Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

A CAT kábelekben pont a fonás a lényeg, e nélkül semmit nem érnek, bár szerintem amúgy sem érdemes velük szenvedni.

Ha van más alternatíva ennyi pénzért azt szívesen meghallgatom.
Plusz azt is hozzátenném, hogy alap mozis rendszerhez lenne, nem pedig sztereóra.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10997
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szerintem macerás fonni. Ha van rá lehetőség, akkor 1-1 kábel a +,- pólusra, és fölösleges összekombinálni a fehéreket, meg színeseket, csak simán az egyik 8 eret a +ra, a másikat meg a -ra.
Esetleg ha bi-kábelezhető a hangfal, kiprobálhatod 3 vezetékkel. Egy-egy kábelt a mély +- -ára, egyet meg szétbontasz 4-4 érre a magas +- -ára.

A CAT kábelekben pont a fonás a lényeg, e nélkül semmit nem érnek, bár szerintem amúgy sem érdemes velük szenvedni.

Tibi98
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 100

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Tibi98 »

Sziasztok.
Hogyan csináljak cat7-ből hangfalkábelt? Kell fonni vagy elég 1-1 vezeték a +-nak? A madzagon belüli színeseket és fehéreket sodorjam össze vagy a két madzag színeseit és fehéreit?
Köszi, hogy segítetek!

Szerintem macerás fonni. Ha van rá lehetőség, akkor 1-1 kábel a +,- pólusra, és fölösleges összekombinálni a fehéreket, meg színeseket, csak simán az egyik 8 eret a +ra, a másikat meg a -ra.
Esetleg ha bi-kábelezhető a hangfal, kiprobálhatod 3 vezetékkel. Egy-egy kábelt a mély +- -ára, egyet meg szétbontasz 4-4 érre a magas +- -ára.

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Sziasztok.
Hogyan csináljak cat7-ből hangfalkábelt? Kell fonni vagy elég 1-1 vezeték a +-nak? A madzagon belüli színeseket és fehéreket sodorjam össze vagy a két madzag színeseit és fehéreit?
Köszi, hogy segítetek!

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: robert99 »

Csak kíváncsiság képen, Te rendelsz ilyet?

Már rendeltem 2drb-t.

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sikerült találnom jó minőségű C7-es IEC-et,beteszem a linket hátha valakit még érdekel.

http://www.audiophonics.fr/elecaudio-pi ... -6840.html

Csak kíváncsiság képen, Te rendelsz ilyet?

robert99
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Sikerült találnom jó minőségű C7-es IEC-et,beteszem a linket hátha valakit még érdekel.

http://www.audiophonics.fr/elecaudio-pi ... -6840.html

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: OccsE »

http://supracables.hu/spl/833326/HDMI_kabel

koszi!
60e FT ?!?!?!?! OMG

robert99
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

koszi.... ez jonak tunik.... mar csak vmi ar szeruseg kene

http://supracables.hu/spl/833326/HDMI_kabel

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Ez a neve: Supra HDMI 1.4 High Speed Cable - With Removable straight/bent connectors (1M - 22M) - (HDMI-HDMI MET-B BENT )

koszi.... ez jonak tunik.... mar csak vmi ar szeruseg kene

robert99
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Ez a neve: Supra HDMI 1.4 High Speed Cable - With Removable straight/bent connectors (1M - 22M) - (HDMI-HDMI MET-B BENT )

robert99
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

sajnos olyan lehetoseg van hogy a normal meretu kabelt is "olajozva" fogom tudni behuzni...

A Supra-nak van egy olyan hdmi kábele hogy egyik végéröl le lehet venni a dugaszt. Itt egy link.
http://jayveetechnologies.com.au/supra- ... m-22m.html

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

A Wireworld-nak vannak keskeny hdmi kábelei az se fér be? Wireworld Island vagy Wireworld Chroma.

sajnos olyan lehetoseg van hogy a normal meretu kabelt is "olajozva" fogom tudni behuzni...

robert99
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

hi!

falban kellene vezetnem egy hdmi kabelt es sajnos a boltban megvehetoket a vegeik miatt nem tudom keresztul huzni. Mindenhol azt olvasom, hogy mennyire nehez egy ilyen HDMI kabelt sajat magunknak csinalni. Sajnos nem nagyon lesz ra mas lehetoseg.
Illetve max. annyi hogy veszek egy kabelt es felbe vagom vhol majd ossze forrasztom.
Hany eres egy ilyen HDMI kabel?
Vki esetleg csinalt mar sajat kezuleg (kabel es 2 fejbol) ?

koszi

egy lama kerdes: egy s-video kabel be van vezetve a falba, abbol csinalhatnek hdmi-t? Sokkal rosszabb lesz a kep ha azon keresztul kotom ossze a lejatszot es a projektort?

A Wireworld-nak vannak keskeny hdmi kábelei az se fér be? Wireworld Island vagy Wireworld Chroma.

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Lehet, de ismétlem, egy HDMI csatlakozó forrasztása komoly feladat.

na majd megnezem egy csatinal mekkora feluletek vannak ....
a kabelnak vmi specinek kell lenni? vagy van direkt ilyen (jo dragan) ?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

koszi a gyors valaszt!

regebben terveztem, keszitettem kisebb aramkoroket. Van pakam is meg hasonlok. Akkor mar csak egy "jo minosegu" kabel es ket csati kellene ? Vajon lehet direkt ilyen kabelt kapni ?

Lehet, de ismétlem, egy HDMI csatlakozó forrasztása komoly feladat.

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

A HDMI kábeleknek komoly specifikációknak kell megfelelniük, akármilyen drót nem alkalmas rá. A csatlakozón 19 érintkező van, ennek forrasztásához gyakorlat szükségeltetik. A kábel kettévágását nem javaslom, hacsak nem akarsz állandóan zajos, vagy full fekete képet nézni. Ha nem tudod a kész kábelt behúzni, valakit kérj meg, hogy a behúzott kábel végére tegyen egy HDMI csatlakozót.

koszi a gyors valaszt!

regebben terveztem, keszitettem kisebb aramkoroket. Van pakam is meg hasonlok. Akkor mar csak egy "jo minosegu" kabel es ket csati kellene ? Vajon lehet direkt ilyen kabelt kapni ?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

falban kellene vezetnem egy hdmi kabelt
...
egy lama kerdes: egy s-video kabel be van vezetve a falba, abbol csinalhatnek hdmi-t? Sokkal rosszabb lesz a kep ha azon keresztul kotom ossze a lejatszot es a projektort?

A HDMI kábeleknek komoly specifikációknak kell megfelelniük, akármilyen drót nem alkalmas rá. A csatlakozón 19 érintkező van, ennek forrasztásához gyakorlat szükségeltetik. A kábel kettévágását nem javaslom, hacsak nem akarsz állandóan zajos, vagy full fekete képet nézni. Ha nem tudod a kész kábelt behúzni, valakit kérj meg, hogy a behúzott kábel végére tegyen egy HDMI csatlakozót.

Fentiekből következően S-video kábelből nem lehet HDMI-t csinálni. Sem az anyaga, sem az erek száma nem felel meg a célra.

OccsE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

hi!

falban kellene vezetnem egy hdmi kabelt es sajnos a boltban megvehetoket a vegeik miatt nem tudom keresztul huzni. Mindenhol azt olvasom, hogy mennyire nehez egy ilyen HDMI kabelt sajat magunknak csinalni. Sajnos nem nagyon lesz ra mas lehetoseg.
Illetve max. annyi hogy veszek egy kabelt es felbe vagom vhol majd ossze forrasztom.
Hany eres egy ilyen HDMI kabel?
Vki esetleg csinalt mar sajat kezuleg (kabel es 2 fejbol) ?

koszi

python71
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: python71 »

Érdekes javaslat, tekintettel a CAT7 és a Belden 83803 közötti 20-30x árkülönbségre. Van a Beldennek több kellemes árazású hangfalkábele is, meglepne ha bármelyik nem haladná meg a CAT fonatok produkcióját.

bta,fapaci: Köszi nektek is az ajánlást!

Igazából, nem erőltetem annyira a CAT7-es kábelt,csak kidobásra ítélt pár métert mentettem meg.
Lehet akkor hagyom a francba az egészet és veszek valami speckó hangszóró kábelt m-re,házimozira menne nem hifire.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábel készités házilag

Előbb szólj a "guruknak", hogy ha már van nekik, próbálják ki a Belden 83802-est, esetleg a 83803-ast hangszórókábelként, a fülelek által írt árnyékolás bekötési variációkban:) Nyilván jó messze a világcsúcstól, de annál az UTP-nél szerintem sokkal hallgathatóbb lesz.

Érdekes javaslat, tekintettel a CAT7 és a Belden 83803 közötti 20-30x árkülönbségre. Van a Beldennek több kellemes árazású hangfalkábele is, meglepne ha bármelyik nem haladná meg a CAT fonatok produkcióját.

Vendég

Kábel készités házilag

Olyan kérdésem lenne,hogy érdemes lenne-e CAT7-es kábelből,hangfalkábelt barkácsolni?

Előbb szólj a "guruknak", hogy ha már van nekik, próbálják ki a Belden 83802-est, esetleg a 83803-ast hangszórókábelként, a fülelek által írt árnyékolás bekötési variációkban:) Nyilván jó messze a világcsúcstól, de annál az UTP-nél szerintem sokkal hallgathatóbb lesz.

Vendég

Kábel készités házilag

A Belden kétféle komolyabb tápkábelt gyárt, a 19364 és 83803 típusokat. Van köztük árban egy 3x szorzó, ami a hangzásban is tetten érhető.

Többen az olcsóbb, két belső vezetékes, minden másban megegyező 83802 típust használják helyette megelégedéssel, védőföldet az árnyékolóharisnyára kötve.

Vendég

Kábel készités házilag

Ha picit komolyabban venné ezt az egészet, akkor ajánlanék önnek egy 'komolyabb' dolgot. Ne gyártson kábelt, csak konfekcionáljon. Időt és energiát takarít meg, kevés hibalehetőséggel. Nyugodtabb marad a lekiismerete.

Szerezzen be megfelelő hosszúságú mogami, belden, canare, akár gepco AES digitális(!) snake kábelt (alacsonyabb a kapacitásuk, mint az analog snake kábeleké), szerelje fel egy neutrik XX sorozatú és 14-es prefixű dúgóval, és készen is van az analog(!) összekötője.

Persze ez nagyon ámblokk, mert illene ismerni, hogy szimmetrikus, kvázi szimmetrikusm, avagy aszimmetrikus a rendszere, valamint tudni azt, hogy a passzív hangerő/ hangszín szabályozók gyakran ’leszívják’ a levegő javát mielőtt meghallanánk. Nem ártana ~30kohm bemenő impedancia körüli aktív elektronika, egy pl. 10kohm-os túl alacsony a magas harmónikusok meghallásához.

Egy a hátrány, az AES/EBU kábelek általában merevek.
>

Gondolom, ezt nekem írta, és nagyon köszönöm!
Valóban jól látja a dolgot, nem veszem komolyan ezt a "kábelgyártást" inkább csak tréfából, szórakozásból gondolkodom rajta, lévén, hogy lassan már mindenki kábelt gyárt. (Most pont én maradjak ki valami nagyszerű dologból? )
Tehát, ha véletlenül a kezembe akadna kidobott, kiselejtezett kábelek közül olyanok, amik megfelelnek az elképzelésemnek, akkor azt kipróbálom. Aztán, ha valami csoda folytán szerencsém lenne, és valamelyik még jól is szólna, akkor azt úgy fogom fel, mint egy lottó nyereményt. (Azzal is tisztában vagyok, hogy erre kb. akkora az esélyem, mint egy komolyabb lottó nyereményre, azaz semmi, de hát lottót is veszek minden héten.)
Addig pedig használom a jelenlegi kábeleimet megelégedéssel, és ha előrébb szeretnék lépni, akkor valószínűleg inkább valami ismert gyári használt kábelt vásárolnék fél áron, vagy megpróbálkoznék az ön által javasolt konfekcionálással.
De egyelőre még csak építgetem a légváramat arról, hogy milyen lesz a homokváram, és ez most jól elszórakoztat.

.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: szocsa »

A bejaratast nem tudom vezetekekre/kabelekre ertelmezni ...

Ugrókötelezni kell vele, hogy a csillapítás felpuhuljon
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”