"A lemezmosás: a fentieket csak azért írtam le, mert szerintem a lemezmosásban sincs nagy tudomány, meg csodaszerek."
Na na ez igy ebben a formaban nem igaz. Gondolom rengeteg keszuleket, folyadekot probaltal...
"Ha meg akarok hallgatni egy lemezt, előtte mossam meg. Pont. Azóta is azt csinálom. Illetve, ha emlékszem rá, hogy valamelyiket már tuti mostam 1-2 szer, le se mosom, mert felesleges. A pár pihét leviszi a szénszálas kefe, és kész. Nagoka antisztatikus tokban vannak egyébként."
Az egyenkenti lemezmosas elegge nagy folyadek pazarlassal jar...
"Adtak hozzá kevéske folyadékot is. Hol szerezzek én majd ilyet otthon? Ember mondta, hogy tegyek 3 deci alkoholt egy flakonba, öntsem fel desztillált vízzel 1 literre, és kész. Figyelj, amit mi árulunk az is pont ugyanaz, csak sokkal drágább, megsúgta.
Azóta gyógyszertár, 96 százalékos alkohol, deszt. víz és kész. Ha nem viszi le a koszt, leviszi másodszorra, ami nagyon koszos azt meg nem veszem meg."
Az alkohol es a viz magaban nem tisztitja a lemezt. Tenzid nelkul nem fog megfeleloen mukodni.
"A bakelit lemez nem bakelit, hanem pvc, annak meg nem árt a szesz, viszont a koszt nagyon jól oldja."
A vinilnek mennyire nem art az alkohol... azert tomenyen nem illik alkalmazni rajta...
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST