Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Heló
1.Az ellenállásokkal kapcsolatban nem tudok semmit a kondikra azt mondják hogy jobb a több darab én még nem hallottam a külömbséget.

2.A kondiknak is mint mindennek a felhasznát anyagok is befojásolják a hangját és az is számít milyen rendszerben akarod használni nem minden esetben lesz jobb egy drágább.

3.Ha pl.megváltozik a doboz előlapjának a mérete akkor szinte biztos hogy a váltót finomhangolni kell a magasak kényesek az elhelyezésre okozhat beszakadást kiemelést ,a mély oldalon meg amennyiben volt BS kompenzáció annak a mértéke is változhat.Az állóhullámokat ha jól tudom a váltóval nem lehet kezelni.

Ha valami kimaradt akkor kérem a szakikat egészítsék ki.

IfjGusztav
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: IfjGusztav »

Sziasztok

Összegyűlt pár kérdésem dobozépítéssel kapcsolatban, ami állandóan előjön, ebben kérném a nálam sokkal tapasztaltabbak segítségét:

1) Van-e funkciója, különleges tulajdonsága két (három, négy, n) párhuzamosan kötött ellenállásnak, kondenzátornak, azon kívül hogy pontosabban lehet előállítani egy adott értéket? Van-e elvi különbség 8uF vagy 4+4uF vagy 1+7uF között?

2) Milyen különbség van két eltérő árkategóriájú kondenzátor között, a gyártási pontosságon kívül? Két mérhetően teljesen azonos értékű kondenzátor között milyen hallható viselkedés különbség van?

3) Ha van egy doboztervem, van egy térfogata és egy reflexcsöve, és megváltoztatom az arányait 5-10%-al, akkor mire számíthatok kb (térfogat, reflexcső marad)? Gondolom megváltoznak a belső állóhullámok, így esetleg csinálok valahol egy kiemelést, beesést, amit az eredeti hangváltó nem kezelt?

Előre is egy nagy danke

Gusztáv

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

El is készült?

Az majd a mérések után derül ki.....
Fülre tetszik!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bege »

El is készült?

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: szamóca »

én rendeltem, de nem jelentkezik.
annyira meg már én sem akarom . . .

Tehát alapból, már hozzá sem juthat a földi halandó. Így már érthető miért nincsenek CS.M. projektek.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Sonny

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Sonny »

én rendeltem, de nem jelentkezik.
annyira meg már én sem akarom . . .

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Szia!

Ez kicsit olyan,mint Columbo felesége....mindenki hallott már róla,de még senki sem látta...
Mindenki vegzálta Shalát,hogy mutasson már valamit...de még a neten se találni róla semmit,se képet se véleményt.

Én abban sem vagyok biztos, hogy adna el ha rendelnél.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez jó hangszóró
Talán. Építettél vele valamit? És Vifa C17-tel?
nyugodtan beteheted a Vifa helyére
A vadkeleti stílusú termékleírás szerint egyaránt jó az M17 és a C17 helyére. Sajnálatos módon kimaradt belőle, hogy atomtámadás ellen is véd :D Kár, mert akkor bárki számára összeállna a kép. A C17 és az M17 két különböző hangszóró, eltérő hanggal. Talán csak a pille, a mágnes és a tekercs ugyanolyan.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Az audiodyers.hu - ról ''Turho'' nicknév lecserélt vmilyen dobozban ilyen Shalafi66 - tól kapott/vett/szerzett hangszórókat és nagyon lelkesedett a hangjáért... Ez az egyetlen hangminőségre utaló megjegyzést találtam DIY fórumokon, sajnos nem merek Turhora ráe-mailozni mert tudom hogy egészségügyi problémái voltak és már elég rég olvastam felőle.../ remélem jól van.../
Valaki látott-hallott már Shalafi darabokból készült nyílvánosan kiállított mesterművet? Nem szivesen vállalkoznék a kísérleti nyúl szerepére...

Szia!

Ez kicsit olyan,mint Columbo felesége....mindenki hallott már róla,de még senki sem látta...
Mindenki vegzálta Shalát,hogy mutasson már valamit...de még a neten se találni róla semmit,se képet se véleményt.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

paye
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: paye »

Az audiodyers.hu - ról ''Turho'' nicknév lecserélt vmilyen dobozban ilyen Shalafi66 - tól kapott/vett/szerzett hangszórókat és nagyon lelkesedett a hangjáért... Ez az egyetlen hangminőségre utaló megjegyzést találtam DIY fórumokon, sajnos nem merek Turhora ráe-mailozni mert tudom hogy egészségügyi problémái voltak és már elég rég olvastam felőle.../ remélem jól van.../
Valaki látott-hallott már Shalafi darabokból készült nyílvánosan kiállított mesterművet? Nem szivesen vállalkoznék a kísérleti nyúl szerepére...

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

http://diyaudio.hu/f...20d0150c16e0756 Talán.

Hmm.. Nem igazán találni senkit, aki egy projektet végigvitt volna velük, vagy legalább egy dobozolt mérési diagramot közölt volna.Most vagy annyira titkosan jó, (vagy rossz) vagy ennyire közutálatnak örvend az alkotója?

Ne keverjük!

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Egyáltalán van valaki aki már kipróbálta ezek közül vamelyiket?

http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php? ... 50c16e0756 Talán.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Az a gondod, hogy még senki nem írt be semmi marhaságot? Ez jó hangszóró, nyugodtan beteheted a Vifa helyére.

Egyáltalán van valaki aki már kipróbálta ezek közül vamelyiket?

Ne keverjük!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Az a gondod, hogy még senki nem írt be semmi marhaságot? Ez jó hangszóró, nyugodtan beteheted a Vifa helyére.

paye

Hangsugárzó építés

http://h2000.hangszo.../17n558a-detail Ki kell próbálni, ha valóban olyan jó, akkor olcsón megúszható a csere.

... 17N558A

Gyártó: Pázmándi
Értékelés: Még nincs értékelés ...?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Valaki tudna autentikus tippet adni hogy a Zsolt Audio féle StandArt 1 hangszóróban a Vifa C17 - es mélyközepet mire lehetne lecserélni ?
A C17 gyártása sajnos már régen megszünt....

http://h2000.hangszoro.net/index.php/uj ... 58a-detail Ki kell próbálni, ha valóban olyan jó, akkor olcsón megúszható a csere.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

paye

Hangsugárzó építés

Valaki tudna autentikus tippet adni hogy a Zsolt Audio féle StandArt 1 hangszóróban a Vifa C17 - es mélyközepet mire lehetne lecserélni ?
A C17 gyártása sajnos már régen megszünt....

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

A fekete/barna nem valami szép kombináció, jobban nézne ki vöröses (mahagóni jellegű) pácolással

Pont erre gondoltam.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

A fekete/barna nem valami szép kombináció, jobban nézne ki vöröses (mahagóni jellegű) pácolással

Olyan "rosszul" néz ki,hogy én lazán gyárinak hittem.
A fénykép nem mindig színhelyes ilyen felbontásban.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Eddigi megérzés, vélemény?

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Eddigi megérzés, vélemény?

Quadlipi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 180

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Ha rárakunk egy NEODYM mágnest a hsz.re milyen hatása van a hangra? Ismerősöm szerint sokkal jobb lett öreg hangszórója.

Sok kérdést vet fel. Pld Vonzásban vagy taszításban van feltéve? A két mód eltérő módon változtatja meg a hsz. TS paramétereit. Ebből kifolyólag más hangolás, doboz méret kell, ill. Ideális. Milyen neo mágnes? Milyen erős? A túl erős mágnes pld. Idővel gyengítheti a "főmágnest".
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Szerintem, meg egy egységként nézné.

Úgy értem ha megkérnénk...biztosan el tudná mondani,hogy minek milyen hatása van...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Szerintem Shalafi oldalakat írna tele az egyes alkatrészek hatásaival...

Szerintem, meg egy egységként nézné.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”