Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox digitál-analóg konverterek

Moderátor: fülelek

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ezek szerint, az eggyel nagyobb(100 W) erősítő még nem kész?
Azért a közepestől sem kell félni, nem feltétlenül az eddig tapasztalt hasonló teljesítményű erőlködők "meghajtóképessége" alapján kell hallatlanban megítélni
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5274

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem lesz még nagy teljesítményű erősítő, most nem részletezem, mi miatt.

Denonáné
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Denonáné »

Most úgy tűnik, hogy december 9-10-én meg tudom tartani a régóta tervezett bemutatómat, ahol a dac-kal ellátott, módosított audiopécé, és az új dac is meghallgatható lesz a kicsi(2x20W) és a közepes (2x45W) erősítők társaságában, a hangsugárzó még kérdéses, lehet, hogy lesz egy megújult Mezzoforte Super állódoboz is. (14cm mélyközép+26mm selyem dóm karcsú állódobozban)
A bemutató hivatalos meghirdetése egy héten belül várható a Hivox/Társalgó topikban.

Ettől függetlenül talán lehetne pár sort írni az előbbi kérdésekről

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: skorpio- »

Ezek szerint, az eggyel nagyobb(100 W) erősítő még nem kész?

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: Patice »

Most úgy tűnik, hogy december 9-10-én meg tudom tartani a régóta tervezett bemutatómat, ahol a dac-kal ellátott, módosított audiopécé, és az új dac is meghallgatható lesz a kicsi(2x20W) és a közepes (2x45W) erősítők társaságában, a hangsugárzó még kérdéses, lehet, hogy lesz egy megújult Mezzoforte Super állódoboz is. (14cm mélyközép+26mm selyem dóm karcsú állódobozban)
A bemutató hivatalos meghirdetése egy héten belül várható a Hivox/Társalgó topikban.

No erre kíváncsi leszek és ha tudok, akkor megyek! 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Érdekelne az új DAC. Sajnos egyelőre nem találok semmi konkrétumot a neten..Tapasztalatokkal tudnátok segíteni? (akár Szabó mester is, de gondolom továbbra is elfoglalt ) 
Pl. mi várható a Lupus III-hoz képest, vagy akár jobb(nak tűnő), némileg drágább, felkapottabb készülékekhez? Ár, kábelek hozzá, stb.
S/PDIF konverterem van, de akár nyugdíjazható is, ha -a célnak- megfelelő usb-s bejáratot kapok.
Akár privátban, akár itt..

Engem is érdekel az új DAC , ha lehet, akkor itt beszéljük - beszéljétek ki a témát
Igazából én hajlok rá, hogy meglépjem Zoli dedikált audio-PC-jének vásárlását amiben ez a DAC is benne van, de ha jól tudom az most csúszik. Így arra gondoltam, h ha DAC-ügyben előbb lehet lépni, akkor veszek egyet és ha megjelenik + kiforr a zene-PC akkor beszámíttatom vagy ha nem lehet, akkor eladom. Viszont így az USB részével kell kezdeni vmit, pl egy X-mos vagy Amanero panel beépítésével.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Denonáné
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Denonáné »

Sziasztok!

Érdekelne az új DAC. Sajnos egyelőre nem találok semmi konkrétumot a neten..Tapasztalatokkal tudnátok segíteni? (akár Szabó mester is, de gondolom továbbra is elfoglalt ) 
Pl. mi várható a Lupus III-hoz képest, vagy akár jobb(nak tűnő), némileg drágább, felkapottabb készülékekhez? Ár, kábelek hozzá, stb.
S/PDIF konverterem van, de akár nyugdíjazható is, ha -a célnak- megfelelő usb-s bejáratot kapok.
Akár privátban, akár itt..

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Köszi!
Szóval a bemásolt CD MP3-ban 320 kb/s-os felbontással vagy a spotify saját tömörítése az /USB/SPDIF átalakítóddal és letöltött vagy vásárolt szoftverrel mehetne a DAC felé. Jól értem?  A DAC egyelőre még kérdés, mert van olyan CD lejátszó a környéken, ami fogad koax bemenetet és a Line outról már mehet az analóg jel. Plusz ez még forrásként is szóba jöhet és ha van füle és jó lesz a rendszer, talán meghallja a különbséget.
Beszélek vele, aztán jövök a megrendeléssel.
Egy árat írjál légy szíves ide vagy privátban az átalakítóra, hogy tudjam neki mondani.
Üdv!
Laci

A cdket nem kell mp3-ba másolni, inkább csak flac-be a dBpowreamp szoftverrel.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A cd formátumnál nagyobb felbontású anyagokat erre alkalmas usb-spdif konverterrel lehet átalakítani egy megfelelő külső dac számára. Én csak 16 bites usb-spdif átalakítót tudok jelenleg készíteni, amit be tudok építeni egy dacba. A Spotify tömörített adatátvitelt (Vorbis/olyasmi, mint az MP3/ 320kbit/sec, ) használ, arra felesleges a nagy felbontású usb átvitel, sőt a Tidal is csak max.cd formátumot tud, ott jobban is szól, mint a Spotify. 
Nagy felbontású zenék (24bit) meghallgatása szoftveres átalakítással dBpoweramp music converter szoftverrel a legkönnyebb. Ha sok ilyen zenét akar valaki hallgatni, akkor érdemes olyan dacot (vagy usb-spdif konvertert)beszerezni, ami ezt alapból támogatja. De ne felejtsük: a hallgatott zene élvezhetősége, tetszési indexe nem tömörített állomány esetén nem a felbontás mértékétől függ, hanem inkább a felvétel minőségétől, azaz hogy vették fel, milyen zene, ki adja elő, stb. Egy gyengére sikeredett felvétel 24 biten sem javul meg, Klemperer meg 320/mp3-ban is Klemperer marad

Köszi!
Szóval a bemásolt CD MP3-ban 320 kb/s-os felbontással vagy a spotify saját tömörítése az /USB/SPDIF átalakítóddal és letöltött vagy vásárolt szoftverrel mehetne a DAC felé. Jól értem?  A DAC egyelőre még kérdés, mert van olyan CD lejátszó a környéken, ami fogad koax bemenetet és a Line outról már mehet az analóg jel. Plusz ez még forrásként is szóba jöhet és ha van füle és jó lesz a rendszer, talán meghallja a különbséget.
Beszélek vele, aztán jövök a megrendeléssel.
Egy árat írjál légy szíves ide vagy privátban az átalakítóra, hogy tudjam neki mondani.
Üdv!
Laci

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Üdv!
Egy barátom megkért, hogy segítsek neki összerakni egy olcsóbb rendszert.  Először meggyőztem, hogy ne kezdjen el CD-ket gyűjteni, mert az zsákutca ezért a laptopja marad forrásnak.  Innen vak vezet világtalant, mert én nem értek hozzá.  A kérdések:

A laptop USB kimenetéről SPDIF átalakítóval tudja majd hallgatni a spotify-t vagy bemásolt anyagokat? Ha igen, akkor a lenti átalakítóra vevő lennék (vagyis ő)
A nagyobb felbontású anyagokat ez a konverter átalakítja 44,1kHz-re vagy azt szoftveresen a gépen kell megtenni?
Milyen szoftverre lesz szüksége a zenehallgatáshoz? 
Bocs, hogy ezeket a kérdéseket ide írom, de a konverter volt az első gondolatom ami idehozott.
A többi megy, de a számítógépes forrásokkal nem nagyon foglalkoztam eddig.
Előre is köszi!

A cd formátumnál nagyobb felbontású anyagokat erre alkalmas usb-spdif konverterrel lehet átalakítani egy megfelelő külső dac számára. Én csak 16 bites usb-spdif átalakítót tudok jelenleg készíteni, amit be tudok építeni egy dacba. A Spotify tömörített adatátvitelt (Vorbis/olyasmi, mint az MP3/ 320kbit/sec, ) használ, arra felesleges a nagy felbontású usb átvitel, sőt a Tidal is csak max.cd formátumot tud, ott jobban is szól, mint a Spotify. 
Nagy felbontású zenék (24bit) meghallgatása szoftveres átalakítással dBpoweramp music converter szoftverrel a legkönnyebb. Ha sok ilyen zenét akar valaki hallgatni, akkor érdemes olyan dacot (vagy usb-spdif konvertert)beszerezni, ami ezt alapból támogatja. De ne felejtsük: a hallgatott zene élvezhetősége, tetszési indexe nem tömörített állomány esetén nem a felbontás mértékétől függ, hanem inkább a felvétel minőségétől, azaz hogy vették fel, milyen zene, ki adja elő, stb. Egy gyengére sikeredett felvétel 24 biten sem javul meg, Klemperer meg 320/mp3-ban is Klemperer marad

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Üdv!
Egy barátom megkért, hogy segítsek neki összerakni egy olcsóbb rendszert.  Először meggyőztem, hogy ne kezdjen el CD-ket gyűjteni, mert az zsákutca ezért a laptopja marad forrásnak.  Innen vak vezet világtalant, mert én nem értek hozzá.  A kérdések:

A laptop USB kimenetéről SPDIF átalakítóval tudja majd hallgatni a spotify-t vagy bemásolt anyagokat? Ha igen, akkor a lenti átalakítóra vevő lennék (vagyis ő)
A nagyobb felbontású anyagokat ez a konverter átalakítja 44,1kHz-re vagy azt szoftveresen a gépen kell megtenni?
Milyen szoftverre lesz szüksége a zenehallgatáshoz? 
Bocs, hogy ezeket a kérdéseket ide írom, de a konverter volt az első gondolatom ami idehozott.
A többi megy, de a számítógépes forrásokkal nem nagyon foglalkoztam eddig.
Előre is köszi!

bitwin
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: bitwin »

Sziasztok!

Essék néhány szó erről a nagyszerű DAC-ról!
Most már hosszabb együttélés után: nem csupán minden stílusban nagyszerűt nyújt, hanem szinte egyformán magas színvonalon. Múltkor párommal tátott szájjal hallgattuk a Bright Mississippi zongoráját és fúvósait vagy Dresch játékát fa- és rézfúvósokon. A rezgések és a vibrációk nagyon élethűek. A modernebb dobokkal ritmizált darabokat még félhangerőre is alig tekerem, és már brutális. Este esélytelen ilyeneket hallgatni, olyan őrületes a dinamika. És annyira egységes, feszes a hangkép, sosem esik szét zavaróan, gitárfüggönynél sem (ahol igen, az a kis polchangfal határai miatt lehet). Az énekhangok pedig fenomenálisak, minden stílusban!

Phono:
Zolitól analóg bejárattal kértem a dac-ot, hogy néha lemezezzek kicsit. Na arra mondta a kedvesem, hogy "valóságos hangzás". (Pedig a lejátszó, a hangszedő és ezzel együtt a részletgazdasága nem számottevő.) Carmina Burana: olyan halk a pianissimo, hogy tök csöndben kell maradnunk, aztán a fortissimók akkorát ütnek, hogy belenyom a fotelba. És ezzel párhuzamosan a hangszerhangok hihetően élethűek.

Hozzá tartozik, hogy az ezüst USB-kábelt ki kellett cserélnem egy snassz gyárira, mert hosszasabb járatás után sem jöttek meg az élethű hangszerhangok. Fene se érti, pedig nagyon tiszta, részletes hangképet adott.

dac4you vs. régi fadobozos (ezzel közel 10 évig éltem együtt):
Ez az új szerintem minden téren még jobb (és a fadobozos "C" is nagyon jó volt), ez valami audiofil hajlam (vagy ízlés) lehet visszasírni a régi dac chipet. Hanghűségben is jobb valamivel, bár engem a fadobozos is már meggyőzött. Van néhány hangszer itthon, a tonalitásra is ki van hegyezve a hallásunk. Azt persze nem tudom, hogy ez-e a csúcs dac a piacon, de annyira hihető, amit produkál, hogy számunkra több, mint kielégítő a végeredmény. Bárcsak a felvételek többsége is elérné legalább ezt a színvonalat! Lehet, hogy van feljebb is, de már innen is tökéletesen jól hallani minden részletet! Kiváló elektronika!
hálózat: HiVox Alces6 _ forrás: Compaq Mini _ dac: HiVox dac4you _ végfok: HiVox Scrofa M (pár) _ hangsugárzó: Sound Art W2 (HiVox-tuninggal) _ kábelek: HiVox, Power-R _ állvány: farönk _ akusztika: HiVox-diffúzor  +  vegyes /3-oló és /5-ölő pontos elhelyezés

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Szia Zoli,

egy kérdés: klasszikus, R2R chipes DAC építését nem tervezed? 

Üdv,
Robi

Nincs szerintem olyan, hogy klasszikus, amit előrébb lehetne helyezni minden másnál. Mint ahogy Mozart sem "jobb" Wagnernél.
Minden dac átalakítási módszernek megvannak az előnyei és hátrányai. Mint az elsőkerék-hátsókerék hajtás
Ha már R2R a kiszemelt kedvenc átalakítási metódus, akkor a Totaldacot tessék venni 10000euróért, az már döfi.
Én maradok a Wolfsonoknál...

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 170

Hozzászólás Szerző: robi-k »

Szia Zoli,

egy kérdés: klasszikus, R2R chipes DAC építését nem tervezed? 

Üdv,
Robi

bitwin
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: bitwin »

Sziasztok!

Végre hozzám is megérkezett a dac4you! Habár a funkciókban akartam főképp továbblépni (füleskijárat, előfok), mintegy járulékos nyereségként a hangzásban is sikerült. Zoli elhozta, nem hallgattuk össze a fadobozossal, hanem egyből bekötöttem az újat. Aztán csak zenéztünk meg dumáltunk.

Mivel Zoli új láncát a bemutatóhelyen pont a dac nélkül tudtam csak meghallgatni, számomra érdekes élmény, hogy így egymástól függetlenül is nagyjából ugyanolyan azonnali benyomások fogalmazódtak meg bennem: kiegyensúlyozott, természetes arányú hangkép minden műfajban, persze azon túl, hogy a részletek, a színpad és a dinamika nagyszerű. Valamint stabilan, rezzenéstelenül kezeli a nehéz helyzeteket, mint a nagyzenekar, vagy a rock-metál. Szóval nagyon érdemes felvenni minden elemének a kipróbálását a bakancslistára!

Ami a leglényegesebb, teljes összhangban zenél az elvárásaimmal, úgyhogy dac4me! Személyes és nagyon szubjektív benyomásom, hogy Zolinak ez a mostani lánc a mestermunkája. Köszönöm és gratulálok!

Ákos
hálózat: HiVox Alces6 _ forrás: Compaq Mini _ dac: HiVox dac4you _ végfok: HiVox Scrofa M (pár) _ hangsugárzó: Sound Art W2 (HiVox-tuninggal) _ kábelek: HiVox, Power-R _ állvány: farönk _ akusztika: HiVox-diffúzor  +  vegyes /3-oló és /5-ölő pontos elhelyezés

rahan
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: rahan »

Tisztelt Fülelek!

Jelenleg egy Pioneer BDP-170 lejátszót használok egy egyedi csöves fejhallgató erősítővel. Ehhez a felálláshoz milyen DAC-ot tudna ajánlani?
Köszönöm.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Már reggel izgatottan mentem el otthonról, a rendszert bekapcsolva hagytam, délutánra maradjon üzemi hőfokon, mire jön az új jövevény... megérkeztünk, beintegráltam...és azonnal vendégeim lettek. Nem sokáig, mert csak háromnegyed órám volt - sajnos vannak kötelezettségek is -, de egy-egy szám erejéig csak nekem énekelt Andrea Bocelli, Andre Rieu, Adele, Charlie, Caramel, Katona Klári, Zorán, a Toto és én még ráadást sem kérhettem, sőt, kicsi lett a nappali, hiszen Cserháti, Máté Péter, Diana Krall, Vangelis, John Coltraine, Morricone és a többiek nem is érvényesülhettek... egyszóval...
Köszönöm Zoli még egyszer, hogy ilyen gyors és szuper munkát végeztél, újabb értékes darabbal gazdagítva a rendszerem! Eddig is nagyon elégedett voltam, de most minden a helyére került. Megemelem a kalapom!

Osu no seishin!

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm, írtam is már!
Osu no seishin!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak 16bit/44.1kHz-en dolgozik, tehát  normál cd szbvány szerint, de abban viszont jól
Ezt tanúsíthatom.    

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Tudok még ilyet készíteni, nem pont ebben a dobozban, hanem valamivel szebben.
Csak 16bit/44.1kHz-en dolgozik, tehát  normál cd szbvány szerint, de abban viszont jól

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Úristen, hogy én milyen h.ly. vagyok... Nekem nem jutott eszembe... Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Kedves Asebestyén, köszi, hogy felnyitottad a szemem! Nekem még nagyon év eleje van.... :-) 
Kedves Zoltán! Ilyet még árusít?
Osu no seishin!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Asebestyén! Egy alap Samsung laptopról van szó (N150). 
A gép fülhallgató kimenetén juttatnám el a jelet a DAC-ba. Láttam a Hama-nak egy átalakítóját, a jackből elméletileg RCA-t csinál, de most megnézem, hogy a Zoli által leírtak alapján látom-e a fényt (pirosat) :-).

A laptop fülhallgató kimenete már analóg. Tehát nem lehet és nincs is miért a D/A konverterre kötni. Javaslom Zolitól (Fülelek) egy USB-SPDIF konverter beszerzését, melyet a laptop USB csatlakozójára kötve, már kinyerhető abból a digitális adatfolyam, majd az átalakítóból egy digitális RCA -RCA kábellel (Zolinak ilyen is van) tovább lehet menni a Lupusra, majd onnan az analóg jellel az erősítőre/előerősítőre. Ez nagyságrendekkel jobb hangot ad, mintha a jack dugóból egy jack-rca kábellel közvetlenül az erősítőre kötnéd a laptopot.

Üdv,
ákos

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Kedves Asebestyén! Egy alap Samsung laptopról van szó (N150). 
A gép fülhallgató kimenetén juttatnám el a jelet a DAC-ba. Láttam a Hama-nak egy átalakítóját, a jackből elméletileg RCA-t csinál, de most megnézem, hogy a Zoli által leírtak alapján látom-e a fényt (pirosat) :-).
Osu no seishin!

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan választ kapok! Hálás köszönetem és azonnal utána is nézek! Ismételten köszönöm a kedvességét!!!
Osu no seishin!

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”