Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kész erősítő panael .....

Alkotó
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Alkotó »

...Ma még csak terv ..., de hamarosan fogható valóság lesz belőle...

Kipróbáltam a szerkezetet. Nem jó! Az Obelisk előfokozata, válogatott tranyókkal is zajos. Nem nagyon, de mégis jobban mint az számomra elfogadható lenne. Ezért még egyet csavartam a dolgon, és belemodifikáltam a HTA-ban lévő előfokot. Így már nagyon rendben van. Jelentős erősítése van (kb. 3-4 szeres, ami kb. 2-300mV-ra teszi a bemeneti érzékenységet), de mégis szinte teljesen zajtalan.
Akit érdekel, itt talál további részleteket: Itt!
A tényekkel lehet vitatkozni, de érdemes?

Alkotó

Köszönöm, legközelebb talán kipróbálom.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

mert nem jövök rá miként lehet több képet is csatolni
Felteszed egy képmegosztó oldalra, és IMG gombbal linkeled.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Alkotó

Felreppent az amatőr építők találkozóján, hogy bizonyos körülmények között a HTA30 eredeti, tranyós változata is nagyon jól helyt tud állni.
Ezt az utat kicsit tovább járva, átterveztem némiképp az erősítő paneltervét. Pontosabban egy hozzám került OBELISK rajz alapján, az elektroncsöves impedanciaillesztő helyett, ráterveztem egy előfokozatot. Ennek az illesztésen túl, kb. négyszeres erősítése is van, ami bizonyos alacsony szintű jelforrások estében nagyon hasznos lehet. Természetesen ez egy nagyon jó előerősítő. Mindezek mellett, a végfok bemenete is közvetlenül ki van vezetve. Ez a pont teljesen kikerüli az előfokot és a szintszabályzó potmétert, lehetővé téve ezzel, hogy külső eszközre csatlakozhasson közvetlenül, a lehető legjobb minőség elérése érdekében. Ilyen eset lehet pl. ha egy sokkal jobb előfokozatunk van, vagy olyan nagyszintű jelforrást használunk, aminek van saját szintszabályozó lehetősége stb.

Ma még csak terv (mellékelve egy 3D-s nézet -azért csak egy nézet, mert nem jövök rá miként lehet több képet is csatolni-) , de hamarosan fogható valóság lesz belőle.

Alkotó

Kalmi!
Ha a trafódon 1db 48V-os tekercs van, akkor átalakítás nélkül nem tudod a CHZ féle panelt használni, mert ahhoz feltétlenül két szekunder kell. Nálam is ilyenre van tervezve, de itt hurokmentesen tudod az egytekercses trafót is használni.
A 150W természetesen elég (én 120W-os vasmagot rendelek, a 150W-nak megfelelő huzalátmérőkkel, azaz minden tekercs 1,5A-es 48+48+6,3V). De a 48V mellé még kell egy csőfütés is.

Alkotó

Ha jól sejtem, akkor az alkotó féle verzió az teljesen félvezetős, cirokl féle pedig csöves bufferes hibrid... Jól tévedek? Trafóm van 48VAC 150 watt, ez gondolom elég egy sztereo verzióhoz.

Alkotó, cirokl, írtam privit!

Nekem is van mindkettő, de egyértelműen a csöves ajánlom. Csak ahhoz van/lesz "gyári készítésű" panel.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/to ... t=1#732556 pl. itt megnézheted milyen az enyém.

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 55
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: CIROKL »

Nem , nem mindkét verzió megtalálható mind kettőnknél , nekem special van ful tranzisztoros is meg csöves hajtányú is .

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Ha jól sejtem, akkor az alkotó féle verzió az teljesen félvezetős, cirokl féle pedig csöves bufferes hibrid... Jól tévedek?
Trafóm van 48VAC 150 watt, ez gondolom elég egy sztereo verzióhoz.

Alkotó, cirokl, írtam privit!

Alkotó

Erről a csöves HTA30-ról hol lehet bővebben olvasni, és kitől lehet kész nyáklemezt venni?
Melyikre gondolsz?
Az Alkotó féle panel nálam elérhető. Fúrva, ónozva, hivatalos üzemben gyártva, de feliratozás nélkül (nagyon megdrágította volna), amit ha kérsz én rávasalok neked.
E mellett, készreszerelt panelt is tudok csinálni, sőt trafót is tekercseltetek ha igény van rá.

A "milyenséget" legcélszerűbb meghallgatás alapján, önmagadnak megítélni. A sok műszaki bűbáj csak a háttér.

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Hát bővebben nem tudom mennyit beszéltünk róla de talán itt
itt van némi infó róla
Azt nem tudom mi érdekelne róla maga a HTA-30 az az alap és ehhez lett egy elektroncsöves impedancia illesztés téve ami a hangzásban , és alapzajban nagyot dobott az ügyön .

Alkotó

Valjuk be azért az a bizonyos volt az első elképzelés amit már én több mint egy éve megépitettem és azóta már sok példány készült belőle , és sikerrel , nincs azzal semmi gond HTA-30Ez a te általad konstruált panel már egy kicsit az előző koncepció esetleges hátrányait kijavitva szélesebb körben felhasználható!

Egyetértek, a csöves verzió egyértelműen CHZ-tól ered, és ha jól tudom Te vagy az első aki épített belőle (sőt éppen a Te ötletd alapján indult az egész). Ez vitathatatlan épp úgy, mint a megoldásaink közti különbség.
Én nem kritizálom most sem -mint ahogy a múltban sem tettem- a ti megoldásotokat. Csak ajánlok egy másik alternatívát, ami véleményem szerint sokkal átgondoltabb, sokkal univerzálisabb több szempontból is.
(Ha visszaemlékszel, erről már akkor is beszéltünk mikor még csak a tranzisztoros változat épült, de neked akkor is a másik megoldás volt szimpatikusabb. Ez így van rendben, ki így - ki úgy mérlegel, van akinek egyik, van akinek másik szempont a fontosabb.)
Említed, hogy "sok" példány készült már a CHZ féle paneltervből. Ez nagyon örvendetes, de a "számosság" az csak statisztikailag érdekes, hiszen azon példányok mindegyikében azonosak az elvek. Az én terven szerinti kialakításból egészen biztosan készült eddig 7 példány (amiket magam csináltam), még kettő amit mások, és biztosan tudok még egyről ami jelenleg készül. Eddig ezek mindegyike a legnagyobb megelégedéssel "muzsikál.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Erről a csöves HTA30-ról hol lehet bővebben olvasni, és kitől lehet kész nyáklemezt venni?

CIROKL
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Van egy másik elképzelés is, amit CHZ készített (Szamóca is ezt építette).
Valjuk be azért az a bizonyos volt az első elképzelés amit már én több mint egy éve megépitettem és azóta már sok példány készült belőle , és sikerrel , nincs azzal semmi gond HTA-30
Ez a te általad konstruált panel már egy kicsit az előző koncepció esetleges hátrányait kijavitva szélesebb körben felhasználható!

Alkotó

Ez talán nem jelent sokat, de talán mégis. Annyit biztosan, hogy az eredeti nyákterv, mint szellemi termék felhasználása nem is volna ildomos.
"Eredeti" terv nem létezik, ez egy modifikált kapcsolás. Van egy másik elképzelés is, amit CHZ készített (Szamóca is ezt építette). Éppen arra utaltam, hogy ahhoz képest más az én produkcióm, ahhoz képest van néhány -szerintem nagyon indokolt és alapvető- megközelítésbeli különbözőség (a fotó magáért beszél -remélem-).

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez talán nem jelent sokat, de talán mégis. Annyit biztosan, hogy az eredeti nyákterv, mint szellemi termék felhasználása nem is volna ildomos.

Alkotó

Mostanában a HT A-30 típusszámra keresztelt kapcsolást, pontosabban annak egy CHZ által tervezett, csöves impedanciaillesztővel modifikált változatát építgetem. A kapcsoláson túl van még egy jellemzője az erősítőnek, mi szerint én terveztem hozzá a panelt. Ez talán nem jelent sokat, de talán mégis. Aki meghallgatja az fog tudni erről nyilatkozni.
Ennek az erősítőnek az "eredetihez" képest jobbak a tulajdonságai. Egyetlen hátránya van, romlott az érzékenység. Viszont ennek fejében egy egészen különlegesen tiszta, részletező, zajtalan, hihetetlenül jó hangú erősítőt kapunk.

Aki szeretne ilyet magának, az keressen bátran.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ismét nálam vendégeskedik ez a kis "Gain Clone KT", már javítva ill. még jobbá téve!
Kapott egy kis tápszűrést és normálisabb potit... :kiraly:

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: violin »

[OFFTOPIC]
A későbbi félreértések elkerülése végett....

Sajnos manapság semmi sem olcsó...és itt most nem a pár alkatrész beforrasztásáról beszélek.
Volt egy pár érdeklődő,de az árakat meghallva gondolkodóba estek...ezért most leírom egy pár alkatrész árát....
A végtranzisztorok MJL tipusúak...áruk beszerzési forrástól függően 1100-1400ft.
Egy darab ÜRES panel ára megközelíti az 1000ft-ot. Általában 10db-ot rendelek,hosszú határidővel mert úgy olcsóbb.A nyák kétoldalas,furatgalván...
Egy darab jó minőségű (KáCsá-s) nyák-ba építhető RCA-aljzat kb 1200ft...
És a többi apróság....ellenállások,tranzisztorok,forrfülek......stb...

Nem kívánok magyarázkodni,de a lehúzásnak még a látszatát is szeretném elkerülni....
Amennyiben vki szeretné,vásárolhat üres panelt is....abban bízva,hogy olcsóbban beszerezheti a szükséges alkatrészeket.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Ez az eredeti 69-es JLH építhető meg belőle.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Entrylevel kért képeket a panelokról.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Ha már biznisz...
Van nekem is eladó táp és végfokpanelem A osztályú JLH-hoz, profi kivitelben.
Ha valakit érdekel, írjon privit. (1000 Ft/db)
Csak üres panelek, alkatrészek nélkül.

ZeroAlbedo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: ZeroAlbedo »

Honnan származik a panel?Engem is érdekelmne.

A polcról..... ...
A nyák-ot én gyártatom...az alkatrészeket is én forrasztom bele...
A nyák kétoldalas,mindkét oldalán azonos vezetősávokkal,így dupláztam meg a keresztmetszetet.

Hi Violin!

Kérlek csörrents meg a panelek ügyében és máris visszahívlak! E-mail ment szintén.

A számom: +36-30-9194315

Köszi!

Fekete Karesz

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”