Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Impara project
Impara project
Van egy csomo ellenallasom, piros es fekete kondim es persze tobbfele tetekercsem is.
Most már könnyű.....
Impara project
Csak idő kérdése, hogy megtaláljam... apropó idő, ha már szóba hoztam, hálás lennék ha valaki valóban megbízható viszonteladót tudna ajánlani (privátban) Jantzen termékekhez, mert a legutóbbi jó egy hónap várakozás elvette a kedvem a Europe Audio-tól, teljesen komolytalan cég.
Ird meg mit szeretnel Jantzenektol! Van egy csomo ellenallasom, piros es fekete kondim es persze tobbfele
tetekercsem is.
Finesse !
Impara project
Ahogy tapasztaltam ahol mérések voltak publikálva más témában a fórumon ott kő kövön nem maradt, így inkább nem.
A lánc többi tagja egy DIY "D" osztályú erősítő és egy Yulong D18-as DAC. Egyelőre.
Lehet, hogy igazad van. Én mindenesetre szívesen olvasom a szakavatott hangsugárzó ( esetleg hangszóró ) tervezők/készítők véleményét, tapasztalatait.
A többi készülék képes nyújtani azt, amit elvárnál? Nem lehet, hogy jelentős korlátozó tényezők?
- deriandras
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 50
Impara project
Csak idő kérdése, hogy megtaláljam... apropó idő, ha már szóba hoztam, hálás lennék ha valaki valóban megbízható viszonteladót tudna ajánlani (privátban) Jantzen termékekhez, mert a legutóbbi jó egy hónap várakozás elvette a kedvem a Europe Audio-tól, teljesen komolytalan cég.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10978
- Kapcsolat:
Impara project
... Alig várom, hogy "eltűnjenek" a dobozok a szobából!
Kérdés, ez mennyire múlik a keresztváltón. Szerintem a dobozod kialakítása magában hordoz bizonyos problémákat, amiket nem lehet elektromosan kijavítani, de ezt már személyesen is elmondtam. Drukkolok, hogy megtaláld a számodra optimális megoldást.
- deriandras
- Lefelé a lejtőn
Impara project
Méréseket felteszed?
Milyen a hanglánc többi tagja ? ( ha publikus persze )
Ahogy tapasztaltam ahol mérések voltak publikálva más témában a fórumon ott kő kövön nem maradt, így inkább nem.
A lánc többi tagja egy DIY "D" osztályú erősítő és egy Yulong D18-as DAC. Egyelőre.
- deriandras
- Lefelé a lejtőn
Impara project
Na az az igazi kihívás
Nekem is sikerült már pár (többé kevésbé) lineáris átvitelű dobozt alkotnom, viszont ez nem elegendő. Azt hiszem erre már te is rájöttél.
A topicban írtam erről még korábban. A mérések engem nem igazán hatnak meg, nem attól jó vagy rossz egyértelműen egy hangdoboz. A Fapaci féle váltó számomra egy kiindulási pont, én már a megrendelés előtt is így tekintettem rá. A méréseket megkaptam hozzá ami a módosításában segít, ez az optimalizálási folyamat kezdődött meg most. Kihívásnak kihívás, főleg másodrendű váltóval, amivel lesz munka bőven, de éppen ez a jó benne. Alig várom, hogy "eltűnjenek" a dobozok a szobából!
Impara project
A dobozok elkészültek és a prototípus váltóval együtt összekötve már itthon zenélgetnek. A dobozok mérve adják a lineáris átvitelt, az alapok tehát rendben vannak.
Pozitívum, hogy elvárásomnak megfelelően hihetetlenül pontos és gyors mélyeket produkál. A mélynyomók tartalékainak hála igazi "falbontó", ha egy koncert hangulatát a mellkasában akarja érezni az ember, megfelelő hangerő beállítás mellet az Impara megadja ezt a fajta élményt is. Csillagos ötös! Mindezt zéró erőlködéssel, igazából az erősítő lett a gyenge lánc most már. Nagy hangerőnél, basszusoknál sem leng be nagyon a két 30 cm-s mélynyomó és ahogy érzem a kb 25 m2-es nappali kb. háromszorosát is ki tudná szolgálni. Filmet nézni nagy élmény vele, akkor kell csak igazán a hangerővel óvatosan bánni!
Amivel még nem vagyok kibékülve teljesen az a térleképezés, ezen a területen még dolgoznom kell. Egyelőre egy kisebb váltó módosításon vagyok túl (szintezés), most jön az időigényesebb része.
Folyt. köv.
Méréseket felteszed?
Milyen a hanglánc többi tagja ? ( ha publikus persze )
Impara project
Na az az igazi kihívás
Nekem is sikerült már pár (többé kevésbé) lineáris átvitelű dobozt alkotnom, viszont ez nem elegendő. Azt hiszem erre már te is rájöttél.
Vagyunk ezzel így egy páran....:-)
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Impara project
Na az az igazi kihívás
- deriandras
- Lefelé a lejtőn
Impara project
A dobozok elkészültek és a prototípus váltóval együtt összekötve már itthon zenélgetnek. A dobozok mérve adják a lineáris átvitelt, az alapok tehát rendben vannak.
Pozitívum, hogy elvárásomnak megfelelően hihetetlenül pontos és gyors mélyeket produkál. A mélynyomók tartalékainak hála igazi "falbontó", ha egy koncert hangulatát a mellkasában akarja érezni az ember, megfelelő hangerő beállítás mellet az Impara megadja ezt a fajta élményt is. Csillagos ötös! Mindezt zéró erőlködéssel, igazából az erősítő lett a gyenge lánc most már. Nagy hangerőnél, basszusoknál sem leng be nagyon a két 30 cm-s mélynyomó és ahogy érzem a kb 25 m2-es nappali kb. háromszorosát is ki tudná szolgálni. Filmet nézni nagy élmény vele, akkor kell csak igazán a hangerővel óvatosan bánni!
Amivel még nem vagyok kibékülve teljesen az a térleképezés, ezen a területen még dolgoznom kell. Egyelőre egy kisebb váltó módosításon vagyok túl (szintezés), most jön az időigényesebb része.
Folyt. köv.
Impara project
Nem beszélve arról az apróságról, hogy azt csiripelik a madarak, hogy van egy eladó készlete a 3 utas panelokból. 1 pár készre szerelt, élesztett elektronika és 1 pár hozzá való hálózati trafó!
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Impara project
Az Imparát azért terveztem passzívval, mert az aktívhoz nem értek, a passzívhoz pedig igen. A prototípus váltó elkészítése után így könnyen bele tudok nyúlni és módosítani. Aktív esetén elesnék ennek lehetőségétől.
Ezen felül az sem elhanyagolható, hogy több passzív váltós dobozt hallottam amit tetszett, mint aktívat. A dolognak ez a része persze már szubjektív.
Az már csak hab a tortán, hogy aktïv esetén 16db dip kapcsolóval bármit real-time állíthatsz.
Történetesen hónapok óta nálam van a passzív SS dobozom is, váltó tuningot kapott, be se kapcsolom....
Egy barátomhoz került tőlem évekkel ezelőtt, imádta, mindent lecserélt már, kivéve ezt a dobozt, olyan is előfordult, hogy eladta egy többszörös árú doboz miatt, de már másnap vissza vásárolta, mert annyira hiányzott neki.
És ez a barátom azonnal megvette az elkészült aktív SS dobozom, ahogy meghallotta...
Most, hogy már 4-5 hónapja élek együtt mzperx aktív elektronikáival, bátran kijelenthetem, ezért a hangért passzívban 20-30x ennyit kérnek. (és még óvatosan fogalmaztam)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- deriandras
- Lefelé a lejtőn
Impara project
Az Imparát azért terveztem passzívval, mert az aktívhoz nem értek, a passzívhoz pedig igen. A prototípus váltó elkészítése után így könnyen bele tudok nyúlni és módosítani. Aktív esetén elesnék ennek lehetőségétől.
Ezen felül az sem elhanyagolható, hogy több passzív váltós dobozt hallottam amit tetszett, mint aktívat. A dolognak ez a része persze már szubjektív.
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Impara project
Szerintem kár, hogy nem gondolkodsz aktïvban.
Én már építettem Scan Speak motorokkal passzív, és aktív dobozt is.
Ma már tudom, legközelebb csak akkor lessz passzïv dobozom, ha nagyon csóró leszek, vagy űber gazdag.
Én is féltem az aktïvtól, de ma már a második aktïv doboz után látom, tapasztalom, sokkal messzebb lehet ïgy jutni sokkal kisebb ráfordïtással, mint passzïvban.....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- deriandras
- Lefelé a lejtőn
Impara project
Újabb hosszú szünet után, ha minden jól megy jövő hétre elkészül a váltó prototípusa. Ahogyan ezt korábban is írtam, csak annyi biztos, hogy passzív lesz, a váltó többi paramétere a mérések és meghallgatások eredményén múlik majd.
Folyt. köv.
- deriandras
- Lefelé a lejtőn
Impara project
Várhatóan jövő hétre érkeznek meg a váltó alkatrészek. A késedelem oka, hogy a eu.audio a "nem készletén" lévő tekercseket jó egy hónap alatt tudta beszerezni.. Ez még magyar viszonylatban is katasztrofális szerintem, főleg, hogy mindezt zéró kommunikáció mellett produkálták. Szép volt fiúk! Azért remélem karácsonyra sikerül végre beüzemelni a dobozokat.
Folyt. köv.
Impara project
Kíváncsiság képpen lemodelleztem valami hasonlót.
(csak hogy értsd mire akarok kilyukadni)
Hát érdekes...
Jobbra láthatod a már eladott SL Pluto-m modelljét.
Impara project
Szép!
Egyszer már kérdeztem, de azt hiszem nem kaptam választ. Milyen váltási frekvencia van tervezve a magas és közép közé?
Nagyon nagy az akusztikus távolság így elsöre ránézésre...
Nézd meg mondjuk a B&W hangfalakat. Ott világos és érthetö a koncepció, a tiédnél viszont még nem...
- deriandras
- Lefelé a lejtőn
Impara project
Végleges polírozással, csatlakozókkal, tüskékkel, kábelezve.
Impara project
Amikor megveszel egy jó könyvet, kizárólag a felhasznált papír és tinta költségét tartod jogosnak és csak azt vagy hajlandó kifizetni?
Nem, nyilván fizetsz munkadíjat is, lehetöleg reális mértékben. De az extraprofitot nem vagyok hajlandó, ha nem muszáj. Azt hogy egyesek pl. jachtot vegyenek unalmukban, egyszerüen nem tartom fair-nek éhezö embertársaimmal szemben. Tudom sokszor ezt nem lehet elkerülni, és könnyebb másra mutogatni, hogy ez amúgy sem rajtam múlik. Dehogynem...!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10978
- Kapcsolat:
Impara project
Egy szóval sem mondtam hogy a sokcsatornás DAC-ok jók lennének. Azt mondtam, hogy egy "JÓ" hangkártya elég lehet az indulásra! Az erösítöknek meg amúgy minden HIFI-nek nevezett cuccnak egy bizonyos szint fölött irreálisan megugrik az ára, ezt mindenki tudja. Nem csak a beépített alkatrészek árát és a munkadíjat fizeted ki, hanem busásan fizetsz a márkáért, avagy a "vudu"-ért amit eladni próbálnak a gyanútlan vevönek. Sajnos így müködik a piac....
Amikor megveszel egy jó könyvet, kizárólag a felhasznált papír és tinta költségét tartod jogosnak és csak azt vagy hajlandó kifizetni?
Impara project
Azt gondolom, hogy az aktív stúdió hangsugárzók legjobbjaiként számon tartott PMC dobozok elismertségéhez, nagyban hozzájárulnak a hajtásukról gondoskodó Bryston végfokok. Ha megnézzük azok értékét, mondjuk a PMC BB5 esetében, sztem bőven meghaladja a 10 mFt-ot. Ha megengedhetném magamnak - ennek tükrében is megvennék egy ilyen rendszert!
https://pmc-speakers.com/products/profe ... ve/bb5-xbd
Kinek a pap, kinek a papné... Én nem veszek többet "dobozt" soha, pláne ennyiért (pedig ebben a minutában megtehetem hogy kihozom a boltból)...
Impara project
Azért ez nem ilyen egyszerű. Nincs jó belső hangkártya, pláne nem 6 csatornás. A sokcsatornás dac csipek mindegyike gyengébb paraméterre és hangzásra egyaránt ugyanazon gyártó jobb 2 csatornás dac csipjeihez képest.
Valamint nem feltétlenül hülye, aki 2MFt-t elkölt egy erősítőre, különösen ha olyat vesz, ami az ő elvárásait maradéktalanul teljesíti, és nem az akciós ajánlatra bukik... Van, aki megengedheti magának, mert 2 vagy akár 1 hónap alatt megkeresi (esetleg meg is dolgozik érte) az árát. Egy jó végfok sokkal tovább szolgál, mint egy prémium kategóriás autó...arra meg inkább költenek eszetlen pénzeket
Az aktív hangváltás elméletileg mindenképp jobb, mint a passzív, gyakorlatilag meg lehet jobb is meg rosszabb is, attól függ, milyen minőségű az aktív váltó és a hozzá kapcsolódó végfokok.
Egy szóval sem mondtam hogy a sokcsatornás DAC-ok jók lennének. Azt mondtam, hogy egy "JÓ" hangkártya elég lehet az indulásra! Az erösítöknek meg amúgy minden HIFI-nek nevezett cuccnak egy bizonyos szint fölött irreálisan megugrik az ára, ezt mindenki tudja. Nem csak a beépített alkatrészek árát és a munkadíjat fizeted ki, hanem busásan fizetsz a márkáért, avagy a "vudu"-ért amit eladni próbálnak a gyanútlan vevönek. Sajnos így müködik a piac. Akinek van pénze, az szarik rá mennyibe kerül csak menö legyen. Mellesleg (tudom ez nem topictéma, bocs) nagyon helytelen hogy egyesek ennyit lopnak össze (ennyivel LEHETETLEN többet dolgozni annál a munkásnál pl. aki havi 70e-ért az oszlopokat mássza esöbe-hóba-kánikulába, csak 1 példa a sok közül). De hamarosan változik majd ez is, ha minden összedöl. Tudod, üres kézzel jöttünk, és úgy is fogunk távozni. Csak idö kérdése...
Egyébként meg nem új dolog, jóból is lehet szart összerakni, de szarból is lehet messziröl tetszetöset...