Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
Merrefelé?
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a jelenlegi mérőmikrofonom (mic: MCE-4000+laptop) átvitelének ellenőrzésében, kalibrációs file elkészítésében, vagy kölcsön szeretnék kérni egy mérőmikrofont néhány méréshez.
Előre is köszönöm!
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
Ez egy nagyon régi próbálkozásom. Celestion 3 Mod
Jöhet....már gyakoroltam...
Csak szólj, hogy mikor küldhetem! :-)
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Csak szólj, hogy mikor küldhetem! :-)
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Hálám örökké üldözni fog!
És, hogy ki ne ess a gyakorlatból még várnak rád a Kappa 8.2-esek váltói is egy ugyanilyen átalakítás erejéig! :-)
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Gyarapodtam néhány újabb ősz hajszállal,mire helyet találtam az eredetinél nem ritkán 10-szer nagyobb új alkatrészeknek...
És, hogy ki ne ess a gyakorlatból még várnak rád a Kappa 8.2-esek váltói is egy ugyanilyen átalakítás erejéig! :-)
- gabo01
- V.I.P.
Gyarapodtam néhány újabb ősz hajszállal,mire helyet találtam az eredetinél nem ritkán 10-szer nagyobb új alkatrészeknek...
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Violinnak hála elkészült a Kappa centerem váltójának modifikációja!
- gabo01
- V.I.P.
Violinnak hála elkészült a Kappa centerem váltójának modifikációja!
Szépek a forrasztások?
Újabb hangváltó, a tervezéstől.
Első rajz már jó lett, eminence gyári adta az ihletet (utolsó kép)
Természetesen a hangszóró hibája, rossz központosítás. Ajándék a fülöpsztől.
Legalábbis így messziről ezt mondanám, már a korábbi leírások alapján is.
5000hz körül hirtelen hangosodik fel, egyik pillanatról a másikra és 10000-ig nem teljesen tiszta, a felett jónak tűnik.
Hallgatva pl gitárszólónál, klarinétnél, torzít, de pl cintányérok szépen szólnak.
Én is arra gyanakodtam, de sajnos kiszerelve is ugyanaz a hiba.
Az érzékenységeket netről vadásztam, lehet nem jó.
Viszont kiderült, hogy a magas igen jó lehet, philips, ugyanaz ami a Dahlquist dq10-ben van.
Nekem nem tűnt szétszedhetőnek A 3 csavart hiába csavarom ki elég masszívan össze van ragasztva.
Esetleg ilyen ismeretlen típusú hangszórót lehet valahol javíttatni?
Egyáltalán javítható hibára utal az, ha 4-5000Hz-ig halk, majd kicsit torzít aztán 10000-től jónak tűnik?
Hangszóró nem tud ilyen hibát produkálni, de a váltó igen, mérd meg vagy kérj meg rá valakit, hogy vizsgálja meg a keresztváltóban lévő alkatrészeket és forrasztási pontokat. Ez a Philips egy régi dóm magas, annyira régi, hogy ez volt az első sorozatban gyártott dómsugárzó, nem rossz ma sem, de nem a világ teteje.
Az érzékenységeket netről vadásztam, lehet nem jó.
Viszont kiderült, hogy a magas igen jó lehet, philips, ugyanaz ami a Dahlquist dq10-ben van.
Nekem nem tűnt szétszedhetőnek A 3 csavart hiába csavarom ki elég masszívan össze van ragasztva.
Esetleg ilyen ismeretlen típusú hangszórót lehet valahol javíttatni?
Egyáltalán javítható hibára utal az, ha 4-5000Hz-ig halk, majd kicsit torzít aztán 10000-től jónak tűnik?
Ezt mondjuk nem lehet tudni, a T-S paraméterekből nézve alacsonyabb az érzékenység, a gyártó adatlapja nem ad meg semmit, a csatolt mérésekben pedig nem lehet feltétlenül bízni.
Ha a 20 centis mélyközép 93-4dB@1W érzékenységű lenne, akkor nem volna normális mélytartománya.
Újfent segítséget kérnék magassugárzó ügyben. Sajnos a gyári telefunken magasak közül az egyik 5000hz-ig sokkal halkabb mint a másik, majd 5000-nél hirtelen magára talál némi torzítás kíséretében, aztán 10000-től szépen szól. Teljesen zárt, ragasztva van, így szerintem javítani sem lehet.
Mindkettő 4,3 ohm-ot mutat, gondolom 4ohm-osak, ezen kívül sajnos semmit nem tudni róluk.
4ohm-os Isophon p203S mély( elvileg 35W, 93-94db), és 8ohm-os Philips AD5060 W8 középsugárzóval (elvileg 10W, 86db) vannak egy dobozban.
Esetleg Isophon kk10 magas? ( ha jól tudom orion hangfalakban volt)
A mérete miatt pont megfelelne. Vagy ezek a hangszórók megérdemelnének egy jobb magasat?
A Philips közép érzékenysége is 93-94 dB, így az Isophon KK10 pont jó a dobozodba, van is nekem kettő ha érdekel, 4 Ohmosak. Még az is lehet, hogy a váltóhoz sem kell hozzányúlni.
Legalább az érzékenységét, illetve a jó magashangszóróhoz lehet viszonyítani, egyik hangsugárzóban benthagyod a jót, megméred magában a váltóval együtt, majd a másikba beépíted a KK10-et, és igyekszel valami hasonlót kihozni belőle.
arusha
Ha a nosztalgiafaktor miatt úgy gondolod, hogy megéri, akkor lehet másik magassal próbálkozni. Az isophon dóm is körülbelül hasonló képességű összességében.
Jól gondolom, hogy az eredeti magasak érzékenységét kellene eltalálni, hogy hasonlóan szóljon? Ezt mérni/méretni lehet valahogy?
Nagyon hülye ötlet. Ezt szerezd be, 30hz-10khz-ig DIY pontos, felette meg nem érdekes...
http://monacor.bolt.hu/kiegeszitok/3728 ... iaval.html
Remélem, evvel még PLászló (fiatalkorú) fórumtárs is nagyjából egyetért...
A nagyobbik probléma viszont az, hogy a mérést miként végzed el, és főleg, hogyan értékeled, mert ez már kemény dió megfelelő alapok nélkül.
Két magassugárzót akartam összehasonlítani, igazából füllel is hallottam a hibát, csak megerősítés kellett Rightmark audio analyzer-el mértem a két magas frekvenciamenetét. Biztos, hogy hibásan, de össehasonlításra jó volt . Köszi a tippet, a későbbiekben lehet beszerzek egy ilyet.
arushaHa a nosztalgiafaktor miatt úgy gondolod, hogy megéri, akkor lehet másik magassal próbálkozni. Az isophon dóm is körülbelül hasonló képességű összességében.
Ez is ugyanúgy egy kínai elektret kapszula, semmi különbség. Nem pontosabb, vagy kisebb szórású mint a többi.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Egy ismeretlen típusú elektret mikrofont (talán diktafonból) mennyire hülye ötlet natúr bekötni a hangkártya mikrofonbemenetére, és azzal mérni frekvenciamenetet? Igazából csak a kíváncsiság hajt, nem tervezéshez kell. Vagy abszolult fals értékeket kapnék?
Nagyon hülye ötlet. Ezt szerezd be, 30hz-10khz-ig DIY pontos, felette meg nem érdekes...
http://monacor.bolt.hu/kiegeszitok/3728 ... iaval.html
Remélem, evvel még PLászló (fiatalkorú) fórumtárs is nagyjából egyetért...
A nagyobbik probléma viszont az, hogy a mérést miként végzed el, és főleg, hogyan értékeled, mert ez már kemény dió megfelelő alapok nélkül.