Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox hálózati szűrő/elosztó
Moderátor: fülelek
6-ost mert 4 az nekem kevés
Nekem a 2-es elég lenne.
Miért pont augusztus 23?
Kérdésünk: Hány készülék csatlakoztatására alkalmas változatot használnátok, ha elvarázsolna benneteket a csodaszarvas?
Csatlakoznék a 4-es táborhoz...
A 4-es jó lenne, mert nincs hova kötni a tuneremet..
- TigerRick
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
- Kapcsolat:
Kérdésünk: Hány készülék csatlakoztatására alkalmas változatot használnátok, ha elvarázsolna benneteket a csodaszarvas?
A 4-est támogatnám. Forrás (CD vagy SqueezeBox), DAC, erősítő (ez lehet elő+végfok)
SqueezeBox Touch -- lampizatOr Level2 DAC / Zidoo UHD3000, Sony UHP-H1
Marantz NR1710, CA 851A / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek
Marantz NR1710, CA 851A / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek
- simi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 7
6-ost, mert most a 4-es is kevés
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Az Alces nem egy hagyományos hifi komponens.Nem egy közönséges hálózati szűrő, r l c elemekkel, varisztorokkal, stb.
Egy olyan készülék, aminek értékét akkor fogjuk fel, amikor egy pár nap használat után kivesszük, és helyette egy bármilyen elosztóba csatlakoztatjuk készülékeinket.
Megdöbbentő a hangminőség zuhanása. Persze vissza lehet szokni egy idő után a hiányához, de nem könnyű. És mindegy, hogy milyen tudású a hifi folyam, kommersz vagy audiofil, netán full high end, mindegyikhez hozzáadja a hallgatás és befogadás könnyebbségét és könnyedségét. Ezt igen nehéz, nehezen mondom ki, majdnem lehetetlen készülékcserékkel helyettesíteni, vagy, ha mégis lehet, a cserebere procedúra akár 100-szoros árkülönbözetet eredményezhet, ami a nagy többségnek elérhetetlen.
Az Alcessel a zenehallgatás nagyobb öröm.
Fedezd fel (fedezze fel) és örüljön (örülj) neki.
Az nekünk is öröm.
Jelenleg 1-3-6-os változatban gyártjuk. De gondolkozunk 2-4-es verziókban is.
A válaszadók közül augusztus 23-án kisorsolunk egy szerencsés nyertest, aki egy Alces 6-ost nyergelhet fel készülékeivel a felhőtlen zenehallgatás öröme érdekében.
Alces 4: erosito, cd jatszo, dac, notebook.
Aki vásárláson töri a fejét, annak mindenképp a 6-ost ajánlanám.
Zoli tanácsára döntöttem a legnagyobb mellett, és teljes a kihasználtsága,
ill. már 7-es kellene
Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Siltech spo-18M, Siltech hp-9,Nirvana SL rca, Daruma.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Alces4...
Előfok, végfok, cd játszó, DAC...
Integrált sztereó, cd játszó, DAC, tv...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Az Alces nem egy hagyományos hifi komponens.Nem egy közönséges hálózati szűrő, r l c elemekkel, varisztorokkal, stb.
Egy olyan készülék, aminek értékét akkor fogjuk fel, amikor egy pár nap használat után kivesszük, és helyette egy bármilyen elosztóba csatlakoztatjuk készülékeinket.
Megdöbbentő a hangminőség zuhanása. Persze vissza lehet szokni egy idő után a hiányához, de nem könnyű. És mindegy, hogy milyen tudású a hifi folyam, kommersz vagy audiofil, netán full high end, mindegyikhez hozzáadja a hallgatás és befogadás könnyebbségét és könnyedségét. Ezt igen nehéz, nehezen mondom ki, majdnem lehetetlen készülékcserékkel helyettesíteni, vagy, ha mégis lehet, a cserebere procedúra akár 100-szoros árkülönbözetet eredményezhet, ami a nagy többségnek elérhetetlen.
Az nekünk is öröm.
A válaszadók közül augusztus 23-án kisorsolunk egy szerencsés nyertest, aki egy Alces 6-ost nyergelhet fel készülékeivel a felhőtlen zenehallgatás öröme érdekében.
Én Alces 2-őt használnék Integrált erölködő + dac.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Az Alces nem egy hagyományos hifi komponens.
Nem egy közönséges hálózati szűrő, r l c elemekkel, varisztorokkal, stb.
Az nekünk is öröm.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Zoli jóvoltából beköltözött hozzám egy Alces 3. Az Alces One-t használtam eddig egy T elosztóval. Gondoltam nagy különbség nem lehet. Azután láss csodát, ég és föld.. Tényleg nagy előny, hogy így most teljesen elkülönítve kapják a delejt a készülékek.
Érdekes, hogy azt hinné az ember, hogy ezekkel a tápszűrőkkel, kondícionálókkal dinamikát veszít a rendszer.
Nálam pont az ellenkezője következett be.
Sőt valaki írta, hogy ő csak nagyobb hangerőnél érezte a javulást. Nálam alacsony hangerőnél is dinamikusabb lett a hangzás. Közelebb jött és nagyobb lett a sztereó tér. Körbevesz a muzsika minden írányból. Ezt "kábelzsonglőrködéssel" nem értem volna el soha az adott rendszerben.
Összefoglalva, a hatás azonnal észlelhető és csak az tűnik el ami nem kellett, illetve erősödik ami eddig is jó volt.
Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki mielőtt cserélgetné a rendszere komponenseit.
A haverhoz is beköltözött egy a múlt héten...
Nála is hasonlóakat hallottam... én úgy jellemezném hogy "simább lett a hang!"
Kevesebb a zavaró dolog ill. kevésbé zavaró... és ami jó volt az még jobb lett!
Köszönet Zolinak a haver nevében is (habár már megköszönte párszor)!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Újabb Alces a láthatáron!Lakás, vagy ház villamos betápja elé kötendő, (a fogyasztásmérő után persze), 32A folyamatos terhelhetőségű, és többet javít, mint bármilyen "hifinek dedikált ösvény", aki nem hiszi, járjon utána, ki lehet próbálni. Nemcsak a hifire van jótékony hatással, de ezt minden érdeklődő maga tapasztalja meg, az elméleti fejtegetésekkel ne bombázzatok, inkább tessék kipróbálni.
Hogy mi lesz a neve és mennyibe fog kerülni?
Szívesen olvasnék épkézláb ötleteket ezügyben.
Maga a doboz alu öntvény, hermetikusan zárt, 10mm2 keresztmetszetű sorkapcsok (csokik) vannak a ki és bemeneten. Némi felárral igen kemény túlfeszültség védelem is kérhető.
Amint lesznek képek felteszem ide a topikba.
fülelek: van valami fejlemény a fent nevezett Alces Ace esetében?
/Igazság szerint megfontolnám egy későbbi upgrade lehetőségét, mert a villanyszerelő szerint komolyabb rehabilitációra szorulna az itthoni hálózat.../
Zoli jóvoltából beköltözött hozzám egy Alces 3. Az Alces One-t használtam eddig egy T elosztóval. Gondoltam nagy különbség nem lehet. Azután láss csodát, ég és föld..
Tényleg nagy előny, hogy így most teljesen elkülönítve kapják a delejt a készülékek.
Érdekes, hogy azt hinné az ember, hogy ezekkel a tápszűrőkkel, kondícionálókkal dinamikát veszít a rendszer.
Nálam pont az ellenkezője következett be.
Sőt valaki írta, hogy ő csak nagyobb hangerőnél érezte a javulást. Nálam alacsony hangerőnél is dinamikusabb lett a hangzás. Közelebb jött és nagyobb lett a sztereó tér. Körbevesz a muzsika minden írányból. Ezt "kábelzsonglőrködéssel" nem értem volna el soha az adott rendszerben.
Összefoglalva, a hatás azonnal észlelhető és csak az tűnik el ami nem kellett, illetve erősödik ami eddig is jó volt.
Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki mielőtt cserélgetné a rendszere komponenseit.
Érdeklődnék, hogy az Alces One-t érdemes-e ugy használni, hogy egy jobbfajta hosszabitót kötök utánna
Én is így használom, és működik. Nálam a tv képminőségén javított / nem placebo - látható /. A hifi hangminőségén szintén, olyan mértékben, mint amikor mondjuk késő este hallgatsz zenét sokkal szebben szól a rendszer a nappali állapothoz képest. Az Alces-szel ez a külömbség eltűnik, és nappal is úgy élvezhető a zene, mint késő este.
Ha jól tudom, még mindíg kipróbálható úgy, hogy ha nem tetszik visszaküldöd. Max a postaköltséget bukod. De ha kipróbálod, nem fogod visszaküldeni;)
Épp ezért bevetettem egy plusz tesztet is jómagam teljes megnyugtatására: konkrétan a páromat úgy ültettem le zenét hallgatni, hogy gőze nem volt, épp hogyan van összedugva a rendszer, ill. azt hitte, hogy az előző nap bekötött Alces muzsikál, de közben én sunyi módon visszadugtam egy mezei elosztóba, majd csak később kötöttem át mindent az Alces-be (ő ezt nem látta).
A rövidteszt után kicsit elvörösödött, hogy hogyan is mondja meg, hogy a második teszt hangja sokkal tisztább, és fülmelengetőbb volt (ugye Ő azt hitte, logikusan az Alces volt először bekötve), végül kidadogta, hogy szerinte egy forintot nem ér a csodaszarvas, sőt, egyenesen sz.r, ennél szubjektívebb véleményt nem tudtam volna kicsikarni senkiből :foto: Természetesen végül beköltözött, és teszi a jótékony dolgát!
Rendes tőled, hogy végre engedted beköltözni a párodat.
az előzőhöz azt még hozzátenném, hogy a leírtak mind nagy hangerőn jöttek ki...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Üdv!
Érdeklődnék, hogy az Alces One-t érdemes-e ugy használni, hogy egy jobbfajta hosszabitót kötök utánna amibe erősitő, cd, bluray, és plazma menne. 6-osra sajna nincs keret, és nem is lesz, de a kisebbet kiprobálnám.
Mégegy kérdés, hogy a túlfesz védelem mit is takar pontosan? Villámcsapás ellen véd?
Előlre is köszönet.
villámcsapás ellen semmi sem véd
úgy is működik, hogy elosztón keresztül használod, tudtommal.
amúgy nálam is van kb. egy hete egy Alces 1. eleinte hülyeségnek tartottam és maximális szkepticizmussal kezeltem az eszközt. tesztelgettem is ki/be, de nem hallottam különbséget.
azóta átkerült a hifi egy másik szobába és újra nekilendültem a dolognak...
EGYSZERŰEN NEM HITTEM EL AMIT HALLOTTAM
az eszköznek köszönhetően olyan dinamika költözik a zenébe, ami előtte nem volt ott a hangot egységesebbé teszi, a zenészek térben a helyükre kerülnek.
nagyon érdekes továbbá az, hogyha kihúzom, elveszik az élet a zenéből, nem jó nélküle, vagy nem annyira jó.
az alcesbe csak az erősítőt dugtam, más eszköz, mint pl.: hosszabító, cd, tv vagy akármi más nem volt rákötve. kíváncsi vagyok arra is, hogy a "hatás" csökken-e további eszközök rácsatlakoztatásával.
az igazsághoz még hozzátartozik az, hogy az erősítőt -így az alcest- egy szándékosan megberhelt földelés nélküli elosztóba dugtam be, fura de földelés kiiktatása még hozott a hangon :foto:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Üdv!
Érdeklődnék, hogy az Alces One-t érdemes-e ugy használni, hogy egy jobbfajta hosszabitót kötök utánna amibe erősitő, cd, bluray, és plazma menne. 6-osra sajna nincs keret, és nem is lesz, de a kisebbet kiprobálnám.
Mégegy kérdés, hogy a túlfesz védelem mit is takar pontosan? Villámcsapás ellen véd?
Előlre is köszönet.
Én is kipróbáltam az Alces One-t. Csak egy T-dugót dugtam bele, mert nálam a dugalj ott van közvetlen a hifi mögött. Bevallom én semmi változást nem hallottam de mondom had járjon egy kicsit. Aztán kihúztam, mondván ez nekem nem fog kelleni. Visszadugtam a rendszert nélküle és láss csodát rosszabb volt a hang. :foto:
Tehát én azt tapasztaltam, hogy nem az Alces-től jó a hang hanem nélküle rosszabb..
múlthéten volt nálam Fülelek mester egy kis méregetésre, és egy Alces3 próbára, kedves embert ismertem meg benne, rengeteg akusztikai jótanáccsal látott el, amiket hasznosítani is fogok a közeljövőben, köszi Fülelek!
Az Alces3 engem is meggyőzött, pedig mindent megtettem, hogy ne legyek elfogult, mert eszméletlen szkeptikus tudok lenni
Épp ezért bevetettem egy plusz tesztet is jómagam teljes megnyugtatására: konkrétan a páromat úgy ültettem le zenét hallgatni, hogy gőze nem volt, épp hogyan van összedugva a rendszer, ill. azt hitte, hogy az előző nap bekötött Alces muzsikál, de közben én sunyi módon visszadugtam egy mezei elosztóba, majd csak később kötöttem át mindent az Alces-be (ő ezt nem látta).
A rövidteszt után kicsit elvörösödött, hogy hogyan is mondja meg, hogy a második teszt hangja sokkal tisztább, és fülmelengetőbb volt (ugye Ő azt hitte, logikusan az Alces volt először bekötve), végül kidadogta, hogy szerinte egy forintot nem ér a csodaszarvas, sőt, egyenesen sz.r, ennél szubjektívebb véleményt nem tudtam volna kicsikarni senkiből Természetesen végül beköltözött, és teszi a jótékony dolgát! :foto:
- fülelek
- V.I.P.
Zajok, brummok előfordulhatnak. Ha nem, akkor nincs semmi baj.
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 66
Tisztelt Fülelek!
Érdeklődnék, hogy aki eddig 3 külön fázisról hallgatott zenét (mert ugye ennél jobban nehéz elkerülni a készülékek egymásra hatását), azoknak kell venni 3 db Alcest fázisonként (ami már elég költséges) vagy létezik 3 fázisú Alces? Vagy esetleg fel kell hagyni a 3 fázissal és átállni egyre egy Alces-el?
Tapasztalatom szerint nem jó külön fázisról táplálni a különféle audio komponenseket, jobb egy fázisról járatni az összest, de arról a fázisról már ne kapjon semmi más delejt.
Egyébként tudunk háromfázisú Alcest is készíteni, ha valaki kéri.
Hát ezt nehéz megoldani utólag, hogy egy fázis csak a zenének, sz.tem nem kéne többet hazamenni . Egyébként milyen rossz tapasztalatok vannak a 3 fázissal?
- fülelek
- V.I.P.
Tisztelt Fülelek!
Érdeklődnék, hogy aki eddig 3 külön fázisról hallgatott zenét (mert ugye ennél jobban nehéz elkerülni a készülékek egymásra hatását), azoknak kell venni 3 db Alcest fázisonként (ami már elég költséges) vagy létezik 3 fázisú Alces? Vagy esetleg fel kell hagyni a 3 fázissal és átállni egyre egy Alces-el?
Tapasztalatom szerint nem jó külön fázisról táplálni a különféle audio komponenseket, jobb egy fázisról járatni az összest, de arról a fázisról már ne kapjon semmi más delejt.
Egyébként tudunk háromfázisú Alcest is készíteni, ha valaki kéri.
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 66
Tisztelt Fülelek!