Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Kb 1 hónapja mértem az Oriontól a PD256 -ot s dipolnak megfelelő paraméterekkel bírtak,másra nem jók igazán.Persze ettől még lehet más a nálad lévő!

(Qts=1,96)

Üdv Klang

Hali!
Feltennéd a mérési eredményeket?
Nekem is van még 2,5db belőle, és kíváncsi lennék rá (ennyi év után...) :-)

LiveSound02
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: LiveSound02 »

Én sajnos csak ezeket találtam róluk. Ha ezekből sikerül valamit számolni ok, ha viszont nem megkapja azt a hangváltót amit készítettek hozzá.Aztán hallgatózunk.Ugyanígy lesz a másik japán hsz-val is.

- Orion PD 97: http://www.radiomuseum.org/r/orion_speaker_pd_97.html
- PD 161: http://www.radiomuseum.org/r/orion_speaker_pd_161.html
- PD 201: http://www.radiomuseum.org/r/orion_speaker_pd_201.html
- OPD 231: http://www.radiomuseum.org/r/orion_speaker_opd_231.html

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Üdv !

....Adatokat tudok róluk adni. A méréshez elkellene küldenem a hsz-kat?

Ez van rajta Japan NKS 5 DG

Hallole!
Ha van róluk TS adatod -enélkül nem lehet szimulálni sem- akkor írd meg,és mindjárt többet tudunk. A fizikai nagysága most nem igazán fontos.
Igen,a méréshez el kell küldened,vagy hoznod hozzám.
Ez igaz a Japánra is.

Kb 1 hónapja mértem az Oriontól a PD256 -ot s dipolnak megfelelő paraméterekkel bírtak,másra nem jók igazán.Persze ettől még lehet más a nálad lévő!

(Qts=1,96)

Üdv Klang

LiveSound02
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hallole!
Sajnos én nem tudok ezekről a hangszórókról semmit,igy nem is lehet véleményt mondani róluk.
Minden esetre egy mérés tisztázhatná hogy mire képesek,ha érdekel akkor megmérem neked.
Enélkül csak a füledre hagyatkozhatsz-sajnálom!
Üdv Klang

Üdv !

Tulajdonképpen egy ismerőstől kaptam a hsz-kat, hogy csináljak belőlük valamit.
Orion PD97, PD 161, PD 201, illetve az ovál de annak nem tudom a típusát.Adatokat tudok róluk adni. A méréshez elkellene küldenem a hsz-kat?
Elnézést a rossz minőségű képekért.

Illetve még egy pár ilyet is kaptam,hallott már valaki róla? Ez van rajta Japan NKS 5 DG

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Tehát..
A hétvégén hozzám kerültek az alábbi hangszórók:
Orion PD 97, PD 161, PD 201 Tesla ARO 689 Illetve van még egy pár nagy ovál orion is de nem tudom a típusát és vannak még ugyanebből a fajtából magas sugárzok is.
Gondoltam összedobok valamit,készült egy nyitott rendszerű doboz, ez látható a képeken persze ez kiegészítve a középpel és a magassal külön dobozban.
Önök szerint lehetséges az alábbi hangszórókból elfogadható minőségű hangot előállítani?

Hallole!
Sajnos én nem tudok ezekről a hangszórókról semmit,igy nem is lehet véleményt mondani róluk.
Minden esetre egy mérés tisztázhatná hogy mire képesek,ha érdekel akkor megmérem neked.
Enélkül csak a füledre hagyatkozhatsz-sajnálom!
Üdv Klang

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: dandesz »

Nekem meg vagy egy T28-al készült dobozom!!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Van valakinek HiVi Q1R, vagy HiVi T28 magas a hangfalában? Ingyen bemérem (impedanciamenet, frekimenet on-axis, 30 fok, 60 fok), ha elhozza hozzám. atc kíváncsivá tett, hogy milyenek is ezek a hangszórók...

Nekem van 2db Q1R hangszorom amik csak a szekrenyben allnak. Ha erdekel odaadom meresre de akar el is adom oket. Viszont erte kellene jonni (es vissza is hozni nekem) ha erdekel, nekem most nincs idom szallitgatni ide-oda, postara menni vele, stb.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

gerenis
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: gerenis »

Van valakinek HiVi Q1R, vagy HiVi T28 magas a hangfalában? Ingyen bemérem (impedanciamenet, frekimenet on-axis, 30 fok, 60 fok), ha elhozza hozzám. atc kíváncsivá tett, hogy milyenek is ezek a hangszórók...

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Nekem a jelenlegi dobozban van SS 8545k ,9700 páros ,de onnan ki nem szedem
...Ha nagyon akarunk törekedni ,már mint küllemre az eredeti Extemahoz ,akkor lehet akár esztergálni 130 mm es előlapot a leendő magas sugárzóhoz ,de még a mélyhez is lehet ilyen "bumszli" gyűrűt mint ami az eredeti van .
Az eredi doboz mélyközepe olyan fröcskölt -rücsis felületű ,van hasonló a Seasnak ,de sajnos azon van fázis kúp .Azt is meg lehetne próbálni ,hogy kintről szerezni Usher mélyközepet ami szinte egy az egyben SS ,de nem hiszem ,hogy annyira "vacak " lenne .
A másik dolog ami még kérdéses a hátsó passzív membrán ami egy KEF B 139 h.sz ,ha jól emlékszem .

Üdv . Pisti

Hát igen a passzív membrán a másik dolog ami aggaszt nincs vele tapasztalatom úgyhogy nálam a reficső a nyerő mondom mindezt feltételes módban mert ma utánnaszámoltam és ha marad az euró árfolyam akkor biztos nem tudok belevágni.

Pisti80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 627

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Pisti80 »

Nekem a jelenlegi dobozban van SS 8545k ,9700 páros ,de onnan ki nem szedem
...Ha nagyon akarunk törekedni ,már mint küllemre az eredeti Extemahoz ,akkor lehet akár esztergálni 130 mm es előlapot a leendő magas sugárzóhoz ,de még a mélyhez is lehet ilyen "bumszli" gyűrűt mint ami az eredeti van .
Az eredi doboz mélyközepe olyan fröcskölt -rücsis felületű ,van hasonló a Seasnak ,de sajnos azon van fázis kúp .Azt is meg lehetne próbálni ,hogy kintről szerezni Usher mélyközepet ami szinte egy az egyben SS ,de nem hiszem ,hogy annyira "vacak " lenne .
A másik dolog ami még kérdéses a hátsó passzív membrán ami egy KEF B 139 h.sz ,ha jól emlékszem .

Üdv . Pisti

Barkács
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Extrema

Na vágjunk bele ,nekem annyi képem ,infóm van a dobozról ,hogy szinte minden clónozható lenne

Az alapanyaghoz kb. 1- 1.5 tábla 30 mm MDF szükséges ,ennek a vastagságát a felhasznált h.sz átmérőjéből ki lehet totózni pl. a 130 mm Dynaudio t330 ból és sajnos az audio technology (scanning ) se az olcsó h.sz közül való .

Üdv . Pisti

Az alapanyaggal én is kb.így kalkuláltam de ha jövőre lesz is rá keretem semmi esetre sem akarok ugyanolyan hangszórókat pont az áruk miatt.Az SS 8545 vagy 8542 hozzá a 9700 as magas.Ez nálam már így is lélektani határ.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az univerzális váltók pedig szerintem felejtősek!

Annyira univerzálisak, hogy szinte semmihez sem illenek.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Elég a másodrendű váltó a neocd3.0-hoz, de 3 kHz vagy a feletti váltásnál.
Nem a legkönnyebb eset váltót csinálni a 3.0-s magashoz. Az univerzális váltók pedig szerintem felejtősek!

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Sziasztok Tapasztaltabb Mesterek!

Hangváltó ügyben kérek tanácsot, tippet!
A feladat: Vifa hangszórókészletű angol doboz uprqade (Ruark Sabre...) NeoCD3.0 magassugárzóval.

Kérdések:
0. kérdés: értelmes lehet-e egy ilyen fejlesztés? Kárt okozni, visszafordíthatatlan dolgot csinálni, egyelőre nem akaropk, max kísérletezni.
relatíve olcsón milyen hangváltó jöhetne szóba? Kísérletileg.
A székesfehérvári hangváltók közül mik jönnek szóba? És vkinek megvan a kapcs rajzuk?
NeoCd 3.0 hoz feltétlenül harmadrendű váltó kell? Ellentmondásosak az adatlapok...
A Nuscale-ben ilyen magasak vannak, annak a hangváltója vagy annak kapcsolása elérhető vhol?

Megj: 20 wattos csöves erősítőről üzemelne.

Köszönöm a segítséget!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Alapvatően mindenből lehet hangfalaat csinálni csakaz a kérdés mik az igényeid.
A mély szekciot mindenféleképpen valami nagyobb hangszoróval kell megoldani ha nyitott dobozt akarsz mert ennek a konstrukcionak nam az erősége a mélyátvitel
Valami hasonlora gondolok http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html

Ha ezekkel akarsz foglalkozni akkor mindenféleképpen kell mérned!

De iggazából Klang mesterrel kellene értekezned, járatosabb ezekben a dolgokban talán még építettt is eből a típusból dobozt
Ez is az ő munkája Reso3
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... e__st__120

LiveSound02
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Tehát..
A hétvégén hozzám kerültek az alábbi hangszórók:
Orion PD 97, PD 161, PD 201 Tesla ARO 689 Illetve van még egy pár nagy ovál orion is de nem tudom a típusát és vannak még ugyanebből a fajtából magas sugárzok is.
Gondoltam összedobok valamit,készült egy nyitott rendszerű doboz, ez látható a képeken persze ez kiegészítve a középpel és a magassal külön dobozban.
Önök szerint lehetséges az alábbi hangszórókból elfogadható minőségű hangot előállítani?

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: dandesz »

Dandesz írtam pm-et!

Ment válasz is!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép

Pisti80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 627

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Pisti80 »

Extrema

Na vágjunk bele ,nekem annyi képem ,infóm van a dobozról ,hogy szinte minden clónozható lenne

Az alapanyaghoz kb. 1- 1.5 tábla 30 mm MDF szükséges ,ennek a vastagságát a felhasznált h.sz átmérőjéből ki lehet totózni pl. a 130 mm Dynaudio t330 ból és sajnos az audio technology (scanning ) se az olcsó h.sz közül való .

Üdv . Pisti

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ha lesz rá keret jövőre akarok egy SF Extrema formáju monitort az nagyon bejön.Csak ez a fránya kérdés oldódjon meg és akkor belevágok

Ezen én is agyaltam.
Pistit is érdekelné ez a dolog.
Építsünk hármat.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

a hangszóró készlete L22RNX/P - MG14WK-09 - 27TBFC/G Lesz!

Szép lesz , illetve már az ! Jól tetted , hogy vastag pozdorjából építetted MDF helyett , sokkal jobb hangja lesz így .

Barkács
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ez a doboz még most is nagyon tetszik.
Hihetetlenül profi munka.
Érdekes lenne összehasonlítani azzal a hasonló Chario dobozzal.
Lehet lenne meglepődés.

Ha lesz rá keret jövőre akarok egy SF Extrema formáju monitort az nagyon bejön.Csak ez a fránya kérdés oldódjon meg és akkor belevágok

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ja és nálam volt bemérés és meghallgatás 5-600.000 ft szintre becsülték a hangját.

Pont ezt írtam később.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ja és nálam volt bemérés és meghallgatás 5-600.000 ft szintre becsülték a hangját.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Csak hogy én se maradjak ki.A D6.8 egy nagyon jó darab a harmonikus torzitása kissebb mint a hasonló Morelnek.A magas RT2 meg 3000hz fölött kristálytiszta.

Ez a doboz még most is nagyon tetszik.
Hihetetlenül profi munka.
Érdekes lenne összehasonlítani azzal a hasonló Chario dobozzal.
Lehet lenne meglepődés.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Érdemes átnézni azt az 500 oldalt,mert rengeteg érdekes infó van ott.Rengeteg terv és bemérés.

Csak hogy én se maradjak ki.A D6.8 egy nagyon jó darab a harmonikus torzitása kissebb mint a hasonló Morelnek.A magas RT2 meg 3000hz fölött kristálytiszta.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”