Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi dolgok sk (saját kezűleg)

rovidpeter
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: rovidpeter »

amúgy én is egy olcsó kis technics cd pörgetőről váltottam DAC-ra, a különbség zongorázható!

Az biztos

Más kérdés:

amióta elkezdte ezeket a dolgait csinálni, első dolgom az volt, hogy feljöttem netre, és nekiálltam erősítőket keresni.
Mindenképp sztereó erősítőt szeretnék, és nagyon tetszenek a mikro hifi erősítők (nem hiszem, hogy kevesebbet tudnak, mint nagyobb társaik)

A keret durván 200ezer forint lenne a komplett hangrendszerre, ha már egyszer elszánom magam a cserére, legyen normális, minőségben is jobb csere.

Csak hogy teljes legyen a történet, mondok egy nagy hátrányt, ami a Saba ellen szól. Halkan nem lehet élvezni (nem csak a hibái miatt, amíg tökéletes volt addig is csak negyed hangerőtől kezdett el élni a hang, az meg már nehézkes beszélgetést eredményezett - nem hallottuk egymást rendesen...
Szóval egy olyan rendszert szeretnék kivitelezni, ami kellemes, akár háttérben történő zenehallgatás mellett is megszólaltat minden hangot rendesen, de alkalom adtán hangosan is tud produkálni
Gondolom mindenki ilyet keres
Ebből kifolyólag olyan rendszert kezdtem el nézegetni, ami nem ad le feltétlenül nagy teljesítményt, és a hangfalak sem azok a tipikus nagy robosztus álló hangfalak, inkább kis monitor hangfalakra gondolok, kiegészítve egy aktív mélyládával a rendszert.

Amit kinéztem első körben, a Denon DRA-F107DAB tetszett meg, második körben pedig egy haverom a Yamaha Pianocraft szériáját ajánlotta, típustól függetlenül.
A lényeg nekem, hogy aktív mélynyomó kimenete legyen az erősítőnek, és elég a rádióerősítő, CD-lejátszóra nincs szükségem többé...

Elkezdtem számolgatni, a Yamaha Pianocraft E-700 és E-320 ami egészséges áron van, de ezeket csak hangfalakkal együtt lehet megvenni (tudtommal), ami elég kompromisszumos megoldás. Ha már megveszem a hangfalakat a csomagban, utána nehezen szánnám el magam lecserélni, főleg új hangfalakat...
Ehhez a Yamahához egy Yamaha YST-FSW050, vagy FSW150-es aktív mélynyomó illene teljesítményben és árban. Ez a szett mai áron 150-160ezerből állna meg. Kérdés, megér-e ennyit. (Tudom, meg kellene hallgatni...)

A másik szett, ami egy kicsit komolyabbnak gondolok, az a Denon DRA-F107 DAB rádióerősítő JBL E20-as, vagy ES30-as monitor hangfalakkal. Itt nem tudom milyen mélysugárzót lehetne párosítani ehhez a szetthez, de egy biztos, 50-60ezer alatt nem érdemes. Sőt, ha JBL-nél maradok, 80-90ezernél indulnak az aktív mélysugárzói, akkor meg már a keret felett vagyok...
Ötlet esetleg?

Nem most fogom megvenni, de valahol el kell indulni tájékozódás szempontjából, nem szeretném elhamarkodni a vásárlást...

Köszi előre is!

(nagyon OFF-topik? Átmásoljam másik fórumtémába?)

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2930

Hozzászólás Szerző: earforce »

Eddig egy komolynak hitt Technics CD lejátszó volt rákötve, emellett a tuner részt hallgattuk sokat. Akkor is tetszett amit produkált, de
most építettem ki egy NAS-médialejátszó hálózatot otthon, és a régi zenéimet FLAC-ba lekonvertáltam. Kiderült, hogy
az isteninek hitt Technics CD lejátszóm egy kalap kaki ahhoz képest, ahogy most megszólal pl. Chris Rea, Norah Jones, vagy épp Karányi a gyári CD-kről FLAC-ba lerippelve...

üdv a klubban!

amúgy én is egy olcsó kis technics cd pörgetőről váltottam DAC-ra, a különbség zongorázható!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

rovidpeter

Köszönöm a válaszaitokat.

Én is erre gondoltam, hogy potit és kapcsolót kell cserélni, csak ezt a kondi dolgot nem mondtam volna meg így kapásból

Ez a max 5000 a kondicserére barátságosnak hangzik, a poti és kapcsoló csere pedig nem nagy összeg.
Nem tudom, hogy érdemes-e egyébként, ha ennyi mindent ki kellene cserélni, lehet, hogy a végén már nem tetszene az eredmény.
Amúgy egy hasonló SABA van éppen eladó 8000-ért vaterán, kérdés, hogy az milyen állapotban lehet, mert ennyi erővel azt érdemesebb lenne megszerezni.

Mondjuk hamarosan amúgy is cserélni szeretném egy fiatal (pár éves), esetleg egy új darabra, csak addig szeretném, ha kihúzná.

Amúgy most jött ki igazán a tisztasága és az ereje, amikor fejlesztettem a lejátszómon.
Eddig egy komolynak hitt Technics CD lejátszó volt rákötve, emellett a tuner részt hallgattuk sokat. Akkor is tetszett amit produkált, de
most építettem ki egy NAS-médialejátszó hálózatot otthon, és a régi zenéimet FLAC-ba lekonvertáltam. Kiderült, hogy
az isteninek hitt Technics CD lejátszóm egy kalap kaki ahhoz képest, ahogy most megszólal pl. Chris Rea, Norah Jones, vagy épp Karányi a gyári CD-kről FLAC-ba lerippelve...

Újra elkezdtem élvezni a zenehallgatást, az asszony bánatára... Az elfelejtett AKG studió fülesem is előkerült a szekrényből, és olyan hangok jönnek ki belőle, amiket eddig nem hallottam. Lehet, hogy a fülemmel volt/van baj?
Csak most ez a rakoncátlankodás keresztbe tett.

Azt hiszem az idei beruházásaimmal a zenei igényeimet fogom kielégíteni...

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Szia!

Semmi gond a régi dolgokkal nem hiszem hogí ezért bárki lenézne.
A lényeg az hogy találtál egy olyan erősítőt aminek számodra kedves a hangja.
Sajnos a benne alkalmazott alkatrészek is öregednek nem csak mi
A lényeg hogy el kellene vined az erősítőt egy szerelőhöz aki átnézi és kicseréli a potit mert az nagyon kell hogy szimetrikus legyen. Meg a kapcsolókat fel is lehet újítani ha nincs csere lehetőség.Tápszürő kondikat csatoló kondikat hidegítő kondikat átnézi.....
Érdemes megcsináltatni mert ha így is tetszik a hangja akkor egy jobb minőségű csatoló kondival meg egy jó minőségű potival biztosan jobb lesz.

Nem akarom reklámozni a srácot de itt a forumon is van aki megcsinálja tiszteségesen.

Nekem is van 25 éves hangfalam és minden reggel azt hallgatom (csak nem habszél volt a hangsugárzón hanem gumi)

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2930

Hozzászólás Szerző: earforce »

szerintem elkezdett kiszáradni a pufferkondi a SABA-ban.
első körben azokat kéne kicserélni, max.5000HUF-ból megúszható!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

rovidpeter

Sziasztok!

Van egy elég ritka, és nagyon jó képességű SABA MI 150 erősítőm (komplett HIFI-torony tunerrel, deck-el, lemezjátszóval, de a lemezjátszó meghalt pár éve, a decket nem használtam 10 éve, a tuner pedig otthon maradt - elköltöztem -, mert az erősítő volt a legfontosabb egyelőre, de a tunert is elhozom a héten)
Ez a HIFI kb. 20 éve van nálunk, akkor is használtan vettük.
Kezdetben Videoton hangfalakkal hajtottuk, amik lassan szétszáradtak, és már nem szólnak szépen (leginkább sehogy, mert a faházban vannak) aztán egy CAT 2.1-es rendszert kapott meg, utoljára pedig egy JBL TLX-4-et, ami szintén ritkaság (főleg hogy karc és hibamentesen vettük a bolhapiacon 12ezer forintért a párt!!!!!!! Siettek haza a napbarnított szimpatikus emberek, és szükségük volt pénzre).

Valahogy úgy voltunk vele, hogy fejlődni kellene erősítővel is (fogalmazzunk úgy, hogy haladni a korral), ezért 4-5 éve bevásároltunk a JBL hangfalakhoz egy Yamaha erősítőt (amit nem kellett volna, mert a SABA alul-felül megeszi reggelire).
Lényeg a lényeg, otthon maradt apuéknál a Yamaha erősítő a JBL hangfalakkal (fáj a szívem a hangfalakért), én pedig elhoztam a SABA erősítőt a CAT "hangfal rendszerrel".

A történet ott válik érdekessé, hogy az erősítő néhány hete elkezdett rakoncátlankodni.

Az a jelenség, hogy bekapcsolás után jó negyed-fél óráig, amíg be nem melegszik rendesen, zenehallgatás során a halk részeken, kiállásokban hol a jobb, hol a bal csatorna sisteregni kezd és elhallgat. Amikor a zenében "komolyabb" rész következik, újra erőre kap, és megszólal. Alacsonyabb hangerőn mindig ezt csinálja, magasabb hangerőn, amikor folyamatos terhelés alatt van a rendszer, akkor szinte nem is fordul elő.
A másik, hogy legalacsonyabb hangerőnél (kb. 5-8%-ig), csak a jobb oldal szól, és amikor hangosítok, akkor kezd a bal oldal is erőre kapni. Ez azért is zavaró, mert fél éves a fiam, és nem tudunk elég halkan zenét hallgatni, ha alszik... Fejhallgatóval is ugyanez a jelenség.

A másik, ami még zavar, hogy a csatornaválasztó gombok kikoptak (Tape, CD/AUX, Tuner, Phono gombok vannak, de már csak a CD/AUX-ot használom)
Ha átkapcsolok, és vissza, akkor van amikor nem szólal meg, el-vissza kell kapcsolgatni, és egyszer csak jó lesz.

Biztos van aki már kapásból tudja a választ.... Kérdés a következő: lehet-e javítani? Gondolom igen. Van-e itt valaki, aki elvállalná? Elküldöm futárral, és érte is küldöm a futárt, előre utalással fizetek, csak valaki csinálja ezt meg nekem. Nyílván ha több-tízezer forint, akkor nem szánok rá annyit, inkább rakok hozzá és veszek egy újat, vagy egy frankó használtat, de nem szeretném egy ideig lecserélni még, ha párezer forintból meg lehet oldani.

Biztos páran le is sajnáltok, hogy ennyi baja van már, de még mindig nem cserélem le. Lecserélhetném, de nem tudnék most emberi áron olyat venni újan, ami ilyen jól szól... Haverom most ruházott be egy új Marantz sztereó rendszerre, de szerintem nem kell szégyenkezni ezzel a 30 éves technikával mellette...

Előre is köszi!
Üdv
Péter

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mivel a múltkori házi LP hallgatáskor kiderült, hogy a több mint 20 éves Marschall Riaa fokozat veri az egész HFM1 NAD mezőnyt

Nem olyan rossz a HFM1, ha nem a legrosszabb alkatrészekből rakod össze... mivel átfogó nvcs nélküli elektronika, erre kényesebb a többinél. Egy komplett készülék megépítésének rengeteg buktatója van, úgyhogy rendszerint nem az szokott nyerni, amiből többet ki lehet hozni. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a Marshall nagyobb valószínűséggel fog hozni egy szerény szintet.

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: orionr »

Profi forrasztóállomás eladó.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... toallomas/

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

Próbáld ki, hallgasd meg, jó minőségű magasabb feszültségű típusra érdemes kicserélni, a ClarityCap SA például 630 V-os.

Van egy kis probléma a hellyel:

A két cső között nagyon kevés hely van. A gyári kondik D/L 18/33mm. Van nálam 2db MCap Supreme 2,2uF melyek átmérője 25mm. Ezek éppen hogy elférnének a két cső között, talán még hozzá is érnek az alu gyűrűkhöz, melyek üzem közben nagyon forrók. A ClarityCap-ek alakja rövid és vastag, amit ajánlottál: ClarityCap SA 2,2uF: D/L 31/39mm - 31mm biztos, hogy nem fér el egymás mellett. A nyák alatt sincs elég hely. Talán még ha hosszabb lábakkal egymás fölé raknám őket...
Még azon gondolkoztam, hogy a munkapont nem mászhat el a csatolókondik cseréje miatt, tehát megnőhet a kimeneti egyen fesz. szint?

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: pagrus »

Próbáld ki, hallgasd meg, jó minőségű magasabb feszültségű típusra érdemes kicserélni, a ClarityCap SA például 630 V-os.

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

Üdv mindenkinek!

Lenne egy olyan kérdésem hogy a CAV A12-ben használt CBB20 225J 250 (Axial-type metallized popypropylene film capacitor: 2,2uF 250V 5%) csatolókondenzátor (csöves feszültség erősítő és tranzisztoros áramerősítő rész között) hangilag milyen minőségűnek számít, van valakinek tapasztalata vele? Érdemes-e kicserélni más típusra?

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: svga »

Köszönjük a képeket.
Minden igényt kielégitőek

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 55
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: CIROKL »

Nagyon szép lett...Gratula
De jó lenne a belsejéről is egy fotó

A mellékelt linken látható egy pár kép , még a belsejéről is . Csak meg említeném , ez a két kis csöves pp mindösszesen kb 10 nap alatt jött létre úgy hogy ebben az alkatrész beszerzéstől a trafók tekerése meg a dobozolás előkészitése , festése is benne van . A megrendelő külön kérésére a nyák is kézzel rajzolt , a kimenők toroid vasra tekertek .

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bizony az a megrendelő ezt kérte !EM83
További képek itt Sajnos a tegnap esti fényviszonyok végett nem tudtam jobb minőségű képeket csinálni , most meg már nem tudok mert már elvittem ma délután a megrendelőhöz / szerintem most gyönyörködnek a hangzásában/ !

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: svga »

Nagyon szép lett...Gratula
De jó lenne a belsejéről is egy fotó

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Üdv mindenkinek , ismételtem elkészültem két csöves erősítővel .
Totálisan két egyforma csöves , ajándék címen karácsonyra készült .
A forma és a szín az nem az én ötletem azt csak csupán megpróbáltam a megrendelő igénye szerint elkövetni .
EL84/6P14P/pp

Hű az annyát! Szépek lettek gratula Lacus!
Csak nem az EM 83-asok vannak ott?
Esetleg egy kép működés közben?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Üdv mindenkinek , ismételtem elkészültem két csöves erősítővel .
Totálisan két egyforma csöves , ajándék címen karácsonyra készült .
A forma és a szín az nem az én ötletem azt csak csupán megpróbáltam a megrendelő igénye szerint elkövetni .
EL84/6P14P/pp

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Szia!

De lehet,még nem tudom :-)

Szia,

Nem prespán kartont keresel véletlenül?

" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Batkamano
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Batkamano »

Tudna nekem valaki segíteni,hogy honnan tudnék szerezni olyan piros szigetelő lapot(anyagot),amit a pc alaplapokhoz is szoktak adni(használni)?
Én nem tudom mi ez,de ilyet kell keresnem,ezért érdekel tud e valaki infót adni.
Előre is köszönöm.

Szia,

Nem prespán kartont keresel véletlenül?

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Tudna nekem valaki segíteni,hogy honnan tudnék szerezni olyan piros szigetelő lapot(anyagot),amit a pc alaplapokhoz is szoktak adni(használni)?
Én nem tudom mi ez,de ilyet kell keresnem,ezért érdekel tud e valaki infót adni.
Előre is köszönöm.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem tom ezt hova melyik fórumba tegyem.Talán itt jó lesz.
Sziasztok ebbe a fórumba még nem írtam.
De van valami amit meg kell osszak veletek.
Cd lemezekről van szó. kísérletezgettem azzal mit lehet annak ártani hogy jobb legyen a hang .
Kipróbálásra ajánlom.A cd lemez hátuljára felragasztott öntapadós át látszó fóliát.
Én azt tapasztaltam,hogy testesebbek lettek a hangszerek,nagyobb lett a tér.
Szerint érdemes kipróbálni.

Egy macro hiba elég a fóliába és simán megvezeti a lézert.
Sztem a lemezzel kisérletezgetni a legnagyobb botorságok egyike,inkább komponens,kiegésztők,állvány cseréje legyen az irány.
A rossz cd-n amugy sem segit,a jó meg nem ettől lesz jobb.
Aztán megette a fene he ennélkül nem élvezzük a zenét.
Kb mint anno a filcezés:DDDNa az a másik botorság!

Viva hangzó,roy ösvény,fakockák százezrekért:DDDD

cfm76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: cfm76 »

Köss a jó tanácsot ,de addig inkább semmit ne írj amíg ki nem próbáltad.
Én megcsináltam 4 cd-vel mindegyiken javított.
Ha hülyeség ha nem én kipróbáltam nekem be jött, "áldozz "fel te is egy cd -det utána nyilatkozz.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Az legfeljebb érzéki csalódás. Ha valamit jobbnak akarsz hallani akkor annak fogod hallani. Szerintem már akkor is marhaság volt amikor ezt először kitalálták úgy húsz éve. A matricás tuning csak a mélyhűtéssel és a lemez peremének a csiszolásával együtt az igazi. :-) Nehogy megcsináld!!!!
Üdv,
NL

cfm76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: cfm76 »

Nem tom ezt hova melyik fórumba tegyem.Talán itt jó lesz.
Sziasztok ebbe a fórumba még nem írtam.
De van valami amit meg kell osszak veletek.
Cd lemezekről van szó. kísérletezgettem azzal mit lehet annak ártani hogy jobb legyen a hang .
Kipróbálásra ajánlom.A cd lemez hátuljára felragasztott öntapadós át látszó fóliát.
Én azt tapasztaltam,hogy testesebbek lettek a hangszerek,nagyobb lett a tér.
Szerint érdemes kipróbálni.

Qr Yoda
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Qr Yoda »

Sziasztok,Potméterre szeretnék venni valami pofás polírozott alu gombot, tudtok valami boltot vagy megéri esztergáltatni?

Keresd Valhallát...

Aki nem lép egyszerre

Nem illik a rendszerbe

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”