Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Mindent lehet, a kérdés inkább az, hogy van-e értelme. Mindenesetre a hangszóróknak nem a neve szól.
nem lehetetlen
De az.
Hangsugárzó építés
Helló OLED!
Szabad megtudni milyen programmal, módszerrel mértél?
Köszi.
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
Hangsugárzó építés
Igen, ez az egyik gondolat, amiből a másik következik, hogy a középtartománya nincs rendben. De végülis ahogy nézem, mindkettő igaz.
Ez egy fém membrános hsz ugye?
Az hasznos felületet láttam, de gondoltam, mi van, ha elírtad.
A rez. pont sem lehet tizedre, századra azonos.
Beépítetlen állapotú SPL mérés alapján 2000-2200 körül lehet még váltani, és hasonló méretben, frekimenetben pl. Seast is árulnak mélyközépként neves oldalakon.
A rezonancia frekvenciára ezt mérte a program 1M sweep, és 4 mérésismétlésre, ami valószínűleg szerencsés egybeesés, tized pontosságra nem lehetetlen. Rövidebb mérőjel, és egy mérés esetén van némi különbség.
Igen, magnézium membrános hangszóróról van szó.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Hangsugárzó építés
Igen, ez az egyik gondolat, amiből a másik következik, hogy a középtartománya nincs rendben. De végülis ahogy nézem, mindkettő igaz.
Ez egy fém membrános hsz ugye?
Az hasznos felületet láttam, de gondoltam, mi van, ha elírtad.
A rez. pont sem lehet tizedre, századra azonos.
Hangsugárzó építés
@PLászló: Benne van a fájlban, hogy Sd=176,7 cm2
Vagy arra gondolsz, hogy inkább woofer?
Hangsugárzó építés
@PLászló: Benne van a fájlban, hogy Sd=176,7 cm2
Hangsugárzó építés
@baskiria: JBL 8" TS8J
Hangsugárzó építés
Hogy nem mélyközép, az majdnem biztos. Vagy rossz a mérés.
Hangsugárzó építés
Ma megmértem a két mélyközép hangszórómat. Gyári adatok hiányában - és egyébként is - egymáshoz hasonlítva nem is olyan rosszak az eltérések.
Milyen mélyközepek ezek?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6324
Hangsugárzó építés
A felesleg az off-ban.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Hangsugárzó építés
Ma megmértem a két mélyközép hangszórómat. Gyári adatok hiányában - és egyébként is - egymáshoz hasonlítva nem is olyan rosszak az eltérések.
ts8j_41.txt
ts8j_41_x.txt
Hangsugárzó építés
T/S paraméterek mérése előtt mennyi ideig érdemes a hangszórót járatni?
Hangsugárzó építés
Kicsit összetettebb a dolog, de valóban ez az egyik része. A másik, hogy minek pakol ki egy meg nem épített modellezést. Számomra érthetetlen. Van egy harmadik is. Hogy mi az a "fázis", és mikor mire jó. De ha én mindent leírnék, mást se csinálhatnék.
Csak nyugodtan, szépen, ideje van a középhangszóróknak is.
Hangsugárzó építés
Szerintem ezek pont nem látszanak a weblapos méréseken.
Áhhhh! Itt értettelek félre. Elnézést! Megkövetlek!
Tehát nem impedancia- és fázis mérések nem látszanak, hanem hogy ezek szépek lennének.
UI:
Nem is reklamáltam még. De van egy bűvös számom: 17n301a Titkos kód. Úgy látszik sose tudom meg, mit jelent.
Hangsugárzó építés
Hát ezt még talán könnyebb megmondani. De egyszerre csak egyet.
Hangsugárzó építés
Mivel a mélyközépek 84-85dB@1W körül vannak, a magasak meg legalább a 90-et el szokták érni, ezért van ebben valami. Persze ki tudja, mennyivel csökkenti a hangnyomást magastartományban az eredeti váltó.
És hogy mennyit emel rajta az első szélvédő + a oszlop sarkában elhelyezés, azt is milyen frekin.
Hangsugárzó építés
Hát tehetek én arról, hogy nem azt mérte, amit modellezett? Nem nálam kell mindenért reklamálni.
Hangsugárzó építés
Hogy eltaláltad. Ha a mért és modellezett nem egyezik, akkor nyilván a kettő közül az egyik rossz.
Mit találtam el, hogy nem találtam el?
Furcsa ez a módja a tanításnak, de akkor legyen így.
Ha nincs mért, akkor melyik a kettő?
Hangsugárzó építés
Mivel a mélyközépek 84-85dB@1W körül vannak, a magasak meg legalább a 90-et el szokták érni, ezért van ebben valami. Persze ki tudja, mennyivel csökkenti a hangnyomást magastartományban az eredeti váltó.
Hangsugárzó építés
Köszi, a sima soros ellenállással tudtommal elcsúszna a vágási pont... Viszont találtam egy L-pad kalkulátort ( http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm ) , a kérdés csak az, hogy például ha fél hangerőre akarom csökkenteni, akkor -3db-vel kell csillapítanom? Csak hogy legyen miből kiindulni..
Legyen inkább -6 de ahogy ezek az autós magasak ki szoktak nézni lehet hogy jobban jársz ha még jobban megvágod. Mondjuk ízlések és pofonok, sajnos neked kell hallanod hogy mikor elég a magas a te fülednek. Szerintem -6 vagy -8ról indulj, az már hallhatóan csillapít.
Hangsugárzó építés
Köszi, a sima soros ellenállással tudtommal elcsúszna a vágási pont... Viszont találtam egy L-pad kalkulátort ( http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm ) , a kérdés csak az, hogy például ha fél hangerőre akarom csökkenteni, akkor -3db-vel kell csillapítanom? Csak hogy legyen miből kiindulni..
A soros ellenállástól sem kell megijedni, a hangváltó valószínűleg nem pontosan méretezett, csak tankönyvi szűrők, ha egy kicsit változik is a karakter, valószínűleg nem ez lesz a legnagyobb hiba rendszerben. Körülbelül olyan ez is, mint a huzalellenállások 1-2uH-vel nagyobb induktivitása a fémoxidréteghez képest.
Persze feszültségosztóval is lehet, így hívják az l-pad-et magyarul.
Hangsugárzó építés
Hol írok mérést? Szimulációt vagy modellezést írtam. Ezek szerint ezt is rosszul.
kep.jpg
Laciiiii! Holnaptól csak OB-t fogsz építeni!
Hogy eltaláltad. Ha a mért és modellezett nem egyezik, akkor nyilván a kettő közül az egyik rossz.
Hangsugárzó építés
Nem tudom, mennyire komoly a motyó, de 1-1 soros ellenállás a magasak elé és annyi. De ha L-pad, azaz feszültségosztó, akkor 2-2 ellenállás és kész. Az már akár 1500-2000 Ft is lehet, ha MOX ellenállásból csinálod.
Hangsugárzó építés
Kocsiba minek az, jó oda a kerámia is 100 Forintért.
Én nem tudom, másnak mi a jó. Nekem az is jó, ha 100-ért tesz kerámiát.
Hangsugárzó építés
Nem tudom, mennyire komoly a motyó, de 1-1 soros ellenállás a magasak elé és annyi. De ha L-pad, azaz feszültségosztó, akkor 2-2 ellenállás és kész. Az már akár 1500-2000 Ft is lehet, ha MOX ellenállásból csinálod.
Kocsiba minek az, jó oda a kerámia is 100 Forintért.