A TauCeti Mk V. kimenő trafója, valamint a csökkentett anódfeszt szolgáló táptrafó lesz szupertrióda kapcsolásba kötött TAD 6L6 GC csővekkel, és flight grade meghajtó csövekkel összeházasítva.
Nézzünk egy kis történelmet.
Anno mittom hány éve megkerestek azzal, hogy tervezzek egy olyan végfokot, ami legalább eléri a Dynaco ST70 minőségi szintjét, és teljesítményét. A készüléket Dunaco névvel kívánták Némethonban értékesíteni. Az üzlet sajna nem jött létre, s ez nem rajtam múlt. Viszont elkészült egy pár monoblokk csöves egyenirányítással. Ez lett az ős TauCeti. Lsd az első fotót: A készülék jellemzője a letisztult formaterv volt lábtól lábig való szereléssel. Ebben azért nem vagyok szakértő. Viszont most látom, hogy Vinged C 6L6-ok csücsültek benne. Ma ez már nem megfizethető kategória, ráadásul hamisítják. Sokat eszeltem ezen a készüléken. Mindenféleképpen kevés csövet kellett használni, ami maga után vonta a kevés fokozatot is. Egész pontosan 1 fokozatba lett sűritve a feszültség erősítő, a fázisfordító, és a meghajtás alacsony impedanciával, mert ugye az az igazi. Így született egy számomra újszerű kapcsolás, amit azért azóta már láttam, alkalmazni, de talán csak 1 esetben. Persze lesz aki bírálni fogja ezt a kapcsolást, mondván, hogy ilyen, vagy amolyan a hangja, ő ugyan nem alkalmazná. Pedig dehogynem, mivel egyszerű, kistorzítású, alacsony impedanciával hajtja a végcsöveket. Az új projectben ezt a megoldást szeretném még összehozni az ARC féle Cross Copupled megoldáshoz hasonló technikával. Mindezt két darab kettős triódával a meghajtó részben. Ha a CC összejön, akkor viszont nagyon egyedi lesz ennek az erősítőnek a kapcsolása. Olyan egyedi, hogy én még ilyet nem is láttam. Persze ebben a hobbibann már mindent kitaláltak, de az ilyen összeépítést még tudtommal nem publikáltak. Lehet szabadalmaztatom.

Az erősítő neve: TauCeti Zero The Singing Teacher.
Talán Talán meg kell magyaráznom az ének tanár "nick" nevet: Egyszer olyan hangzás beli színvonalat biztosít, ami egy átlagos tankönyvi, vagy Williamson féle kapcsolásnál jobb, de megépítését egy bátor énektanár is el tudja végezni. Ismerek több énektanárt is, s el kell mondanom, nagyon alacsony színvonalú készülékeken hallgatják otthon a zenét. Így nem is várhatjuk el tőlük azt, hogy az audiofil hobbit népszerűsítsék a nebulók körében. Mindenféleképp ajánlom a megépítést azoknak, akik az igényes hangra viszonylag keveset tudnak áldozni, de még inkább azoknak ajánlom, akik kevésbé járatosak a csövestechnikában. A készülék gyakorlatilag beállítást nem igényel, összeszerelése biztosan örömöt okoz annak, aki saját csöves erősítőt szeretne birtokolni. A megépítését nyomon lehet majd követni itt, és részletesebben itt:http://audioforum.hu/viewtopic.php?f=36 ... 255#p16255.
S mivel közeleg a karácsony, így talán most különösen idevágó egy régi fotó a TauCeti erősítő leírásából ide ollózva. :)