban, szakmai pályafutása során nem is Károly végezte a dobozok hangolását, hanem valaki más.
Ezzel szemben a valóság, hogy aki már látott Károly által készített hangváltót vagy egyéb tuningot, egyből felismeri a használt fekete bandázsolásból, beöntésből, hogy ez egy általa erősen átdolgozott és kialakított hangváltó.
Mivel Károly minden hangváltót az adott dobozhoz és benne lévő hangszórók képességeihez, egyedileg paraméterez és alakít ki.
Magyarul a 2-3. állításod (ami mondandódban a konkrétumot szolgáltathatta volna...) a saját magad által közölt képpel lőtted tökön és cáfoltad meg; és ez más fórumtársaknak is feltűnt, ti. hogy ezeknek a dobozoknak nagyon nem ilyen a gyári váltójuk.
Úgy gondolom, elgondolkodva
- az írásbeli vagdalkodásodon és ámokfutásodon,
- a felhozott állításaidon és azok bizonyításán, valamint
- a bemutatott bizonyítékon (ami pont téged cáfol),
hogy az 1. és 4. állításod is hasonlóan biztos és szilárd alapokon nyugszik.
Ha még azt is hozzávesszük, hogy a tuning elvégzése után mindezt kb. 1 évvel adod elő, akkor komoly problémák sejlenek fel a háttérben...
Minden normálisan gondolkodó fórumtársra rábízom, hogyan nevezi azokat a valótlan állításokat, melyek harátozottan minden valóságalapot nélkülöznek - sőt, pont az ellenkezőjét erősítik.
Mert a felhozott állítások és elhangzott rágalmak sajnos ilyenek.
1.) az itt elhangzott korábbi írások teljesen kamuk ("kamu minden") - Nem, ez nem igaz.
2.) a pénzedért egy db ellenállást forrasztottak bele a dobozodba - Nem, ez nem igaz.
3.) a hangváltóban semmi módosítás nem történt (gyári hangváltó van benne továbbra is) - Nem, ez nem igaz.
4.) korábban, szakmai pályafutása során nem is Károly végezte a dobozok hangolását, hanem valaki más - Nem, ez nem igaz.
Ugrifüles kollégának volt egy nagyon érdekes bejegyzése pár napja ami eltűnt innen a topikból.... Én még olvastam... Ha nem az adminok törölték ki akkor csak a topik üzemeltetője lehetett(?)..
Ugrifüles kolléga a hsz-ében erősen személyeskedett, amiért megkapta a warningját és természetesen azt a moderátorok egyike törölte.
Továbbra sem értem, ennek a 4 kérdésnek a megválaszolása milyen korlátokba ütközik, hacsak nem abba, hogy a sztorid erősen kamu?
Kérdés:
1-Mi is a pontos probléma?
2-Amikor átvetted és kipróbáltad, a problémát miért nem neki jelezted?
3-Eddig minden ügyfél azt a visszajelzést adta, hogy a Károlynál történő javítás utáni átvétel már-már túlzóan alapos, minden részletre kiterjedő és ezek miatt rendkivül időigényes volt. Akkor hogy fordulhat ez elő?
4-Ha a hiba utólagosan jelentkezett, miért nem vitted vissza?
A számlán csak feltüntette tételesen, hogy miért fizettél 350 e Ft-ot. Vagy csak azt írta a számlára, hogy tuning?
Milyen számlán ???
Bocsi , de nem szeretném ennyire eldurvítani a témát .
Szerintem zárjuk le annyival , hogy én kifakadtam , kiírtam magamból a bánatomat . Sajnos kicsit nyers voltam . Ne ragozzuk tovább . Tanulópénz .
Nem tudom más hogy van vele,de ha én érintett lennék az ügyben csak szólnék pár szót,de itt úgy lapul a mester mint az a bizonyos nyuszika,vajon miért?
Utoljára aktív,jan 17.Nem hinném hogy nem járt itt is.
Hát. Pár érdekes dolog.....
Ha egyszer valakitől megrendelek egy munkát, és az nem tetszik akkor először nála verem az ajtót
Egy ilyen jellegű munkánál egy előtte utána fotónak vagy a megrendelőnek, vagy a kivitelezőnek rendelkezésre kellene hogy álljon.Vagy egy árva mérési jegyzőkönyvnek. Szerintem ez a minimum.
A mester hallgatása több mint érdekes.
Ugrifüles kolléga, visszaolvasva mindig akkor jelenik meg , amikor valaki negatívan nyilatkozik a mesterről
Ugrifüles kollégának volt egy nagyon érdekes bejegyzése pár napja ami eltűnt innen a topikból.... Én még olvastam... Ha nem az adminok törölték ki akkor csak a topik üzemeltetője lehetett(?)..
Ígérem többet nem szólok hozzá ehhez a témához, mert semmi közöm hozzá......
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Nem tudom más hogy van vele,de ha én érintett lennék az ügyben csak szólnék pár szót,de itt úgy lapul a mester mint az a bizonyos nyuszika,vajon miért?
Utoljára aktív,jan 17.Nem hinném hogy nem járt itt is.
Kérdés:
-Mi is a pontos probléma?
-Amikor átvetted és kipróbáltad, a problémát miért nem neki jelezted?
-Eddig minden ügyfél azt a visszajelzést adta, hogy a Károlynál történő javítás utáni átvétel már-már túlzóan alapos, minden részletre kiterjedő és ezek miatt rendkivül időigényes volt. Akkor hogy fordulhat ez elő?
-Ha a hiba utólagosan jelentkezett, miért nem vitted vissza?
Kedves Ugrifüles !
Benned is egy Tüü Károly alteregót tisztelhetünk ?!
A problémát sem tudod megfogalmazni. Amit eddig állítasz:
Vettél egy 40 éves hangfalat. Állítólag. Valakitől....
Amit szintén, -állítólag- lehetséges, hogy megtunigolt egy cég, mert találtál egy matricát és ők "hangfalépítés veteránjai, akik sikeres, nagy, brit gyárakban szívták magukba a szakma minden apró trükkjét".
Utána valamilyen okból elvitted a Károlyhoz.
Majd utána nyilánosan szétfikázod a Károlyt a saját csoportjában.
Kérdés:
-Eddig minden ügyfél azt a visszajelzést adta, hogy a Károlynál történő javítás utáni átvétel már-már túlzóan alapos, minden részletre kiterjedő és ezek miatt rendkivül időigényes volt. Akkor hogy fordulhat ez elő?
Úgy látom a szövegértés nem az erősséged . Vagy nem olvastad az előzményeket . Nem akarom újra ismételni önmagam , leírni mi a gondom . Leírtam a konkrét problémám .
Amúgy azért , mert sok-sok évvel ezelőtt páran hájpolták , nem lehetséges , hogy én ráfaragtam vele ?
Nem lehetséges , hogy ebben a történetben én vagyok a károsult ?
A problémát sem tudod megfogalmazni. Amit eddig állítasz:
Vettél egy 40 éves hangfalat. Állítólag. Valakitől....
Amit szintén, -állítólag- lehetséges, hogy megtunigolt egy cég, mert találtál egy matricát és ők "hangfalépítés veteránjai, akik sikeres, nagy, brit gyárakban szívták magukba a szakma minden apró trükkjét".
Utána valamilyen okból elvitted a Károlyhoz.
Majd utána nyilánosan szétfikázod a Károlyt a saját csoportjában.
Kérdés:
Ez a hangsugárzó egykor Fine Audio ? tuningot kapott , az elején rajta is van az emblémájuk .
Ha már egy neves cég ezt egyszer tuningolta, akkor miért kellett ide Tüű Karcsi?
Nem írtam , hogy " neves cég" tuningolta . Ez a cég nem a ma ismert Fyne Audio .
Ezek a hangfalak 30-40 évesek lehetnek , akkor tuningolta egy F.A . nevű ( Fine Audio ? ) cég .
" A Fyne Audio alig pár éves, ám a hét fős alapító gárda már így is több mint 200 év szakmai tapasztalattal büszkélkedhet! Vagy
is egytől-egyig a hangfalépítés veteránjai, akik sikeres, nagy, brit gyárakban szívták magukba a szakma minden apró trükkjét."
A váltón biztos, hogy nem volt módosítva? Találtam képeket, de egyikre sem hasonlít.
Ne érts félre, nem kötözködöm és nem az alkotót védem, csupán egy kérdés felőlem.
Mindamellett Én biztosan nem fizetnék ennyit egy "tuningért". De bízom benne, hogy sikerül jó szájízzel lezárni ezt az ügyet.
Sajnos , ha minőségi alkatrészekkel , komoly hangolást végeznek egy 3-4 utas dobozon , a 350 e még nem is olyan elrugaszkodott összeg . Sőt . De ahhoz tényleg kellenek a drága kondik ,tekercsek , stb.
Ez amúgy egy brutál komoly doboz .
A váltón biztos, hogy nem volt módosítva? Találtam képeket, de egyikre sem hasonlít.
Ne érts félre, nem kötözködöm és nem az alkotót védem, csupán egy kérdés felőlem.
Mindamellett Én biztosan nem fizetnék ennyit egy "tuningért". De bízom benne, hogy sikerül jó szájízzel lezárni ezt az ügyet.
Ez a hangsugárzó egykor Fine Audio ? tuningot kapott , az elején rajta is van az emblémájuk .
Lehet , hogy ők módosították anno a hangváltót , sajnos már nem találok róluk infót a neten .
Az eladó , akitől vettem , tájékoztatott , hogy ez nem egy sima ACR 300-as .
De sajnos már nem tudok utánajárni , mert a céget nem találtam meg .
Szerintem lehet a gyári váltója, bár nem túl gusztusos.
acr-isostatic-rp-300-6519.jpg (220.77 KiB) Megtekintve 2714 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."