Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Meg azt mondták az egyik helyen (hi-fi bizományi/szerviz boltban), hogy, "csak úgy nem köthetem rá a hangszórókat a végfokokra, mert ha pld. véletlenül olyan...mélyebb hangsáv kerülne a dobozra ami nem oda való, akkor néznetek ki a fejemből, mert tönkre megy! Minden képen kell a magas elé egy ...kb 4,7mF-os kondi, a mély-közép elé pedig egy kb.22mF-os!"
Szerintem azt a boltot kerüld el a jövőben. Meg ezt a Castone váltót is, már ha normális minőségre vágysz.

Dharma9
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Dharma9 »

Tisztelt fórumtársak!
Még csak nem raktam le a dolgot azzal a "sok hangszórós szörnyűséggel kapcsolatban!...  :-)
Arra gondoltam, hogy ...van egy Harman/Kardon AVR 630-s-om (7.1....7x65W leadott teljesítmény mellett....ELVILEG...1050W-t vesz fel a gépkönyv szerint), amin van egy 8CH direct bemenet. Ezt megtáplálnám egy aktív váltóval...pld: http://www.castone.hu/hu/component/virt ... egory_id=5
Így a 8 csatornából ki jönne egy 2x3 utas aktív doboz....
Kérdéseim:
1: Nem tudom, hogy mit érne ez így? Dinamikában, térben, stb...  :-)
2: Meg azt mondták az egyik helyen (hi-fi bizományi/szerviz boltban), hogy, "csak úgy nem köthetem rá a hangszórókat a végfokokra, mert ha pld. véletlenül olyan...mélyebb hangsáv kerülne a dobozra ami nem oda való, akkor néznetek ki a fejemből, mert tönkre megy! Minden képen kell a magas elé egy ...kb 4,7mF-os kondi, a mély-közép elé pedig egy kb.22mF-os!"

De kérdem én....MINEK IS?....az aktív váltó pont erről szó, hogy nem tartalmaz passzív alkatrészeket/áramkört!?
....hát kivéve.... talán akkor tényleg látok benne fantáziát ha véletlenül félre kapcsol valamit az ember! :-( ....vagy tönkre megy/meghibásodik a váltó...

PLászló
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: PLászló »

Csak egy lehetőség, hogy van ilyen is, kb. ahogy a többi.

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Ja..noo »

Vagy veszel ilyet, és csináltatsz rá aluminiumból egy keretet, olyan méretben, amilyen neked kell. A felsoroltak közül, eddig ennek van a legjobb középtartománya. És a legtöbbtől mélyben is jobb.
http://hangszoro.net/17R558AN

Eeeez itt a reklám helye!
Persze csak véletlen.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Kozben megneztem Troels megoldasat, ha jol veszem ki akkor 4 rendu valtoval valtotta, es tenyleg dicserte a hangjat.
sb.JPG

Így igaz 4 rendü váltó és viszlát rezonancia.Először én is tartottam az ilyen meredek váltótól de pl az avataromban szereplő Seas w22 ex előtt is ez van mivel csak így kaptam jó fázisátvitelt a Morel dómközéppel, és az 5 kHz környéki rezonancia is letudva.

PLászló
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 36

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: PLászló »

Vagy veszel ilyet, és csináltatsz rá aluminiumból egy keretet, olyan méretben, amilyen neked kell. A felsoroltak közül, eddig ennek van a legjobb középtartománya. És a legtöbbtől mélyben is jobb.
http://hangszoro.net/17R558AN

Sonny

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Ha 2,5 útban van, akkor akár különböző is lehetne a kettő mély.
Alus mélyre, papír mélyközépre 

Gondolkozom meg mindig a megepult frontjaim tovabb fejlesztesen, es erdekelne a velemenyetek. Szoval adott az epitett 2x Hivi M6N + Morel MDT32 41 literes allo frontom 2,5 utban valtva. Mivel ez egy  5.1 rendszer elso darabjakent indult ezert epitenem a tobbi hangsugarzot is. De sajnos M6N mar nem nagyon van jo arban, illetve zenehallgatasra ugyis csak a frontokat hasznalnam ezert az az oteletem tamadt hogy nem veszek inkabb meg negy darab M6N vagy M4N plusz Morel magasakat, hanem a meglevo M6N eket kicserelnem valami jobb melykozepre (szerintem a Morel magasak egeszen jok) es ezekbol megepitem a ket sorroundot es a centert. Igy zeneben feljebb tudnek lepni kicsit.

Sonny

Hangsugárzó építés

https://loudspeakerfreaks.com/Product.a ... ct_ID=7794
klasszikus - üvegszálas
vagy
https://loudspeakerfreaks.com/Product.a ... t_ID=12400
papír membrános jobb mint az alu, nincsenek a magas rezonanciák.

Kettő darabot az egyik fórumtárs "jóárasítva" tudna adni.

vagy

marad a meredekebb vágás 

lng
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lng »

Az SB- nek is vannak  alu  hangszórói SB 17 NAC amik baromi jók pl.Troels is nagyon dicsérte meg a srác az Audioexcite-ról.Kb 2-2,3kHz körül lehet váltani.Ami  mellette szól hogy egy picit jobb mély átvitel várható és tisztább közepek.
Kozben megneztem Troels megoldasat, ha jol veszem ki akkor 4 rendu valtoval valtotta, es tenyleg dicserte a hangjat.

lng
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

A közepe tényleg szép, de az érzékenysége elég alacsony és 7,5 kHz-től az átlag érzékenységhez képest +15-20dB-es rezonanciái vannak, amivel kezdeni kell valamit, mert agyonvágja a magasátvitelt. Meg nem tudom, én a papír membránok hangját jobban szeretem, persze ez ízlés kérdése...
7,5 khz folott tenyleg eleg csunya, a HiVi vel is az a bajom, pedig a valtoban van egy notch 9kHz-re de igy is egy bizonyos cin hangja ami ezen a frekvencian mozog eleg idegesito. Az alu membrannak egy jo hozadeka van, az hogy a gyerek nem tudja kilyukasztani:D

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az SB- nek is vannak  alu  hangszórói SB 17 NAC amik baromi jók pl.Troels is nagyon dicsérte meg a srác az Audioexcite-ról.Kb 2-2,3kHz körül lehet váltani.Ami  mellette szól hogy egy picit jobb mély átvitel várható és tisztább közepek.
A közepe tényleg szép, de az érzékenysége elég alacsony és 7,5 kHz-től az átlag érzékenységhez képest +15-20dB-es rezonanciái vannak, amivel kezdeni kell valamit, mert agyonvágja a magasátvitelt. Meg nem tudom, én a papír membránok hangját jobban szeretem, persze ez ízlés kérdése...

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Gondolkozom meg mindig a megepult frontjaim tovabb fejlesztesen, es erdekelne a velemenyetek. Szoval adott az epitett 2x Hivi M6N + Morel MDT32 41 literes allo frontom 2,5 utban valtva. Mivel ez egy  5.1 rendszer elso darabjakent indult ezert epitenem a tobbi hangsugarzot is. De sajnos M6N mar nem nagyon van jo arban, illetve zenehallgatasra ugyis csak a frontokat hasznalnam ezert az az oteletem tamadt hogy nem veszek inkabb meg negy darab M6N vagy M4N plusz Morel magasakat, hanem a meglevo M6N eket kicserelnem valami jobb melykozepre (szerintem a Morel magasak egeszen jok) es ezekbol megepitem a ket sorroundot es a centert. Igy zeneben feljebb tudnek lepni kicsit.

Adott ket problema, az egyik a meglevo kivagas a melykozepeknek, ahogy nezegettem beferne ez a ket hangszoro eddig:

SB Acoustic SB17NRX
Seas CA18RNX

Elobbinel 1 mm-t kellene boviteni a lyukon, utobbi kisebb egy picivel, ezert az utobbi lenne a konyebb megoldas, arban nem nagyon van elteres. Mondjuk esetemben a szallitasi koltseg tetemes osszeg. ScanSpeaek meretei total nem passzolnak.

A masik problema hogy az alu HiVik hangja mennyire utne el  a tobbitol.

Elore is koszi.

Vendég

Hangsugárzó építés

Adott ket problema, az egyik a meglevo kivagas a melykozepeknek, ahogy nezegettem beferne ez a ket hangszoro eddig:

SB Acoustic SB17NRX
Seas CA18RNX

Elobbinel 1 mm-t kellene boviteni a lyukon, utobbi kisebb egy picivel, ezert az utobbi lenne a konyebb megoldas, arban nem nagyon van elteres. Mondjuk esetemben a szallitasi koltseg tetemes osszeg. ScanSpeaek meretei total nem passzolnak.

Elore is koszi.

Az SB Acousticnak nagyon randa dolgai vannak 3kHz felett, amivel kezdeni kell valamit mindenképp, ha erre vetemednél. Én biztos a CA18-at választanám, mint ahogy választottam is anno. A Morel magas szerintem is tök jó.

lng
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

SB Acoustic SB17NRX
Seas CA18RNX

Elore is koszi.

lng
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Sziasztok.
Segítsetek légyszíves kábel ügyben, ki mit használ belső kábelezésre......
Persze az lenne a legjobb ha valakinek lenne eladó is, 2-3 méter elég lenne.

En ugyanolyan vandamme-ot tettem belulre mint kivulre:)

Vendég

Hangsugárzó építés

Sziasztok.

Amit az erősítő és a hangsugárzó között használsz, olyan nem jó? Ha sok rajta a cullang (árnyékolás, köpeny, stb), akkor azok nélkül.

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Sziasztok.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

És ilyenkor hol van az admin ? Szabadságra ment, vagy cigaretta szünetet tart, esetleg toaletten van ? Minden bizonnyal a "mocsok", csupán kedveskedés !?  A kérdés "költői" . Azt már tudjuk, hogy vannak egyenlők, meg egyenlőbbek.

Üdvözlettel,:  TEAC

Van egy olyan érzésem, hogy bezsebelted "A hónap legnagyobb félreértése" címet.

habazutty
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: habazutty »

És ilyenkor hol van az admin ? Szabadságra ment, vagy cigaretta szünetet tart, esetleg toaletten van ? Minden bizonnyal a "mocsok", csupán kedveskedés !?  A kérdés "költői" . Azt már tudjuk, hogy vannak egyenlők, meg egyenlőbbek.

Csak külső szemlélőként.

Mikor olvastam a kifogásolt részt (tegnap), bennem az a gondolat, érzés született meg, hogy:
- a fórumtárs járt egy üzletben, ahol szóba került, hogy valaki vásárolt egy kurrensnek számító hangszórót.
- fanatikusként kisseb fajta "felháborodással" vette tudomásul, hogy valaki hozzájutott egy ilyen gyöngyszemhez és még nem tett közkincsé róla képeket, véleményt, mérést, terveket, hogy mi lesz vele stb.
- a szmájli a végén egyértelművé tette, hogy érzésem helyes volt

Mondom mindezt úgy, hogy nem ismerem az ügyben érintetteket, sőt még az említett márkát sem.

Mindez csak szerintem.
Persze lehet, hogy pillanatnyi érzéketlenségemet csak a hargitai levegő okozta...

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Ja..noo »

Helyesen: Mindenki egyenlő, csak vannak egyenlőbbek!

(Nem értem ezzel mi a baj, hiszen mindenhol jelen van! )

Sonny

Hangsugárzó építés

Kedves Fórumtársak!
Elnézést kérek, ha valakit megbántottam.
A szmájli a vicc jele volt. Sajnálom, hogy nem mindenki számára volt egyértelmű 

Tisztelt TEAC!
Ellenszenve a hozzászólására írt rövid és negatív válaszomban gyökerezhet. 
Szövegértési problémára vezetem vissza, nem is kívánok a továbbiakban vele foglalkozni.

- Nem hasonlítottam össze hangfalakat, példát hoztam a hangosításból. 
- " A fizika nem attól működik úgy ahogy állítom, mert én azt hiszem, vagy gondolom, hanem mert úgy működik ahogy"
   Nem állítottam, hogy nem működik. Szerintem nem hallani, nem fontos. Mást jelent.
- Az AN-el is lehet baja   Próbáltam példát hozni, de nem volt jó . . .
- Ön javasolta:  "Próbálja ki, ha megteheti, akár pont ugyan evvel a két hangszóróval, váltóval, stb. ! "
  Ez lenne a teszt, nem? Ugyan azzal a hangszóróval több formájú dobozban meghallgatva. Itt is a saját véleményemet írtam le, nem cáfoltam az Önét.

Üdv,
Sanyi

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: teac »

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: teac »

Ma voltam itt:
http://www.hangtechnikakft.hu/egyeb/reg ... -alkatresz

Jantzen és SB Acoustic termékek vannak raktáron.
Azért írom, mert én már nem fogok rendelni a loudspeakerfreaks-től, így marad ez a forrás.
Nagyobb rendelésnél lehet kedvezményt kialkudni, jó fej volt az eladó.

és
Valaki vett Satorit és még nem post-olta a mocsok 

habazutty
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: habazutty »

Szia!

Mindkettő szélén hagytam 5-5cm-ert. Alul kezdtem, ragasztó (sima palmatex) várok, addig a másikat kentem.
Hideg vasalóval jól rányomtam, fordít, következő oldal. ---> így csak az alján egy oldalon jöhetne fel - első kép.

A hátán válaszhattam volna, hogy síkban levágom és úgy ragasztom fel az 5. oldalt, de inkább 2cm-ert ráhajtottam és úgy ragasztottam.
Nem olyan szép, de így nem kell sarokvédő és a hátát csak én látom 

Az eleje a legnehezebb. A rácsot alul és felül egy 1,5*1cm-es lécre erősítem. A lécet és a belső oldalakat szőrőztem, az előlap egy sima matt fekete festést kapott. Itt vágni kell 45 fokban, sok ragasztó és jól benyomkodni. Szép nem lett, de a rács takarja.

És a képek:

Igazán köszönöm!

Valószínű, hogy én is így fogok eljárni!

Köszi a képeket is! Majd én is teszek fel.

Vendég

Hangsugárzó építés

Valaki vett Satorit és még nem post-olta a mocsok 
Hogy milyen emberek vannak.... 

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”