Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

Némi kiegészítés, mert lejárt a szerkesztés ideje...
Melyik a helyes változat, az első, ahol még elismered, hogy "Hát, ez fordítva is így volt", vagy a második, amikor már kimaradt az "is"?
Ennyit a csaló megfogalmazásról... de mindegy is, jól szórakoztam, kösz

sammet
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: sammet »

Es a Vifa NE149W-04 amit lentebb kerdeztem jo lenne mert nagyon megtetszett az Usher CP-8571 II fele doboz , lenne ben ez a vifa egy egyel kisebb es egy magas ribon , a nagyobb mely dobozon belul elkulonitve egy reflex nyilassal hatul, a kisebb mely es magas egyutt kulon reflex nyilassal ez igy elfogadhato lenne? vagy ide is job lenne a vifa regebbi tipusai?

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vifa NE149W-04 jo lenne egy TL dobozhoz, vagy inkabb bassreflexhez jobb?
TL-hez szinte bármilyen hangszóró jó, mert szinte akármilyen T-S arányhoz hozzáalakítható a cső, akár ehhez a vifához is, de persze a klasszikus akusztikus mocsár szerű TL nem jöhet szóba, csak a csillapítóanyagmentes megoldások (ahhoz pedig, hogy jól megcsináld, sok idő-mérés-hozzáértés kell, szóval még mindig nem ajánlom a TL-t).
És persze a régebbi mélyközepeiket is nézheted, pl. PL18, XT18, PL14, ezek könnyebben is kezelhetők, mint amire te gondoltál.

Vendég

Hangsugárzó építés

Esetleg dupla HiVi M6N, YT6N-12, SS6N ilyesmi. (ezek nyilván csak hirtelen tippek) 30-40-Literes reflex dobozokban.Vagy ha a minőség fontosabb mint a dupla hangszórófelület, és nem olyan nagy a szoba hogy a mélyláda mellé kelljen állódoboz, akkor két M6N árából kijön egy D6.8 is, ami máris egy komolyabb műfaj.
Ha sok a pénzed akkor két D6.8  az már odab@sz.

Magasnak pl Morel MDT-20 vagy az egyik Seas a tizenezresek közül, ezekkel biztos jól járnál.

A morelnél elég nagy a gyártási szórás, sosem tudhatod mi is került hozzád, szóval azt inkább egy kezdőnek, aki nem tud mérni, váltót tervezni, ne.

A D6.8 nem kifejezetten jó mélyközép, sőt, szinte alig nevezhető mélyközépnek, hasonló eset, mint az M8N, szóval akkor már inkább a Beyma.

Vendég

Hangsugárzó építés

Némi kiegészítés, mert lejárt a szerkesztés ideje...
Ezeket én demonstrálni is tudom, nem csak duma.
De ez sajnos csak duma. Méghozzá elég vastag. Rosszul gondolod pagrus, mindössze annyi történt, hogy egyrészt szándékosan csalsz a megfogalmazásokkal, másrészt nem veszed figyelembe a körülményeket. Az elektrodinamikus hangszóró mindig a T-S alapján viselkedik a rezonancia pont környékén, ez alól nincs kivétel. Szóval még finomíts azokon a tényéken.
Egyébként érdemes figyelni Shalafit, senkinek nem ad igazat, de aztán évek alatt felszedi a hallottakat, jó néhány gondolatomat olvastam már vissza tőle sajátjaként, ami persze nem baj, tanulni nem szégyen, csak a nagyképűsége miatt nem tudja elismerni. Lehet, hogy pár év múlva ezt is oktatni fogja amiket itt most leírtam, hiszen ezek tények Naigen, ez kb. ugyanolyan csaló megfogalmazás, mint az előző.Annyi biztos, hogy ez fordítva tényleg így volt, legalább 10-20 alkalommal már. Te is jöttél rá az évek alatt olyanokra, ami nekem nyilvánvaló volt az első perctől kezdve. De megnyugtathatlak, egyetlen gondolatodat sem vettem át közvetlenül soha.
Persze az is megtörtént már, hogy a nagy pagrusnak nekem kellett segíteni olyan egyszerű témával kapcsolatban, mint a másodrendű szűrők működése.

Egyébként itt szó nem volt a T-S-ről, csak fülelek hozza fel valami kényszeres ösztön hatására mindig.

Ui: azért ne gondold már, hogy az "aperiodikus" magyarul csillapított b-reflex dobozok méretezési módszerére te jöttél rá. Csak két példa a sok közül: a Videoton és a BEAG is egyaránt használt méretezett akusztikai impedanciájú anyagokat reflexcsőközelben sok-sok évvel ezelőtt már.

Vendég

Hangsugárzó építés

Egyet kell hogy értsek a TS paramétereket illetően, ugyan meg kell tanulni mik is azok, hogyan kell mérni és méretezni velük, de azt is tudni kell, hogy vannak hangszórók amiknél más jellemzők kerülnek előtérbe. Én például soha nem tudtam volna elkészíteni a Jupát MK-I és MK-II hangfalaimat a TS paraméterek alapján számolva.Az MK-II-ben Seas CA26RE4X hangszóró a mélysugárzó, ezt a hangfalat a hétvégi hangfalépítő táborban zárt dobozként hallgattuk (egyébként aperiodikus doboz). Bőséges mélyei vannak, holott ez a hangszóró a TS paraméterek alapján nem alkalmas zárt dobozba, az EBP érték sem zárt dobozt mutat és a szimulációk sem, pl. a BassBox Pro szerint sem jó zártban!
http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=17&t=177

Sőt, a Jupát MK-I-ben használt L26RFX/P sem úgy viselkedik amint a TS paraméterek alapján azt várni lehetne, ha csak azok alapján méreteztem volna, sosem lett volna belőle jó hangfal.

Rosszul gondolod pagrus, csak nem veszed figyelembe a körülményeket. A hangszóró mindig a T-S alapján viselkedik, a rezonancia pont környékén, ez alól nincs kivétel. Szóval még finomíts azokon a tényéken.
Egyébként érdemes figyelni Shalafit, senkinek nem ad igazat, de aztán évek alatt felszedi a hallottakat, jó néhány gondolatomat olvastam már vissza tőle sajátjaként, ami persze nem baj, tanulni nem szégyen, csak a nagyképűsége miatt nem tudja elismerni. Lehet, hogy pár év múlva ezt is oktatni fogja amiket itt most leírtam, hiszen ezek tények Hát, ez fordítva is így volt, legalább 10-20 alkalommal már. Te is jöttél rá az évek alatt olyanokra, ami nekem nyilvánvaló volt az első perctől kezdve. De megnyugtathatlak, egyetlen gondolatodat sem vettem át közvetlenül soha.Persze az is megtörtént már, hogy a nagy pagrusnak nekem kellett segíteni olyan egyszerű témával kapcsolatban, mint a másodrendű szűrők működése.

Egyébként itt szó nem volt a T-S-ről, csak fülelek hozza fel valami kényszeres ösztön hatására mindig.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Shalafi,Annyi esélyed van A.L-val szemben hangszóróépítés témában, mint háromlábú sünnek a hatsávos autópályán.

Meg lehetne tudni, hogy kit takar az A.L. monogram?

Androvics László

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Shalafi,Annyi esélyed van A.L-val szemben hangszóróépítés témában, mint háromlábú sünnek a hatsávos autópályán.
Az intelligens ember belátja vereségét, ami akár inspirálhatja is.
Ha nem látod be, végleg lenullázod magad, nagyon sokan soha nem fognak többé hinni neked semmiben, legfeljebb a féltollú naív indiánok, akik megeszik reggelire a TS paraméterekről hintett lépes mézes egyensúlyodat.

Egyet kell hogy értsek a TS paramétereket illetően, ugyan meg kell tanulni mik is azok, hogyan kell mérni és méretezni velük, de azt is tudni kell, hogy vannak hangszórók amiknél más jellemzők kerülnek előtérbe. Én például soha nem tudtam volna elkészíteni a Jupát MK-I és MK-II hangfalaimat a TS paraméterek alapján számolva.
Az MK-II-ben Seas CA26RE4X hangszóró a mélysugárzó, ezt a hangfalat a hétvégi hangfalépítő táborban zárt dobozként hallgattuk (egyébként aperiodikus doboz). Bőséges mélyei vannak, holott ez a hangszóró a TS paraméterek alapján nem alkalmas zárt dobozba, az EBP érték sem zárt dobozt mutat és a szimulációk sem, pl. a BassBox Pro szerint sem jó zártban!
http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=17&t=177

Sőt, a Jupát MK-I-ben használt L26RFX/P sem úgy viselkedik amint a TS paraméterek alapján azt várni lehetne, ha csak azok alapján méreteztem volna, sosem lett volna belőle jó hangfal.

Egyébként érdemes figyelni Shalafit, senkinek nem ad igazat, de aztán évek alatt felszedi a hallottakat, jó néhány gondolatomat olvastam már vissza tőle sajátjaként, ami persze nem baj, tanulni nem szégyen, csak a nagyképűsége miatt nem tudja elismerni. Lehet, hogy pár év múlva ezt is oktatni fogja amiket itt most leírtam, hiszen ezek tények

sammet
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Vifa NE149W-04 jo lenne egy TL dobozhoz, vagy inkabb bassreflexhez jobb?

Vendég

Hangsugárzó építés

http://www.avx.hu/forum/uploads/post-36 ... 32.jpgEben HIVI M8a van, nem egyszerű a boboz de lehet jó is.
Nekem is M8a van a hangfalamban áráért nagyon jó.

Végülis, hja, csak úgy 600Hz fölött használhatatlan.
A doboz biztosan nem jó, ennyire sok és ilyen módon kialakított fordulókkal nem egy álom a 100Hz körüli rész.

Vendég

Hangsugárzó építés

Jók, bár az egyformasággal ezeknél a beyma hangszóróknál néha bajok vannak, és kicsit drágák is a tudásukhoz képest. Ha drágább hangszórók között válogatnál, akkor inkább vifa, vagyis peerless, esetleg seas mélyközepek felé nézelődj, ne a beymánál.

sammet
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Ezek a hangszorok jok hazimozihoz : Beyma 8woofer-p, Beyma 5mp60m?

Vendég

Hangsugárzó építés

Szeretnék egz hazimohoz is alkalmas jo erzekenysegu dobozt epiteni Tl tipusura gondoltam ajanlottak egy ilyen drive-ot:http://www.eighteensound.com/index.aspx ... ct&pid=228
ez TL dobozba jo lenne? ja es egy 100 w/ch es erositom van nemtom nem lenne tul nagy hozza ez a hangszoro?

Az a helyzet, hogy TL-be bármilyen hangszóró jó lehet, de ennek túl nagy méretű cső kellene ahhoz, hogy jó mélytartománya legyen, így a TL itt nem egy okos választás (egyébként első doboznak nagyon nehéz feladat, rengeteg idő, míg valaki eljut odáig, hogy jól meg tudja csinálni).

A hangszóró pedig inkább PA célokra alkalmas, nem a mozizós kategória.

endeavourSE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: endeavourSE »

Meg lehetne tudni, hogy kit takar az A.L. monogram?

sammet
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Szeretnék egz hazimohoz is alkalmas jo erzekenysegu dobozt epiteni Tl tipusura gondoltam ajanlottak egy ilyen drive-ot:
http://www.eighteensound.com/index.aspx ... ct&pid=228
ez TL dobozba jo lenne? ja es egy 100 w/ch es erositom van nemtom nem lenne tul nagy hozza ez a hangszoro?

Vendég

Hangsugárzó építés

Rosszak az információid, kedves FülElek.

Ui: bár néha nekem is szimpatikus ötletnek tűnik a mozgalom, ami a hangszórók égéshőjére kíváncsi. Van egypár jelöltem is az első kísérletekhez.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Shalafi,
Annyi esélyed van A.L-val szemben hangszóróépítés témában, mint háromlábú sünnek a hatsávos autópályán.
Az intelligens ember belátja vereségét, ami akár inspirálhatja is.
Ha nem látod be, végleg lenullázod magad, nagyon sokan soha nem fognak többé hinni neked semmiben, legfeljebb a féltollú naív indiánok, akik megeszik reggelire a TS paraméterekről hintett lépes mézes egyensúlyodat.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Úgy tűnik, szellemileg mindenképp. A két előző hozzászólásomban minden a témához tartozó lényeges információ olvasható.
Ez picit nekem most inkoherens. Itt járt a radírpók?

O.K., közben behozta a többi beírást is, mostmár nagyjából összeáll a kép.

Vendég

Hangsugárzó építés

Biztos, jó, de hogy nem megoldás egyetlen hangszórós kérdésre sem, az is biztos. Tényleg Klang, parafadugót szoktál CNC-zni?

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Nem vagyok ideges, mert Juhász féle Paptagot kortyolgatok :taps:  

amúgy peace!

Ez jobb válsztás mint a :taps: okoska!
Mindenkinek ajánlani tudom!

Vendég

Hangsugárzó építés

Úgy tűnik, szellemileg mindenképp. A két előző hozzászólásomban minden a témához tartozó lényeges információ olvasható.

hangszoros
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: hangszoros »

Értékelhetetlen üres szavak, valóságtartalom nélkül.
Pázmándi László - Hangszóró 2000 Kft.
címzett: saját magam

részletek megjelenítése 0:04 (36 perce)

Ez az amikor bebizonyosodik, hogy tényleg semmit nem tudsz a
hangszórókról. Hadoválsz össze vissza, de még azt sem tudod, pontosan mit
kéne kérdezni. :taps: Dobálózol itt a sebességlépcsővel analfabétácskám? :taps:
Fogalmad nincs róla, mi a lényeges, gőzöd nincs, mit csinál egy membrán 20-
200-2000-20000Hz-en, és ez a jövőben már nem is fog változni.
Sem hangszórók sem az audió bármely területén nincs egyetlen olyan
módszererd, amit érdemes volna használni, értelem cél és IQ nélkül pedig
nagyon nehéz a hangszórókról, vagy bármi másról gondolkodni.

Lehet, hogy igazad van mert meghaladja az IQ-um, hogy megértsem mailba küldött fenti irkád értelmét. Meg hogy miért odaküldöd, a választ az itt irtakra
Elöző hozzászólásod se értem. Ez már a vég ?
Különösen azt a részét, " valóságtartalom nélkül" Akkor én hazudok ? Bizonyitsd be
Erre sziveskedjél nyilatkozni. Nyomatékkal kérlek.

Esetleg 1:1000 fogadás, hogy minden igaz amit Te hadoválásnak nevezel
Pl. a Gauss helyett csinált hangszoróimat a Dinamit eggyütes tanüsithatja, mert Ők voltak az első felhasználók, vevök, sponzorok. Akkor még Vikidál is ott volt valamikor a 70-es évek vége felé
Kilépnék az off ból ha hagynád. On-ba kellenne inkább nem gondolod ?
Gyenge vagyok, hogy nem tartom be az Ignorálak-at. Főleg mert ismerem azt a népi bölcseletet " Okos enged....

Vendég

Hangsugárzó építés

Azért a tényeknek és valóságnak ellentmondó hamis állításokat, alapvető tévedéseket kijavítanám. Ha megengeded.

A mágnes mérete semmit nem jelent, az indukció, vagy annak céltalan növelése sem, ettől nem lesz jó egyetlen hangszóró sem.

A Videoton Preludium nevű hangsugárzójában először Vifa D25TG0506-os magashangszórók voltak, némi nem rezonáns átviteli hibával a felső oktávban, a helyes kezelési módszerre azt hiszem Nagy Károly és dr. Imhof János fizikus jött rá a B32-es hangsugárzónál, a hangváltóba beépítésre is került a magashangszóróval soros Notch-szűrő, ezzel a magashangszóró gond nélkül eléri a 20kHz-et, dinamikus viselkedése jó, más hibája pedig nincs, így más módosításra sincs szükség, eredeti állapotában illeszkedik jól középtartományával az M21WG0908 mélyközéphez, mindenféle bonyolult váltó nélkül, simán elsőrendű szűréssel.
Ugyanerre az eredményre jutottunk pár évvel ezelőtt egy gyakroló hangsugárzóépítő kollégával is, úgy, hogy a Videoton eredményeit csak később ismertük meg. A magashangszóró baja ezzel orvosolva lett.

A J/kg errefelé nem használt mértékegység, kivéve, ha betüzeled a hangszórót, mert némi, J/kg-ban kifejezhető fűtőértéke biztosan van, ha cellulózalapú a membrán.. persze nem túl sok. Mágneskörök tervezésénél indukció szempontjából a mágnesek max. energia szorzata (B*H) a mérvadó. Felírható még térfogatarányosan is kJ/m^3 formában is, de a lényeg, hogy adott légrés és indukció esetén a szükséges mágnes térfogata akkor a legkisebb, ha a B*H energia szorzat a legnagyobb.

A sebességlépcső legfeljebb a hajtástechnikában használatos fogalom, a hangszóróknál a sebességnek másféle vonatkozásai vannak, akár hullámterjedéssel kapcsolatban is.

Sajnos tény, hogy a hallásunk (nekünk embereknek) nagyon könnyen becsapható, elég hozzá egy vakteszt, és ha akarod, semmit nem változtatok a rendszeren, de te mégis másnak hallod. Ezen felül a korábbiakban említett, felhasználásra vonatkozó információk is hiányoznak egy ágyra letett hangszóró esetében. Természetesen. Csak a zavaró és félrevezető körülmények számát növeli.

Az elmélet és a gyakorlat ugyanazt mutatja mindig, mivel a kettő egy és ugyanaz, ha mégsem így lenne, akkor valamelyik hibás közülük, azt pedig nem használjuk. Ilyen egyszerű, ugyanis ezt diktálja a logika, vagyis a józan ész. Valós információkkal, tényekkel szemben bármiféle fogadás értelmetlen, és maximum színházi, vagy méginkább cirkuszi mutatványként értelmezhető.

Vendég

Hangsugárzó építés

Értékelhetetlen üres szavak, valóságtartalom nélkül.

hangszoros
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: hangszoros »

Az általad leírtaknak rég tisztázott okai vannak, és a jelenségek mögött egy jól működő elméletrendszer van, ami szinte tökéletesen lefedi a valóságot. Találgatásokra saját elméletek gyártására nincs tehát semmi szükség. A hitek-tévhitek, és megalapozatlan, rendszertelen tapasztalatok csak félrevezetnek. 
Az AlNiCo mágnesek nagy része, főleg azok, amik a 30-40 évvel ezelőtti mágneskörökben találhatók, sokkal gyengébbek, bőven alacsonyabb B*H szorzattal rendlkeznek, mint egy ma gond nélkül elérhető Y35-ös ferritmágnes. Sajnos a stabilitásuk is rosszabb, egyetlen pozitívumuk az, hogy magasabb hőmérsékletig használhatók, de az elektrodinamikus hangszórók 90%-ánál ennek nincs semmiféle jelentősége, ugyanis tökéletesen megfelel az alkáliföldfélm-ferrit alapú mágnesek 250°C-os hőmérsékletmaximuma. Illetve még egy apróság jellemző rá, kissé átrendezheti a középtartomány torzításait, de egészen biztos, hogy egyetlen hangszóró sem a mágnes anyagától lesz jó vagy rossz, a végeredménynél ez csak minimálisan számít.

Nyitott kapukat döngetsz, jónak nevezni az ész és értelem nélkül "tuningolt" hangszórókat nem lehet. A többségüknek egy átgondolatlan módosítás után rosszabb lesz a használati értéke, mint előtte. Rendszerben gondolkodás, és a háttérinformációk, a korábban említett ismeretek nélkül nem lehet jó hangszórót gyártani, ahogy már egyszer leírtam.

Az alumínium csévetest nem szól rosszul, pont ugyanannyi esélye van egy hangszórónak alu csévetesttel jól működni, mint egy műanyagfólia vagy üvegszál, műanyagszál, vagy egy cellulózalapú csévetesttel készültnek. Nem ezen múlik a dolog, ezek csak lehetőségek, mindegyiket lehet jól, és rosszul is használni természetesen. Egyébként nem tudom, mire gondolsz, ezen a fórumon sosem váltottunk szót egymással, amit pedig máshol írtál, itt teljesen irreleváns.
Bár én is emlékszem az emlegetett beszélgetésre, de sajnos a minimálisan szükséges információk nem voltak birtokodban, és ha az alapvetéseid rosszak, a végeredmény is minden esetben az lesz.
Pont erre a jelenségre gondoltam, amikor arra céloztam, hogy milyen félrevezetők a rosszul értelmezett tapasztalatok.

Használható oktatói ismereteid nem lehetnek, mert nem tudod jól használni a magyar nyelvet, a mondataid jelentős része hibás.

Nem a sebesség a lényeg, a hullámterjedés ettől sokkal bonyolultabb, viszont a hatásai a hallottakra, a hangszórók viselkedésére szintén rég tisztázottak, és jól modellezhetők, ezzel semmiféle probléma nincs ma a valóságban.

Mi az az ágyteszt? Ágyteszt nem létezik, mert ha az ágyadra pakolod a hangszórókat akkor legfeljebb annyi történik, hogy össze tudod számolni hány darabot látsz egymás mellett. A hangszórók lényeges tulajdonságaira vagy a felhasználásukra vonatkozó információkat-tanulságokat nem tudsz levonni, ellenben két teljesen különböző hangszórót is könnyen azonosnak hallhatsz.

A T-S paraméterek tökéletesen meghatározzák a hangszóró mélytartományát, a kb. 300Hz alatti viselkedését, kiegészítve a nagyjelű, és kitérésfüggően nemlineárisan változó paraméterekkel. Ezek tények, az elektrodinamikus hangszórók helyettesítő képe csak 60 év óta ismert, az ebből következő információk ki- és megkerülhetetlenek, fogadások, és egyéb attrakciók pedig nem változtatnak a valóságonA.

Mondom én, hogy mellébeszélsz. Ez nem újdonság
Nem a tuningolás a fő atrakcióm, hanem a 70es években amit elkezdtem: 230-as mágnessal _ elöször a szociban_ teljesen a 0-ról 40centisek .
Ennek a konstrukcioja, téljesen más mint a megszokott. Speed fantáziára hallgattak. Az alkalmazott "másságot" még nem láttam a horor árú új fejlsztésü csúcshangszorokban. Külön külön már láttam cégek reklámjaiban. mind 200000ft felletiek voltak. Én 7000Ft-al kezdtem a "lóvakat" csinálni
A 2-3havonta kinyiffant Gaussok helyére rakva, elnyühetetlen, és még jobban is szólt Aztán csináltam továbbfejlesztést Speedbassnak neveztem el. 9db készült, a 10. nincs összerakva.
De azért azon is gondolkodhatnál, hogy jó nevü cég pl JBL, csinál egy 3 útast ami hallgathatatlan ( pl TX 1500 friss történet) a TS-ébe verjem bele.
Ebből egy Magneplanarral összemérhetöt csinálni nem amatör mutatvány. Vajon Te képes vagy rá ? Viritsál már valamit
Vagy a Preludium magasát, hogy ne sisegjen, hanem sziszegjen, és gyors leggyen, Ne a görbékkel vakitsál, vonalzóm nekem is van.
Na azt hiszem egy bigott elméleti emberrel fölösleges konfrontoládni. Úgysem fog tudni használhatót viritani
Azt azért illeni tudni, hogy mikor a mágnes erejéről beszélünk a Joule/kg-ról kellene beszélni. Ha hangszoró alkalmazási minőségről akkor meg a dinamikus koercitiv erőről. A BH szorzatot idehozni ? A teljes hozzánemértésed bizonyitja Nézhetnél már valami idevágó irodalmat. Van magyar is. Az egyik társszerző nem hitte el amit mondtam. Becsületére eljött megnézni. Megbizonyosodott, hogy müködik
A sebeséglépcsőt a szerkezetben, hogy lehet összekeverni a hullámterjedéssel ? Megvallom nem értem. Szivesen tanulok. Megmagyaráznád ? Vagy én mondjam meg mi az ?
Egy dologban tudok segiten ha Te két különböző hangszorót azonosnak hallasz : Add fel mert süket vagy. Ettől még máshol lehetsz hasznos. Nem vagy haszontalan ember csak az audio világban, mert az nem meggy Neked
Itt a bizonyitást, a lerakott, kiprobálható , meghallgatás az értékmérő
Ha látnám értelmét kihivnálak valami gyakorlati hangpárbajra akármilyen feltételel Nem okozna örömet a gyözelem, egyenrangú ellenfél hiányában. Ha idöközben felfejlödsz és tudsz valami használhatót viritani én kiállok küld a segédjeidet. Megbeszéljük a fegyvernemet. Hifi, hangositás, hangszer. 10-40cm mély, ( nem akarok aljaskodni szélesávúval ne probálkoz, mert esélyed sincs ) vagy amit akarsz. Akár erősitő téma is lehet . Félvezetös, csöves , hibrid. Vagy lemezjátszó vinil, CD
Tök mindegy teljes audio vertikumban állok elébe. Akár átjátszó kábelba is. Analog, digi hálózati
Azt nem tudom, egy fogadást, hogy lehet magyartalanul feltenni? Ha én valamiben hiszek, tudom akkor kiállok melette,( jó jó ez jelemfügő is) merek fogadni. Különösen ha 1000szerest hoz a tét. Ez nem atrakcio, hanem józan ész lenne
Egyébbként azoknak van igazuk akik azt tanácsolják Veled kapcsolatba, hogy Ignore
Na itt is befogom szigorúan tartani, mert folyton kötözködő, mindenkit hülyének tartó, semmi érdemit nem mondó emberrel időpocséklás a kapcsolat. A modiknak se akarok munkát. Az egyik a HE-n irta: ahol felbukkansz kezdödnek a problémák
Az eszedbe se jutott, hogy az elméleteket gyártók mivel nem ismerték az ágytesztet, egy csomó dologra nem tudtak felfigyelni, igy elméletet se tudtak kreálni

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”