Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Akkor megcsinálom a leírtak szerint!
Van, sok. De az is igaz, hogy az áram így is elmegy rajta.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Rémlett, hogy össze kell tekerni, így már tegnap megcsináltam!
Hogy a tekerés melyik irányba sikerült azt nem tudom. De van annak akkora jelentősége?
Lehet sok lett a tekerés mert nekem méterenként vagy 15.

Van, sok. De az is igaz, hogy az áram így is elmegy rajta.

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábel készités házilag

Rémlett, hogy össze kell tekerni, így már tegnap megcsináltam!
Hogy a tekerés melyik irányba sikerült azt nem tudom. De van annak akkora jelentősége?
Lehet sok lett a tekerés mert nekem méterenként vagy 15.
Gyors voltál !

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Érzékenyek ezek a dobozok erre,lehet azért mert egybe van építve a keresztváltóval.

Mi van egybeépítve a keresztváltóval?

.

Vendég

Kábel készités házilag

Mérési eredményeket és sem láttam, viszont az első magyarországi highend show-n (Hotel Platánus) az akkori európai nagykereskedő arra és a gyári meghallgatási tapasztalatokra hivatkozva ......

Szerintem nem csak ön nem látta ezeket az állítólagos mérési eredményeket, hanem senki más, köztük az említett európai nagykereskedő sem. Szinte biztos vagyok benne, ha lennének ilyen mérési eredmények, akkor azt már régen publikálták volna, és most a különböző fórumokon boldog, boldogtalan ezekre hivatkozna. Ezért talán nem szerencsés az ilyen "urban legend" kategóriába tartozó mérésekre és azok eredményeire, mint tényekre hivatkozni.

Egyébként, számomra érdekesebb maga a jelenség, hogy milyen provinciálisan állunk hozzá a dolgokhoz, amikor szájtátin hallgatjuk a messziről jött, "kűtemplomot is látott" patrícius kereskedő meséjét az egyszer volt mérésekről és fel sem merül bennünk, hogy az általa hivatkozott mérésekre rákérdezzünk, míg ha esetleg valamely pór, hazai "kábelgyártó" emlegetne ilyesforma méréseket, akkor igen sokan követelnék a hitelesség okán azok körülményeinek és eredményeinek nyilvánosságra hozatalát. (Megjegyzem, szerintem teljesen jogosan.)

.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Máris irígylem a kakasos nyalókádat

Mérési eredményeket és sem láttam, viszont az első magyarországi highend show-n (Hotel Platánus) az akkori európai nagykereskedő arra és a gyári meghallgatási tapasztalatokra hivatkozva a leírt módon kötötte be a Triangle Octant hangfalakat.
Guglival is rengeteg fényképet lehet találni, melyeken különböző gyártók, különböző kereskedők (és persze magánszemélyek) így kötik be különböző hangsugárzóikat - valamit tudhatnak.

Nagyon nem mindegy hogy melyik terminálra kötjük a hangfalkábelt a triangle dobozainál,főleg ha három utas dobozról van szó.Érdemes kipróbálni mindegyik,köztük ezt a variációt is.Érzékenyek ezek a dobozok erre,lehet azért mert egybe van építve a keresztváltóval.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Megcsináltam, járatódik.
Gyors voltál !

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábel készités házilag

Megcsináltam, járatódik.
Méterenként kb. háromszor, balról jobbra, a konnektor felől nézve, és nem kell szorosan tekerni.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Szükséges a két eret össze tekerni?
Méterenként kb. háromszor, balról jobbra, a konnektor felől nézve, és nem kell szorosan tekerni.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Ezekről a mérésekről (Mit mértek, hogyan mértek.) lehet valamit tudni? Illetve a mérési eredmények hozzáférhetőek valahol? 

Ps.: Van rá egy kakasos nyalókám, hogy egyik sem lehet soha sehol publikálva.

.

Máris irígylem a kakasos nyalókádat

Mérési eredményeket és sem láttam, viszont az első magyarországi highend show-n (Hotel Platánus) az akkori európai nagykereskedő arra és a gyári meghallgatási tapasztalatokra hivatkozva a leírt módon kötötte be a Triangle Octant hangfalakat.
Guglival is rengeteg fényképet lehet találni, melyeken különböző gyártók, különböző kereskedők (és persze magánszemélyek) így kötik be különböző hangsugárzóikat - valamit tudhatnak.
longkft.hu/audioblog/

atoka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: atoka »

nem, egy vezeték egy csatorna.

piros a meleg pont, kék a hideg pont a harisnya csak a forrás felöl beforrasztva az pedig árnyékolás.

a kék is az, de csak a kéken megy vissza a jel földpontja, a harisnya csak árnyékolás funkciót töltsön be

Rendben, köszi, megpróbálom összehozni.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Egy vezetékből csináljam? Piros, kék a jobb és a bal, test pedig az árnyékolás?
nem, egy vezeték egy csatorna.

piros a meleg pont, kék a hideg pont a harisnya csak a forrás felöl beforrasztva az pedig árnyékolás.

a kék is az, de csak a kéken megy vissza a jel földpontja, a harisnya csak árnyékolás funkciót töltsön be

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábel készités házilag

Szükséges a két eret össze tekerni?
Igen, ha nem sodrott az csak előny.

Vendég

Kábel készités házilag

A Triangle tervezői .......... mérésekkel(!) tesztelték a lehetséges variációkat. 

Ezekről a mérésekről (Mit mértek, hogyan mértek.) lehet valamit tudni? Illetve a mérési eredmények hozzáférhetőek valahol? 

Ps.: Van rá egy kakasos nyalókám, hogy egyik sem lehet soha sehol publikálva.

.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Szia,

Szerintem a HF a magasé, az LF a mélyé. Ez biamp erősítésnél lehet érdekesebb. Ha jumper van köztük, akkor elviekben mindegy melyiket kötöt az erősítőbe, de én a HF-hez csatlakozatnám, így talán a magas-közép jobb jelet kap.

Üdv.
Imi

Szerintetek biztos, hogy így a jobb?
Értem a logikáját, de LF-be csatlakoztatva nem lehet, hogy mégis kellemesebb az összkép?

A Triangle tervezői mintegy 20 évvel ezelőtt szintén elgondolkodtak ezen a problémán. Hosszas meghallgatásokkal, mérésekkel(!) tesztelték a lehetséges variációkat. Arra az eredményre jutottak, hogy a + vezeték  a HF csatlakozóra, a - a LF csatlakozóra kell, hogy kerüljön kettős kábelezésre alkalmas hangfal egy kábeles meghajtása esetén.
longkft.hu/audioblog/

atoka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábel készités házilag

mc5000
Egy vezetékből csináljam? Piros, kék a jobb és a bal, test pedig az árnyékolás?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Sziasztok!

Van itthon egy 2,5 mm2 MCA (ónozott réz?) kábelem szilikon szigetelésű. Vékony szálakból áll de nem sodrott. Érdemes belőle tápkábelt csinálni? Csinált már esetleg valaki?

Üdv!

Igen, ha nem sodrott az csak előny.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Sziasztok! Klotz kábelből melyiket ajánljátok jacjk -> RCA hoz?
mc5000

atoka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábel készités házilag

Sziasztok! Klotz kábelből melyiket ajánljátok jacjk -> RCA hoz?

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábel készités házilag

Sziasztok!

Van itthon egy 2,5 mm2 MCA (ónozott réz?) kábelem szilikon szigetelésű. Vékony szálakból áll de nem sodrott. Érdemes belőle tápkábelt csinálni? Csinált már esetleg valaki?

Üdv!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Értem a logikáját, de LF-be csatlakoztatva nem lehet, hogy mégis kellemesebb az összkép?

Mindkét megoldásnak megvan a maga rajongó tábora. Logikai alapon én a mélyre kötném a kábelt direktben, de nem hiszem, hogy ennek olyan nagy jelentősége lenne.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Szia,

Szerintem a HF a magasé, az LF a mélyé. Ez biamp erősítésnél lehet érdekesebb. Ha jumper van köztük, akkor elviekben mindegy melyiket kötöt az erősítőbe, de én a HF-hez csatlakozatnám, így talán a magas-közép jobb jelet kap.

Üdv.
Imi

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Azért, mert a színek a pólusokat jelzik. (piros a pozitív, fekete a negatív)
Az elsőnél a hangdobozban, van az összekötés, ez sima két eres vezetékezésre alkalmas, míg a másiknál kivezették külső terminálra a két szekciót, ezért bi, vagyis kettős vezetékezésre alkalmas, ill.a terminál megfelelő pólusainak áthidalásával, egyszerű vezetékpárra köthető.
vált..png

Köszönöm a részletekbe menő választ, így már minden világos!  

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Igen, erre én is gondoltam, de a piros és a fekete bemenet alatt is van egy-egy ebből is és abból is!

Mint ezen a képen is:  http://img37.imageshack.us/img37/759/dscf6747.jpg

Azért, mert a színek a pólusokat jelzik. (piros a pozitív, fekete a negatív)
Az elsőnél a hangdobozban, van az összekötés, ez sima két eres vezetékezésre alkalmas, míg a másiknál kivezették külső terminálra a két szekciót, ezért bi, vagyis kettős vezetékezésre alkalmas, ill.a terminál megfelelő pólusainak áthidalásával, egyszerű vezetékpárra köthető.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: petimre »

Igen, erre én is gondoltam, de a piros és a fekete bemenet alatt is van egy-egy ebből is és abból is!

Mint ezen a képen is:  http://img37.imageshack.us/img37/759/dscf6747.jpg

Szia,

Persze hogy van, hogy egyszerűen fogalmazzak,  a magashoz, és a mélyhez is egy piros, és egy fekete megy. A jumperral kösd össze a feketét a feketével, a pirosat a pirossal, és a HF-fel jelölt csatlakozókhoz mehet a hangfalkábel.

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”