Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox hálózati szűrő/elosztó

Moderátor: fülelek

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

OK!
Szia!

Tavaly húsvétkor akcióztatok 20%-ot a termékeitekből, idén is lessz?
Érdekelne egy hivox csodarénszarvas(3-as)!

üdv:Zoli

Ha ez minden vágyad, hát megpróbáljuk teljesiteni...

Lesz egy olyan időintervallum húsvétkor, amikor minden Hivox által gyártott termék a bruttó ár 70%-ába kerül csak.
De hogy mikor, azt rajtam kivül még senki sem tudja, az biztos, hogy szombat18h és vasárnap 23h között lesz, kivéve hajnali01 és 08 között, mert hát aludni is kell néha...na meg az nem is lenne fair, Ez az intervallum minimum 2óra lesz.
Ezt az akció kezdetekor ki fogjuk hirdetni. Minden szerencsés vásárló ajándék cd válogatást kap választhatóan jazz. klasszikus, avagy könnyűzenékből. Az ezen időszak alatt vásárlók közt kisorsolunk választhatóan egy Lupus B digitál-analóg konvertert, vagy egy Alces3 hálózati csodaszarvast!

Kellemes húsvétot mindenkinek!

Köszönjük a húsvéti meglepetést Egyébként a képen látható frigyből igazi rátóti csikótojásod van? mert abból is vennék ha van még raktáron!

Üdv,és sok locsolót!
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

OK!
Szia!

Ha ez minden vágyad, hát megpróbáljuk teljesiteni...

Lesz egy olyan időintervallum húsvétkor, amikor minden Hivox által gyártott termék a bruttó ár 70%-ába kerül csak.
De hogy mikor, azt rajtam kivül még senki sem tudja, az biztos, hogy szombat18h és vasárnap 23h között lesz, kivéve hajnali01 és 08 között, mert hát aludni is kell néha...na meg az nem is lenne fair, Ez az intervallum minimum 2óra lesz.
Ezt az akció kezdetekor ki fogjuk hirdetni. Minden szerencsés vásárló ajándék cd válogatást kap választhatóan jazz. klasszikus, avagy könnyűzenékből. Az ezen időszak alatt vásárlók közt kisorsolunk választhatóan egy Lupus B digitál-analóg konvertert, vagy egy Alces3 hálózati csodaszarvast!

Kellemes húsvétot mindenkinek!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Javasolnám, hogy ne OFFoljátok szét ezt a bálványimádó rajongói topikot és menjük át más topikba és ott folytassuk.
és mi legyen az új bálvány ?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

OK!
Szia!

"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: drg66 »

Javasolnám, hogy ne OFFoljátok szét ezt a bálványimádó rajongói topikot és menjük át más topikba és ott folytassuk.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2543

Hozzászólás Szerző: mishow »

Köszi "drg66", igazán konstruktív hozzászólás volt!
Sikerült felidézni VBV szellemét . . .

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

vagy a szegény magyar gyártó tévedt el.

de akkor jó irányba...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kedves madmedve
Ha egy audió produktum teljesen más hangképet produkál, mint a hasonló és drágább árú konkurensei, két lehetőség van, vagy a konkurensek járnak zsák utcában, vagy a szegény magyar gyártó tévedt el.
Ettől még szólhat jól a hifid, sőt lelkesedhetsz is az alacesért és a lupusért, de a zsákutcából csak tolatva tudsz kijönni vagy megfordulsz.
Baráti üdvözlettel
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: madmedve »

Sziasztok!

Tavaly november óta vagyok egy 6-os Alces boldog és megelégedett tulajdonosa. Nem agyontapasztalt fülként is elmondhatom, hogy az Alces-re történt rácsatlakozás már az első pillanattól kezdve azonnal leültetett. (Sima mezei elosztóról váltottam.)

Olcsó kategóriás Denon (2-féle) és Luxman stereo erősítőn is volt alkalmam kipróbálni, nem túl audiofil Vidi dobozaimon is JÓL HALLHATÓ változást hozott, sokat TISZTULT a hangkép, és olcsó cuccomnál fogva ennél jóval kevesebbre számítottam. Nálam túlteljesített, pedig egykori zenésznövendékként elég igényes és fejlett hangzás-kritikával bírok.

Alsó kategóriás Denon házimozi-erősítőn is sokat hozott, nagyobb hangerőn sokkal kevésbé jelentkeznek az idegesítő és fülfájdító harsogások, a mélynyomesz pedig többé nem dübögi szét a hangképet, hanem szelídebben kezdett "gyomrozni".

Hivox végfok monoblokk-párral + DAC-cal(Lupus) (mindez Librán), PC-ről USB-vel pedig olyat produkál, ami szerény álmaimnak nem a csúcsa, hanem azon is túl, minden létező zenei stílusban!

És amit az igazán olcsó Wireless Thomson fülesemmel tett, az leírhatatlan. Olyan mocsok ordenáré alapzajt produkált mindig, ami állandó hangos sziszegésként és susogásként határozható meg, olykor pattogásokkal tarkítva, mint a nem pontosan a csatornára hangolt AM rádiózásnál. Mindig azt hittem, ez legfeljebb egy sokkal drágább fülessel szűnik majd meg, és beletörődtem. Aztán bedugtam az Alcesbe a tápot...

Ha ma újra fejleszteni kezdenék, ELŐSZÖR ALCEST VENNÉK, ahogy anno Fülelek mester is javasolta (akinek ezer hála a készülékeiért és a végtelen türelméért, ő tudja, miért, a bor behűtve vár), mert mindenen azonnal érezteti a hatását, és csak azután bármi mást.

drg66: az ajánlatod elvileg sem alternatíva, mivel se CD se DVD játékost már nem használok, tehát akkor csak azt kellene az Alcest nélkülözve eldönteni, hová dugjam a 2 végfokot, a DAC-ot, AV erőt, aktív sub-ládát, RIAA-t. Ugye te is belátod, vissza kellene kicsit venni a gőzös és harsányan előadott elképzelésekből...

Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor

Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

OK!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2543

Hozzászólás Szerző: mishow »

Aki ki szeretné próbálni az Alcest, ne tartsa vissza magát, irjon, vagy telefonáljon, kipróbálásra odaadjuk, minden kötelezettség nélkül természetesen. Különösen az abszolút hitetlenek figyelmébe ajánlom!

Szia!
Lécci rám is számítani eggyel!
Hétfőn Bp-en leszek, szívesen bemennék érte, foglak keresni telefonon!
Ugye nem baj, hogy nem vagyok "abszolút hitetlen" ?!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Engem érdekelne!
A kis hangfalakat is szeretném megnézni Nálatok.
Szerintem a következő héten elugrom hozzátok,majd
telefonon kereslek időpont ügyében.

Zoli

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Aki ki szeretné próbálni az Alcest, ne tartsa vissza magát, irjon, vagy telefonáljon, kipróbálásra odaadjuk, minden kötelezettség nélkül természetesen.
Különösen az abszolút hitetlenek figyelmébe ajánlom, kivéve az "öregbácsiazállatkertben" tipusúakat.
Akár kiváló, akár harmatos a cucc, az Alces minden esetben hozzásegit a kellemesebb zenehallgatáshoz és egyéb szellemi tevékenységekhez.
Mellesleg a szemed sem fárad el olyan hamar, ha egy Alcesbe van csatlakoztatva a monitorod.
Az LCD tévék képzaja jelentősen csökken, ezáltal élvezhetőbb a televiziós adás.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: simi »

Próbálj ki más hálózati szűröket is, pl AVA vagy Pointe ha azoknak más fajta hatása van a hangra, márpedig így van, akkor azért gondolkodj el hogy melyiknek van igaza. Nem az örömödet akartam elrontani, de a hifi egy ilyen hobby. Szándékosan két magyar gyártót írtam és nem külföldit.
Én két éves AVA-szűrő használat után váltottam az Alces-ra, amely egyszereűen más kategóriát képvisel, mint az AVA (még az én belépő szintű rendszeremben is).
Igen , a hifi egy ilyen hobby.
Itt ezt rajtad kívül is sokan tudják még...
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Megkaptam a 6-os alcest, így már, hogy mindent bele tudtam dugni jobban kijött a különbség. 
Egyelőre nem írnék sokat, csak annyit, hogy most már nagyon elégedett vagyok a rendszerem hangjával, már csak 1-2 apróbb módosítás kell.

1-2 hét múlva írok bővebb véleményt (esetleg ha kiveszem utána az Alcest..kiváncsi leszek a változásokra).

Hallgattam múltkor Barabás Lőrincet..mondom de jól szól, azt hittem lossless..aztán láttam csak, hogy mp3 (igaz 320k), a lemezt pedig hamarosan beszerezem, mert nagyon kellemes. (Barabás Lőrinc Eklectric - Ladal). Alcessel valahogy az mp3 is tud kiválóan szólni.

Sőt kössél rá egy sokol rádiót az még jobb lesz. Szerintem nagyon jó érzés amikor megszerzel valamit és valóban elégedett vagy az eredménnyel, de azért javaslom az ellenőrzést. Próbálj ki más hálózati szűröket is, pl AVA vagy Pointe ha azoknak más fajta hatása van a hangra, márpedig így van, akkor azért gondolkodj el hogy melyiknek van igaza. Nem az örömödet akartam elrontani, de a hifi egy ilyen hobby. Szándékosan két magyar gyártót írtam és nem külföldit.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Alcessel valahogy az mp3 is tud kiválóan szólni.
Érdekes amit írsz, azt gondolná az ember, hogy a nagyobb felbontás jobban kihozza a tömörítésből adódó hibákat!

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Megkaptam a 6-os alcest, így már, hogy mindent bele tudtam dugni jobban kijött a különbség.

Egyelőre nem írnék sokat, csak annyit, hogy most már nagyon elégedett vagyok a rendszerem hangjával, már csak 1-2 apróbb módosítás kell.

1-2 hét múlva írok bővebb véleményt (esetleg ha kiveszem utána az Alcest..kiváncsi leszek a változásokra).

Hallgattam múltkor Barabás Lőrincet..mondom de jól szól, azt hittem lossless..aztán láttam csak, hogy mp3 (igaz 320k), a lemezt pedig hamarosan beszerezem, mert nagyon kellemes. (Barabás Lőrinc Eklectric - Ladal). Alcessel valahogy az mp3 is tud kiválóan szólni.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Ps: a készítő helyében én csinálnék egy olyan változatot, amin nem spéci dugók vannak, hanem olcsóbb, de azért tűrhető minőségűek. Ha úgy is működik, és hasonló a hatás, az elég érv.
Vagy pl. egy olyan változatot, amin nincs drót, csak egy IEC csatlakozó, hogy egy meglévő dróttal is használni lehessen(tudom Fülelek, ez ellentmond az elveidnek...)

Hálózati kábel helyett adhatunk egy schuko (230V) és egy Powercon dugót, és ki-ki magának olyan kábelt farag, amilyen tetszik.

Az az IEC aljzat + IEC dugó, ami minőségben eléri a Neutrik Powercon csatlakozópárost, meglehetősen drága. Nem gondolom, hogy emiatt kb. 13 ezer forinttal érdemes lenne megemelni a készülék árát.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ps: a készítő helyében én csinálnék egy olyan változatot, amin nem spéci dugók vannak, hanem olcsóbb, de azért tűrhető minőségűek. Ha úgy is működik, és hasonló a hatás, az elég érv.
Vagy pl. egy olyan változatot, amin nincs drót, csak egy IEC csatlakozó, hogy egy meglévő dróttal is használni lehessen(tudom Fülelek, ez ellentmond az elveidnek...)

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Én egyetlen Alcest hallottam, a sorbakötésről nem tudok nyilatkozni.

Rövid teszt volt, de a véleményem sommás: VALAMIT bizony csinál a hanggal. Konkrétan a legjobb szó, hogy kitisztítja. (Nem sávszélvágás értelemben ) Alighanem a torzítást csökkenti. Majd az okosok kijavítanak.

Ja, és a változást szó szerint a süket is hallja (magamat nem sorolom ide, de nem mondanám hogy túl kondicionált a fülem, és nincs mögöttem 10-15 év CD filcezés, tüskepolírozás, cucc-cserélgetés. És elég szkeptikus vagyok.)

Egy próbát szerintem a hitetleneknek is megér, akár a lentebb leírt olcsó alternatívával összetesztelve

Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ezek szerint az alces egy zsákutca?????
Így van, Gtomira hallgass, és olvass többet!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

olvasd el szvsz figyelmesebben.

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Egy egyszerű tanács az általad javasolt szűrő próbához:
Kössél sorban egymás után 2-3 db-ot, azoknak egyre jobb hatásfokkal kellene a zajt megfogni. Ha viszont azt tapasztalod, hogy egyre bágyadtabb a hang, akkor valószínűleg ez egy zsákutca.

Ezt kipróbáltuk, három Alcest is sorbakötöttünk, és bizonyos berendezések hangja már a másodiknál sem változott se jobbra, se rosszabbra semmilyen szempontból, más cuccok kicsit jobban szóltak a második Alcesre dugva, de a harmadik más semmilyen változást nem hozott.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy egyszerű tanács az általad javasolt szűrő próbához:
Kössél sorban egymás után 2-3 db-ot, azoknak egyre jobb hatásfokkal kellene a zajt megfogni. Ha viszont azt tapasztalod, hogy egyre bágyadtabb a hang, akkor valószínűleg ez egy zsákutca.

Jo kis trafos xürés bizti jobb, föleg, ha ezüstböl wan megtekerwe az a trafo had...
Mondjuk az meg minima 3-4 millio xok lenni...

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”