Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -164

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kartsi »

Igen én is,ennek a pioneernak az elődjével készítettem 4db körsugárzót egy intézmény ügyfélterében voltak felállítva.
Ma elsősorban baráti kerti bulik hangosítására szolgálnak ,ez látszik is a külsőn.
És A TL-t szerették.Ha megtalálom a méréseimet akkor elküldöm.
Minden esetre egy TSPmérés kell a tervzéshez.
Üdv Klang

Húúú, ezt nagyon megköszönném )

És milyen a hangjuk? Tudom, hogy ez szubjektív, de mégis.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Sziasztok!

Lehet, hogy badarság amit kérdezek, de próbált már valaki hifi hangfalat építeni autós hagszóróval?

Kinéztem egy típust.

TS-G1711i

Zárt dobozra gondoltam esetleg TL-re.

Igen én is,ennek a pioneernak az elődjével készítettem 4db körsugárzót egy intézmény ügyfélterében voltak felállítva.
Ma elsősorban baráti kerti bulik hangosítására szolgálnak ,ez látszik is a külsőn.
És A TL-t szerették.Ha megtalálom a méréseimet akkor elküldöm.
Minden esetre egy TSPmérés kell a tervzéshez.
Üdv Klang

gaborgabor77
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: gaborgabor77 »

A TL egy olyan konstrukció, amelynél a hangot 100 Hz alatt 80%-ban a doboz határozza meg, nem a hangszóró. A TL-lel nem szabad kompromisszumokba belemenni, pl. kettéhajtani, mert ekkor elveszítjük azt az egyetlen előnyt, amiért létrehoztuk: a mély hangok tartományát.

Tiszteletem!!!

A TL kettéhajtásával kapcsolatban kaptam fel a fejem,,,mert szeretnék építeni és néztem terveket,konstrukciókat. Szinte mindegyik (kb 99%) hajtva van,kicsit vagy nagyon. A Lowthwer dobozok pl. igen nagyon meg vannak hajtogatva. ( kb 4-5 fordítás is van bennük. )

Engem az érdekelne,hogy miért veszti el a mélyeket,a hajtás miatt?? (Már ha jól értettem a hozzászólást!)

(Nem értek a témához és fizikából sem vagyok penge,épp csak lelkes laikusként érdeklődnék.)

Üdv.

gaborgabor77
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: gaborgabor77 »

A TL egy olyan konstrukció, amelynél a hangot 100 Hz alatt 80%-ban a doboz határozza meg, nem a hangszóró. A TL-lel nem szabad kompromisszumokba belemenni, pl. kettéhajtani, mert ekkor elveszítjük azt az egyetlen előnyt, amiért létrehoztuk: a mély hangok tartományát.

Tiszteletem!!!

A TL kettéhajtásával kapcsolatban kaptam fel a fejem,,,mert szeretnék építeni és néztem terveket,konstrukciókat. Szinte mindegyik (kb 99%) hajtva van,kicsit vagy nagyon. A Lowthwer dobozok pl. igen nagyon meg vannak hajtogatva. ( kb 4-5 fordítás is van bennük. )

Engem az érdekelne,hogy miért veszti el a mélyeket,a hajtás miatt?? (Már ha jól értettem a hozzászólást!)

(Nem értek a témához és fizikából sem vagyok penge,épp csak lelkes laikusként érdeklődnék.)

Üdv.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Hogy csináltad, hogy ilyen tökéletesen felvette a visszapillantó tükör formáját, az íves részeknél hőlégfúvót használtál?

Köszi!

Igen, az ilyen alakzatokhoz már kell a hőlégfúvó.
És mielőtt nagyobb félreértés lenne belőle, nem én csináltam a képen láthatót, az öcsém foglalkozik fóliázással. Én amíg tudtam hangdobozokat barkácsolgatni, azokat fóliáztam, de sajnos már nem tudok ilyesmit csinálni.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Mindent lehet. Több dobozt is fóliáztam, tökéletesen meg lehet csinálni otthon is. Türelem, kézügyesség és a jó alapanyag ami kell hozzá. Ha nincs műhely sokkal macerásabb a festés és még az sem biztos, hogy szebb lesz. Egy darab doboznál pedig teljesen felesleges beruházni a festéshez szükséges szerszámokra.
Ha egy ilyen formát le lehet tökéletesen fóliázni, akkor egy hangsugárzó sem lehet gond:

Hogy csináltad, hogy ilyen tökéletesen felvette a visszapillantó tükör formáját, az íves részeknél hőlégfúvót használtál?

Köszi!

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

http://search.eim.ebay.hu/?kw=carbon+vi ... res%C3%A9s

Rengeteg méretben, stb

Köszönöm!

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Milyen fólia ez és hol lehet kapni?

Köszi!

http://search.eim.ebay.hu/?kw=carbon+vi ... res%C3%A9s

Rengeteg méretben, stb

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

gugli

karbonfolia

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Sziasztok!

Lehet, hogy badarság amit kérdezek, de próbált már valaki hifi hangfalat építeni autós hagszóróval?

Kinéztem egy típust.

TS-G1711i

Jellemzők TS-G1711i
Maximális bemenő teljesítmény 170 W
Névleges bemeneti teljesítmény 35 W
Impedancia 4Ω
Frekvenciaátvitel 25 - 20.000 Hz
Érzékenység (1W/1m) 90 dB
Hangszóró mérete 17 cm
Hangszóró anyaga IMPP kónusz

Zárt dobozra gondoltam esetleg TL-re.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Mindent lehet. Több dobozt is fóliáztam, tökéletesen meg lehet csinálni otthon is. Türelem, kézügyesség és a jó alapanyag ami kell hozzá. Ha nincs műhely sokkal macerásabb a festés és még az sem biztos, hogy szebb lesz. Egy darab doboznál pedig teljesen felesleges beruházni a festéshez szükséges szerszámokra.
Ha egy ilyen formát le lehet tökéletesen fóliázni, akkor egy hangsugárzó sem lehet gond:

Milyen fólia ez és hol lehet kapni?

Köszi!

Vendég

Hangsugárzó építés

Pontosan ezt a fóliát néztem ki én is magamnak. Szerintem nagyon különleges és jól is néz ki. A fekete onkyo meg Jamo c803 mellett nagyon feldobná a teret.

Ezt a fóliát láttam 4-6000 Ft környékén is.
üdv
Laci

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Egy centernek a fényezése 15-20 000Ft , nem tudom mennyibe kerül ez a fólia , de kétségkívül jól néz ki , főleg ha a színe passzol , a már meglévő , dobozaihoz . Írj neki , biztosan örülni fog , ha lefóliázod neki a centerét !

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Ha fóliás , akkor a fóliát le kell húzni róla , nem egyszerű , aztán kétkomponensű töltő alapozóval le kell fújni az egész dobozt , becsiszolni , aztán jöhet a festés , de nem spray-vel , mert csúnya lesz . Nagyjából ennyi . Újrafóliázni , úgy hogy szép legyen , még macerásabb , nem is igen lehet .

Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

szilvás
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: szilvás »

Nem ismerősek ezek a hangszórók?

Van valahol adat róluk?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata gyári hangfal átfestéséről?
Jamo centert akarok feketére festeni (gyárilag sötét alma) vagy lefóliázni.

Én már matricáztam hangdobozt. Elég nagy szívás, de kellő odafigyeléssel és türelemmel meg lehet csinálni szépre. Az eredetire rá lehet ragasztani nyugodtan.
(nem vállalom )
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

rewox
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: rewox »

Sziasztok!

Érdeklődöm, valaki épített-e már közületek ProAc Response 2.5 hangfalat.

Neten böngészek valami leírás után, de eddig nem sok használható tervet találtam, illetve a hangszórók pontos típusát se sikerült fellelnem.

Ha valaki tudna kész tervrajzot a dobozra, illetve bármi hasznos információt, ami kevés angoltudással menne, kérem ossza meg velem.

Leírás -remélem most jó

rewox
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: rewox »

Sziasztok!

Neten böngészek valami leírás után, de eddig nem sok használható tervet találtam, illetve a hangszórók pontos típusát se sikerült fellelnem.

Ha valaki tudna kész tervrajzot a dobozra, illetve bármi hasznos információt, ami kevés angoltudással menne, kérem ossza meg velem.

Leírás

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!

Esetleg vállal ilyet valaki?
üdv
Laci

Ha fóliás , akkor a fóliát le kell húzni róla , nem egyszerű , aztán kétkomponensű töltő alapozóval le kell fújni az egész dobozt , becsiszolni , aztán jöhet a festés , de nem spray-vel , mert csúnya lesz . Nagyjából ennyi . Újrafóliázni , úgy hogy szép legyen , még macerásabb , nem is igen lehet .

Vendég

Hangsugárzó építés

Sziasztok!

Esetleg vállal ilyet valaki?
üdv
Laci

Vendég

Hangsugárzó építés

Köszönöm szépen, akkor marad a régi hangfalam.

Kérdés, mit szeretnél leváltani. Nem tudom, ismered-e a gyárit. Ha nem, akkor érdemes tudnod, hogy ez a "közepes" semmiképpen sem mondható gyalázatosnak. Viszont, az utánépítéshez is kell szaktudás, érzék, és tapasztalat (elég ritkán szokott véletlenül összejönni). Ha kb. nulláról indulsz, akkor inkább a használtpiacon érdemes körülnézni. Ahogy látom, a jobbakért se kérnek vészesen többet, mint a szinte hallgathatatlanokért...

(A gyárival 100%-osan egyező hangszórókra nincs sok esélyed. A katalógusban található hangszórókat némi
-természetesen feláras- változatással rendelik, és ezzel nincsenek egyedül...)

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Sziasztok!

Fapaci az AV-n épített egyet.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 76

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: evola »

Szia, a Proac tudtommal nem regelt be a fórumra, úgyhogy itt biztos nem:-) Az ismert próbálkozások a gyárihoz képest vagy rosszak, vagy átlagosak. Persze neten mindenki a saját tákolmányait dicséri, nagyjából a valós hangminőségtől függetlenül. Nincs ebben semmi megvetendő, én is ezt tenném, ha exhibicionista lennék és/vagy önigazolást keresnék:-)

Köszönöm szépen, akkor marad a régi hangfalam.
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

Vendég

Hangsugárzó építés

...

Szia, a Proac tudtommal nem regelt be a fórumra, úgyhogy itt biztos nem:-) Az ismert próbálkozások a gyárihoz képest vagy rosszak, vagy átlagosak. Persze neten mindenki a saját tákolmányait dicséri, nagyjából a valós hangminőségtől függetlenül. Nincs ebben semmi megvetendő, én is ezt tenném, ha exhibicionista lennék és/vagy önigazolást keresnék:-)

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 76

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: evola »

Sziasztok!

Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”