Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bege dobozai
Bege dobozai
Egy dolog biztos. Aki a "jellegzetes" Accuton hangot várja, csalódni fog. Akár pozitív, akár negativ értelemben.
Ezzel teljesen egyetértek! Eddig nem hallottam olyan kerámia hangszórókkal épített dobozt, ami tetszett (számomra rideg és fárasztó volt a hangjuk), beleértve a Marriott-ban hallottakat.
Eddig!
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
MZX PRE-NR1
Bege dobozai
Kalmi felvetését megerősítem:
a hanszóróválasztásnál a műszaki paramétereken túl egyéb tényezők is közrejátszottak, így emócionális* és piaci alapúak* is (ezt lehet hype-nak is hívni, de a végterméknél sem mindegy, hogy mivel szemez egy későbbi esetleges vevő - lásd az eladó Tűű doboz esetét).
*Ugyanúgy mint az élet más területén is.
Egyébként nem gondolom, hogy lenne egy márka vagy hangszóró mindenek felett - mint ahogy ezt itt többen gondolják. Több hangfalépítő "gyár" igen elismert hangot préselt ki Seasból, Scanspeakből, Audio technology-ból és még sok más hangszórógyártó termékéből, így az Accutonból is (lásd Tidal, Kharma, Wilson B., Joseph A., Von S. stb.). Ezek túl vannak hypolva? Árazást tekintve igen. A hang szempontjából? Talán nem, de talán igen.
A hang színezettségét pedig nem - gondolom, hogy - kizárólagosan általánosan elfogadott műszaki paraméterek mentén kell keresni. Lásd: kábel kérdés. Ettől függetlenűl nyilván van egy belépő, amit számokkal, grafikonokkal körbe lehet írni.
Otlm-mel egyetértek abban, hogy a jó hang műszaki és egyéb személytől függő kérdések együtteseként adódik.
S ez utóbbitól nehéz elvonatkoztatni, azaz amit én keresek, nem biztos, hogy másnak megfelel. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen én a saját boldogságomat keresem. Más meg keresse a sajátját.
A Finesse hangjáról később írok majd.
Finesse !
Bege dobozai
Kedves lamalas,
Én is örömmel csatlakoznék egy hallgatózásra, ha lehetséges!?
...
Természetesen lehetséges. Keress meg privátban, hogy a részleteket megbeszéljük.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Bege dobozai
Szerintem itt legyen a vége! Akit érdekel a doboz, hallgassa meg. Majd ha lehetőség nyílik rá, egyáltalán. Egyébként még mindig nincs kész. Finomhangolás történik a rendszer többi eleméhez. Meg még egy kis vizuális tunning is kell. Egy dolog biztos. Aki a "jellegzetes" Accuton hangot várja, csalódni fog. Akár pozitív, akár negativ értelemben.
Bege dobozai
Nem kell mindjárt úgy berágni !
Ez egy szép hangfal és minden bizonnyal jól is szól, részemről várom Bazzs további beszámolóját a dobozról!
Bege dobozai
Ha van kedved és időd gyere el jövő héten, megbeszélünk egy időpontot amikor neked is, nekem/nekünk is jó.
Kedves lamalas,
Én is örömmel csatlakoznék egy hallgatózásra, ha lehetséges!?
Picikét érintett is vagyok, ugyanis jó ideje szeretnék fejleszteni aktív hangsugárzó vagy végfok és passzívhangsugárzó fronton.
Évek óta az aktív stúdió monitorokat preferálom/szeretem (vendégeskedett is nálam jó pár) és azt gondoltam kizárólag ezek fogják képezni az utat, amin járok a továbbiakban. Laikus és az elektronikához egyáltalán nem értőként csak a fülemre hagyatkozva, nem átalltam sok 100 km-es túrákat megtenni, hogy meghallgathassak egy-egy rendszert kíváncsiság és tapasztalatgyűjtésképpen. Eddig mindössze két olyan hanghatás ért, amik megingattak "utammal" kapcsolatosan: az egyik az otlm fórumtársnál hallott rendszer, a másik pedig az e témát generáló, bege által készített hangsugárzókat magába-foglaló rendszer.
Szívesen vennék minden olyan infót, ami segít, hogy hogyan tovább?!
Üdvözlettel:
T
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Bege dobozai
Kár, hogy nem értitek, vagy nem akarjátok érteni, mit zagyválok, de mindeggy is....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Bege dobozai
SZERINTEM ez az aktív dolog nem a szobába való, egy dolgot nem tud, ami nekem fontos, érzelem, lélek, jelenlét érzet, bár tök egyszerű lehet a rendszer, az igaz, de azért nem megyek a topikodba , csak hogy jelezzem újra és újra, hogy nem értek veled egyet.
Ekkora faszságot rég olvastam, pláne tőled.
Ki a tököm beszélt itt aktívról vagy passzívról.
Rágjátok a gittet, kiszálltam.
Ha meg nem tetszik a topikom, iratkozz le róla!
Ezért várok egy olyan fórumot ahol kevesebb a "szakértő műkedvelő"!
Sziasztok.
Bege dobozai
sumi: most azért te vagy a ló másik oldala szvsz.
Bege dobozai
Azért ez erős, de nem akarok vitázni veled.
Azért is leírom.
SZERINTEM ez az aktív dolog nem a szobába való, egy dolgot nem tud, ami nekem fontos, érzelem, lélek, jelenlét érzet, bár tök egyszerű lehet a rendszer, az igaz, de azért nem megyek a topikodba , csak hogy jelezzem újra és újra, hogy nem értek veled egyet.
Ezek, nem az aktív váltás miatt nem jelentkeznek. Úgy értem, nem ezen múlik.
- suminator968
- V.I.P.
Bege dobozai
Nincs semmi gond, örülünk Bazzs hangfalának, csak nem szeretnék olyat olvasni, hogy azért lett ilyen benne a középhangszóró, mert jobb a "térleképzése" mint egy másiknak. Nekem egész más elméletem van, miért lett ez a kerámia közép és magas hangszóró, de ezt már tényleg megtartom magamnak, mert giga vitát nem akarok kirobbantani, nem mellesleg lehet, hogy nem is igaz.
Mindenesetre az Accuton hangszórók, igen erős saját karakterrel bírnak, a hangjukban szerintem nem sok semlegesség van. Hangjuk jellegzetes. Valaki szereti, van aki nem. Én speciel ki nem állhatom. Minél többet hallok különböző felállásokban annál inkább ezt gondolom. Véleményem szerint rengeteg jobb hangszóró létezik a világon harmadáron, de ilyen erős a marketing... a piac meg elfogadja azt, amit úton útfélen drágán az orra alá dugnak.
Azért ez erős, de nem akarok vitázni veled.
Azért is leírom.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Bege dobozai
Nagy tévedés azt gondolni, hogy bármit is majmolni szerettem, szerettünk volna. Belemagyarázni is kár, bármit.
Az egyéni karakter baromság! Körülbelül, egyenértékű az előítéletekkel, amik a személyes tapasztalat hiányán alapulnak. A lehetőség az érdekes.
Azon is kár lovagolni, hogy melyiknek jobb a "tere". De ha jólesik, rajta!
- suminator968
- V.I.P.
Bege dobozai
Hangmérnök urak!
Azt kijelenteni, hogy mindenki hülye , aki nem olcsó dolgokból épít, az való?
Ha meg nem aktívat, akkor meg az istenkáromlás!
Mer csak az az egy igaz út, igaz?
Mert itt mindenki birtokában van az abszolút tudásnak, no meg hangnak!
Makóra is csak egy út vezet, miért nem lehet ezt megérteni?! A google meg monnyon le! Mit okoskodik?
Bege dobozai
Mindenesetre az Accuton hangszórók, igen erős saját karakterrel bírnak, a hangjukban szerintem nem sok semlegesség van. Hangjuk jellegzetes.
Ez igaz, szerintem is messziről meg lehet hallani a kerámia hangot, elképzelhető hogy többet színeznek mint a papír membrános hangszórók. Szerintem úgy forszíroz, hogy közben ki is herél valamit a hangból. Nem baj az ha valakinek tetszik. Úgy tűnik sokaknak tetszik.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10997
- Kapcsolat:
Bege dobozai
Nincs semmi gond, örülünk Bazzs hangfalának, csak nem szeretnék olyat olvasni, hogy azért lett ilyen benne a középhangszóró, mert jobb a "térleképzése" mint egy másiknak. Nekem egész más elméletem van, miért lett ez a kerámia közép és magas hangszóró, de ezt már tényleg megtartom magamnak, mert giga vitát nem akarok kirobbantani, nem mellesleg lehet, hogy nem is igaz.
Jómagam is azt gondolom, a térleképezés olyan sok paramétertől függ, hogy egy idegen helyen, teljesen más felépítésű dobozban meghallgatva hangszórót választani nem túl hatékony módszer, de valahogy mégis meg kell tenni és tudom, micsoda kínban vannak a tervezők, néha még a komoly szakik is, mikor az alkotó részeket próbálják összeválogatni. Azon szerencsés esetben, mikor önmagának épít az ember, szerintem simán beleférnek az előítéletek, divathullámok, egyéni preferenciák, mert ezek a tulajdonos számára ha nem is egzakt, mérhető módon, de mégis befolyásolják a végeredmény élvezeti értékét is, ami valahol mégiscsak a fő szempont egy ilyen projectben.
Bege dobozai
Mindenesetre az Accuton hangszórók, igen erős saját karakterrel bírnak, a hangjukban szerintem nem sok semlegesség van. Hangjuk jellegzetes. Valaki szereti, van aki nem. Én speciel ki nem állhatom. Minél többet hallok különböző felállásokban annál inkább ezt gondolom. Véleményem szerint rengeteg jobb hangszóró létezik a világon harmadáron, de ilyen erős a marketing... a piac meg elfogadja azt, amit úton útfélen drágán az orra alá dugnak.
Bege dobozai
Szerintem abból fakad a félreértés, hogy az ellentétes oldalakon mindenki kizárólagosságra törekszik, csak a saját érvrendszere mentén próbál ítéletet alkotni és minden más létjogosultságát tagadja. Be kell látni, hogy az igazság középen van, vagyis egy bizonyos fokig minden műszaki tényező indokolt, másfelől pedig a végcél is fontos, a hangi jellemzők és azok megfelelő értelmezése.
Nincs kizárólagos eljárás egy produktum minőségének megítélésére, az is hazudik aki csak a mérnöki munkában hisz, és az is aki azt képzeli, mindezek jelentéktelenek a végeredmény szempontjából!
Ezért engem személy szerint irritál az a sarlatán hozzáállás, hogy a mérések feleslegesek, csak a meghallgatás számít, nemkülönben az a gyöpös kockafejség is amikor minden hangi jellemzést ostobaságnak és ködösítésnek minősítenek. Tessék végre megérteni, hogy a kettőnek egyszerre kell teljesülnie, ellenkező esetben valami mindig félre fog siklani, ha tudomásunk van róla, ha nem.
A tárgyhoz kapcsolódva egyébként meg gratulálok a tulajdonosnak az új szerzeményhez és kívánom hogy teljék benne sok öröme!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10997
- Kapcsolat:
Bege dobozai
Szomorú, hogy nagy tudású szakik úgy beszélgetnek oldalakon át, hogy egyetlen érdemi információt sem írnak le, pedig ők megtehetnék, hogy példát mutatnak a sokat emlegetett fórumos problémák leküzdésére, a színvonal emelésére. Mégis kitől várjuk ezt, ha nem tőlük? Ha pedig nincs szándék az okításra, akkor az új tulajdonos örömét elvenni... valami egészen más szándékot mutat, ami engem - ismerve az érintett urakat - erősen meglep.
Bege dobozai
...
Hogy a magashangszóró "fajtája", lesugárzott tartománya nincs hatással a pozícionálásra, azzal nem értek egyet. Persze csak rendszerben gondolkozva.
Nem egészen azt írtam, hogy a magashangszóró nincs hatással a pozícionálásra (térleképzésre).
Egyébként ez az a pont ahol elkezdődhetne az érdekes eszmecsere...
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- akusztikai mérések
Bege dobozai
@lamalas nyugodtan megírhattad volna elsőre, hogy legjobb tudásod szerint a térleképzés így nem megállípítható, ellenben...Okés, vettem a lapot.
- akusztikai mérések
Bege dobozai
Kedves Lamalas!
Lehet, hogy máskép kellett volna fogalmaznom. Nyilván abba topikba irsz, és akkor, amikor akarsz.
Annyit tennék hozzá, hogy én nem vagyok hithű hifista. Nálam jobban, a hangsugárzók hallott hangminőségét, kevesen nézik, kritikusabb szemmel. Megmagyarázni sem szoktam semmit, ha valami nem sikerül. Bemagyarázni, meg végkép. Mint mondtam, vagy jó, vagy nem. Végül mindenki így ítél.
Hogy a magashangszóró "fajtája", lesugárzott tartománya nincs hatással a pozícionálásra, azzal nem értek egyet. Persze csak rendszerben gondolkozva.
Bege dobozai
Sajnos Suminatorral teljesen egyetértek.
Nem vagyok akusztikával, hangtechnikával foglalkozó szakember, mintahogy a fórumozók jelentős része sem. Azért járok ide, hogy érdekes dolgokról olvasgassak, építő jellegű hozzászólásokkal, amikből tanulni is lehet. Mivel sok ilyen volt már ezen a fórumon, gondoltam én is kedveskedek azzal, hogy megosztom az projektemet. (Egyelőre.)
lamalas első hozzászólása, véleményem szerint nem ilyen. Feltett kérdése mögött, (ki)oktató szándékot látok. (Akár így van, akár nem.)
@lamalas nyugodtan megírhattad volna elsőre, hogy legjobb tudásod szerint a térleképzés így nem megállípítható, ellenben...
Amit én lent írtam a projekt során készített jegyzeteimből valók, amiket azután írtam le, hogy vagy megvizsgáltunk valamit, vagy Begével beszéltünk róla. Elképzelhető, hogy én laikus, rosszul jegyeztem fel utólag valamit.
Az egyértelmű építő jellegű hozzászólást szivesen veszem, a többire nem vagyok kíváncsi.
Kérdezni is lehet, ha valóban kérdés a kérdés.
...és elnézést a sok szükségtelen vesszőért. Mérges vagyok.
Finesse !
Bege dobozai
Sajnos Suminatorral teljesen egyetértek.
A baj az , hogy ez csak szájkarate!
Pont az ilyenek miatt egyszerűen jobb nem írni semmit.
Nem vagyok akusztikával, hangtechnikával foglalkozó szakember, mintahogy a fórumozók jelentős része sem. Azért járok ide, hogy érdekes dolgokról olvasgassak, építő jellegű hozzászólásokkal, amikből tanulni is lehet. Mivel sok ilyen volt már ezen a fórumon, gondoltam én is kedveskedek azzal, hogy megosztom az projektemet. (Egyelőre.)
lamalas első hozzászólása, véleményem szerint nem ilyen. Feltett kérdése mögött, (ki)oktató szándékot látok. (Akár így van, akár nem.)
@lamalas nyugodtan megírhattad volna elsőre, hogy legjobb tudásod szerint a térleképzés így nem megállípítható, ellenben...
Amit én lent írtam a projekt során készített jegyzeteimből valók, amiket azután írtam le, hogy vagy megvizsgáltunk valamit, vagy Begével beszéltünk róla. Elképzelhető, hogy én laikus, rosszul jegyeztem fel utólag valamit.
Az egyértelmű építő jellegű hozzászólást szivesen veszem, a többire nem vagyok kíváncsi.
Kérdezni is lehet, ha valóban kérdés a kérdés.
Finesse !
Bege dobozai
Értsük jól bazzs beírását, szerintem ezt a "faktort" ő ironikus tartalommal említette, nem kell véresen komolyan venni. Mivel nem ő tervezte, csupán végfelhasználó. Ki kérheti rajta számon a tudományosan precíz megfogalmazást?
Nekem semmi bajom nem volt Shalafi tárgyi tudásával sem, a dolog ott kezd okoskodó semmitmondássá válni, ha valaki csak beszélni tud, de nem tud letenni olyasmit az asztalra amit mások is elismernének hangi kvalitásai alapján. Tehát az a sok tapasztalat és tudás öncélú magamutogatássá silányul. Szóval az ilyen nagy okoskodás mellé oda kell ám tenni valami kézzelfoghatót is!
Bege dobozai
Ami, -az a helyzet- hogy valóban nem kevés.
Amúgy meg miért baj, ha valaki ugrik a hifis ostobaságokra? Nagyon helyesen teszi!
Lamalas tudása, egész biztosan, több az enyémnél. Ezt már neki is mondtam, nem titok!
Hifis ostobaság?
Egy, adott esetben hangsugárzó, vagy "jól" szól, vagy nem! Te magad mondtad egyszer nekem, hogy hazavittél egy stúdiómonitort, összehasonlítani a sajátoddal. Az eredény mellékes. A lényeg, hogy itt is csak az ostoba hifis kritériumok alapján ítélted meg, a hallottakat. Magyarul tetszett, vagy nem.Jobb volt, vagy nem. Pedig ezek, egyike sem hifi doboz volt.
Kár ezen vitázni, mivel a hangmérnök is, csak a fülével, agyával hall, amit már mint egyfajta ösvényt, valamilyen hifis ostobaság kijelölt.