Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Sonny

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Karácsonykor a régi képeket rendezgettem és ezeket találtam:
Milyen "remek" márka volt ez

Sonny

Hangsugárzó építés

Troels oldalán találtam:

hidrokinon
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 34

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: hidrokinon »

Köszönöm!!! Rajta vagyok és ha elkészűltem igérem képeket rakok fel róla.Bár biztos vagyok benne nem máról-holnapra leszek kész  Esetleg mégy annyit,hogy tudtok más oldalakat ahonnan jó áron lehet ss hangszorókat venni?
Hello!

Itt nézz körül  http://audio-hi.fi/en/

karesz41
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 36

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: karesz41 »

Ha nem akarsz meregetni, probalkozni, de epiteni szeretnel, keress egy szimpatikus Troels projektet. Minden szepen levan irva, kimerve, doboz tervekkel. Es egy jobb SS project sztem siman ver barmilyen azonos aru bolti hangfalat.
Köszönöm!!! Rajta vagyok és ha elkészűltem igérem képeket rakok fel róla.Bár biztos vagyok benne nem máról-holnapra leszek kész  Esetleg mégy annyit,hogy tudtok más oldalakat ahonnan jó áron lehet ss hangszorókat venni?
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv

lng
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lng »

Ha lenne tuti tipp amiről írtam belevágnék. A műszaki részéhez nem értek. Amit én válallnék az a doboz kivitelezése. remélem nem tépi senki a haját de nekem ez így lenne ideális.
Ha nem akarsz meregetni, probalkozni, de epiteni szeretnel, keress egy szimpatikus Troels projektet. Minden szepen levan irva, kimerve, doboz tervekkel. Es egy jobb SS project sztem siman ver barmilyen azonos aru bolti hangfalat.

karesz41
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudsp ... ojects.htm
itt tudsz válogatni (ha leérsz egyáltalán az aljáig  )

Építeni akarsz vagy nem?

Jobban jársz a Chario-val . . .  szerintem . . .

Ha lenne tuti tipp amiről írtam belevágnék. A műszaki részéhez nem értek. Amit én válallnék az a doboz kivitelezése. remélem nem tépi senki a haját de nekem ez így lenne ideális.
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv

Sonny

Hangsugárzó építés

http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudsp ... ojects.htm
itt tudsz válogatni (ha leérsz egyáltalán az aljáig  )

Építeni akarsz vagy nem?

Jobban jársz a Chario-val . . .  szerintem . . .

karesz41
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

A mélyközép nem annyira szép kHz-es tartományban. Egyébként működőképes, és a kis szobába is jó falközelben, nem annyira erős mélyben.
Köszönöm! Akkor jobban járnék egy chario akademy millenium 1 álvánnyal 500euro-ért  .Kész is,szép is és nem kell vele bajlódni, és mély sem sok van ahogy a teszteket olvasom   Létezik szettben olyan hangszorókészlet(magas,mélyközép,váltó) ami nagyon ütős tud lenni messze túlmutatva az árán? Ha nem akkor egy összeállítás ami bevált?Na és persze egy doboz terv?Mindenképpen monitorban gondolkodnék. Ha valaki tud segíteni megköszönöm!!

Dharma9
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Dharma9 »

Semennyire, mivel a hangfelvételek elkészítésénél már figyelembe vették (hiszen emberek végzik a keverést).
Igazatok van, valahol sejtettem én is....de a véletlenre nem nagyon bízom a dolgokat.....inkább kérdezek :-)
Köszönöm!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Azt szeretném kérdezni, hogy tapasztalataitok szerint mennyire jelentőség teljes a hangdoboz építésnél figyelembe venni a Robinson-Dadson görbét?
Semennyire, mivel a hangfelvételek elkészítésénél már figyelembe vették (hiszen emberek végzik a keverést).

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5239

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Üdvözlet Topiktársak!
Azt szeretném kérdezni, hogy tapasztalataitok szerint mennyire jelentőség teljes a hangdoboz építésnél figyelembe venni a Robinson-Dadson görbét? (http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM3203.HTM    2-5 kHzig előre megfontolt szándékkal :-) egy kb. 5-8 dB-s "lyukat" ejteni)...Pld.: ha két 10-s skálából az egyiken mondjuk kb. 7 a hangdoboz "jósága" a hallható hangra, 3 pedig az akusztika. Akkor a másik 10-s sálát hogyan osztanátok fel a hallható hang tekintetében?....Robinson-Dadson görbe kb. 6... a "lineáris" átvitel 4-el szemben reális szerintetek? 

AZ RD görbesereg a hallásunkra jellemző, a hangfelvételnél és átvitelnél meg arra kell törekedni, hogy lineáris legyen. Ha az RD görbesereg alapján építenénk hangsugárzót, akkor az nagyon rossz lenne, mert egyrészt kétszer lenne benne hallgatáskor az RD (egyszer a hangszóró és egyszer a fülünk), másrészt a hangosságtól függően kellene változtatni az átvitelt is, ami meg nem teljesítmény arányos, hiszen egyrészt nagy a hangsugárzók érzékenység szórása, valamint ugyanakkora teljesítménynél a hallgatási távolság (no meg az akusztikai környezet) függvényében is változik az érzékelt  hangerő.
Szóval ez nem jó ötlet.

Dharma9
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Dharma9 »

Üdvözlet Topiktársak!
Azt szeretném kérdezni, hogy tapasztalataitok szerint mennyire jelentőség teljes a hangdoboz építésnél figyelembe venni a Robinson-Dadson görbét? (http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM3203.HTM    2-5 kHzig előre megfontolt szándékkal :-) egy kb. 5-8 dB-s "lyukat" ejteni)...Pld.: ha két 10-s skálából az egyiken mondjuk kb. 7 a hangdoboz "jósága" a hallható hangra, 3 pedig az akusztika. Akkor a másik 10-s sálát hogyan osztanátok fel a hallható hang tekintetében?....Robinson-Dadson görbe kb. 6... a "lineáris" átvitel 4-el szemben reális szerintetek? 

PLászló
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: PLászló »

A mélyközép nem annyira szép kHz-es tartományban. Egyébként működőképes, és a kis szobába is jó falközelben, nem annyira erős mélyben.

karesz41
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Sziasztok!
Gondoltam csatlakozok a hangfalépítők táborához. Kézügyességem,kreativításom szerintem rendben van. Monitor dobozt gondoltam egy 3.5*3.5 ös szobába. A hangfalat a szoba mérete miatt mindenképpen a falhoz kell hogy toljam. SCAN SPEAK 18W8535K00 + D2905-9500 amit néztem 100.000ért. Ez egy kész diy hangfal de elég csúnyácskára sikeredett a kinézete és gondoltam átépíteném egy "igényesebb"kinézetü dobozba. Elsőre mit mondanátok?

Vintagehifi2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -36

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vintagehifi2 »

Vifa, seas és társain túl is van élet. Jó kis DIY  projekthez   

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2021203

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A Fountek jobban bírja a gyűrődést, sokkal nagyobb hangnyomásra képes, ahol a Hivik már hamar tönkremennek.
Ezenkívül a gyártási tűrésük is jobb, na meg szebben is szólnak, de tudom,  ez szubjektív...
Számomra a Fountek sokkal komolyabb hangszóró gyártó, mint a Hivi... Hogy drágább? Igen, de megéri...

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Köszönöm az infót... agyalok még picit.

A Fountek-nek "kicsit" hullámos az átvitele nem elég az egyszerű váltó szívókör is kell hozzá ,a Hivi RT 1.3 papíron egyenletesebbnek tűnik . A nagytesót RT2EA-t használtam imádtam a hangját könnyed,légies ha a kistestvér is hasonló karakter akkor bátran ajánlom.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Ennél picit szeretnék bővebb indoklást

Sokkal inkább Fountek, mint Hivi...

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Üdv,

A Quadral Shogun Mk3-asom magasai sajnos csereéretté váltak A következő két típust néztem ki helyettük:

Hivi RT1.3M - most lenne lehetőség beszerezni itthon.
Fountek NeoCD 3.5H - Kínából tudnám megrendelni.

Árban kb. azonosak lennének, de nem ismerem egyiket sem, ezért kérnék segítséget a választásban.

A Fountek-nek "kicsit" hullámos az átvitele nem elég az egyszerű váltó szívókör is kell hozzá ,a Hivi RT 1.3 papíron egyenletesebbnek tűnik . A nagytesót RT2EA-t használtam imádtam a hangját könnyed,légies ha a kistestvér is hasonló karakter akkor bátran ajánlom.

Sonny

Hangsugárzó építés

Xavian:
SS 18W más porvédővel és SS R2604 magas.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Üdv,

A Quadral Shogun Mk3-asom magasai sajnos csereéretté váltak A következő két típust néztem ki helyettük:

Árban kb. azonosak lennének, de nem ismerem egyiket sem, ezért kérnék segítséget a választásban.

Sokkal inkább Fountek, mint Hivi...

Jani81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Jani81 »

Ezekből azért bármelyiket hazavinném

Mi ez az alsó? Ilyen masasom.van nekem is.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Üdv,

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: theo »

Üdv köszi mindenkinek a segítséget de egyelőre halasztva a projekt egy Micro Utopia érkezése miatt. :-)

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

A 8545-01 a javított változat. Szerintem 00-át már nem találsz.
http://www.audioexcite.com/?p=4910

A 8531-nek kicsi lenne a doboz.
A 18WU/4741 - 261 EUR

Akkor az SB Satorit próbáld ki, nagyon hasonló
http://loudspeakerfreaks.com/Product.as ... t_ID=11443
147 EUR -  ugyan az tervezte, csak átigazolt az SB-hez.
Ennek is álló, <25 liter kellene . . .

Én 110 EUR-ért tudnám megvenni . . .
( edit: megveszem tőled, ha nem tetszik   )

A Satorit mindenki agyba főbe dicséri nincs kétség jól sikerült darabok.De akik használták (Jeff Bagby,Audioexcite stb.)azt javasolják hogy 17-19 literes dobozba érdemes rakni mert a nagyobb térfogat elcseszi a középhangokat.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”