Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bege »

Értem, akkor egészen akciósan 30 000/m^2.

A szakmai háttér megvan, de ennyi erővel.... nem is tudom, igazából a szavam is elakadt.

Ennek ellenére ha kell,szólj van személyes kontakt a hazai forgalmazóval.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

És ez a legalja. Más gyártók is léteznek akik gyártanak ilyen alumíníumtrihidrátakril lapot. Létezik 6mm-es vastagságban is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

nem olcsó.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A szakmai háttér megvan, de ennyi erővel.... nem is tudom, igazából a szavam is elakadt.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

próbált már valaki közületek corianból hangfaldobozt építeni?

Komoly szakmai és müszaki háttér szükséges.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Hangsugárzó építés

Ha DuPont, akkor nem lehet olcsó, az árakról esetleg tudsz valamit?

Legutóbb a corian artic ice,akciósan volt 85000 / tábla még tavaly.3500*790*12 mm. plusz a ragasztója. Egyébként ez a fehér a legolcsóbb.

ABno
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: ABno »

persze,hogy dupont,made in usa,egyelőre annyit,hogy DRÁGA,de egy doboznyit "talán" tudok elfogadható áron... van fehér és antracit... 12mm-es
tavaly vásároltam itt azt a beovox dobozt ami szét volt ázva,lehet ,hogy azt megcsinálom coriánból aztán majd meghallgatjuk...
1.Beomaster 4000 + Beovox s45-2
2.Beomaster 4000 + Beovox 3000 Mk II
3.Beomaster 4000 + Beovox s45-2

Vendég

Hangsugárzó építés

Ha DuPont, akkor nem lehet olcsó, az árakról esetleg tudsz valamit?

ABno
Értékelés: 6

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: ABno »

próbált már valaki közületek corianból hangfaldobozt építeni?
1.Beomaster 4000 + Beovox s45-2
2.Beomaster 4000 + Beovox 3000 Mk II
3.Beomaster 4000 + Beovox s45-2

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11288
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én azért óvatosságra intem aki belevág, bta-nak igaza van, a kit soha nem fog úgy szólni, mint a gyári, és emögött semmi misztikum nincs. Egyik barátom vásárolt egy E kit-et, a doboz is spéci volt, tényleg, és az istennek sem akart még hasonlóan sem szólni, mint a gyári, aztán vett bele fólia tekercseket , drága kondikat stb., és a helyzet nem javult szemernyit sem. Egyik alkalommal, éppen valami alkatrész csere után volt éppen, hallgattuk a két dobozt, gyári és kit, és a fejlemény ismét csupán annyi volt, hogy megint elköltött 45 000 Ft-ot minden hallható eredmény nélkül. Újabb lemezeket keresgélt, abban reménykedve, hátha valamelyikkel megtáltosodik a doboza, mikor a szekrényből kicsúszott egy irattartó, amiben a kit-hez mellékelt prospektus lapult, fogd már meg mondta, és a kezembe nyomta. Gondoltam, amíg keresgél belenézek. Rögtön a keresztváltó rajzánál sikerült kinyitnom és azt hittem rosszul látok, amikor átnéztem, mert a következőn akadt meg a szemem. A rajzon, sorosan a mélysugárzóval, szerepelt egy 5 W-os 1.5 Ohm-os ellenállás, csak arra nem sikerült rájönnöm, hogy miért. Dobozból váltó ki , ellenállás kiforraszt, és csoda történt, lett mély, lett tér és még sorolhatnám az ilyenkor szokásos jelzőket, és ez egy olyan kit volt ,amit a barátja hozott külföldről , hivatalos AN forgalmazótól számlával stb. Egyszóval, aki nem ért hozzá a gyári kit-el is mellé nyúlhat.

Hasonló eset tanúja voltam egy gyári Morel kittel. Egyszerűen botrányos átvitelt produkált a gyári váltó a vele együtt vásárolt hangszórókkal.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Lehet neked semmit sem jelent,de más elgondolkodhat azon,hogy épít egy ilyen dobozt a gyári ár töredékéből:
http://www.mostlyaud..._KitItself.html
Speaker Kit03

Én azért óvatosságra intem aki belevág, bta-nak igaza van, a kit soha nem fog úgy szólni, mint a gyári, és emögött semmi misztikum nincs. Egyik barátom vásárolt egy E kit-et, a doboz is spéci volt, tényleg, és az istennek sem akart még hasonlóan sem szólni, mint a gyári, aztán vett bele fólia tekercseket , drága kondikat stb., és a helyzet nem javult szemernyit sem. Egyik alkalommal, éppen valami alkatrész csere után volt éppen, hallgattuk a két dobozt, gyári és kit, és a fejlemény ismét csupán annyi volt, hogy megint elköltött 45 000 Ft-ot minden hallható eredmény nélkül. Újabb lemezeket keresgélt, abban reménykedve, hátha valamelyikkel megtáltosodik a doboza, mikor a szekrényből kicsúszott egy irattartó, amiben a kit-hez mellékelt prospektus lapult, fogd már meg mondta, és a kezembe nyomta. Gondoltam, amíg keresgél belenézek. Rögtön a keresztváltó rajzánál sikerült kinyitnom és azt hittem rosszul látok, amikor átnéztem, mert a következőn akadt meg a szemem. A rajzon, sorosan a mélysugárzóval, szerepelt egy 5 W-os 1.5 Ohm-os ellenállás, csak arra nem sikerült rájönnöm, hogy miért. Dobozból váltó ki , ellenállás kiforraszt, és csoda történt, lett mély, lett tér és még sorolhatnám az ilyenkor szokásos jelzőket, és ez egy olyan kit volt ,amit a barátja hozott külföldről , hivatalos AN forgalmazótól számlával stb. Egyszóval, aki nem ért hozzá a gyári kit-el is mellé nyúlhat.

Vendég

Hangsugárzó építés

De mivel ezeknél 10 év után úgyis elbomlik a habszéle, szerintem lehet találni itt-ott javításra váró darabokat is.
Magyarországon van hivatalos AN képviselet, van szerviz, ott pontosan az eredeti habszéllel javíttatnak. Ami nem kizárt, hogy Made in PRC - csak éppen nem az a minőség, amit mondjuk a SAL-nál kapni, vagy az elmebayon, olcsóért:)
Persze aki vállalkozó kedvű, viheti 'Kövesdre is, azzal a peremmel biztos jobb lesz, mint a gyári, hogy ha mondják...

Vendég

Hangsugárzó építés

más elgondolkodhat azon,hogy épít egy ilyen dobozt a gyári ár töredékéből:
http://www.mostlyaudio.com/Spk03_KitItself.html
Speaker Kit03

Az árak egymáshoz képest -a munkát is beleszámolva- mindenképpen a helyükön vannak. Az újabb keletű gyári AN-E változatok példaul jobban szólnak, mint a velük megegyező szintű KIT, bár nem annyival, hogy mindenkinek megéri. Régi, 10-20 éves modellek mellett azonban lehetséges, hogy a gondosan, jó minőségű dobozba szerelt új KIT fog nyerni (ilyen összehasonlitásra nem volt lehetőségem).

Vendég

Hangsugárzó építés

Nekem sokat jelent, gyakran szoktam ilyen hangszórót javítani, szóval elég jól tudom, miről van szó.

Konkrétan milyen típusú custom made AN/VIFA hangszórók voltak nálad?

Vendég

Hangsugárzó építés

Az eredeti SEAS A21-től egy-két fokkal jobb ebben a verzióban szerintem. Így nézve az AN árához képest nem is olyan rossz.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Ez kb. megegyezik a mélyközéppel:

De mivel ezeknél 10 év után úgyis elbomlik a habszéle, szerintem lehet találni itt-ott javításra váró darabokat is. Ha valaki nagyon akarja, meg lehet próbálni. Viszont 98dB@1W-ot ne várjon, annyi nem lesz, legfeljebb 94-95. És vigyázni kell a hangszóróra, mert a mechanikai és elektromos terhelhetősége nem túl magas, +-3mm a lin. tartomány. Csak a javítások tanulsága alapján írom ezt.

Ez a hangszóró is csekély 65eFt darabja és még csak nem is Audio Note
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Vendég

Hangsugárzó építés

Ez kb. megegyezik a mélyközéppel:

De mivel ezeknél 10 év után úgyis elbomlik a habszéle, szerintem lehet találni itt-ott javításra váró darabokat is. Ha valaki nagyon akarja, meg lehet próbálni. Viszont 98dB@1W-ot ne várjon, annyi nem lesz, legfeljebb 94-95. És vigyázni kell a hangszóróra, mert a mechanikai és elektromos terhelhetősége nem túl magas, +-3mm a lin. tartomány. Csak a javítások tanulsága alapján írom ezt.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Lehet neked semmit sem jelent,de más elgondolkodhat azon,hogy épít egy ilyen dobozt a gyári ár töredékéből:
Speaker Kit03

Ennek a kitnek az ára 3000usd nem épp olcsó, a hangszórókat meg gondolom nem lehet külön kapni.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Vendég

Hangsugárzó építés

Nekem sokat jelent, gyakran szoktam ilyen hangszórót javítani, szóval elég jól tudom, miről van szó.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Érdemi infók?

Speaker Kit03

Vendég

Hangsugárzó építés

Érdemi infók?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

No és mióta cáfoljuk egy PA tölcsér (HT-101, 102, 103 - amelyik tetszik) valószínűleg mérve is egyenletlen átvitelét a nyilván sokkal lineárisabb (HT-110) réssugárzóéval?
Most ahogy nézem, a réssugárzóé se lehet. Fizikai képtelenség, hogy az lemenjen 1.3kHz-ig. A HT-101 / 102 átvitelének a tölcsér geometriájából adódóan sokkal-sokkal hepehupásabbnak kell lennie. Ez egy harmadik magas-, vagy inkább középsugárzó lehet....

Vendég

Hangsugárzó építés

A HEC 90-ben ez a magassugárzó tölcsér, mint a felső-középtartományért felelős hangszró szerepel, 7kHz-nél váltva (onnan kezd szólni a JBL koppintás réssugárzó)
Eddig is tiszta volt, 1-2 apróság kivételével. A kizárólag tölcséres magast tartalmazó hangoszlopok szubjektíve csúnya rezonanciáit nem hallod, tehát kétségbe vonod: elhiszem. (Hogy a zongoratanárnő se hallaná meg? Erősen kétlem.)
No és mióta cáfoljuk egy PA tölcsér (HT-101, 102, 103 - amelyik tetszik) valószínűleg mérve is egyenletlen átvitelét a nyilván sokkal lineárisabb (HT-110) réssugárzóéval? Az ilyet nem csúsztatásnak mondják véletlenül? Hogy el ne felejtsük, mit művelnek a váltási tartományban a 30 centis mélyek? Nicsenek rezonanciáik, "betöréseik"? Ne röhögtess már...

Vendég

Hangsugárzó építés

Tisztázzuk, mert már megint Gizikét küldenéd szántani a gőzeke helyett. A HT 101 102 103 mind ugyanaz, csak az évek során kényszerűségből változott az alapanyag-felhasználás.
A 101-es a legkorábbi, öntött mágnessel, öntött alumínium tölcsérrel.
A 102 ugyanez, ferrit mágnessel (a légrésindukció megegyezik), öntött alu tölcsérrel.
A 103 pedig a legkésőbbi verzió, a 102 ferrites mágneskörével, és műanyag tölcsérrel.

A hangoszlopokban és stúdiómonitorokban gyártási időponttól függően előfordulhatott mindhárom típus, bár a stúdiósoknál gyakoribb az alumínium tölcséres 101 és 102. A HEC 90-ben ez a magassugárzó tölcsér, mint a felső-középtartományért felelős hangszró szerepel, 7kHz-nél váltva (onnan kezd szólni a JBL koppintás réssugárzó):

Messziről is jól látszik a tirafol fóliából készült membrán.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”