Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Társalgó-avagy-a-béke-szigete

Moderátor: fülelek

hazotya
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: hazotya »

Kedves Hivox csapat!
Mi a különbség az Evergreen A31 és a Hivox Castor 1.0 erősítők között? Külcsínre nagyon egyformának tűnnek....
Köszi a választ.
Zoli

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Üdvözlet !
Új DAC-ról is lehet tudni már konkrétumokat (megjelenés/ár/csatlakozók,specifikációk) ?

január vége, addig nem is szivárogtatok...

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: fodrifter »

Üdvözlet !
Új DAC-ról is lehet tudni már konkrétumokat (megjelenés/ár/csatlakozók,specifikációk) ?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Csak érdeklődnék, hogy lehet-e már tudni milyen árkategóriát képviselnek majd monitor sugárzók?

Köszönöm!

Hangzásra >1M, ára 500+ esetleges extra furnér.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Csak érdeklődnék, hogy lehet-e már tudni milyen árkategóriát képviselnek majd monitor sugárzók?

Köszönöm!
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Milyen felületen, telefonszámon lehet rendelni? Mivel biztos, hogy nem lesz időm, lehetőségem egymás mellett hallgatni a Castort és az amp4you-t, mennyiben számítsak más hangra? Miben lesz előrelépés? 
a privát üzenetküldőn de nyilvános a telefonszámom is 06209789791
A Castorhoz képest jó nagy előrelépés minden tekintetben, teljesítmény, torzítás, impulzusátvitel, vagy laikus megfogalmazással  "analógos" "zenei" hosszan hallgatható, stb.

hazotya

Milyen felületen, telefonszámon lehet rendelni? Mivel biztos, hogy nem lesz időm, lehetőségem egymás mellett hallgatni a Castort és az amp4you-t, mennyiben számítsak más hangra? Miben lesz előrelépés? 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Az új amp4you dec7-15 között lesz elérhető, a gyártás és tesztelés folyamatban van. A dobozok kész vannak, az előlap várat még magára egy kicsit. Az ár már biztos: 161eJMFT (csakazértse végződik 99-re:D) 
Az első 10db-ra lesz bevezetés gyanánt /MiKulás/Karácsony engedmény.

hazotya

Kedves Hivox csapat!

Castor 1.0 és Lupus minor mk III tulajként elérkezett az idő, hogy újabbra cseréljem a rendszert. Elsőként az erősítő utódját szerezném be, ami terveim szerint az új amp4you lehetne. A későbbiekben egy Hivox DAC és márkán belül valamelyik hangsugárzó is megvásárlásra kerülne. A beszerzés tervezéséhez szeretnék konkrét időpontokat kérni, esetleg árakat, - amitől megvásárolható - ha ez lehetséges. 

Üdv: Zoli

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: skorpio- »

Szia Zoli!
Érdeklődnék ,hogy áll az új amp4you “project”?
Mikor lehet belőle rendelni?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Egy kis kép az új, közepes monitor hangsugárzó előlapjáról, cseresznye furnérral.
Külső méretek: 27cm széles, 48cm magas, 35cm mély.
SB Acoustic hangszórók lesznek benne, a Satori sorozatból, 18cm mély, és 29mm magas, 91dB érzékenység, 42Hz -3dB max lapos mélyátvitel. Jól látszik, alul van a reflexnyílás, ugyanis a doboz elöl megfelelő szögben támaszkodik az állványra.
Passzív váltó, 1800Hz váltási frekvencia, egy pár MC banán hüvely csatlakozó, stb.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jelen pillanatban semmilyen saját hangsugárzó nincs, de ez meg fog változni a közeljövőben, 3 különféle dobozterv is van, 1 kis kétutas monitor (6l, 52Hz-3dB), egy nagyobb kétutas monitor 20l 43Hz-3dB, és egy háromutas álló doboz (40l,30Hz-3dB).  Ebből karácsony előtt csak az első kettő prototípusa készül el, amit az addigra remélem elkészülő új bemutatóteremben lehet majd meghallgatni akár az én elektronikáimmal (AP Linux+proto dac+amp4you), akár hozott cuccokkal.
Kíváncsian várok minden információt a prototípusról, de szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Formatervet lehet már látni ? Engem speciel a két kis monitor érdekel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Szia !
Érdekelne milyen Hivox hangfal/hangfalak elérhetők most. Képek, specifikációk, méretek és az ár is érdekelne.
Privátban is jöhet.
Köszönöm !
Gergő

Jelen pillanatban semmilyen saját hangsugárzó nincs, de ez meg fog változni a közeljövőben, 3 különféle dobozterv is van, 1 kis kétutas monitor (6l, 52Hz-3dB), egy nagyobb kétutas monitor 20l 43Hz-3dB, és egy háromutas álló doboz (40l,30Hz-3dB).  Ebből karácsony előtt csak az első kettő prototípusa készül el, amit az addigra remélem elkészülő új bemutatóteremben lehet majd meghallgatni akár az én elektronikáimmal (AP Linux+proto dac+amp4you), akár hozott cuccokkal.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia !
Érdekelne milyen Hivox hangfal/hangfalak elérhetők most. Képek, specifikációk, méretek és az ár is érdekelne.
Privátban is jöhet.
Köszönöm !
Gergő

Flyer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Flyer »

Próbáld meg a fronthoz használt rövidebb kábellel bekötni a surroundokat (átmenetileg közelebb teszed, ez csak egy kísérlet), ha avval nem gerjed, akkor a kábelt kell kicserélni egy kevésbé kapacitívra, de ezt meg kell mérni, különben el lehet menni az erdőbe...Még nem lett meg a ludas, de meggondolta magát az erősítő mert most jó. Pedig hónapok óta volt ez a gerjedés. Ha jelentkezik újra próbálgatom tovább.Mindenesetre köszönöm a segítséget.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a rèszletes választ.
Közben nèmi olvasgatás után, megtalàltam(talán) hogy mièrt gerjed bekapcsolàs utàn kb fèl perccel elég zavaróan az erősítő.
Persze el is halkul egy pàr óra utàn.
A hiba a kèt sorrundhoz(8ohm ) menő 2x2,5mm2 kàbel okozta(kb 10-15 m hosszú).Mert èpp most húztam ki ès a dolog majdnem teljesen megszűnt. Egy nagyon pici búgàsa van mèg de szinte csak a hangsugàrzótól pàr cm-re hallani.
A gondom csak az hogy szeretnèm a surroundokat hasznàlni.
Van esetleg valami megoldás a problèmàra?
Vagy esetleg maga a jelensèg màs problèmàra utal.
Az erősítő ha szàmit NAD T753.
Sajnàlnàm ha cserès lenne, mert a tervezett amp4you ezzel együtt dolgozna
a pre-out ötleten fellelkesülve.☺

Próbáld meg a fronthoz használt rövidebb kábellel bekötni a surroundokat (átmenetileg közelebb teszed, ez csak egy kísérlet), ha avval nem gerjed, akkor a kábelt kell kicserélni egy kevésbé kapacitívra, de ezt meg kell mérni, különben el lehet menni az erdőbe...

Flyer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A kérdés vonatkozhat egyrészt az analóg jel fázisára, másrészt a hálózati táp (230V és nem kettőhúsz) fázis viszonyára.
Az első esetben először is nem tudjuk, hogy a felvétel rögzítése milyen fázisban történt, de ha hinni lehet a statisztikánakm 99.9%-ban helyes fázisban. A lejátszás ugyanilyen arányban szintén helyes fázisban történik, akár LP, akár CD, akár PC-ről, ez utóbbi esetén több lejátszó szoftverben is van fázisfordító kapcsoló (pl. cplay), aminek segítségével el lehet dönteni, hogy halljuk-e az abszolút fázis fordítását, avagy sem. A relatív fázis helyességet a erősítő - hangszórókábel - hangsugárzó összekötésnél lehet elszúrni, de ha figyelünk a betű illetve szín jelzésekre, akkor helyesen fogunk csatlakoztatni.
A hálózati fázis helyességének a mifelénk szabványos csatlakozóknál nincs jelentősége, az angolszász típusú csatlakozókat meg nem is lehet helytelenül bedugni. Vannak olyan készülékek, ahol a hálózati dugó forgatás picit más jellegű hanggal társul, de legtöbbször nincs jelentősége, persze érdemes kipróbálni, mert az egyéni érzékenység nagyon eltérő lehet.
Fázisceruzával lehet legegyszerűbben kimérni a fázis helyességét, de a legegyszerűbb multiméterrel is könnyű megállapítani még akkor is, ha nincs esetleg védőföld.
Ha semmi sincs kéznél, a kéz megvan, és ha a fém házas készülékünk be van kapcsolva, akkor a kézháttal enyhén megsimogatva a készülék fedelét némi bizsergést tapasztalhatunk az egyik dugóállásban, a másikban meg nem. Ez utóbbi lesz a "helyes" fázis állás, de hangsúlyozom, a készülék szempontjából mindegy.

Köszönöm a rèszletes választ.Közben nèmi olvasgatás után, megtalàltam(talán) hogy mièrt gerjed bekapcsolàs utàn kb fèl perccel elég zavaróan az erősítő.
Persze el is halkul egy pàr óra utàn.
A hiba a kèt sorrundhoz(8ohm ) menő 2x2,5mm2 kàbel okozta(kb 10-15 m hosszú).Mert èpp most húztam ki ès a dolog majdnem teljesen megszűnt. Egy nagyon pici búgàsa van mèg de szinte csak a hangsugàrzótól pàr cm-re hallani.
A gondom csak az hogy szeretnèm a surroundokat hasznàlni.
Van esetleg valami megoldás a problèmàra?
Vagy esetleg maga a jelensèg màs problèmàra utal.
Az erősítő ha szàmit NAD T753.
Sajnàlnàm ha cserès lenne, mert a tervezett amp4you ezzel együtt dolgozna
a pre-out ötleten fellelkesülve.☺

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!
Régóta foglalkoztat a kérdés, hogyan lehet a fázis heleyességét megállapítani .
Gondolom méréssel. Viszont hogyan lehet ezt kimérni? Sajnos elég amatőr vagyok még
ilyen téren, de igyekszem behozni a lemaradást.
Válaszokat előre is köszönöm.

A kérdés vonatkozhat egyrészt az analóg jel fázisára, másrészt a hálózati táp (230V és nem kettőhúsz) fázis viszonyára.
Az első esetben először is nem tudjuk, hogy a felvétel rögzítése milyen fázisban történt, de ha hinni lehet a statisztikánakm 99.9%-ban helyes fázisban. A lejátszás ugyanilyen arányban szintén helyes fázisban történik, akár LP, akár CD, akár PC-ről, ez utóbbi esetén több lejátszó szoftverben is van fázisfordító kapcsoló (pl. cplay), aminek segítségével el lehet dönteni, hogy halljuk-e az abszolút fázis fordítását, avagy sem. A relatív fázis helyességet a erősítő - hangszórókábel - hangsugárzó összekötésnél lehet elszúrni, de ha figyelünk a betű illetve szín jelzésekre, akkor helyesen fogunk csatlakoztatni.
A hálózati fázis helyességének a mifelénk szabványos csatlakozóknál nincs jelentősége, az angolszász típusú csatlakozókat meg nem is lehet helytelenül bedugni. Vannak olyan készülékek, ahol a hálózati dugó forgatás picit más jellegű hanggal társul, de legtöbbször nincs jelentősége, persze érdemes kipróbálni, mert az egyéni érzékenység nagyon eltérő lehet.
Fázisceruzával lehet legegyszerűbben kimérni a fázis helyességét, de a legegyszerűbb multiméterrel is könnyű megállapítani még akkor is, ha nincs esetleg védőföld.
Ha semmi sincs kéznél, a kéz megvan, és ha a fém házas készülékünk be van kapcsolva, akkor a kézháttal enyhén megsimogatva a készülék fedelét némi bizsergést tapasztalhatunk az egyik dugóállásban, a másikban meg nem. Ez utóbbi lesz a "helyes" fázis állás, de hangsúlyozom, a készülék szempontjából mindegy.  

Flyer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!
Régóta foglalkoztat a kérdés, hogyan lehet a fázis heleyességét megállapítani .
Gondolom méréssel. Viszont hogyan lehet ezt kimérni? Sajnos elég amatőr vagyok még
ilyen téren, de igyekszem behozni a lemaradást.
Válaszokat előre is köszönöm.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Üdvözlet !
Meglátásom szerint kellene egy olyan Téma/oldal itt vagy akár máshol, ahol az összes éppen forgalomban lévő hiVOX termék jól áttekinthetően megnézhető legyen, árakkal, specifikációkkal, képekkel típusonként. Legyen az DAC, erősítő hangfal vagy bármi más. Úgy látom a hivox.hu évek óta nem frissül. Lehet, hogy csak én vagyok ezzel így de sok időt kell eltöltenem böngészéssel mire ezeket az információkat megtalálom itt. Szerintem ez nem csak a vevő de az eladó érdeke is lenne.
Csak egy javaslat...
Javítsatok ki aha tévedek...

A felvetés jogos, nemsokára alapos változások lesznek...
Addig is köszönöm mindenki türelmét.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdvözlet !
Meglátásom szerint kellene egy olyan Téma/oldal itt vagy akár máshol, ahol az összes éppen forgalomban lévő hiVOX termék jól áttekinthetően megnézhető legyen, árakkal, specifikációkkal, képekkel típusonként. Legyen az DAC, erősítő hangfal vagy bármi más. Úgy látom a hivox.hu évek óta nem frissül. Lehet, hogy csak én vagyok ezzel így de sok időt kell eltöltenem böngészéssel mire ezeket az információkat megtalálom itt. Szerintem ez nem csak a vevő de az eladó érdeke is lenne.
Csak egy javaslat...
Javítsatok ki aha tévedek...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Szia Fülelek,

A Bob akusztika fórumból átjöttem ide, remélem nem baj. Érdekelne, hogy tudsz-e olyan kalkulátort amivel nagyjából előre meg lehet határozni az elnyelési együtthatót?

A konkrét esetre vonatkoztatva a félreértés abból adódott kettőn között, hogy én az általad először említett 30kg/m3 anyaggal kalkuláltam ami esetében 10000pa.s/m2 kell beírni a kalkulátorba, Te viszont 30000pa.s/m2-rel kalkuláltál ami 50kg/m3-nek felel meg.

Nem tudok ilyen kalkulátort, azt tudom, (mértem) hogy 40kg/m3 felett nem javul már érdemben az elnyelési tényező, 5cm-1000Hz, 10cm-500Hz határ frekvenciával lehet számolni. Ha valahol 1 feletti értéket látsz, az mérési hiba, mert többet nem nyelhet, mind amennyi ráesik... Az is igaz, hogy ha a vastagsággal megegyező légrés van az elnyelő anyag mögött (persze körben lezárva), akkor az megfelel a dupla vastag anyagnak.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Szia Fülelek,

A Bob akusztika fórumból átjöttem ide, remélem nem baj. Érdekelne, hogy tudsz-e olyan kalkulátort amivel nagyjából előre meg lehet határozni az elnyelési együtthatót?

A konkrét esetre vonatkoztatva a félreértés abból adódott kettőn között, hogy én az általad először említett 30kg/m3 anyaggal kalkuláltam ami esetében 10000pa.s/m2 kell beírni a kalkulátorba, Te viszont 30000pa.s/m2-rel kalkuláltál ami 50kg/m3-nek felel meg.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

A HiVox Amp4you beszerezhető még, és ha igen mennyiért ???
Valamint az érdekelne, hogy miben más az Amp4me, és az Amp4you ??
Nagyon köszönöm.

Amp4me -2x20W/8Ohm -2 bemenet kisméretű plexi dobozban
Amp4you -2x60W/8Ohm, 2x120W/4Ohm, -4 bemenet, hifi készülék méretű fém dobozban. Novemberben egész biztosan meglesz.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

A HiVox Amp4you beszerezhető még, és ha igen mennyiért ???
Valamint az érdekelne, hogy miben más az Amp4me, és az Amp4you ??
Nagyon köszönöm.

Én is arra várok már egy ideje, hogy kaphassak egy amp4you-t, remélem még az idén lesz belőle valami.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”