denesdr írta: ↑2021.01.06., szer. 08:15
Szia!
Az említett áron nem lesz egyszerű elfogadható minőségű hangszórót találni bele ......
Szia!
Ahogy nézem a két mélysugárzó ugyanazon paraméterekkel rendelkezik, csak az egyik kerek szélű (SB20PFC
R30-4).
a furat kb 18.4cm - 18.7cm a hangszórók beéptsi átmérője, 3mm-t méhg ki kellene marni,
az előlap szélessége 22cm - hsz kerek: 21.8cm / szőgletes: 20,2cm
a beépítési mélység 8cm - hsz 8,24cm
a hangváltó pont a mély alatt helyezkedik el +
a csillapító gyapot (amivel majdnem teljesen ki van tömve), ezért marad csak 8cm - de a hangváltót átrakhatom a magas/közép alá
Hááát az ár, az sajnos a duplája mint amit rászánnék, illetve amit úgy gondolok, hogy még érdemes lenne rákölteni.
Számítógéphez gondoltam, most egy Denon SC-F07B-t használok erre a célra. Amivel nem is lenne nagy gondom, csak rá kell tóljam a falra, hogy a mélyeket normálisan halljam (még így is hátrébb/távolabb kellene ülnöm kb 40-50cm-el, hogy a mélyek megfelelőek legyenek), de így meg lezárom a hátsó reflex nyílást.
Ezért gondoltam hogy rendberaknám a Wega-t, mert az zárt és fele olyan mély. Persze lehet, hogy annál is távolabb kellene űlnöm.
Nézegettem bontott mélyeket (hasonló korú - Heco, Canton, Wega), ezek kb 8eFt/pár-tól kezdődnek, de nem tudom pontosan milyen paraméterekkel kell, hogy rendelkezzenek: inpedancia 4 Ohm (ez tiszta), érzékenység, teljesítmény (40-50W), .... .