Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Szia!
Egy 1,5V elemet hozzáérintesz.
Ha kifelé mozdul a membrán, akkor jól kötötted, ha befelé, akkor fordítva lesz a jó.
Persze ha olyan kicsit mozdul (magasnál, vagy kicsi középnél) hogy nem látod, akkor szívás.
S
Üdv Mindenkinek!
Hogy tudom megállapítani középhangszórónál melyik a pozitív meg a negatív pólusa!
Nincs jelölve!
Köszönöm előre!
- Jozef76
- Törzsvendég
- Értékelés: 287
Üdv Mindenkinek!
Hogy tudom megállapítani középhangszórónál melyik a pozitív meg a negatív pólusa!
Nincs jelölve!
Köszönöm előre!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10973
- Kapcsolat:
Szerintem néhány régebbi, mély hiányosabb felvételnek jót tesz, ha van egy pici kiemelés 30-60 Hz tartomány környékén és nem csak a domináló közepet, magasat hallani. Ennyitől nem hinném, hogy számottevően "belenyúlok" a művészeti vezető, hangmérnök, producer elképzelésébe. Vagy itt mindenki azt az irányt követi, hogy a jó Hi-Fi rendszer lényege, hogy "belenyúlás mentesen" ugyan azt a hangot adja vissza, ahogy a stúdióban eljátszották a zenészek?
Ha a lejátszó rendszered fogyatékosságait próbálod ellensúlyozni, azzal persze nincs semmi baj, csak hát nem így fogalmaztál, Te a felvételek hangolásáról írtál, ezért akadtam fenn a dolgod. Nem kell komolyan venni.
Hát ez nagyszerű!
Szerintem néhány régebbi, mély hiányosabb felvételnek jót tesz, ha van egy pici kiemelés 30-60 Hz tartomány környékén és nem csak a domináló közepet, magasat hallani. Ennyitől nem hinném, hogy számottevően "belenyúlok" a művészeti vezető, hangmérnök, producer elképzelésébe. Vagy itt mindenki azt az irányt követi, hogy a jó Hi-Fi rendszer lényege, hogy "belenyúlás mentesen" ugyan azt a hangot adja vissza, ahogy a stúdióban eljátszották a zenészek?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Látod? A kreatív produkció a usernél zárul, mindegy a művészeti vezető, hangmérnök, producer mit akar.
Felesleges művészi festményeket nézegetnünk, inkább adjunk mindenki kezébe egy ecsetet, meg pár tubus festéket? Ezt is lehet.
Hát ez nagyszerű!
Látod? A kreatív produkció a usernél zárul, mindegy a művészeti vezető, hangmérnök, producer mit akar.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7536
Hát ez nagyszerű!
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
... minden felvételt a saját füleimhez tudok hangolni.
Hát ez nagyszerű!
Nézd meg ezen a linken lévő hangdoboz készítést:
http://audioforum.hu/viewtopic.php?f=5&t=189
Innen megtudhatod, kit ajánlok. A lobotómiás viccelődő trollal meg ne foglalkozz, mert:
Köszönöm! Most idő hiányában szünetel a projekt, illetve találtam egy eddig egész jónak tűnő megoldást: EqualizerAPO. Bár nem egészen 'audiofil', de legalább minden felvételt a saját füleimhez tudok hangolni.
Vendég bemegy az étterembe, jön a pincér. Főúr, tudna nekem ajánlani valami jót ? Igen uram, keressen egy másik éttermet !
Még szerencse, hogy nem étteremben vagyunk.
Milyen az Alumen-Z?
Egy kis upgrade :-)
- LiveSound02
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Szia!
Szerintem javítható. A legdrágább alkatrész benne a TDA 2030 IC, ami jelenleg bruttó 300,- körül van. Ha az összes félvezetőt lecseréled, az is megvan 1500,-ból. Kérdés, hogy érdemes-e vele foglalkozni? Hobbiból minden képpen, de mint pénzes munka, már nem biztos, hogy rentábilis.
Szia!
Köszönöm a segítséget, én mindenféleképpen megszeretném csináltatni.
Laci
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Sziasztok!
Üzem közben véletlenül az egyik hangfalra csatlakozó kábelek csatlakozói összeértek.
A NYÁK lap alól sűrű füst jött ki azonnal ki is kapcsoltam.
Szerintetek javítható?
Genius sp hf 1250x
LaciDSC_6920.jpgDSC_6921.jpgDSC_6922.jpg
Szia!
Szerintem javítható. A legdrágább alkatrész benne a TDA 2030 IC, ami jelenleg bruttó 300,- körül van. Ha az összes félvezetőt lecseréled, az is megvan 1500,-ból. Kérdés, hogy érdemes-e vele foglalkozni? Hobbiból minden képpen, de mint pénzes munka, már nem biztos, hogy rentábilis.
- LiveSound02
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Sziasztok!
Üzem közben véletlenül az egyik hangfalra csatlakozó kábelek csatlakozói összeértek.
A NYÁK lap alól sűrű füst jött ki azonnal ki is kapcsoltam.
Szerintetek javítható?
Genius sp hf 1250x
Laci
Segítek! Ez neked szólt!
Camelflapping, on 17 Dec 2017 - 16:36, said:
Amit én írtam, az neked, meg a haverodnak. Remélem megnyugodtál. Nem vagyok kíváncsi a trollkodásotokra. Szét offoljátok az egész topikot.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Nem tudom. Másik topicban halálom kívánta, feljelentéssel fenyegetett, stb. Képtelen viselkedni az illető.
Segítek! Ez neked szólt!
Camelflapping, on 17 Dec 2017 - 16:36, said:
Ha valaki képes sokadjára is kritikálatlanul megnyilvánulni, mit keres nyilvános közösségekben?
Moderációra gondolok.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Ha valaki képes sokadjára is kritikálatlanul megnyilvánulni, mit keres nyilvános közösségekben?
Moderációra gondolok.
Nem tudom. Másik topicban halálom kívánta, feljelentéssel fenyegetett, stb. Képtelen viselkedni az illető.
" Szerénység. Ne tömjénezze magát. Szerénység. Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. "
Én is ezt szeretem magamban.
Innen megtudhatod, kit ajánlok. A lobotómiás viccelődő trollal meg ne foglalkozz, mert:
" Szerénység. Ne tömjénezze magát. Szerénység. Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. "
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7536
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Camelflapping
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 31
... A lobotómiás viccelődő trollal meg ne foglalkozz, mert:
Moderációra gondolok.
"Annál is hihetetlenebb..."
Esetleg tudnál nekem ajánlani valakit?
A Canon doboz belseje!
Hátulja 20mm forgácslap
Eleje 20mm mdflap
Oldala 20mm forgácsolás és rendes fa lap van összeragasztva.
- Jozef76
- Törzsvendég
- Értékelés: 287
A Canon doboz belseje!
Hátulja 20mm forgácslap
Eleje 20mm mdflap
Oldala 20mm forgácsolás és rendes fa lap van összeragasztva.
Vendég bemegy az étterembe, jön a pincér. Főúr, tudna nekem ajánlani valami jót ? Igen uram, keressen egy másik éttermet !
Lett végül a Dalival valami?
Üresjárati tekercs ellenállásaim már vannak:
- Dome: 6,5 Ohm
- Ribbon: 5,6 Ohm és szerintem fordított polaritással van bekötve.
Válassz olyan segítséget, aki rendelkezik megfelelő eszközökkel a mérésekhez. Aki megméri az átviteled, majd méréssel kontrollálva alkatrész cserével megpróbálja egyenesbe hozni a hangfalaid.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Már sikerült rendesen felhúznom magam ,írtam is hülyeséget! De van ilyen! Nem kell semmiben egyetértenünk ezek tények!
A csak soros ellenállás növeli a hangszóró ellenállását ezért a megnövekedett ellenálláshoz kell méretezni a váltót! Ha ezt szeretnénk elkerülni akkor megfelelően méretezett L-padot kell alkalmazni.
És részemről itt a vége ezen nem lehet mit vitatkozni ha tetszik ha nem ez így van.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)