Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Aktív hangsugárzó építés
Aktív Hangsugárzó Építés
A keresztváltót megrendeltem Ausztráliából, ha minden igaz 8 db lesz.
4 utas lesz, így vágható az alja, illetve szubot is lehet hozzá csatlakoztatni. Még a végén kész kis modulos felépítésű stúdió hangrendszer lesz ebből. Lenyomjuk a Genelecet.
potatomelon.wordpress.com
Aktív Hangsugárzó Építés
Nekem nem lesznek hűtőbordáim, hehe.
JÉGERŐ legyen veled!
Aktív Hangsugárzó Építés
Fülelek mondataid javaslom komolyan venni.
Nekem nem lesznek hűtőbordáim, hehe.
Aktív Hangsugárzó Építés
Fülelek mondataid javaslom komolyan venni.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Aktív Hangsugárzó Építés
Na valahogy így:
Aktív Hangsugárzó Építés
Fémlapot honnan szerzel hátra?
A metalloglobusra gondoltam, de még nem jártam utána.
Aktív Hangsugárzó Építés
A dobozból csak a 6 vezeték (3 hangszóró) lesz kihozva a belső hátlapon keresztül, mint ennél a 1031-es Genelecnél:
Az én dobozomnál a nagy méretű toroid miatt az alsó részt még mélyebbre kellett kialakítani. Az árokban foglal helyet majd a trafó, a Graetz híd és a 4 puffer elkó.
A felső részbe megy a 4 végfok csatorna és az aktív elektronika áramköre. Az egészet egy 5mm vastag alulemez fogja lezárni, és ehhez lesznek belülről felrögzítve a végfokpanelek hűtőbordástul ez a nagy felületű alulemez további hűtést ad az erősítőknek.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Aktív Hangsugárzó Építés
Ajánlom figyelmetekbe a hűtőbordák rezgéscsillapítását. Ezt szilikongumicsövek, vagy parafa darabok beszorításával lehet elérni. Más anyaggal is lehet kísérletezni, a fontos, hogy a 50-60 fokot is elbírja térfogatváltozás nélkül, valamint a természetes ventillációt ne akadályozza. Ha a hangdobozban lesznek az elektronikák, akkor fokozottan rezegnek a bordák. Húzd végig a kezedet/körmödet a bordákon, és máris hallod, hol rezonálnak (300-5000Hz), a lecsengés a pengetés idejéhez képest tízszer hosszabb ideig tart.
Ezt a tuningot bárki kipróbálhatja a meglévő erősítőjén. A rövid tollú bordák kevésbé rezonálnak, mint a hosszú bordák, de ott is érdemes megcsinálni. A csillapítás hatásossága azonnal megállapítható "kézmozgatással"
Hogy mit lehet hallani? Nyugodtabb hangzás, tisztább közép és magas tartomány.
Aktív Hangsugárzó Építés
A beépítésre váró végfokpanelek és a tápegység, két db 320 VA-es toroiddal.
Masszív lesz a hang.
És lesz elég hely nekik? Fémlapot honnan szerzel hátra?
Aktív Hangsugárzó Építés
A beépítésre váró végfokpanelek és a tápegység, két db 320 VA-es toroiddal.
-
Vendég
Aktív Hangsugárzó Építés
Nyilván hallottál Spendort bitumennel és nélkül is különben nem állítanád ilyen magabiztosan, hogy a kenés ennek a következménye. A basszus pontatlansága (ken) több dolog miatt is lehet. Kapásból, legalább 2 dolog eszembejutott.
Nem én mondom, hanem (ismeretterjesztő szakirodalomban) először valami Martin Colloms pedzgette - talán hallottál valamit róla:)
Spendor: az újabb dobozaik alul is pontosabbak és gyorsabbak a régieknél, de tény, hogy még az S100-nak is a basszusát szokták elővenni, ha már muszáj belekötni. A bitumenlapról konkrétan tapasztalt DIY-esek mondják. Alábbi ábrán jól látszik a működése. Energát nem sokat nyel el, inkább a mechanikus rezgőkör jóságát befolyásolja.
Természetesen más okai is lehetnek az elkenődött basszusnak, és mindig a végeredmény egyensúlya a lényeg.
Aktív Hangsugárzó Építés
Van Mezőkövesden egy cég , autóalkatrészeket gyártanak , seb.váltó ház , vezérműtengely stb. . Ott dolgozol ?
1.Beomaster 4000 + Beovox s45-2
2.Beomaster 4000 + Beovox 3000 Mk II
3.Beomaster 4000 + Beovox s45-2
Aktív Hangsugárzó Építés
A Spendorokban valóban van bitumen, de nem kereskedelemben megvásárolható bitumenlap (mellesleg még az ő spéci megoldásuk is ken, az előnyök mellett). Szerintem a többiben se, habár a Dynonál nem csodálkoznék különösebben:)
Nyilván hallottál Spendort bitumennel és nélkül is különben nem állítanád ilyen magabiztosan, hogy a kenés ennek a következménye. A basszus pontatlansága (ken) több dolog miatt is lehet. Kapásból, legalább 2 dolog eszembejutott.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Aktív Hangsugárzó Építés
Van Mezőkövesden egy cég , autóalkatrészeket gyártanak , seb.váltó ház , vezérműtengely stb. . Ott dolgozol ?
Exir? v. Remy Automotive?
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Aktív Hangsugárzó Építés
...felajánlanám,hogy segítek a kedves fórumtársaknak pl az előlapok kimarásában,de félek nem sokan jönnének el ezért a sötét borsodba... de ha bármiféle bonyolultabb marást szeretnétek ( amihez kell a cnc ) szóljatok,igaz csak 2.5D-s a gép,de megoldunk sok mindent
Aktív Hangsugárzó Építés
Köszönjük a felajánlást! Nagyon kedves vagy!
Aktív Hangsugárzó Építés
...felajánlanám,hogy segítek a kedves fórumtársaknak pl az előlapok kimarásában,de félek nem sokan jönnének el ezért a sötét borsodba... de ha bármiféle bonyolultabb marást szeretnétek ( amihez kell a cnc ) szóljatok,igaz csak 2.5D-s a gép,de megoldunk sok mindent
1.Beomaster 4000 + Beovox s45-2
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11305
- Kapcsolat:
Aktív Hangsugárzó Építés
A Spendorokban valóban van bitumen, de nem kereskedelemben megvásárolható bitumenlap (mellesleg még az ő spéci megoldásuk is ken, az előnyök mellett). Szerintem a többiben se, habár a Dynonál nem csodálkoznék különösebben:)
Az olcsóbb Dynaudiok magukban is csúnyán kenik a hangot bitumentől függetlenül.
-
Vendég
Aktív Hangsugárzó Építés
Nem láttam minden monitort belülről, de ami most gyorsan eszembe jutott: EV, Quested, Spendor, Dynaudio, Dynacord, McKenzie
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11305
- Kapcsolat:
Aktív Hangsugárzó Építés
Az ipari talán nem párolog? Szerencse kérdése, hogy a kipárolgás mennyire kompatibilis a membránszéllel. Régi Vifa mélyközepes dobozhoz biztos nem ajanlanám, annak a pereme még a napsütést se szerette... egyébként miféle gyári stúdiómonitorban láttatok efféle, bitumenlapos technológiát?
Nem láttam minden monitort belülről, de ami most gyorsan eszembe jutott: EV, Quested, Spendor, Dynaudio, Dynacord, McKenzie
Aktív Hangsugárzó Építés
egyébként miféle gyári stúdiómonitorban láttatok efféle, bitumenlapos technológiát?
pl dynaudio
-
Vendég
Aktív Hangsugárzó Építés
semmilyen kárt nem tett benne a bitumen, bár én iparit használok
Az ipari talán nem párolog? Szerencse kérdése, hogy a kipárolgás mennyire kompatibilis a membránszéllel. Régi Vifa mélyközepes dobozhoz biztos nem ajanlanám, annak a pereme még a napsütést se szerette... egyébként miféle gyári stúdiómonitorban láttatok efféle, bitumenlapos technológiát?
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Aktív Hangsugárzó Építés
Tudományos igényességű vizsgálatokat nem végeztem, de az 5 évvel ezelőtt készített dobozommal éppen ma találkoztam és látszólag/hallhatóan semmilyen kárt nem tett benne a bitumen, bár én iparit használok, nem ilyen flancos hifiset.
Aktív Hangsugárzó Építés
Kalmié is az ;-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.